Kissé lentebb sz_Imre írta a következőket erre (mert én is szóbahoztam ezt a műsort a régebbi nevemen):
"A Zenthe-féle, amelyikben Zenthe és Galbenisz Tomasz manókat játszotta, kés ezzel a dumával varázsolták naggyá magukat 1988 táján ment vasárnaponként. Egy kis gyerkőcnek segítettek gondjai megoldásában."
Zenthe Feri bácsi azt mondta, "a koriander érik, a pipitér fénylik...". Vajon mik lehettek ezek?
És akkor a két manót megnövesztette, majd a műsor végén visszaváltoztatta őket. Nem valami gyerekeknek szóló műsorajánló volt? De lehet hogy keverem egy másik műsorral.
Volt régebben az Idesüss! minden hónapban egyszer, ebben bemutatták, hogy milyen mesefilmeket fog adni a tévé, de abban nem voltak manók.
A "Walt Disney bemutatja" 1991 szeptemberétől (?) 1998 decemberig volt, minden vasárnap délután 5-től - 7-ig. Ez kezdődött a Kacsamesék - Ausztrál Express - Csipet Csapat sorozatokkal. 1993 decemberében az egyik műsort félbeszakították (Antall József halála miatt).
Volt egy másik műsor is, egy filmmel, "Családi mozidélután a Disneyvel" szombat délutánonként.
Hallott valaki a Tizenkét hónap című orosz rajzfilmről? Kb 10 éve láttam utoljára, de azóta sem találom. A filmesített változatát sikerült előkerítenem, de a rajzfilmet is szeretném megtalálni...
Szilveszterkor újra adja a szlovák STV a Hóemberkék összevont egyrészes változatát! http://www.stv.sk/relacieaz/dvojka/snehuliaci/ Tudtam, hogy ha kiteszik lecsapok rá:-)) Egy éve figyelem minden mozdulatukat:-). Mindenki keresse a felvevés mikéntjét! Üdv: Vuk (Bebek 1200)
Amit 89-ben láthattunk Fókabébi sorozatot, abban még Fóka Berci, vagy csak simán Berci volt a fóka neve. Gotha "szakértő" sajnos nem vagyok, csak a memóriám nem hagyott cserben így 30 körül sem:-)
Ez a Pufóka ismerős, azt hisazem, ez lehetett a címe (már amikor én láttam). A Minimax oldalán is fenn van, de mostanában nem adják, és csak a fókáról tettek ki képet.
Amúgy a zindex az én hozzászólásaimat is nyelni szokta :(