Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
Most úgy érzem mennek a hajócskák, horgolótűk a fiókba. Gyanítom, hogy inhüvelygyulladásom van. Gépelni is csak egy kézzel gépelek. nem is megy túl jól!
óóóó de kedvesek vagytok, nem is számiottam rá, ahogy haladok érkezik a válasz is... a rajz alapján sokkal szebbnek képzeltem, de majd meglátjuk mi lyen lesz a végére...
nem tünik olyan cizelláltan finom darabnak,, pedig elég véknya fonalat választottam
Igen, az első az háromráhajtásos pálca. A második pedig négy kétráhajtásos pálca egyszerre befejezve. Itt az első kétráhajtásos pálcát mielőtt befejeznéd az utolsó (harmadik hurokkal, elkezded a következőt, ezt is csak két hurokig csinálod meg, így már hurok hurok lesz a horgolótűdön, elkezded a harmadikat, ezt sem fejezed be, majd a negyediket, mielőtt befejeznéd, akkor öt hurok van a tűn, Na a következő hurokkal, minr az öt hurkot lehúzod a tűről. Remélem érthető voltam... Ha nem kérdezz.
2. Sorkezdésnél 4 láncszem magasításnak aztán további 4 2ráhajtásos pálca (külön horgolva és egyszerre befejezve). Következőknél ez már 5 2ráhajtásos pálca egyszerre befejezve.
A nem hosszúszőrű fonaladhoz esetleg megnézhetnéd az un. darázs vagy fészek mintát. Nagyon jó tartású minta, de egy picit több fonalat eszik, mint a sima kötés. Már több kardigánt készítettem evvel a mintával, nem nyúlik, fix tartása marad sokáig. Multikolor fonalból is jól mutat.
Ha nincs meg Neked, akkor szólj, megpróbálom elküldeni.
Áááá dehogy. Csak akkor az ember jobban várja a reakciókat. Én is azt vettem észre, hogy miután elmegyek pár percre innen, akkor rögtön van 5 hsz, vagy ha elmentem aludni utána lesz sok-sok hsz... Szóval, vannak időpontok, amikor többen vagyunk vonalban.
Köszönöm mindenkinek a dícséretet. Azért még messze van az igazitól, de gondoltam valami ovális keretben felkerül egy kis táskára, még meglátom.
Szirmok! Nagyon tetszik a fonalad, valahol én is láttam hasonlóból egy kardigánt, majd előkeresem. Már csak a minta miatt is, bár úgy emlékszem az is csak sima.
Jolimama!
Megtaláltam a másik gobelint, az már félig ki van varrva, de van hozzá hímzőfonal is.
Szeretettel ajánlom fel majd a következő két hónapra.