Keresés

Részletes keresés

breien Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102744
Nyűglönc Uram.

Attól tartok, nem nekem kell megoldani ezt a problémát. viszont amit már annyiszor leírtam, az "államoknak" itt lenne az ideje újra gondolni amit eddig tettek.
Ha valaki bárhova "tőkét fektet be", azért járjon tisztes hozam mindaddig, amíg az profitot termel. Nem véletlen, hogy a "szakirodalom " ismeri a "befektetett tőke megtérülési mutatóit". Itt lenne az ideje annak, hogy az állam által befektetett tőke is megtérüljön és megszabjanak egy határt, ami még a tisztesség határain belül van.
Tegnap linkeltem be, hogy az "ingatlan hu"-n tették közzé, hogy a bankok csomagban értékesítik a vissza vett ingatlanokat. Emékeztetni szeretnélek arra, hogy már a XXI. században országos nyílvánosság előtt volt a Tv-ben egy "jogi műsor", ahol egy budai ingatlant 15 millió hitel fejében ennyiért tulajdonított el a bank. Ugyanebben a műsorban, a bank képviselője az egész ország képébe nevetve mondta, már 150 millióért túl is adtak azon az ingatlanon. A károsult nem tehetett semmit? mivel a szerződésében ez az összeg, mm. a 15 millió volt meghatározva "menekülési értékként". Nos, ilyet nem csak akkor, de ha figyeled a "napi sajtót" mind a mai napig alkalmaznak, nemcsak nálunk.

Globálisan ettől sokkal nagyobb problémának tartom, amit a pénz piac szabályozatlanságából kifolyólag elkövetnek.
Mit gondolsz, véletlenül függesztették fel szeptemberben a "shotr" ügyleteket? Mindenki tudja mit és hogyan kell-ene változtatni. Eddig, 22, 2 ezer milliárd $ veszteséget lapátoltak össze és még csak ezután következik az igazi veszteség, amit majd a reál gazdaság bedőlése fog globálisan előidézni. (nem várnék ezzel 1,5 - 2 évet, ahogyan annakidején, októberben az IMF vezetője tervezte. annyi időnk már nincs. )
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (102738)
Erzsébeti Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102743
A görcsökhöz:

Éppen a Horn féle országlás megszavazásakor nem voltam hajlandó elmenni szavazni... Nem is ez a tárgy, hanem az, hogy a szüleim elszörnyülködve mondták nekem "fiam! menjél szavazni!" Én meg azt mondtam nem. Erre ők: "De fiam akkor elvisznek..."
Én akkor voltam kb 28 éves, ők meg58-52 évesek...
Ennyit a görcsökről....

Én már a "laza" szocializmust éltem meg úgy kb a '80-as évektől van saját rálátásom a történésekre.
kb. '85 körül egy magyar tulajdonú de kizárólag a nemzetközi piacon szereplő (akkor a saját területén Európa 2. méretű) vállalatánál dolgoztam. Egy termelési értekezleten mikor felszólaltam csak annyit mondtam rosszul egy "elvtárs" megszólításra, hogy én nem vagyok senki elvtársa... Ezt eléggé határozottan, mondtam... Ennek csak annyi lett a negatív vonzata, hogy attól kezdve nem kaptam havi prémiumot... Ez csak annyiból volt érdekes, hogy akkor, és ott a bér két részből állt, kb 50-50%-os felosztással. egyik fele volt maga a bér, a másik fele meg a havi prémium (hivatalos nevén, a mozgóbér). Tehát akkor és ott fél évre bevonták a fizetésem felét azért mert 1985 ben kikértem magamnak az elvtárs megszólítást. Ez kb mai számokkal kifejezve úgy 300.000 ft nak felelt meg!
Szóval nekem senki ne jöjjön olyan hülye komcsi szövegekkel, hogy nem volt retorzió meg egyebek!
Ne nézzétek már teljesen hülyének az embereket komcsik! (nem rád értem)...

Másik:
közvetlen munkatársam most kb 54 éves. Ő egy polgári családból származó ember. Apa főmérnök egy nemzetközi szintű vállalatnál a bátyus sebész orvos, a mama meg háztartásbeli volt. Előtte is hasonló pálya állt. (múlt idő!!!)
Ő filmesnek-filmrendezőnek készült, és mint ilyen próbált valamit ezzel a "hobbival" kezdeni.
1972 ben mit ad isten volt egy kardlapozás március 15.-e alkalmából, és amilyen hülye fiatal volt ő is kint volt egy kamerával a kezében...
Na ezután sikerült lebeszélni őt a filmes pályáról...
Bevitték stb...
Akkor érettségizett abban az évben.
Már érettségizni sem akarták hagyni! Sok követ kellett megmozgatni a politikai pályán lévőkhöz, míg a szülők annyit el tudtak érni, hogy legalább hagyják érettségizni... Mondanom sem kell magasabb iskolába nem is engedték!
Persze most majd jönnek azok a szövegek, hogy pedig engedték volna... de tudjátok mit (akik ilyet gondolnak) azok tehetnek egy szívességet!!!

Milyen érdekes, hogy a nagy rendszerváltó szamizdatos csürhe, hogy, hogy nem valahogy mindig megúszta...
Előzmény: hatodikk (102725)
Mrija Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102742
hatodikk Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102741

"az arabok az összes háborújukat elveszítik, mert teljesen hülyék, még Izraelt sem tudják legyőzni 60 éve,"

Várd ki a végét. Lásd: Koszovó. Izrael már rég bebukta ezt a partit. Csak még rugózik, mig teheti.

"a kínaiaknak meg pont a demográfiával lesznek komoly problémáik 2050 - ben. "

Majd "besegítenek" az indiaiak. A párszáz éve itt élő előőrsei már offenzivában vannak.

Előzmény: Tuba tanar (102732)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102740
Te szereted a távoli rokonod aki odaül a vacsoraasztalodhoz és lebasz, hogy mekkora kretén vagy?
Előzmény: Tuba tanar (102737)
hatodikk Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102739

" a fene sem bánná, ha nekik kellene megfizetni az általuk eddig okozott kárt, de még mindíg velünk fizettetik meg, ezzel ellehetetlenítve még az unokáink jövőjét is.

Nnna, itt van az eb elhantolva. Ezért nem lehet felelősségrevonás nélkül elengedni ezt a sötét maffiát.

Előzmény: breien (102726)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102738
Kedves Breien, Mivel az államok előszeretettel használják a különböző offshore technikákat a disznóságaik elleplezésére kíváncsi vagyok miként oldanád meg.
Előzmény: breien (102735)
Tuba tanar Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102737

Mennyivel jobb Vietnamnak, ha hülye magyarok terjesztik az igét

Nem jobb, ez irracionális, de érthető dolog.

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (102731)
mandulapaula Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102736
elküldve...
Előzmény: hatodikk (102728)
breien Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102735
Nem Laci.
Számtalanszor tisztáztam, hogy csak azoktól venném el, akik tisztességtelen eszközökkel jutottak a "vagyonukhoz" és mások kárára gazdagodva felélték azt is, amit fejleszteni lehetett volna.
Sőt, azoktól is elvenném, akik offshore cégeken keresztül viszik ki az országból azt a pénzt, amit itt termeltettek meg ahelyett, hogy leadózva, a maradékot itt forgatnák vissza a gazdaságba, ahol azt megtermelték. Ezzel javítanák a piaci helyzetüket, versenyképességüket, s talán akkor már az össz elvonások is lényegesen csökkennének, ha reájuk is vonatkozna.

ennyi, mivel sok olyanról tudok, akik a nulláról, a saját erejük és tudásuk felhasználásával érték el az eredményeiket és bevallom, felháborít, amikor azt látom, hogy több évtizedes munkájuk miként válik semmivé a "csirkefogók" gazemberségeinek eredménye képpen. ( sajnos, ha emléxel azokra a "megtanált Cd-re" ami azt bizonyítja, hogy nem arra használják a "demokratikus állam szervezeteket" amire máshol. " a győztes mindent visz"? még mindíg?
Előzmény: Törölt nick (102715)
zabfaló Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102734
Az egy alapvető mentális helyzet, hogy a bűnösnek bűnhődnie kell az bűneiért. Olyan nincs, hogy egy legyintéssel el lehet intézni égbekiálltó bűnöket is. Nem lehet megspórolni semmit, ebben a kérdésben sem, mert egyszer úgyis visszaüt. Nem kicsit, nagyon.
Előzmény: breien (102726)
hatodikk Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102733

"csak csodálkozunk az "új" jobboldalra. Véleményem szerint nagy része az elmúlt rendszer seggnyalója volt,"

Nyugodj meg. Maradt azért a baloldalon is épp elég seggnyaló a múlt rendszerből.

Egyébként a seggnyalás sztem pártfüggetlen.

Előzmény: mandulapaula (102711)
Tuba tanar Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102732

az araboknál meg van gyerek bőven, ők fognak európáért megküzdeni a sárgákkal.

Hát hogyne. Ami probléma ezzel, hogy az arabok az összes háborújukat elveszítik, mert teljesen hülyék, még Izraelt sem tudják legyőzni 60 éve, a kínaiaknak meg pont a demográfiával lesznek komoly problémáik 2050 - ben.

Előzmény: elemes2 (102701)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102731
Mennyivel jobb Vietnamnak, ha hülye magyarok terjesztik az igét, mintha a CCCP vagy az USA teszi ezt? Azoknak legalább van pénzük is hozzá. Azt kell megnézni, hogy milyen hasznot lehet elérni rajtuk a többi csak duma. Pont Magyarországnak kell megváltani 100 másik országot és egymillió más naprendszert?
Előzmény: Tuba tanar (102729)
mandulapaula Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102730
Ez így igaz, de ki nem szarta le. Nem gondolod, hogy a karrierért, vezető beosztásért mindenki belépett a pártba? Számtalan lehetőség volt anélkül is plusz pénzt keresni, igaz ezért dolgozni is kellett.
Én először az olasz tulajnál kerültem vezető beosztásba.
Előzmény: hatodikk (102723)
Tuba tanar Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102729

Vietnámba (Nem a legmagasabb szintű, mert azok a kapcsolatok akkoriban jelgelve voltak magyar részről), majd a delegáció nyílt kommunistázásba kezd, sértegetve a házigazdákat, azok politikai rendszerét.

Lehet, hogy kiakadtak a láttottakon. Vietnami bérek és tokiói ingatlanárak egy országban, ez még Pullmannak is sok lenne.

Előzmény: Törölt nick (102547)
hatodikk Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102728
Megírhatnád. Én nem ismerem.
Előzmény: mandulapaula (102696)
Tuba tanar Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102727
Rendesek voltak ezek a kommunista rendőrök, ha nem beszélt a verésről, nem derült ki, hogy megverték - e.
Előzmény: mandulapaula (102716)
breien Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102726
Abban igazad van, hogy a 70-es években már nem a "börtön" volt az alkalmazott módszer.
Több gyermekkori barátom az életével fizetett azért, mert komolyan vette azt a "szakmai munkát" amivel megbízták.
"Ügyesen lepapírozták", oly annyira, hogy mind a mai napig a "képünkbe röhögnek" azért, amiért még ma sem tudjuk bizonyítani azt, amit már akkor mindenki tudott. ( a második barátom temetésén tudatosult bennem, amit a volt tanárom javasolt. "ha fel akarod nevelni a gyermekeidet, ne foglalkozz semmivel, menj el innen, mert ezek téged itt kinyírnak. mit ad Isten, rá fél évre ő is elment arról a munkahelyről, pedig ő még mszmp-nek is a tagja volt )

Ezért volt az, hogy 1992 ig egyetlen egy munkahelyem sem volt, ahol öt évnél tovább voltam. Sőt, 1991 után ezért tellett 14 évembe, hogy tisztázhassam magam olyan dologban, amiről indenki tudta, hogy semmi közöm hozzá. A jogász barátaim is igazat adtak abban, hogy azokkal szemben, akik mindezt " feltálalták" esélyem nincs a magyar bíróságon, sajnos, még ma sem. ( Istennek hála, fel tudtam nevelni a gyermekeimet )

Ezt bizonyítja, hogy a legidősebb Bárándy "hirtelen felindultságában elválalta annak a "vasi mszp-s aktivista " védelmét, akit annak idején "megreguláztak, amikor a hatalomra tört ez a bagázs. Biztos ezért "égette magát" a legidősebb Bárándy a nagy nyilvánosság előtt, amikor a fiát "menesztették" az IM éléről, amikor úgy nyilatkozott. " egy szülő ne avatkozzon be a felnőtt gyermeke életébe, azonban van egy pont, amikor ezt meg kell tennie".
Tudod, ekkor volt, amikor a "Megyó" is neki volt "keseredve".

Van egy régi magyar szólás: " az okosabb enged". Sajnos mára be kell látnunk, hogy a "megmaradottak" mire is képesek. Tudod, a fene sem bánná, ha nekik kellene megfizetni az általuk eddig okozott kárt, de még mindíg velünk fizettetik meg, ezzel ellehetetlenítve még az unokáink jövőjét is.

Lehet, hogy jobban jártunk volna, ha elveinket feladva inkább ellent állunk, vagy legalább 1990-ben felelősségre vontuk volna azokat, akik mindezt a mérhetetlen kárt elkövették már nem elősször ez ellen az ország ellen?
Előzmény: mandulapaula (102693)
hatodikk Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102725

"Ezeket a szövegeket azok a bexariak terjesztik akik akkor meg sem mertek mukkani!"

Van olyan is.

Rólam pl. újságcikk jelent meg, hogy "nyugatimádó" vagyok.

Mondjuk abban igazad van, hogy egy párttag jobban merhetett pofázni.

Azért ezzel kapcsoltaban is egy sztori: '94-ben!!! egy vasutállomáson méltatlankodtam hornyusziék győzelmén, mire a feleségem rögtön rántgatni kezdte a kabátomat, vigyázzak, mert még meghallja valaki felkiáltással.

A görcsök nehezen, igen nehezen oldódnak...Még '94-ben is.

Előzmény: wizes (102694)
Tuba tanar Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102724

Izland és Magyarország egynapon emlegetése tipikus ballib kommunikációs trükk.

Ez így van, és Lettországé is. Most ellenőrizze valaki, hogy Izlandon tényleg sorbanállnak az emberek kajáért.

Előzmény: BigBacon (102580)
hatodikk Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102723

Na de kedves Paula! Az is egyfajta retorzió, mikor azért neveznek ki egy nálad hülyébbet csoportvezetőnek, mert ő megbízható elvtárs, te meg nem is vagy párttag.

És mennyi ilyen volt!!!! Mondhatom csak ilyen volt. A szakmai értékek a legjobb esetben másodlagos szempontnak számítottak.

Előzmény: mandulapaula (102693)
mandulapaula Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102722
1972!
Előzmény: BigBacon (102718)
Tuba tanar Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102721

Tudd -e hogy Pakisztán is kedvezöbb kamattal kapta meg az IMF-töl a hitelt mint mi magyarok? És tudod miért ? mert hitelképesebb ,mint mi ,nincsennek jogi csürések csavarások, hazudozások ,a Pakisztánoknál,és a beigért állami kiadáscsökkentést Pakisztán betartani látszott eddig

Nekik van atomfegyverük, a kormányuk viszont épp, hogy hatalmon tud maradni, ha viszont egyszer megbukik, akkor jönnek a szélsőségesek. Ezt meg nem akarja senki.

Előzmény: Törölt nick (102595)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102720
Az igazi ellenfél az aki külföldivel végezteti el a belföldivel is hasonló feltételekkel elvégeztethető munkát, majd jól megsarcolja ráadásként azt, akinek még van munkája, mondván, hogy nem termel a gazdaság elég adót.
Előzmény: hatodikk (102714)
mandulapaula Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102719
Nem tudom kire gondolsz, de már itt sem vagyok :))
Sínen a gazdaság, most végre leépítettek, pedig termelő cégnél voltam, még mindig nem az államot karcsúsítják...
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (102713)
BigBacon Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102718
Na de melyik márc 15-én? 1970, 80, 85, 86? Nagyon nem mindegy.
Előzmény: mandulapaula (102716)
uhu20 Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102717
Na. Akkor mondjál %-os arányokat, megjelölve, hogy honnan származnak az infóid.

Mert enélkül csak hőzöngés, amit művelsz.
Előzmény: mandulapaula (102711)
mandulapaula Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102716
Nekem is volt tankörtársam, a Margit hídról dobálták a vörös zászlót a Dunába márc.15-én, 3 nap után kiengedték. Valószínű jól elverték, de arról sosem beszélt.
Előzmény: Tuba tanar (102712)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102715

nem.

abból vontam le, hogy a 3-4% vagyonán rugózól...

mit szeretnél? vegyük el tőlük és osszuk szét?

munkatáborba a zsíros kulákokkal?

Előzmény: breien (102703)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!