Hello!
Nekem az OTPnél van számlám, de nagyon nem vagyok megelégedve velük. Gondoltam, hogy átmegyek a CIBhez, mert róluk még nem hallottam rosszat, igaz lehet, hogy ez csak véletlen...
Aki esetleg használ CIB bankot az mondja meg, hogy mennyire jó, jobb-e az OTPnél, magyarul nem esek-e csöbörből vödörbe, ha bankot váltok? Ja, lakossági számlám van.
Kösz!
ált 1, max 2 hét alatt megjött mindenkinek, aki az ismerőseim közül eddig igényelte. hol igényelted? lehet, hogy érdemes lenne CIB24-en vagy a fiókban rákérdezni, talán a posta ördöge lenyelte. :)
idén is az év bankja;) http://cib.hu/cibgroup/cibbank/trophies/evbankja_2008/index?isFlashCompliant=true&session_id=pYKOxtY9ltQ5qvq1d0zyp02l&flashVersion=0&b=64&w=1280&h=1024
A TAK kód az, amit szlanyitáskor pötyögtél be a telefonba. Ha nem, menj vissza a fiókba és kérj TAK kódot. Amúgy internetbankon is lehet aktiválni, ha aktív ez a szolgáltatás neked. Egyébként is célszerűbb ha bemész a szlavezető fiókba, mert nagyon zavaros ez az egész neked úgy tűnik. A honlspjukon rengeteg az info, csak keress.
Megkaptam a bankkártyám+pin kódom 2 nap eltérés volt a 2 levél közt. Idáig tök örültem(1héttel korábban jött meg a kártya mint ahogy az ügyintéző csaj mondta) igényeltem még 1 internet kártyát is ergo jönni fog még1 boríték?
Jah és még nem sikerült aktiválni a kártyámat. A 4 jegyű telefonos azonosító kód azmi? Probáltam a bank számlaszám utolso 4 jegyét de az nem működik(azt mondták otp –nél a telekód utolso 3 számla szám)
CIBben két helyen tudsz részvényt venni: Internet Bank (ez a régi CIBes rendszer) és eBroker (ez meg a régi IEB-s rendszer). Ha jól emlékszem talán Classic számlának hívják az előbbit és Investnek az utóbbit. Amikor utoljára néztem, a díjak mindkét rendszeren azonosak voltak.
Kezemben van a kondíciós lista és itt van egy olyan szekció hogy értékpapír ügyletek és ehhez kapcsolódó jutalékok
BÉT en vásárolt részvények vételi és eladási díja telefonon vagy bankfiókon keresztül x%
BÉT en vásárolt részvények vételi és eladási díja interneten keresztül x-y% (ebrokeren kivul van más felület ahol részvényt vehetek pl. netbak?)vagy ez a ebrokerre vonatkozik(pl ebroker havi dij nincs ideirva)
1. Amíg te nem aktiválod a kártyát neten vagy telefonon használhatatlan. Aktiválni meg kizárólag a számlatulaj tudja és ő is akkor ha ismeri a kódokat.
2. A telefonos ügyfélszolgálaton lehet a telefonszámot megváltoztatni.
1,.Most nyitottam számlát a CIBnél nektek is ugy volt hogy 2 levelet kuldenek egyikbe a bank kártya másikba pin kod 1nap eltéréssel?jah és természetesen nem ajánlottan kuldik...ezek normálisak?jopénzért természetesen átvehetem a fiokba is!
szoval tök félek h akárki lenyulja a kártyámat és tevékenykedik vele ...
2,. lesz netkártyám is meg be x eltem hogy kuldjenek sms.t a számlamozgásokról
nah most ezt a mobilszámot át tudom változtatni? mert most feltöltőkártyás telom van amit idővel majd lecserélek!
Igen, mert ezek az utalások SWIFT-en keresztül történnek(a CIB külföldi banknál vezetett deviza számlájáról utalnak a fogadó bank külföldön vezetett devizaszámlájára megfelelő összeget. Ezt SWIFT-en keresztül bonyolítják.).
Utalalt mar vki cibes euro devizaszamlarol egy masik magyar bank euro devizaszamlajara? Szerintem a cibnel sem tudjak, hogy mennyibe kerul, vagy a magyar bankok jo szokasa szerint lenyuljak a parasztot, majd ha reklamal jovairjak a dolgokat. Ugyis van aki nem reklamal. Nekem a tokom mar lassan tele lesz, hogy mindig minden idiotasagot meg kell utolag reklamalni, mert elbasznak valamit. Ezek neha csak par szaz vagy esetleg 1-2 ezer forintok, de akkor is. Most sem tudjak, hogy mi a mennyi.
Elso levelvaltas:
T. Ugyfelszolgalat! A http://www.cib.hu/system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/04_magan_bankszla_080728.pdf&type=related oldalon elerheto kondicios listarol nem derul ki, hogyha a devizaszamlamrol utalok belfoldre, akkor annak milyen dijai vannak. Tudnanak errol tajekoztatni. Koszonom.
Valasz:
Elektronikus úton érkezett levelére reagálva az alábbiakra hívnám fel szíves figyelmét:
A belföldi devizautalás jutalékai megegyeznek a külföldi devizautalás jutalékaival, a pontos kondíciókat tehát az Ön által is belinkelt lakossági kondíciós lista 3. oldalán, a "Bankközi átutalás" sorban találja meg.
Ennek az az oka, hogy a magyar bankok nem állnak egymással levelező kapcsolatban, így az utalt összeg akkor is elhagyja az országot (és külföldi közetítőbankok segítségével ér célba) hogyha belföldre utal másik bankba.
Tekintettel a devizautalás költséges mivoltára és hosszú átfutási idejére - alternatívaként - amennyiben kisebb összegről van szó, a pénztári felvételt (az indító bankból) / befizetést (a fogadó bank pénztárában) szoktuk javasolni.
Üdvözlettel,
A masodik kerdes:
"A tegnapi nap a belfoldi devizaatutalassal kapcsolatos kerdesemre az a valaszt kaptam, hogy annak kondicio megegyeznek a kulfoldi devizaatutalas kondicioival. A teljes levelezest nem tudom idezni, mert nem fer be ebbe az ablakba.
Ugy tudom, hogy az EC 2560/2001 szabalyozas szerint az Europai Union beluli utalasnal a bank nem szamolhat fel nagyobb koltseget, mint a belfoldi atutalasnak a dijai. Udvozlettel
Valasz
"A tagállamok közötti euró fizetések különleges szabályairól szóló (2560/2001/EK) rendelet az EGT tagállamai közötti, azaz határokon átnyúló, euróban történő azon fizetési műveletekre vonatkozik, amelyek összege nem haladja meg az 50 000 eurót (vagy annak megfelelő svéd koronát).
A rendelet legfontosabb rendelkezése az, hogy az euró fizetési műveletek díjai nem különbözhetnek attól függően, hogy a fizetési művelet belföldre, vagy másik tagállamba irányul. A főszabály tehát az, hogy az intézménynek díjszabásában azonos díjakat kell alkalmaznia a tagországon belüli és a tagországok közötti, azonos típusú fizetési forgalmat illetően. A rendelet ezen túlmenően nem szól a díjak mértékéről.
Bankunk a belföldi és a külföldi devizautalások esetében egységes jutalékot alkalmaz, tehát a külföldi utalás díjára nem számítunk fel magasabb költséget, mint a belföldire.
Amennyiben a téma részletesebben is érdekli, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam az alábbiakat: - A PSZÁF tájékoztatója az EU-tagállamok közöttin pénzforgalomról: http://www.pszaf.hu/engine.aspx?page=pszafhu_johatudjuk&switch-content=pszafhu_johatudjuk_20050728_21&switch-zone=Content%20Zone%204&switch-render-mode=full - A STEP2 rendszer üzletszabályzata az MNB honlapján: www.mnb.hu/Resource.aspx?ResourceID=mnbfile&resourcename=hunstep2"
Erti ezt valaki? Nekem onlajn csomagom van, igy a belfoldi osszes utalaj dijmentes az internetbankon keresztul. Akkor ingyen utalhatok vegul? Na varom a valaszt. Hiszen Magyarorszag unios orszag, igy ha meg kulfoldi kozvetitessel megy a penz akkor is ingyenes.
Ha még aktuális, akkor a CIB-et válaszd! Én is ott vagyok és a lakossági számlakezelésük hihetetlenül jó és majdnem ingyenes. Online számlacsomag: ingyen utalás, telefonfeltöltés, részvények, kötvények, betétek adás-vétele egyszerű. Ügyfélszolgálat tökkedves!
Hitelekben a második legjobb, főleg lakáshitelekben. MKB talán 1 picit jobb nála ebben.
En jovo nyaron hazatelepulok Kanadabol es a CIB meg az Erste bankot neztem ki magamnak, mert a veluk folytatott levelezbol kiderult, hogy nekik vannak a legkedvezobb valutaatvaltasi feltetelei az en helyzetemben, es mind a ketto van jovendo lakhelyemtol nehany sarokra.
Tud valaki bármilyen elérhetőséget a CIB bank minőségbiztosításért felelős igazgatójához? Akár privátban is jó, email cím is, telefon is, bármi. Egy kicsit kezd velük telelenni a hócipőm, gondoltam kapjanak még egy esélyt, mielőtt a pszaf-nek írnék. Szóval, ha bárki tud ilyen elérhetőséget írja meg nekem legyen olyan kedves. Természetesen diszkréten kezelem a dolgot.