Ma reggel szerencsésen hazaérkeztem Angliából. Ott a múlt hétvégén egy modellkiállításon vettem részt. A sok terepasztal között találtam egy TT-t (3mm) is. Ez azonban nem 1:120, hanem 1:100 méretű. De hát mint ahogy tudjuk, az Angolok mindenben különcök. Nemsokára a www.vasutmodellklub.hu oldalon lesz majd képtár a kiállításról.
Ilyen étkezővagonja a MÁV-nak nem volt és jelenleg sincs. Viszont a MODIST újdonságai között szerepel egy német étkezővagon. Melyből átfestéssel a MÁV WRm 88-81 sorozatú vagont lehet elkészíteni.
Hát egyenlőre csak általánosan, de van egy pár hordóm, dobozom, konténerem, miegymás, amit jó lenne sokszorosítani. Jöhet E-mailbe is, hogy ne untassuk a többieket, ha gondolod.
Szia István! Látom felcsigáztam a kíváncsiságodat. Akkor a képeket, remélem sikerül feltennem. 1. Az üres talpfarács a kalapsínektől megfosztva. 2. A talpfáról el kell távolítani a megvezető csapokat. Ezt egy átalakított fúróval végeztem. A mozzanat egy marógéphez hasonlítható csak itt kézzel vezettem a munkadarabot. 3. Füleket hajlítottam, és felforrasztottam a profil sínre. A rögzítés így megegyezik a kalap sínével. 4. 5. Az átalakított kitérők. 6. Egy keresztezés.
Egyébként csak egy Mitropa kocsid van, mert az volt az NDK-s (vagyis DR). A CSD-nél más volt, de a nevéről fogalmam sincs (Talán Ceskoslovensko Statna Bistrohova Vagonska Vállalatova :-DDDD )
Eladó egy BTTB gyártmányú V200-as dízelmozdony. Kitűnően fut, a festés a fehér, tamponozott részeken a kasznin kicsit kopottas, de az alvázon a feliratok remek állapotban vannak. Súlyok, izzók mind benne vannak. Képeket kérésre e-mailben küldök. Ajánlatokat a publikus e-mailemre várom.
Van két Mitropa-s étkezőkocsim. Egy DR-es, és egy CSD-s. Belőlük mi magyart lehet összehozni? Kerestem MÁV-os étkezőkocsit, de nem találtam hasonlót. TT.gportal.hu
Kitettelek! Hogy öntesz két oldalú öntőformát? Gondolom formagumit használsz. Na de hogy szeded szét, aztán hogy rakod össze, hogy ne sérüljön a minta? Aztán hogy öntöd bele, hogy a legkisebb résbe is belefolyjon a gyanta?
A mai naptól nem tudom használni a régebbi e-mail címemet, így freestart-os megszűnik! Mivel az új szolgáltatónál belépni sem tudok - minden ígérgetés hatására, hogy jók a megszokott regisztrációs adatok - így értesíteni sem tudok senkit, hogy megváltozott az e-mail címem. Az index adatlapján már az új szerepel, és a weblapomon is javítottam már.
MIndenkit arra kérek, hogy a t-online.hu végződésű e-mail címemet használja!