Keresés

Részletes keresés

antrapo Creative Commons License 2008.10.14 0 0 888
Pár napja kaptam meg Bistey Zsuzsa alábbi előadásait tartalmazó 2 db. dvd-t, amely 300 kazetta feljavított és digitalizált változata. Ha valakinek igénye rá drótpostacímemen jelezze!

a lista
repanse Creative Commons License 2008.10.14 0 0 887
Nem csak az. Mind! :)
Előzmény: antrapo (886)
antrapo Creative Commons License 2008.10.10 0 0 886
Szia! Csak az az egy érdekelne?
Előzmény: repanse (878)
Mikhael Creative Commons License 2008.10.07 0 0 885

Ehhez is: megjelent Rudolf Steiner Michael küldetése, kapható a Riadó utcában.

 

Előzmény: repanse (884)
repanse Creative Commons License 2008.10.06 0 0 884

A www.camphill. hu-n találtam Bernard Lievegoed : A lélek megmentése c. írásának végén:

"Készenlétben kell állnunk az elkövetkező események fogadására. Úgy számítom, hogy a harc mélypontja 2020 és 2040 között lesz. Akkor a démoniság mély szakadékai fognak megnyílni. Ehhez képest a nemzetiszocializmus és a bolsevizmus semmi se volt. Milliók fognak elpusztulni. De milliók fognak ellenállni is. És éppúgy, mint korábban szintén mindig, Manu jelen lesz, hogy segíthessen, ahogy kétségtelenül jelen volt a nagy harc során Mexikóban. Sokakhoz fog szólni a hívás és sokan fognak szabad akaratukból Manu oldalára állni."


antrapo Creative Commons License 2008.10.05 0 0 883

Steiner nem egy előadásában (itt inkább a társaság tagjainak tartottakra kell gondolni) elmondotta, hogy a jelenlevők közül többen fognak már az évszázad vége előtt újra inkarnálódni (tehát 1999-ig).

Ispánkon említette Bistey Zsuzsa Karl König könyvét, amiben Steiner e közeli tanítványa, aki a Doktorral 1925. után is "kapcsolatban maradt", 1956-ban  írta, hogy Steiner most fordult vissza a "kozmikus éjjfélből". A viszonylagos szimmetria miatt 1925-től kb. 1956-ig meglévő 31 év alapján elvileg az irányadó születési dátum 1987, de ez csak tájoló jellegű.

 

 

Az én értelmezésem az éteri világnál kezdődik, de ezentúl már kérdések özönlenek felém. Az euritmia, amennyire tudom, erősen hat az étertestre és az éteri folyamatokra, így az éteri világra is. Számos kultúra a szó átvitt értelmében is égi jelként tekint a szivárványra, meg nem modom, hogy hol (talán valamely munkáselőadásában?)  mondta Steiner, hogy a sziványban mely hierarchia lényei "tükröződnek". A tibeti buddhizmus is hasonlóan közelíti meg a jelenséget.

Érdemes e témában Goethe és Steiner színtani írásait olvasgatni, hogy mi is a fény és a színek?

 "A fény teremtménye a szem." (R.S.) E szavakon is érdemes meditálni, ha nem elégít ki minket a légköri pára és a napfény találkozásának köznapi leírása.

Ezek után azt gondolom, hogy egyfajta válasz, megerősítés a kereső, az úton járó embernek: Ember, nem egyedül állsz a világban, tetteid felérnek az Égbe, s nem vesznek el!

Persze vannak olyan tetteink, amelyek jobbak lennének, ha elvesznének, de persze nincs szivárvány, hanem...

 

 

Előzmény: Pi-rex (877)
antrapo Creative Commons License 2008.10.05 0 0 882
Köszönöm a magyarázatokat.
Tudtommal nem az antropozófia az az egyetlen út, amely igen szoros kapcsolatot lát az emberi lélek- és szellemállapotok, elementáris lények és légköri viszonyok között. Úgy tudom és látom, hogy az antropozófia nem törekszik tagadni a természettudományos elképzeléseket, de annál inkább gondolja, hogy e megfigyelések kiegészítésre szorulnak a szellemi tények alapján. Így korunkban elfogadjuk azt is, hogy a répa gyökérzete révén számos ásványi anyagot vesz fel növekedéséhez, és levélkéi sem tétlenkednek, de ebben a topicba e keletkezés-növekedés kapcsán valahogy nem feledkezünk meg az elementális lényekről, planéta és csillagvilág erőiről sem. E fajta rátekintést nehéz mellőzni a légköri jelenségeknél, különösen annak tudatában, hogy R. Steiner ajánlotta a felhők szemlélését, amikről persze megint tudjuk, hogy korunk mit is mond, de ettől valami egészen mást is megjelenít.
Mellesleg említem meg azt a megfigyelést, hogy szivárványok biodinamikus preparátumokkal való tevékenységnél szinte mindig megjelennek, ami persze 2008-ban még véletlennek számít.
Előzmény: fejlődő (880)
fejlődő Creative Commons License 2008.10.04 0 0 881

Ez a 2012-es világvége, meg nagy változások éve, meg dimenzióátlépés éve... Ezek a new age, meglehetősen kaotikus irányzatainak már-már elharapozónak nevezhető gondolatformái.

 

Akik a 2012-re várható világrengető valaminek a hírére felülnek, szerintem általában pont nem antropozófusok lehetnek. Hollandiában sem.

 

Másrészt ki ennek a 2012-es valaminek a forrása? Ma már nem a maják. Ki vagy kik kezdték terjeszteni és milyen inspirációra? Felkapták new age-es szerzők. Magyarországon is egyre többen átveszik és sok szerző hozzátesz vagy elvesz belőle ambíciói, tehetsége és vágyai szerint, mintha bárki is meggyőződött volna igazságtartalmáról. Ez a kritikátlan hozzáállás azonban nem méltó Steiner követőihez.

 

Kérdés, van-e valóban Steinernek valamilyen mondata 2012-vel kapcsolatban. A 21.sz.-ra (?) vonatkozóan a "mezítláb Európában"-ról olvastam én is. Az eddig kiadatlan, nagyon kevés előadásban még lehet talán 2012-es dátum is, nem tudom. Bár csodálkoznék rajta, mert Steiner a pontos évszámokat mindig kerülte. Talán azért IS, mert ezzel könnyen lehet szenzációt vagy félelmet kelteni, ő pedig azt nem akart soha.

 

Egyébként akármi is lesz, az biztos, hogyha a gazasági, pénzügyi válság néhány évig, évtizetig talán még elleplezhető állami segítségekkel, az energiaválság valószínűleg már néhány éven belül jelentős méreteket ölthet. Ennek pedig tömeges elszegényedés lehet a következménye, aminek sok-sok súlyos hatása lehet. Rossz belegondolni is. 1000Ft-os benzinárról is olvastam 2012-re vonatkozóan.

Előzmény: antrapo (874)
fejlődő Creative Commons License 2008.10.04 0 0 880

Kedves Antrapo!

 

A képek valóban szépek. Ismert légköroptikai jelenségeket láttatok. Fizikailag törési jelenségeket. Ami persze nincs kizárva, hogy azért volt látható, és ott, mert a szellemi világ jelezni akart valamit. Ezekről a napokról nem tudok róla, hogy máshol is megfigyeltek volna halojelenségeket! Pedig többnyire nem csak kis területekre korlátozódnak ezek a jelenségek.

Évente elég sokszor látni ilyeneket. Én ebben az évben kb. 10-15-ször figyeltem meg hasonlókat, bár egyszerre nem ennyit és ennyifélét. Általában nem szokták észrevenni őket.

 

Az első képeken ún. melléknap ívet látni.

Ha a fényes, szivárványszerű "folt" a Nappal egyező magasságban látszott, akkor az az egyik leggyakoribb halojelenség, az ún. melléknap volt. Gyakran egyszerre kettő is látszik, mindkét oldalon. De leírásod alapján valószínűleg ún. 120 fokos melléknapot vagy ellennapot látunk a 3. - 5. képen. A 5.-6. képen érintő ív is látszik a 22 fokos körív felső részén.

 

http://legkoroptika.uw.hu/ 

 

Itt és más oldalakon lehet ilyen képeket látni.

 

Előzmény: antrapo (875)
repanse Creative Commons License 2008.10.04 0 0 879
Rózsakeresztes szellemtudomány:

http://rapidshare.com/files/61659362/rozkerszel.rar

jelszó: bluedragonwarez

repanse Creative Commons License 2008.10.04 0 0 878
Kedves Antrapo!
Nagyon szeretném meghallgatni Bistey Zsuzsa előadását!

Pi-rex Creative Commons License 2008.10.03 0 0 877
Kedves Antrapo, ha megengedsz két kérdést:

Mire alapozod, hogy az új Steiner inkarnációnak már köztünk kell lennie?
A Te értelmezésedben mit jelentenek a képeden látható jelek?
Előzmény: antrapo (875)
Dorien Creative Commons License 2008.09.30 0 0 876
Szerintem ufó!
Előzmény: antrapo (875)
antrapo Creative Commons License 2008.09.30 0 0 875
Hétvégén Ispánkon jártunk, Mihály-Michael-nap fényében zajlottak az előadások, beszélgetések. Tegnap (hétfő) délelőtti euritmiát Cordula Zeylmans vezette (Ita Wegman életrajzát megíró J. Emanuel Zeylmans van Emmichoven felesége). Egész pontosan megjelenítettük a tegnapi Égi konstellációkat és természetesen Michaelt is. Miután délben kiléptünk az Arkánum kapuján az égre tekintve az alábbi gyönyörűséges jelekre lettünk figyelmesek.
(a képeket telefonnal készítettem, de azért a lényeg látszik, ha minden igaz, akkor a képekre kattintva nagyobba is bejönnek)

Nem repülőgép kondenzcsíkja. Nem ért el 180 fokot e szabályos ív, a végén pedig beletorkollott-metszett egy szivárvány darabot, ami a nap körül jelent meg pár helyen.
Az első három képen az ív három darabban.
A negyediken egy gyenge nagyítás a metszésről, ami kicsiben alighanem jobban látszik.
Az ötödiken két "találkozó" szivárvány is látható, a hatodikon nagyítva.

Azt hiszem ezeken az összefüggéseken érdemes elgondolkozni...














antrapo Creative Commons License 2008.09.30 0 0 874
Én sem olvastam semmi konkrétat ez ügyben, de ez évben előadások, beszélgetések kapcsán hallottam utalásokat Steiner korunkat érintő kijelentéseire, olyan emberektől, akik nem publikus írásokhoz is hozzáférnek (Steinertől). Így esett szó pár alkalommal a 2012-es évről.
Ide fűzném még hozzá azt a hírt is, amihez fontos tudni, hogy Hollandiába meglehetősen ismert az antropozófia, számos rendezvényük van, és valóban igen sok érdeklődő látogat el azokra. Így nem biztos, de lehet, hogy összefüggés van e tény és a cikkben írtak között.

Pont tegnap beszéltem valakivel, aki olvasta Steinerhez oly közel álló Ehrenfried Pfeiffer „Egy élet a szellemért” c. könyvét. Állítólag az áll benne, hogy többen mondták Steinernek, hogy szeretnének a következő életében (ami már elvileg meg is kellett kezdődjön) is követni. A felelet valahogy így hangzott,” de akkor egy felégetett Európán kell mezítláb kövessenek”.


Itt a fentebb említett hír
Pi-rex Creative Commons License 2008.09.24 0 0 873
Ja...bocs..nem Antropo, Antrapo :)
Előzmény: Pi-rex (872)
Pi-rex Creative Commons License 2008.09.24 0 0 872
...én is azért kérdezem, mert az általam ismert Steiner szövegekben nem találtam utalást erre. De ha Antropo azt írja, hogy számos utalást talált, akkor feltételezem, hogy ezt alá tudja támasztani az idevágó idézetekkel. Tudnál példát mondani, Antropo?
Előzmény: Herold (871)
Herold Creative Commons License 2008.09.24 -1 0 871
Már megint kezditek ezt a 2012-s marhaságot? Nem lesz semmi különös 2012-ben.
Előzmény: Pi-rex (870)
Pi-rex Creative Commons License 2008.09.23 0 0 870
Szia Antropo, azt írod "...Erre az odafordulásra okot ad Steiner számos utalása...".
Tudnál segíteni abban, hogy Steinernél hol találhatok utalásokat 2012-vel kapcsolatban?
Előzmény: antrapo (865)
antrapo Creative Commons License 2008.09.19 0 0 869
emailben, esetleg honlapon linkként
Előzmény: Miszerint (868)
Miszerint Creative Commons License 2008.09.09 0 0 868

"Más. Aug. 20-án Ispánkon felvettem Bistey Zsuzsa elhangzott szavait az ünnep és más felvetett kérdések kapcsán. Ha valakit érdekelne, akkor megpróbálom valahogy elérhetővé tenni."

Hogyan tudnád elérhetővé tenni?
Üdv
Előzmény: antrapo (865)
antrapo Creative Commons License 2008.08.31 0 0 867
Egy Fény felé mutató felvétel, amit sok év keresgélés után egy benső sugallatnak engedve találtam meg nemrég: Itt megnézhető
Herold Creative Commons License 2008.08.27 -1 0 866
Nem értem, miért pont a 13.0.0.0.-ra datálják a világvégét, mikor a számítás szerint a maja időszámítás számjegyének maximális értéke 19.19.19.19 lenne.
Előzmény: antrapo (865)
antrapo Creative Commons License 2008.08.26 0 0 865
Az Antropozófia útján járók közül is egyre több tekintet fordul a közelgő 2012. év felé. Erre az odafordulásra okot ad Steiner számos utalása, de ezek ismerete nélkül is egy valós nyitottsággal a történésekre felsejlik a változás-változtatás szükségszerűsége. Pár hónapja Takáts Pétert hallottam e dátum kapcsán Európa helyzetéről és lehetőségeiről beszélni.
Eme írásban is 2012-ről van szó a maja naptár kapcsán.

Más. Aug. 20-án Ispánkon felvettem Bistey Zsuzsa elhangzott szavait az ünnep és más felvetett kérdések kapcsán. Ha valakit érdekelne, akkor megpróbálom valahogy elérhetővé tenni.


Pécsett a tavaly indult Antropozófiai Kör nyitottabbá válik, szeptemberi kezdésre várjuk az érdeklődőket. Érdeklődni a drótpostacímemen lehet!
Pi-rex Creative Commons License 2008.08.07 0 0 864
Ó, kedves Mikhael, nagyon köszönöm! Pontosan ezt a részt kerestem! :)
Előzmény: Mikhael (863)
Mikhael Creative Commons License 2008.08.07 0 0 863

Kedves Pi-rex!

Talán ez a válasz:

"Most nézzék meg Buddha tanítását. Buddha a születés,

az öregség, a betegség, és a halál meglátása révén

ismerte fel a szenvedés nagy igazságát. Azt tanította,

hogy a születés, az érzéki megtestesülés utáni vágy kioltása

szünteti meg a szenvedést, ez szabadít meg tőle.

Most nézzék meg az emberiséget hatszáz évvel később.

Mit ismernek fel? Az ember egy holttestet tisztel:

feltekint a kereszten függő Krisztusra, aki meghalt

és halálával életet adott. Az élet legyőzte a halált.

Először is: szenvedés-e megszületni? Nem, mert

Krisztus születéssel érkezett Földünkre, a kereszténynek

már nem szenvedés megszületni.

Másodszor: szenvedés-e a betegség? Létrejön a

nagy gyógyír a lelki erő, amelyet a Krisztus-impulzus

lobbantott lángra. Az ember a Krisztus-impulzushoz

kapcsolódva átszellemesíti az életét.

Harmadszor: szenvedés-e az öregség? Míg teste törődötté

válik, ő maga egyre erősebb és hatalmasabb

lesz.

Negyedszer: szenvedés-e a halál? Krisztus révén a

holttest annak jelképe lett, hogy az élet, a szellem legyőzte

a halált, a fizikait, az élet végleg diadalmaskodott

a halál felett.

Ötödször: szenvedés-e elszakadni attól, amit szeretünk?

Aki megértette Krisztust, az sohasem szakad el

attól, amit szeret, mert Krisztus világosságot hozott a

halál és újabb születés közti világba, így az ember kapcsolatban

marad azzal, amit szeret.

Hatodszor: szenvedés-e ha nem kapjuk meg, amire

vágyunk? Aki Krisztussal él, nem kíván olyat, ami

nem illeti meg, ami nem adatik meg számára.

Hetedszer: szenvedés-e ha együtt vagyunk azzal,

amit nem szeretünk? Aki felismerte Krisztust, az nagy

átfogó szeretetet éleszt fel magában, ez minden lényt

és tárgyat körülvesz és értéke szerint szeret.

Nyolcadszor: már nem szenvedés elválni attól, amit

szeretünk, mert Krisztusban nincs már elválás.

Így a Buddha által felismert és tanított szenvedés

betegségére Krisztus adott gyógyírt."

Üdv.

 

Előzmény: Pi-rex (857)
Mikhael Creative Commons License 2008.08.07 0 0 862

Sőt, szeptemberre - Mihály havában - már kapható is lesz.

Üdv.

 

Előzmény: fejlődő (860)
fejlődő Creative Commons License 2008.08.03 0 0 861

"Steiner maga látja az Azurákat a Plútóban? Hol írja ezt?
Ez nem lenne fura, csak kíváncsi lennék, hogy merre találnám tőle?"

Ilyet nem mondott Steiner.

Pluto a görög mitológiában az alvilág istene. Bizonyára nem véletlenül. De hogy az azóta felfedezett fizikai törpebolygónak, amit szintén Plutónak neveztek el, köze lenne ehhez a lényhez, az kérdéses.

 

Tudtommal Steiner olyat sem  állított, hogy fizikai bolygó lenne még a Naprendszerben, amit addig nem fedeztek fel.

Egyébként a Plútót már nem számítják a naprendszerünk bolygóihoz a csillagászok. http://index.hu/tudomany/urkutatas/pluto060824/

 

Hogy az asszúrák reprezentánsa a Plútó lenne, szintén nem steineri állítás, hanem Dubravszkyé. Hogy csak a politikai életben lenne érezhető a befolyásuk (már akkoriban is), számomra erősen kétséges.

Előzmény: chip33 (844)
fejlődő Creative Commons License 2008.08.03 0 0 860

Szerintem nem tölthető le.. Viszont úgy tudom, a MAT tervezi az újabb kiadását saját fordításban legkésőbb 2009-re.

 

Itt a korábbi könyv kiadójának honlapja. Lehet, hogy megrendelhető. http://jaspiskiado.com/store?product_type=Book

Előzmény: Pi-rex (859)
Pi-rex Creative Commons License 2008.08.02 0 0 859
Köszönöm Fejlődő! Érdemes abban reménykedni, hogy ez az előadás letölthető valahonnan?
Előzmény: fejlődő (858)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!