Találtam egy szuper könnyű, de mégis "masszív" esernyőre csukható babakocsit: Chicco Ct 0.6 Caddy, kb. 5 kg az önsúlya.
Naptetővel, esővédővel, 5 pontos biztonsági övvel, 2 fokozatban dönthető háttámlával felszerelt, esernyőre csukható babakocsi.
Ajánlott 6-36 hónapos korig. (mondjuk én egy kicsit később kezdeném használni, mert nem lehet lefektetni a támlát)
A KIKA-ban 16.990,- Ft. (Máshol 20-24.000,- Ft)
A bánatom csak az, hogy ehhez a típushoz létezik hordozótáska és hordozópánt is, de sajnos Mo.-on nem adnak ilyet hozzá, és külön sem forgalmazzák. Nincs valakinek ötlete, hogy honnan lehetne ilyet szerezni? (Legalább a hordozópántot.)
A textilmózessel az a baj, hogy egy műszálas kaszni, amibe (szerintem még télen is) belefő a gyerek.
Ha olyan babakocsit vesztek, aminek vízszintesre dönthető a támlája, akkor nem kell mózeskosár, de mostanság a legtöbb babakocsi csak majdnem vízszintes, amire azt szokták javasolni, hogy háromszögpárnával szintezze ki az anyuka (ilyen külön kapható).
Nyári babához a legjobb megoldás a mózeskosaras babakocsi, de az általában elég batár szokott lenni.
Hát, kb. ugyanolyan lehet,mint Bp. Mivel sokat közlekedem autóval, azt mondanám, hogy a közútjai rosszabbak Bp-től, de sajnos a járdákat, tereket nem figyeltem meg, majd ezután.
A textilmózes felesleges az azt is jelenti, hogy egyáltalán nem szükséges semmilyen mózes, vagy csak a textil ?
A kocsi teljesen vízszintesig dönthető, a napfénytető háta lezippzározható, tehát szellőzni tud a kocsi nyáron, melegben. Két irányból tolható, közepes kerekű, nagy bevásárló háló van az alján. Fokozatmentesen állítható a háttámla. Nem tudom, hogy hány kiló, de én császár után néhány héttel már felcipeltem az elsőre. Az autóba simán befért a 3 gyerek összes cuccával együtt (corolla). Az első kerekek bolygósíthatóak. A fiam kb. 10 hónapos koráig simán elfért benne. Utána nem próbáltuk, mert esernyő kocsira váltottunk. A hordozót bele lehet pattintani a babakocsiba, van hozzá fejszűkítő, a szabványnak megfelel. Az enyém sötétkék, világos szegéllyel. 20.000,- Ft-ért szeretném eladni.
De ha nem szeretnétek használt kocsit venni, én akkor is ajánlom ezt a márkát. Nekünk eddig minden babakocsink ABC design volt és nagyon szerettem/szeretem őket.
Ha június eleji a gyerkőc, akkor textilmóztes felesleges, szeptemberre már kinövi, addig túl meleg. Pécs belvárosában milyenek az utak? Nincs sok macskakő? (Mert ha igen, akkor csak nagykerekű jöhet szóba)
A véleményetekre lennék kíváncsi. Az utolsó kb 6 oldal tartalmát átolvastam, most aztán teljesen elbizonytalanodtam/tunk. Szóval bármilyen tanácsot szívesen veszek kocsiügyben.
A "kiindulási adatok":
-június eleji gyerkőc -3. emelet, lift nélkül -úgy néz ki, a pincesorban lehet tárolni a kocsit, mert zárható. Tényleg csak néhány lépcső megy le odáig (ez még nem fix, ugyanis albérletben vagyunk és nem 100%-ra érdeklődtem utána) -sétálni fognak sokat, nem plazázni -tömegközlekedni sem fognak sokat -autó van (nissan almera), amibe hordozót lehet telepíteni,ebből kifolyólag nem kell "hiperkönnyű" babakocsi (de azért ne legyen egy tank súlyú) -egykezes nyitás-zárás -nem muszáj travelsystemes legyen, a hordozó lehet külön gyártó, ez nem érdekes -Pécsen, belvárosban lakunk, nagykerekű fix nem látszik célszerűnek -ha lehet, legyen tartós -elég nagy, hogy ne kelljen lecserélni rövid időn belül
Hát, nem tudom. Lehet, hogy ilyen kocsi nincs is ? Mindenképpen olyat szeretnénk, amiben vízszintesen lehet a baba. Jöhet konkrét típusmegjelölés is.
Pár nap esztelen nézelődés után megnyugodtunk, összesítettük tudásunkat és a következő jött le:
nagy, vízszintesig nyitható (télidőben is jó lesz), lapra vagy esernyőre zárható (nem a legfontosabb), textilmózes legyen hozzá (az első pár hónap úgyis nyári hónap), egykezes nyitás-zárás
Eladó iker babakocsi Firstwheel City Twin márkájú.Ár megegyezés alapján.Mindenképp olcsón adnám a megvásárlási árához képest.Megpróbálok képet mellékelni hozzá.
A PP Uno nem mózeskosaras kocsi! Egyébként más baja nincsen, nekünk nagyon bevált. Valóban nehezebb "fordítva" tolni, a járdázás is komplikáltabb egy fokkal, de nem egy ördöngösség, cserébe sokkal jobban manőverezhető, mint a duplakerekűek, és azok a kocsik, ahol mind a 4 kerék bolygósítható. Könnyen összecsukható, és ilyenkor megáll a lábán, illetve könnyű cipelni a jó helyen lévő fogantyúnak köszönhetően, kis helyen elfér, és viszonylag könnyű, 10kg.
Nem gyakorlati tapasztalat ugyan, de leírom, mi végül miért nem PP Unót vettünk: a kerekei miatt. Ugyanis van neki két nagy és két kicsi, a tolókarja pedig átfordítható, hogy a baba nézhessen menetirányba is meg feléd is. Optimális esetben a két kicsi kerék megy elöl, e ha átfordítod a kart, a két nagykerék kerül előre, és úgy nehéz (vagy nagyon technikás) tolni. Kipróbáltuk az üzletben, és letettünk róla, pedig amúgy az egyik nagy esélyes volt.
Peg Perego Unoval illetve Skate modellel van valakinek tapasztalata? Mózeskosarast szeretnénk, bár április végi babánk lesz, így nem tudom mennyire kell a mózes. Minden gyakorlati tanácsot szívesen várok, illetve néztük még a Chipolino Gemin modellt is.
Mi majdnem stokkét vettünk, de nem érkezett meg időben. Még a márkakereskedőnél is 2-3 hét csúszással jött hozzá minden kacat. A kocsit először a Brendonban rendeltük, de két hónap után nem bírtaák megmondani végülis mikor hozzák. Aztán a neten is rendeltünk egyet amit három hónap után mondtunk vissza. Nálunk a szín miatt volt a kavarás. Az a baj, hogy bontatlan kocsit sehol nem kapni, hanem a bemutató darabot akarják rásózni az emberre jó áron. Már nem venném, mert mi tömegközlekedünk és a középkonzollal esetlen emelni az egészet. A lépcsőztető funkció meg jó kis lépcsőknél, de az aluljáróban csak megy vele az idő. Ha újra kocsivásárláson törném a fejem, akkor Joolz Bloomot vennék. Kisebbre csukható, könyebben cipelhető darab, majdnem ugyanolyan látványos is.
Átmenetileg quinny zappot vettünk bébihordozóval. Egyszerre túl sokat nem mozgunk, teljesen megfelel. Minden kis apró kövön röccen de sima úton nem alszik a gyerek. :) Kb 8 kiló és a hordozó fülénél is emelhető. Egykézzel irányítható, stb...
Most egy Chariot CX1-et fogunk venni. Szerintem az országban nem is nagyon van belőle. Ez tulajdonképpen egy babakocsivá alakítható utánfutó. Nekünk bicajosoknak ez jobb alternatíva mint más csúcskategóriás kocsi, tavasztól ez lesz a nyerő. Kiegészítőkkel 0 éves kortól. Drága, Stokke árban dobják az ember után.
a loola up és a streety is egybefogantyús, és esernyőre csukódik, középen megtörik a fogantyú összecsukáskor. nekem most a legkisebbel streety volt 1 évig, és nálam most ez a kocsi visz mindent - nekem abszolút tökéletesen megfelelt -, pedig elég sok elvárásom van egy kocsival szemben.
Már van olyan esernyőkocsi, aminek egybe van a fogantyúja, egy csukló van a közepén, úgy csukódik esernyőalakúra. A loola új változata is ilyen.
A két külön fogantyúval az a baj, hogy nem lehet, vagy nagyon nehezen 1 kézzel tolni. Pedig egy szabad kéz kokszor kell: nagyobb gyerek kezét fogni, telefon, kocsiban orditó gyerek stb.
Nézd meg a Quinny Buzz-t is. Nagy a kereke, strapabíró váza van, amin tetszés szerint cserélgetheted a babahordozót, a mózest vagy sportrészt.
A Loolanak elég kicsik a kerekei, és mivel esernyő alakúra csukódik, sztem csak különálló fogantyúval gyártják, igaz lehet sokféleképpen állítani, pl. úgy fordítani, mintha tolókaros kocsit tolnál.
Lehet, nehéz elképzelni, de a reklámanyukáknál ügyesebben fogsz te még babakocsit és gyereket cipelni egyszerre. Amíg nem tudott járni a fiam, a következő mutatványt szoktam abszolválni egy Teutonia Solanoval: gyerek egyik kézben, másik kézzel autó csomagtartóját kinyit, babakocsit kivesz, babakocsit kinyit, gyereket beletesz. :)
Én is jegyeztem, köszönöm :) A Loolát látam itt valahol, csak az a baj, hogy a honlapokon mindenhol azt a változatát találni, aminek két külön fogantyúja van... És kicsit drágább is, mint ami körvonalazódni látszott, de ha tényleg jó... csak meg kéne nézni valahol élőben is. (Előnyének mondható, ha nem kapható mózes nélkül, mert akkor nem kell dönteni ebben a kérdésben :)) Már eléggé hajlottam az otthonról jövő Veneziára, de amikor egy boltban megpróbáltuk összecsukogatni és felemelni az Unót és a Centrót, a barátom össze-vissze verte a sípcsontját mindkettővel... így kissé csökkent a lelkesedésem. Vagy csak bele kell jönni? (A képeken a reklámanyukák olyan könnyedén viszik fél kezükben az akkurátusan összecsukott kocsikat, miközben másik kezükkel jólnevelt gyermeküket vezetik....)
akkor streetyt jegyezd meg :D mert az vízszintesbe dönthető, hason is tud benne aludni a gyerek. Jó esetben megspórolod a külön mózest. Bár télen huzatos azért, akkor nem jó
A loola és a streety sem lesz ilyan hosszú összecsukva, mint egy átlagos esernyőkocsi, pl a PP p3? Mert akkor ezek jobban, mindkettőnek egyben van a fogantyúja, egy kézzel lehet tolni, mégis esernyőkocsik.
Akkor javasolom a maxi cosi citi babakocsit mózessel. Egyik kézben a mózes, benne a gyerek, másikban a váz összehajtva. nagyon picire összecsukható, olyan keskeny, mint egy esernyőkocsi nem lesz olyan hosszú, és van egy fogantyúja, tényleg lehet igy vele közlekedni, és is csináltam a 2. emeletre, amig nem volt zárható a kapu. A kerekei nem túl nagyok, de az általad nézetteknél nme kisebbek.
Nem tudom lent hagyni, nincs hol: nincs zárt lépcsőház, se semmiféle előtér, kint klne hagyni az esőben, a macskák szabad prédájára. Úgyhogy kénytelen leszek előbb levinni a kocsit ill. felvinni a gyereket, kizárni nem nagyon tudom magam, mert kívül is kilincs van...
Ha ki akarod venni a gyereket amíg felviszed a lakásba, akkor hogyan akarod felcipelni 2,5 emeletet a kocsit? Nem tudod a vázat lent hagyni a földszinten? Akkor lehet nagyobb kerekű, mózeses kocsi, és csak a mózest viszed fel, a alkásba, a gyerek nem ébred fel rá.
A helyzet az,hogy volt régebben egy fekvő babakocsi,de mivel a nagyobbik nem szeretett babakocsizni sokáig és mire odakerült a sor,hogy ülni tudott már a sportkocsi volt a praktikus,ezért vettem egy sportkocsit ami a maii napig megvan,de a másikat eladtam,mert akkor még úgy volt,hogy egy baba lesz,de mégis a kettő mellett döntöttünk és ezért vettem egy háromkerekű babakocsit,de akkor még nem gondoltam azt,hogy a nagyobbik nem szeret majd gyalogolni vagy kismotorozni és mostmár nincs kedvem ezzel vesződni,hogy eladjam a háromkerekűt hátha valaki megveszi és megtudom venni a használtat ha éppen el nem viszik az orro elől.Azért megnézem szt amiket javasoltatok.Amit én felraktam képet annak fektethető a felső hordozója,de itthon úgysincsen így nem kell keseregnem.
Én köves, erdős területen sétálok sokat és látom, hogy nehéz terepen milyen babakocsikat használnak az anyukák. Általában a nagy, 3 kerekű a nyerő, de van egy-két 6 kerekű is, a lényeg, hogy ne kicsi, hanem közepes méret legyen, az jobban veszi a kövezett utcát is. Ebből kiindulva nagyon nagy a választék szerencsére. Nézz körül egy bababoltban, az a legjobb, ha tologatod "ízlelgeted" egy kicsit a kocsikat. Na végülis sok okosat nem mondtam. :-)
Hm.... a nagykerekű kocsikkal az a baj, hogy többnyire elég nagyok és nehezek is, nekem pedig két és fél emeletet kell felcűgölnöm a leendő járgányt. És valahogy nem is tetszenek igazán. A rugózás, ringatózás valóban jó lenne, sajnálom is, hogy nem lehet egy rendes, igazi ringatózó mélykocsija szegény modern gyerkőcnek. Egyébként elég sok Peget és hasonló kocsikat látok, valahogy mások is megoldják ezekkel a kövezeten. Ami még eszembe jutott: a Veneziából ugyebár ki kell hámozni a csecsemőt ahhoz, hogy felhozzam, ez alvás esetén talán nem túl szerencsés. A Switchnek le lehet kapni az ülését, bár nem tudom, egy lehajtott sportülés mennyire alkalmas arra, hogy kézben szállítsam benne a delikvenst. Viszont jobban szeretnék olyan kocsit, amit egy kézzel is lehet tolni....