Nem ismertem, csak két órát voltam a társaságában. Szombathelyre mentem fotózni, mint mozdonyfelvigyázónál, nála jelentkeztem be. Ő meg, mikor megtudta, hogy mennyire érdeklődöm a dízelek iránt, eljött velem, magyarázott, szívvel-lélekkel mutatta a gépeket. Ő nyitotta ki nekem a gyíkot, vele voltam először üzemelő csörgőn, dácsián... Ő is egy vérbeli vasutas volt. Részvétem!
Elég sokat dolgozom mostanában és most sikerült ide kerülnöm.
A 135-ös vonalon,H.m.vásárhely népkert és Kopáncs között,az Anno vendéglőhöz közeli átjárónál a fénysorompó fehéret mutatott,az áthaladó csörgő ellenére is.Ez tegnapelőtt kora délután történt.
Én a baleset idején 4 és fél éves voltam. Már akkor is Ócsán laktunk és annyira emlékszem, hogy egy rokonunkat vártuk az ünnepre, aki Szarvason járt óvónőképzőbe. Szüleim valószínűleg a rádióból/tévéből értesülhettek a balesetről és nagyon idegesek voltak, mert az első híradások feltehetően csak a személy és tehervonat ütközéséről, sok halottról és sérültről számoltak be. Azután éjfél körül, az utolsó vonattal épségben megérkezett a várva várt rokonunk.
1968. december 22-én 17:00-kor Mende és Sülysáp állomások között, Pusztaszentistván megállóhelyénél történt a Magyar Államvasutak történetének egyik legsúlyosabb ütközéses balesete. A Pusztaszentistváni Baráti Kör kezdeményezésére ma 11 órakor a baráti kör, Mende község önkormányzata és a MÁV Zrt. képviselői - az elhunytak hozzátartozói és a mentésben egykor résztvevők jelenlétében - az áldozatok előtt tisztelegve emlékfát ültettek és a megállóhely falán emléktáblát helyeztek el.
Az emléktábla és előtte a frissen ültetett fenyőfa.
A Pusztaszentistváni Baráti Kör meghívja Önöket 2008 december 22-én 11 órára a pusztaszentistváni állomáson tartandó megemlékezésre, emléktábla avatásra és koszorúzásra, melyet a 40 évvel ezelőtti szentistváni vonatbaleset emlékére tartunk. A részletes program: Gyászinduló Vers- Dsida Jenő: Vonaton éjjel Elmondja:Tomay Judit színművész Beszéd a MÁV Zrt részéről Vers- Reményik Sándor: Így emlékszem Elmondja:Bálint Sándor Beszéd a Pusztaszentistváni Baráti Kör részéről Visszaemlékezés: Dr. Lányi Péter mentésben résztvevő orvos
Emléktábla leleplezése: az egyházak képviselői megáldják és felszentelik az áldozatok emléktábláját. Koszorúzás Koszorúzás közben Bálint Sándor felolvassa az áldozatok nevét, elhelyezik a mécseseket, elültetik az emlékfát. Vers: Reményik Sándor: Viszontlátásra Elmondja:Tomay Judit Gyászinduló"
Reggel hallgattam a híreket a rádióban. Fő hír, h még mindig sztrájkolnak a vasutasok, Bp-Szolnok között alig járnak a vonatok. Következő hír: Ecsernél gázolt a vonat. Tesóm rögtön megjegyezte, h mint átható legalább vonat azért ment.
Részvétem a családnak! Én csak az édesapját ismertem,de így is nagyon elszomorított az eset.A temetésre nem tudok elmenni,de ígérem ma du. 3.-kor egy néma főhajtással emlékezem Rá.Tegyétek Ti is!
Nyugodj békében Feri. Ahogy az előttem szólók írták: Egy jószívű, szinte állandóan jókedvű, vérbeli vasutas volt. Tegnap akartam felhívni, és nagyon megdöbbentett amit a bátyja közölt.
A nyáron a épphogy leállított csörgő gépterében oktatott minket a legnagyobb hőségben de odaadással, minden szakmait beleadva. Egy szó mint száz: jó ember volt, mint szakmailag mint emberileg. Részvétem a családnak.
Nyugodj békében Sebi...... Előtte beszéltem vele telefonon mielőtt szolgálatba ment,elviccelődtünk és terveztük az utat a másnapi ÜT-re.Sajnos már nem tudott minket elvinni.Őszinte részvétem a családnak a tapolcai kollégák nevében is.