Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.02 0 0 716

Amint a képeken látható, külön csaptelep tartozik hozzá, melyhez egy 11 mm átmérőjű lyukat kell fúrni a mosogatón, vagy valahol mellette.

 

Mosogató alatt a sarokszelepnél be lehet iktani egy közdarabot, a sarokszelep alá, vagy annak kimenő végére. A közdarab oldalába csatlakozik egy kis szakaszoló csap, amivel a víztisztító ellátása megszüntethető, pl. betétcsere idejére. A fekete, karos eszközzel lehet szerelni a szűrőházakat, ami értelemszerűen szintén a mosogató alá kerül.

 

Konkrétan az alábbi típusnál nem hallgathatom el, hogy az alkalmazott csavaros, kínai gyártmányú JACO csatlakozók (a szűrőház két oldalán látható), valahogy nem a legszimpatikusabb megoldás, bár a nyomást eddig teljesen jól bírja. Ki lehet viszont cserélni gyorscsatlakozóra (Qiuck Connector), amit a drágább berendezéseknél is alkalmaznak és amely biztonságosabbnak tűnik. Persze az is kínai többnyire, de jobb konstrukció.

 

Ez azért kritikus, mivel csőtörést senki nem szeretne a lakásában, az alsó szakaszolócsap elzárogatása viszont kényelmetlen. Így viszont a berendezés állandó nyomás alatt van, tehát ez is egy különbség az asztali FHCTF vagy W25-höz képest, melyek csak a használat idejére kerülnek nyomás alá.

 

 

 

  

 

 

 
Előzmény: zsuzsi07 (715)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.11.02 0 0 715
Én is úgy gondolom, azért önmagában sem ihatatlan a csapvíz, tehát bízzunk benne, hogy elég lesz az aktívszenes szűrő. Már csak azért is egy ilyen mellett fogok dönteni, mert az RO-t most nem igazán teszi lehetővé a pénztárcám.
Az egészségre gyakorolt hatás tényleg ellentmondásos, legalábbis szerintem erre nincsenek komoly, hosszú távú próbák, kísérletek.

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a pult alá beszerelhető cuccok konkrétan hogy néznek ki beszerelés után. Honnan jön a víz? Alulról kell venni a szűrt vizet, vagy valahogyan a fenti csaphoz csatlakoztatják a készüléket a pult alól?
Előzmény: Törölt nick (713)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.11.02 0 0 714
Köszi, így már érthető!:)
Előzmény: paljoc (712)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.02 0 0 713

Vagy mi a különbség a VTFRO 5M és a VTFRO5MP között? Ugyanazok a betétek, ugyanaz a 6 szűrőfokozat van felsorolva, méretek, teljesítmény szintén azonos. Csak az árukban van óriási különbség: 50 ezer ill 78 ezer! 28 ezer ft különbség? Ez azért elgondolkodtató.

 

A fotón látható, hogy a drágább változat nyomásrásegítő szivattyút is tartalmaz. Ez olyan helyeken szükséges, ahol a csapból kijövő víz nyomása nem elegendő az RO membrán gazdaságos működtetéséhez. A szivattyú természetesen áramellátást is igényel.

 

Még böngészek egy kicsit, és rövidesen dönteni fogok.

 

Leginkább azt kellene eldönteni, hogy megelégedsz az aktívszenes szűréssel, vagy inkább RO rendszer érdekelne.

 

Az aktívszenes szűrők, bár lehet különbség az alapanyagban, lehet darabos vagy tömbpréselt (utóbbi lehet valamivel hatékonyabb), tömböt alkalmaznak az RO membrán előtt, kókuszhéjalapú darabos szenet a membrán után, de az aktívszénnek vannak általános tulajdonságai, amit leír a megfelelő szakirodalom, vagyis gyártó- és típusfüggetlen tulajdonságok.

 

Továbbra is úgy gondolom, mivel alapvetően ivóvíz minőségű bejövő vízről beszélünk (bár nem tudom, Ti honnan kapjátok a vizet), ha valakit nem zavar a vízkő, vagy szándékosan nem akarja kiszűrni az ásványi anyagokat, arra pont elegendő egy kétlépcsős szűrő (lebegőanyag + aktívszén). Szabványméretű, 10 colos házakba a betétek is nagyon olcsók, ez gyakorlatilag világszabvány, könnyen beszerezhető hozzá többféle betét, többféle gyártótól.

 

Az asztali FHCTF előnye, hogy szakembert nem igényel, csupán vízcsaphoz kell csatlakoztatni. De a pult alá is beszerelhető egy kétlépcsős tisztító, az eredmény szemre teljesen tiszta, jóízű víz.

 

Ha ásványokat és egyéb anyagokat is szeretne valaki eltávolítani, RO víztisztító kipróbálható, de azt egyelőre én sem tapasztaltam ki a gyakorlatban, hogy milyen hatással van az egészségre, a netes információk pedig ellentmondásosak. Magamnak jobban hiszek, így még előfordulhat, hogy ki lesz próbálva részemről is.

Előzmény: zsuzsi07 (709)
paljoc Creative Commons License 2008.11.02 0 0 712

Ha nem találnád, segítek:

 

http://www.viztisztito-keszulek.hu/images/2.jpg

 

Főleg az utolsó két mondat.

 

Ismétlem, nem rábeszélni akarlak a W 25-re, csak mivel nekem ez van, ennek néztem utána a mérési adatok stb. tekintetében.

Előzmény: paljoc (711)
paljoc Creative Commons License 2008.11.02 0 0 711

Drága Zsuzsi!

 

Ott van a mérésnél a fejlécben hogy kezelt ill. kezeletlen. Tehát elolvashatod mennyi volt benne, mennyi maradt az adott anyagból. Ha a többi oldalt is megtalálod, onnan kiderül, hogy egyes trihalogénmetánszármazékok koncentrációját a természetesen előforduló mennyiség több százszorosára emelték a vizsgálat alatt és úgy tesztelték a szűrőt! Ott is az n.d/nem kimutatható/ lett az eredmény!

Vélelmezem, hogy az összes aktív szénen alapuló szűrő ilyen eredményt produkál, a különbség valszeg a szén mennyiségében ill. minőségében/granulált, tömbbe préselt, stb.../ van ill. az árban.

Az áron ne sokat vacakolj, 10-30 ezer közötti pénzt fizetve is kb. pár forintra jön ki egy liter tisztított víz. És befejezed a pillepalackozást! Nálam is ez volt a fő szempont!

Előzmény: zsuzsi07 (710)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.11.02 0 0 710
Igen, ez tényleg nagyon hasznos. Persze, úgy lenne az igazi, ha azt is tudnánk, kezelés előtt milyen értékeket mutatott a vizsgálat az adott vízről, biztosan azt is elvégezték. Mert így önmagában egy szakembernek mondana sokat (bár valószínűleg összehasonlítva is!):)
Előzmény: paljoc (706)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.11.02 0 0 709
Köszi! Tényleg nagyon hasznos böngészni rajta, és hatalmas árkülönbségek vannak.
Pl ugyanaz az Aquazone Combi ivóvízkészítő berendezés ugyanazokkal a paraméterekkel: az egyik 93 E ft, a másik 119 E. Nem látom köztük a különbséget, ugyanabban a katalógusban vannak, és hát huszonegynéhány ezer forint differencia nem mindegy.
Vagy mi a különbség a VTFRO 5M és a VTFRO5MP között? Ugyanazok a betétek, ugyanaz a 6 szűrőfokozat van felsorolva, méretek, teljesítmény szintén azonos. Csak az árukban van óriási különbség: 50 ezer ill 78 ezer! 28 ezer ft különbség? Ez azért elgondolkodtató.
Még böngészek egy kicsit, és rövidesen dönteni fogok.
Előzmény: Teaway (707)
.psp Creative Commons License 2008.11.01 0 0 708
Na sorban,
Te is be tudod szerelni mert összeszerelve kapod , de egy vizvezeték szerelő kb 20 perc alatt egy 5000 ért biztos beszereli.

A különbség a szürőkben van illetve azok számában 20 mikron, 5 mikron. aktivszén ! baci szürő 0,002 mikron.

Az alatta lévő egy előszürőből és egy aktivszénből áll . nem éri meg csak 5 ezerrel olcsóbb és kb annyit tud mint az asztali 10 ezer ft os.

A szürők itt elég drágák kb 600 ! ft darabja bármelyik vizkezelési szaküzletben az aktivszenes szürő kb 1500 ft a baci szürő itt 9 800 máshol max 5 000 Ft ezt kell 6 havonta cserélni az előző 3 at meg kb 3-4 havonta.

Nagyon bejött nekem, élvezeti cikk lett a csapviz ! Klór sehol nincs!
Előzmény: zsuzsi07 (700)
Teaway Creative Commons License 2008.11.01 0 0 707
Csak marketing különbség van.

Még nézz szét itt is: [egyéb vízkezelő cuccok]
Előzmény: zsuzsi07 (705)
paljoc Creative Commons License 2008.11.01 0 0 706

Itt megnézheted mire vizsgálták a W 25-öt és milyen erenménnyel!

 

http://www.viztisztito-keszulek.hu/images/4.jpg

 

Előzmény: zsuzsi07 (705)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 705
Köszi ezt is!
Most lehet, hogy én vagyok csak akadékoskodó, de:
A lejjebb felsorolt szerkentyűk (4 db) nagyjából hasonlónak látszanak, mégis elég nagy köztük az árkülönbség. Ezek a laza 10 E ft-os differenciák vajon csak az eltérő marketinget tükrözik, vagy valamilyen lényeges különbséget is?
Előzmény: Teaway (703)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 704
Jó, akkor kezdek már tisztábban látni. Tehát ezek, amiket ajánlottatok, az aktív széntömbös szűrők. A párezer ft-os kannák: az más kategória (ahogy az elemzéseknél olvastam: inkább "kozmetikai" célokat szolgálnak, vagyis íz, szín stb.)
Előzmény: paljoc (702)
Teaway Creative Commons License 2008.11.01 0 0 703
Mondom, ilyen kell neked: [ez egy másik link]
Előzmény: zsuzsi07 (701)
paljoc Creative Commons License 2008.11.01 0 0 702

Mi az, hogy jobb mint a semmi! Teljesen jó asztali szűrő, egy igen nagy préselt széntömbbel, előtte mech. szűrővel. U.az a technológia, mint néhány NSF minősített amerikai szűrő! Méghogy jobb, mint a semmi. Otthoni ívóvíz utántisztításra tökéletes! Azokat a kannákat felejtsd el!

Még előnye az asztalinak, hogy pl. én minden reggel folyatok át rajta vízet és csak azután veszek fogyasztásra. Igaz a leírások ezt csak 2-3 nap üzemszünet után ajánlják. Kancsóval macerásabb tökörészni!

Előzmény: zsuzsi07 (696)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 701
Ne haragudjatok, nem arról van szó, hogy mindenre fanyalgok, csak tényleg jól át szeretném gondolni, minden oldalról, mielőtt veszek egyet.
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 700
Köszi, nézem!
Ez miben különbözik a 2 lejjebb említett szűrőkhöz képest? (Bocs mindenkitől, teljesen laikus vagyok, nehéz kihámozni ezeket a különbségeket).
A másik kérdésem: ezt hogyan szerelték be neked, és mennyi időnként kell szűrőbetétet cserélni? (Azt jól látom, hogy a szűrőcsere 3-6 havonta olyan 15E ft, vagy hülyeség, amit mondok?)
Előzmény: .psp (698)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 699
Bocs, asztali vízszűrő. Ja igen: gondolom a kannás szűrőkben nincsen aktív szén. Vagy...?
A megadott linken kategóriákba sorolják a vízszűrő módszereket. Az asztali kancsós szűrőktől a fordított ozmózisig.

Ez a leírás azt mondja, az aktívszén tömbszűrők közül is "Csak nagyon kevés képes arra, hogy a gyógyszermaradványokat és a hormonális anyagokat valamint a baktériumokat, mint a Eschericcia coli vagy a Enterococcus faecalis biztosan kiszűrje. "

Az általatok említett szűrőberendezések melyik kategóriába tartoznak vajon?
Előzmény: Teaway (697)
.psp Creative Commons License 2008.11.01 0 0 698
EKOFP4-PLUS ezt javaslom nekem is ez van baktérium szürős. 24 000 körül.

http://www.aquafilterkft.hu/Konyhai_vizszurok.htm
Előzmény: zsuzsi07 (696)
Teaway Creative Commons License 2008.11.01 0 0 697
"Az általad említett kancsó vajon az azstali kannás szűrők kategóriába tartozik?"

Én nem tudom, hogy milyen kancsóról beszélsz.
Előzmény: zsuzsi07 (694)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 696
Hát, lehet, hogy ilyesmivel fogok kezdeni, az is jobb, mint a semmi. A műanyag palack áradatnál pedig mindenképpen jobb!
Aztán később majd meglátjuk...
Előzmény: paljoc (693)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 695
Tényleg, te hogyan tudtad meg, hogy nálad kiváló a víz?
Előzmény: Teaway (692)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 694
Igazából nem lehet tudni, mennyire kiváló a víz. Csak, amit szabad szemmel - érzékeléssel - felfogunk. Épp ez jelenti a számomra az alapproblémát.
Most találtam ezt:

http://www.tisztavizinfo.hu/asztali_szuro_kannas_szuro?nodeid=23

Az általad említett kancsó vajon az azstali kannás szűrők kategóriába tartozik? Mert itt azt írják, az gyakorlatilag semmit (mármint olyan dolgokat, mint nehézfémek, gyógyszermaradványok, pesticidek) nem szűr ki. Persze itt megint visszakanyarodunk az eredeti problémához: vajon vannak-e ilyen anyagok a csapvizünkben. Ennek kivizsgálására szintén csak százezrekért van lehetőség, mint itt korábban azt megtudtam.
Most megint tele vagyok bizonytalansággal.:(
Előzmény: Teaway (692)
paljoc Creative Commons License 2008.11.01 0 0 693

Nekem ehhez nagyon hasonló van, a Wellnet W 25. Abban nem kell cserélni a szűrőt, 2 évig működik a masina, akkor visszaküldöd a cégnek és kapsz olcsóbban egy újat! Amúgy tök ugyanaz, mint a Teaway féle. Ára 20000ft körül. Ha beleszámítod a másik féléves szűrőcseréit kb. u.ott vagy!

A víz íze teljesen klórmentes, de olyan döbbenetes a különbség kb. 2 hét tisztított víz fogyasztása után, hogy hihetetlen! :-)

Előzmény: zsuzsi07 (691)
Teaway Creative Commons License 2008.11.01 0 0 692
Igen, azt jelenti.
Nem, nekem nincsen ilyen, de mivel nálam kiváló a víz, egy ilyen készülék több mint elég.
Előzmény: zsuzsi07 (691)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 691
Köszi! Igen, én is valami hasonlóra gondoltam.
Az útváltó csap gondolom, azt jelenti, hogy van valami elágazás és egy váltó: ha akarom (mondjuk, mosogatáshoz), úgy jön a víz, ahogy régen, ha akarom, akkor a szűrőn keresztül.
Neked ilyen van? Mit tapasztaltál?
Előzmény: Teaway (690)
Teaway Creative Commons License 2008.11.01 0 0 690
Szia zsuzsi07!

Akkor neked ez kell: [link]
Előzmény: zsuzsi07 (666)
cumpika Creative Commons License 2008.10.29 0 0 689
a hetvegen vegzek egy kettos vak probat a kerdesben,

Na ez a beszéd.Utánna lehet kitárgyalni.
Előzmény: naox (688)
naox Creative Commons License 2008.10.29 0 0 688
"termeszetesen desztvizben is megjelenik.
Nem jelenik meg"
ne viccelj. es az olajjal mi lesz? elparolog? eltunik?

"A húslevest sem."
a hetvegen vegzek egy kettos vak probat a kerdesben, errol addig nem nyilatkozom.
Előzmény: cumpika (687)
cumpika Creative Commons License 2008.10.29 0 0 687
termeszetesen desztvizben is megjelenik.

Nem jelenik meg,kristálytiszta átlátszó,mindenféle bigyó nélkül a tetején.
Az ízéről,színéről már nem is beszélve,mert azt öszzehasonlítani sem lehet.
A húslevest sem.
Előzmény: naox (686)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!