Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 499
Köszönöm kérdésed !

Nos bekapcsolás utáni hosszabb zajongása meglepett, bizony ezt nem hálószobába tervezték, mellékesen a lift hangja nagyobb ennél, ami a lépcsőházból zajong. Ki és bekapcsol de a zajt már kezdem megszokni. Nincsenek nyekkenések, zörgések, csiszolódások csak az a diszkrét mormogás, kiválóan működik. Persze hőmérőztem is, +3 és -18 úgy hogy a hűtó 5 fokozatának 1 pálcikáját, a fagyasztó 2 pálcikáját használom. Így gondoltam egyet és a fagyasztót is levittem 1 pálcikásra. a fogyasztásra gondolom ez jó hatással van. A fagyasztó előlapjain néha volt egy kis párásodás kinyitás után, de jeget nem találtam még benne természetesen.
Mindenkinek tetszik a masina, ez az önérzetemre van jó hatással. :)
Ami kiderült, nem volt benne jégkockatartó, sőt a tojástartó sem, de mivel ezek olcsón és ráadásul az egyéni ízlésemnek megfelelően pótolhatóak, busásan megfelel ez így nekem.
És te ? Hol tartasz a vásárlásban ?
Előzmény: Tibeth (498)
Tibeth Creative Commons License 2009.02.18 0 0 498
Érdekelne, mit tapasztaltál az elmúlt majd egy hónapban!
Előzmény: Törölt nick (493)
jbercike Creative Commons License 2009.02.18 0 0 497
igen vannak ilyen hűtők azok nem kompresszorosak. Igy keresd!
Előzmény: dattis__ (496)
dattis__ Creative Commons License 2009.02.02 0 0 496
Szia,

Igen, beszéltem már korábban egy szerelővel is:). De ilyen szinten ő is csak találgatott, és konkrét típust ő sem tudott mondani. Viszont igazad van, mert a no frostot ő is mondta, hogy ez a mechanizmus az ami még duplán ráteszi a hangot. Nekem meg tényleg konkrétum kellene, aztán elmennék egy mediamarktba vagy akármi, és meghallgatnám. Csak nyilván ezzel is az a baj, hogy nem csendes szobában kapcsolnák be nekem, hanem a boltba. Az összes boltot mindig végigkérdezem, sőt még ügyfélszolgálatot is hívtam már föl pár gyártónak, hogy nekem ilyen meg olyan hűtő kell, de mindenki csak azt mondta, hogy a decibelértékeket megtalálom az adatlapokban. Mondom köszi a segítséget, ezek alapján meg is vettem a legkisebb decibeleset, hiába.
Nincs valami konkrét tapasztalat, akinek ennyire érzékeny a füle mint nekem? Ha a PC-m be van kapcsolva az nem zavar, mert monoton a zaja:).

üdv:
DAttis
Előzmény: Törölt nick (495)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.01 0 0 495
Szia !
olyan javallatom van, hogy ne vegyél no frostosat mivel annak is van legalább ventillátor zaja, és talán a liebherr bír nagyon halk lenni, olyan 39 db-tud a no frostos.
Indesit gorenje whirpűl mind elég hangos, azt hallgattam már. És minél kisebb, talán annál halkabb is.
Esetleg egy szerelő szakinak lehetnek bővebb tapasztalatai.
Előzmény: dattis__ (494)
dattis__ Creative Commons License 2009.02.01 0 0 494
Sziasztok,

Egy olyan kérdésben kérném a segítségeteket, hogy szeretnék egy hűtőszekrényt venni, viszont az az egyetlen bajom, hogy olyan szempont alapján ami nekem kellene, nem igazán találtam.
Egy olyan hűtő kellene nekem, ami mellett lehet aludni, egy majdnem fullosan csendes. Nem rég költöztem a saját lakásomba, egy kis picike lakásba, egyterű, egyszobás. És ugyan vettem hűtőszekrényt korábban, amit legalább 2 hónapig kerestem, egy Whirlpool mittudom én milyen gyártmány, de olyan szinten hangos, hogy aludni nem lehet mellette. Ugyan átmenetileg megoldottam a problémát úgy, hogy a bejárathoz ki van víve, de sajnos így nem az igazi, mert a konyhába eleve beleterveztem egy hűtőt, és most össze vissza van minden a hűtő miatt. Extra halk, 38 decibel a hűtő, valóban nem hangos, csak az Izo bhután gázos kompresszor miatt nyikorog, kerreg, minden szart csinál. Nappal ugyan nem probléma nyilván, de éjszaka gázos, és sajnos hiába, csak akkor derült ki amikor már megvettem. Utólag mindig akárhova megyek ahol adnak el hűtőket mindig megkérdezem, hogy van-e olyan hűtőjük, ami mellett lehet aludni, és nincs hangja. De mintha senki nem akarna ilyen hűtőt, nem tud senki semmit. Természetesen a nyokorgás az nem mechanikai eredetű, ki is hívtam a szakszervízt, hogy szerintem szar a hűtő, de megnyugtattak, hogy semmi baja a hűtőnek.
Tudom hogy létezik ilyen hűtő, ami nekem kéne, nyáron amikor elmegyünk pár helyre, valami kis egyszobás szálloda apartmanba, ott is szinte zajtalan hűtők vannak. Gondolom minden csak ár kérdése, több 100ezret nyilván nem akarok kiadni egy új hűtőért, de hátha nem én vagyok az egyetlen, akinek ilyen gondjai vannak.

köszi a helpet
Attila
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.28 0 0 493
Hűtőszekrény vásárlásom története mások okulására J

 

Hát elérkezett a napja, hogy bővülő igényeinket egy kis 120l hűtőről nagyobbra cseréljük.

A mai napon be is üzemeltem a masinát és remélem sok örömünk lesz benne.

No de közte eltelt 2 hónap, ami izgalommal és sok kutatómunka eredményeként érett be a mai napon.

Az úgy kezdődött, hogy elkezdtem keresgélni  mindenféle csodát, amit egy mai masinának tudnia kell. Körvonalazódni látszott már a cél, ami alapján a következő szempontokat vettem számításba.

   „No frost, defrost, frostfree, totalfrost” hajjaj !na ezt is megtanultam, hogy ha a leírás első 3 sorában nem írják hogy ez az, akkor az biztos hogy nem az. Aztán hogy amelyik hűtőről nem írják a fogyasztást, az biz’ zabál ! De hát ilyen a reklám biznisz. Szóval no frostos kell, mivel az előnyei fontosabbak voltak a hátrányainál számomra. Pedig én imádok olvasztani fa húsklopfolóval és a párom utána ki is mosta a masinát, de a jeges mélyhűtött cuccok néha nem voltak szimpatikusak nekem. 1 - 2 évente le kell engedni akkor is?

Na és ?! Úgyis ki kell mosni néha J

 Külön kódfejtő tanulmány a különböző gyártó típuskódja. Pl: a liebherr 5 jegyű számozásából a középső szám ha páratlan, akkor az valószínűleg no frostos. Ennek esélye 95  %  J  Samsungéknál a két s-es típusa ilyen fajta. Pl. SBSW.

És nem mindegy hol veszed, mert más típusokat árulnak itthon, mint pl Angliában.

Meg hogy melyik típust hol gyártják, meg tényleg hol gyártják, ennek már nem is mertem mélyebben utánanézni, mert biz megőrültem vóna !

Kezdtem a jóbaráttal. Tudod a google. Hát típuskeresésre jó volt, de véleményeket, infókat, csak egy fórumoldalon találtam, konkrétan ezen az oldalon, meg itt-ott csipegetve. Teszteket meg igazán sehol.

A fórumon olvastam tehát jót is, rosszat is.

Electrolux Zanussi AEG. Egy vonalnak tűnik, de mindegyikről olvastam rosszat, meg 1-2 jót is. BEKO Candy Whirpúl vagy mi. Gorenje inkább nosztalgia, mint technikai színvonal, ráadásul B energia osztályos sok van közte. Ariston ardo, hát nekem volt már dél-európai gyártású autóm, ezért nem akartam megint ilyen hibába keveredni. A fagornak kicsit erőltetettnek tűnek az árai, vagyis soknak ! és jót nem hallottam róluk.

Siemens, bosch, hát egykutya, és vannak színesek is köztük sok pénzért, csak hát !

Én láttam egyszer egy durva kezű asszony mit művelt egy boschhal, hát 3 évesen nem sok ép porcikája volt, bár még működött.

Libherres barátom sajna nincs, így tecnikájukat csak üzletekben csodálhattam meg, de az árukat nem akartam megfizetni. Tényleg szépek műszakilag is !

Nagyon elcsábultam viszont a Sharptól ! Minden paraméterük kiváló, szép is, jó is, megfizethető is ! Csakhát ! Nekem most ugyan nem volt szempont, de pl. az ajtónyílásuk nem megfordítható, és ami fontos, csak felülfagyasztósban kaphatóak a szép enyhén sárga példányok.

Ja hogy hol a fagyasztó ? sidebyside - ezt a hűtőt nem találtam kellemesnek méretileg sem, iszonyú ormótlannak hat nekem. Az felülfagyasztós az olyan guggolós hajlongós, maradt a barátságos alulfagyasztós, amit úgyis ritkábban nyitogatunk. És nem akartunk túl nagyot sem mivel szeretném elérni a legfelső polc legvégét is. Csak próbáljátok ki !

Feltörekvő mamut már a Samsung, vegyes, inkább jó a véleményezés róla. Fogyasztási adatot nem találtam mellette gyakran. El is gondolkoztam rajta, amikor is újabb szempont került előtérbe ! A fogantyú ! Gondolj bele ! Többet fogdosod a hűtőajtót, mint a párod fenekit. Akkor nem megérdemel egy rendes kapaszkodót az a gép ! Rejtett nyitó törölve. Na itt is tanultam a liebherrtől. Olyan az ajtajuk, kiáll rendesen és még rá is segít a billenő mechanika a nyitásra. KÚL !

Az üzleteket járva nézelődve, hagyatkoztam az orromra is. Ha beszagolva rossz szagú a belseje, leszámítva az új szagot, az amit érzek, az szerintem hosszú távon még alacsonyabb intenzitással sem közömbös se nekem és az ételeimnek sem.

Tehát alulfagyasztós, no frostos, kb 300 literes alacsony fogyasztású és nem büdös és 100 ezer forint alatti masinát akarok !

Hogy kiröhögtek-e ? Szinte mindenhol ! Hogy értenek-e az eladók az áruhoz ? Igen, kijelenthetem, és persze olyan is akadt, akit rövid úton leiskoláztam a hűtőszekrények mikéntjéről, barátságos hangnemben, hálás köszönetünket hagyva-kapva az élményért.

És persze olyan is volt, hogy már a sokadik látogatásom alkalmával egy kintről hozós autletben az eladó már fel sem állt, ha jöttem nézelődni, és miközben egy Liebherr márkát nézegettem, csak foghegyről odavetette – „az 200ezres gép, nem való az neked !-” Mondanom se kell, nem tőlük vásároltam, pedig mindig megnéztem az új kamion szállítmányokat, hátha akad egy fogamra való.

Egész fejlettek már ezek a behozós cégek és nagyon jó áraik vannak. Szállítást is vállalnak pár ezer forintért, amit érdemes kihasználni, mivel állítva érdemes ezeket hozni-vinni. És ne felejtkezzünk meg a szállító baksisáról sem, ha emeletre kell vinni, mert mégiscsak jó, ha valaki jó emlékkel gondol a masinánkra.

No és így összeakadtam az LG-vel. Betűmizéria szintén, a mintaboltban telefonon korrekt segítséget kaptam, no és hát az infót, miszerint az LG vezető az ipari hűtéstechnikában, és hát a tudás átszáll a hűtőgépekbe is, ezért teszt nélkül is bátran bevállaltam. Sőt sehol nem olvastam róla, ezért gondoltam aki használja, az már nem olvasgat-írogat róla.

Vásárlásom helye pedig a grx.hu oldalán talált cég, ahová személyes látogatásaim alkalmával nagyon kedvesek voltak velem. Az ügymenet hibátlanul lebonyolódott és boldog tulaja vagyok egy LG 419 BSCA gépnek. Angliából érkezett enyhén karcolt oldallal (nem látható helyen), hiányzó jégkockatállal, villásdugó átalakítóval, inox ajtófronttal és 99.990 Ft-os (!) árral. Ha-ha-ha

Nekem sikerült, és ugyanúgy neked is fog !

 A tapasztalataim elvontnak tűnhetnek, de a sajátjaim. Én is tiszteletben tartom mások hülyeségeit.

 Ha bárkinek a segítségére lehetek, állok a magam szubjektív módján rendelkezésetekre.

Kösz, hogy elolvastad J

 

Bp. 2009 január 26.

Marthen

szenyor Lopez Creative Commons License 2009.01.25 0 0 492
Megvettem a Gorenje-t. Eddig frankó.
Előzmény: szenyor Lopez (490)
Ghanima Creative Commons License 2009.01.25 0 0 491
Öreg hűtő nem vén hűtő! :-)
233-as hsz-emben, 2007elején írtam az én Aristonomról, ami most már rögvest 20 éves lesz, na jó, jövőre. :-)
De kiválóan működik, és - amint ott is írtam - én ezt láttam akkor elsőként alul mélyhűtősnek.
Előzmény: zozomax (489)
szenyor Lopez Creative Commons License 2009.01.16 0 0 490

Két beépíthető hűtő jött szóba:

- Ariston BO 2320

- Gorenje RI 4224 W

Van valakinek tapasztalata velük? Melyik jobb?

zozomax Creative Commons License 2009.01.07 0 0 489

Ja az előző Minszk hűtőnk tizenévesen került hozzánk és nálunk is üzemelt még majdnem egy tizest. Csendben...Igaz nem volt benne csilivili elektronika, de nem is hiányzott. 

 

Előzmény: beeex (487)
zozomax Creative Commons License 2009.01.07 0 0 488

Hallihó,

 

Egy szerelő írt nekem innen a fórumról, hogy cseréltessek gázt és jó lesz...

Erre elmentem személyesen egy szervizbe ahol garanciáznak ilyet és végül azt mondták ha ragaszkodok hozzá kijönnek és feltöltik, áttisztítják gariba, de nem biztos hogy jó lesz.

Meg is lett és jelentem tök jó lett, meg se nyikkan....igaz mintha kicsit gyengébben hűtene, de sebaj csavartam kicsit a gombon...

Előzmény: zozomax (481)
beeex Creative Commons License 2009.01.05 0 0 487
még annyit, hogy látom, itt többen ajánlgatnak gépeket, mert másfél éve jó. az indesitem 5 évig ment hibátlanul, mégis túlzásnak tartom, hogy öt év után 50rugóért kell panelt cserélni.
beeex Creative Commons License 2009.01.05 0 0 486
meghalt indesit hűtőnk. kijött egy szerelő, azt mondta indesitet nem javít, a panel rossz, kiszállás 5 ezer. márkaszervíz azt mondja, két hét múlva tud jönni, de ad egy egy számot, ahol szerelnek indesitet. felhívom, elmondom, hogy indesit, stb. ok, kijönnek. kijön, közli, hogy panelt ők sem tudnak cserélni, kiszállás 5ezer.
már 10ezernél vagyok, a hűtő még mindig áll.
felhívom a márkaszervizet, mennyi egy elektromos panel csere. közlik a panel 30ezer+áfa, + javítás, az összesen 45körül.
hublot fox Creative Commons License 2008.12.26 0 0 485
Whirlpool Tropical (xxx)x  A electronic, no frost: kétajtós, széles típus, titán színű - egyszerűen tökéletes, már 1,5 éve.
bana00 Creative Commons License 2008.12.26 0 0 484

Sziasztok.

Bosch KGN 36S50 hűtőszekrényről van valakinek tapasztalata?

tuutuu Creative Commons License 2008.12.14 0 0 483

Hát köszönöm szépen, ha ezt tudom sosem veszek ilyet.

 

Valóban el lehet felejteni a csöndes hűtőt, a hűtőközeg miatt.

Így jártunk.

Nem épp ontopic, de pl. az ólommentes benzin ( a katalizátor miatt) teli van rákkeltő maszattal, a katalizátor miatt meg 20%-al többet zabál minden autó.

Az is nagy vívmány....

Előzmény: zozomax (481)
sz_ildi Creative Commons License 2008.12.13 0 0 482
Samsung...tökéletes
Az electroluxra többen is panaszkodtak a fura hangok miatt,a mit kiad.
zozomax Creative Commons License 2008.11.30 0 0 481

Hallihó,

 

Electroluxot vettem másfél évvel ezelőtt.

Egy kis lakásban élünk, ez a hulladék pedig egy tökéletes rágcsálóriasztó sajnos.

 

A legváltozatosabb hangszínekben és hangerővel nyüszít ,sípol, nyikorog,szörcsög... 

sokszor erre ébredünk éjszaka. Persze nem mindig, véletlenszerűen csinálja ezt.

Iszonyat idegesítő, azon gondolkozom már, hogy veszek egy másikat , ezt meg lepakolom a pincébe arra az időre amikor hallótávolságon kívül lesz tőle az ágyam....

 

Egy hónapos korában jeleztem ezt a problémát a márkaszerviz felé, azt mondták ha gondolom kijönnek megmérik a zajszintet, de ha az adatlapon megadott alatt lesz, akkor fizetnem kell a kiszállást. (jeleztem nekik, hogy a jelenség rendszertelenül jelentkezik... mit mér akkor?)

Egyébként meg szerintük ez a normális működés, a modern gépek mind ilyenek, cserébe keveset fogyasztanak és a hűtőközegük is környezetbarát...

Hát köszönöm szépen, ha ezt tudom sosem veszek ilyet. pláne, hogy pont a duplájába került mint noname társai...

 

Szóval ennyit tudok mondani róla, soha többet Electroluxról hallani sem akarok.

 

Most is olyasmi topikot kerestem, ahol esetleg tudnak megoldást erre a problémára, így kerültem ide.

Gondolom nem olyan sok hűtőgép szerelő fordul itt meg, de ha valaki mégis tudna ezen segíteni, az keressen bátran engem a progwork(kukac)freemail(pont)hu email címen...

amargo Creative Commons License 2008.11.23 0 0 480
Sziasztok

Sőt most már ez tűnik a nyertesnek: Samsung RL 34 EGPS, sokat olvastam utána a samunak is. Tényleg jók, na meg Kedvesem szüleinek is ilyenjük van :)

Köszönet mindenért!
Előzmény: amargo (479)
amargo Creative Commons License 2008.11.22 0 0 479
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Az Electrolux 32000w is bejött a képbe most:
http://www.markabolt.hu/electrolux/electrolux_hutogep/alulfagyasztos_kombihutok/electrolux_enb_32000_w_kombinalt_hutoszekreny.html

Megint megnézem a samsung-at.
Zitka Creative Commons License 2008.11.17 0 0 478

Az LG-ről én csupa jókat tudok mondani.

Ilyenünk van:

http://www.arukereso.hu/hutoszekreny-fagyaszto-c3168/lg-gr-359-sq-p425830.html

 

Kb. másfél éve vehettük, akkor az EW-ben 85 v. 89e volt (már pontosan nem emlékszem).

Előzmény: amargo (476)
sz_ildi Creative Commons License 2008.11.16 0 0 477
szia, én két hete vettem egy Samsungot, igaz side-by-side, de nagyon jól működik. Több eladó is azt mondta, hogy a no frostot a Samsung kezdte el gyártani, ezért ők már kiküszöböltek minden hibát, nem tudom, mennyire igaz, de én hittem nekik.
Előzmény: amargo (476)
amargo Creative Commons License 2008.11.13 0 0 476
Sziasztok!

Hűtőt keresnék 100e-ig, No Frost és nem kell túl nagy azaz 175 a max magasság, de kisebb is elég lenne.

Amiket eddig láttam néztem, Electrolux, LG, Samsung. LG ből láttam 160cm-et is, a többiből talán csak nagyobbat láttam.
Melyiket ajánlanátok és esetleg tapasztalatok.

Köszönettel
amargo
Ras82 Creative Commons License 2008.11.08 0 0 475
Szia!

Én most épp egy Liebherr CUP 30210-el szemezek, szerintem mindent tud ami kell neked. Az ára 100.000Ft körül. A nem túl drága az elég tág fogalom :).

Valaki kérdezte hol lehet Liebherrt kapni: én Veszprémben a Konyhavarázsban akadtam Liebherr katalógusra (érdekes hogy a honlapjukon nincs kint hogy Liebherr-t is forgalmaznak és mégis.

Üdv:
Rás
Előzmény: kismica (471)
t3v3d3s Creative Commons License 2008.11.02 0 0 474
meg ha olasz a márkanév/dizájn, attól még az enyémet törökországban szerelték össze... az electrolux tűzhelyem meg igaziból román.
Előzmény: Soká (472)
sz_ildi Creative Commons License 2008.11.01 0 0 473
Sziasztok,
tud valaki javaslatot adni melyik márka a jobb no frostos kiszerelésben? Electrolux vagy Samsung? Vagy tud valaki tutti tartós hűtőt?
Köszönöm előre is.
Soká Creative Commons License 2008.10.27 0 0 472
"Ez itt nem mosógépes, de olaszt NE!"

Kár, hogy az ilyen általánosító városi legendáknak sosincs magyarázatuk...

Ha valaki mégis éppen olaszt akar, akkor a korábban emlegetett Ariston 2m magas, alulfagyasztós, A++ osztályú gépe az Elektroworld újság szerint 100.000Ft (korábban 120, majd 125e volt). NEM No Frost és sima fehér szegénykém de éppen a neutrális volta miatt nem igazán divatérzékeny. Szerintem szép és praktikus a belseje.
kismica Creative Commons License 2008.10.13 0 0 471
Mi is épp cserélünk, mivel 3 gyerek megnövekedett kajaigényének kevés a mostani ;)

Ami gond:
-csak 55 cm széles fér el
-legyen balra nyíló
-alul fagyasztós
-halk (nappali-konyhába)
-ne túl drága


Valakinek tipp? Eddig egy LGt és egy Gorenjet találtam, de nem tetszenek túlzottan :/


Ez itt nem mosógépes, de olaszt NE!
Creative Commons License 2008.10.10 0 0 470
a Wellington márkát ismeri valaki? esetleg van valakinek valamilyen tapasztalata ezzel a márkával kapcsolatban? mármitn hűtő/fagyasztó téren :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!