Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.01 0 0 453

Szia!

Szerintem (és: jogtalanul) nem fogják elismerni a problémád, tapasztalataim szerint nem (!) kívánnak az egyenleg szerint számlázni.

Úgy vélem, hogy írj nekik, hogy visszautístod a számlát - ha 3 napon belül nem reagálnak, esetleg elhajtanak, bátran írj a fogyasztóvédelnek (NFH www.nfh.hu)

Nálam is érik már egy Fogyasztóvédelmi Hatóságnál történő eláztatás a múlt nyári  egyoldalú és nem közölt (!) szerződésmódosításukk miatt is, mivel az 2 000 forintról 1 000 forintra levitt számlázási határ ellenére (is) 937 forint egyenleg (1 037 - 100 forint!) mellett 1 037 frontról küldtek - így nem szerződésszerűen - számlát.

Most épp letiltottak - fél év után, miután februárban levezettem a fentieket -, de mindenkinek ajánlom figyelmébe, hogy a július 15-re szerintük (!) beharangozott fizetős minimálár kapcsán tett (jé: már mindenkihez eljuttatott!) e-mail tanúsága szerint ott ELSIMERTÉK, hogy nem megfelelően tájékoztatnak (így, folyamatos időben!), ezt pedig visszamenlegesen lehet alkalmazni ellenük. Ti. ugyanúgy nem volt sem jogilag, sem a gyakorlatban, megfelelően - sőt: sehogy sem - közölt (közölve) az egyoldalú szerződésmódosításuk most júliusban sem!

Épp az ilyen pofátlan számlaküldözgetések nagyságrendje miatt kérdeztem az előző hsz-omban is eziránt.

Robi

 

Előzmény: Gennarinó (446)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.01 0 0 452

Szervusztok!

Tisztelettel érdeklődnék, hogy Vatera.hu Kft. az elmúlt időkben - mióta a 200 forintos szankciót bevezeték a csekkel (postai készpénzátutalási megbízással) fizetőket -vajon sokakkal másokkal is eljátsza, hogy messze 1 000 foribnt alatti forgalom (egyenleg) alatt is küldözgeti a számlákat?

Előre is köszönöm a visszajelzéseket, értékeléseket a témával kapcsolatban.

Szép hetet, nyárias őszkezdetet kívánva:

Maus Robi

 

Ladybee Creative Commons License 2008.08.28 0 0 451
Az oldaladon nézd meg a Tranzakció-történet (számlázott tételek) rovatot. Tisztán látható, hogy mennyit fizettél be, ill. van-e (pirossal szedett) tartozásod! Ezek szerint cselekedj.
Előzmény: Gennarinó (446)
boxer-gs Creative Commons License 2008.08.28 0 0 450

Aztán a végén az is lehet, hogy eredeti, csak időközben rájött, hogy túl olcsón adta el, így ezt a módját választotta annak, hogy inkább megtartsa vagy esetleg másnak adhassa el.  :-)

 

Lopott cuccokra valahogy én sem vágyok. A körözöttet  csak úgy szeretem, ha sok juhtúró van benne. :-)

Előzmény: jung (449)
jung Creative Commons License 2008.08.28 0 0 449
Ha az óra repro, akkor magyarázza az olcsóságot és egyben kizárja hogy ez tűnt el a vavőmtől. A Tissot mellett 3 "repro" omegát is elvittek tőle amúgy.
A fényképek alapján max a szíj gyanús picit amúgy, a hátlapot jó lenne, jó lett volna látni.
Lényeg hogy békés úton rendeződik az ügy és hogy résen voltál. Korábban én egy gyanús laptopot nem vettem át végül, fura volt hogy egy nylonszatyorból árulják, nem szerettem volna körözött gépet magamnak :)
Előzmény: boxer-gs (444)
boxer-gs Creative Commons License 2008.08.28 0 0 448

Szia!

 

A Vatera felé természetesen jeleztem az esetet.

 

Órákat egyébként nem árul az ember, tehát nem ez a profilja. Amennyiben ez az óra, vagy más hamisítvány felkerülne a termékei közzé, mindannyiunk érdekében közzé teszem a felhasználói nevét itt is. Addig viszont egyszeri botlásnak tekintem részéről az ügyet. Levelezésünk során egyébként végig korrekt hozzáállást tanúsított. Nem erősködött, nem sértegetett, nem akart kioktatni. Hozzáteszem, szerencséjére.

Előzmény: petike23 (447)
petike23 Creative Commons License 2008.08.28 0 0 447

Szia,

 

ha eredetiként árul egy Tissot hamisítványt (!) akkor nem szabad elhallgatni a nevét, mert nem valószínű, hogy "egy tisztességes emberről van szó, aki jelen esetben rosszul értelmezett bizonyos dolgokat"

 

Légy szives (a többiek védelmében) jelezd a Vatera felé, hogy mi történt.

 

Üdv; Péter

Előzmény: boxer-gs (443)
Gennarinó Creative Commons License 2008.08.28 0 0 446
Érdeklődnék, ha jött egy kiszámlázás,de viszont nekem a kiszámlázás összegénél több van befizetve akkor is be kell fizetnem az összeget??? Tehát több van befizetve mint az eddigi és a mostani számláim 1-ütt véve!! Mindig ráfizettem a számláimra,szóval akkor is fizessem be?? Megtisztelnétek egy profi válasszal!!
boxer-gs Creative Commons License 2008.08.28 0 0 445
Most néztem be a személyes menűmbe és meglepődve látom, hogy immár nemcsak a negatív, hanem a semleges értékelésekre is lehet válaszmegjegyzést írni. A szabályzatban legutóbb még a régi verzió szerepelt, miszerint csak a negatívra lehetett reagálni.
Előzmény: petike23 (441)
boxer-gs Creative Commons License 2008.08.28 0 0 444

Ha indult büntetőeljárás az ügyben és a nyomozó hatóság szükségét látná, természetesen szívesen megadnám az eladó elérhetőségét. Persze a hatóság ezt a Vatera felé történő megkereséssel is megtehetné.

 

Sajnos hátlapfotót tényleg nem rakott fel én pedig nem is kértem. Most meg már furcsa is lenne.

Előzmény: jung (442)
boxer-gs Creative Commons License 2008.08.28 0 0 443

Semlegest kaptam, így sajna a minősítésemnél nem tudok viszontreagálni.

Őt minősítve fogom majd leírni a lényeget.

 

A repro az tudomásom szerint nem egy elfogadott kategória az órás világban.

 

Az eredetit nem kell magyarázni.

A replika az eredeti gyár által valamely korábban volt népszerű modelljének újrakiadása.

A hamisítvány pedig a nem eredeti gyártó által készített utánzat, a minőségtől függetlenül.

 

Legalábbis az én értékítéletemben ezek a kategóriák. A legnagyobb gond ott van, hogy a replika szót nálunk az utánzatokra, tehát hamisítványokra használják nagy általánosságban. Bár ezek forgalmazói érdekes módon a hamisítvány szótol undorodnak, így gyakran fennen hirdetik, hogy ezek "minőségi replikák" és nem hamisítványok. A lényeg, hogy ami nem az eredeti gyártó kiadásában jelenik meg, de az ő márkanevét feltüntetik rajta, az egyszerűen hamisítvány. A replika szónak pedig sajnálatosan negatív értelme lett. Szerintem.

 

A nevet itt nem szeretném közzétenni, mert ettől az esettől függetlenül elképzelhető, hogy egy tisztességes emberről van szó, aki jelen esetben rosszul értelmezett bizonyos dolgokat.

Előzmény: petike23 (441)
jung Creative Commons License 2008.08.28 0 0 442
a hátlapja nem volt lefotózva mondjuk. a múlt héten az egyik vevőm mondta, hogy betöréskor elvitték az ugyanilyen óráját, ebből kockáztam össze az én verziómat.
Előzmény: boxer-gs (440)
petike23 Creative Commons License 2008.08.28 0 0 441

Szia,

 

a minősítésre tudsz választ írni, abba írd bele, hogy eredetiként hirdette, de "repro" volt.

(A repro egyébként - ha nem az eredeti márkatulajdonos engedélyével gyártották - hamisítvány..)

 

Mi a felhasználó neve ?

 

Üdv; Péter

Előzmény: boxer-gs (440)
boxer-gs Creative Commons License 2008.08.28 0 0 440

Őszintén szólva én nem tudtam eldönteni. Meg sem fordult a fejemben vásárláskor, hogy hamisítvány lehet. Egyrészt nem ismertem ezt a típust, másrészt az ára alapján csak egy nagyon jó vételnek gondoltam és nem gyanakodtam talmi voltára.

A gyári fotókkal összehasonlítva igazán csak a lünettán lévő számozást találtam kissé másnak. De az eladó végül is egyértelműsítette a helyzetet. Elárulta, hogy ez egy "repro". Ami szerinte persze nem hamisítvány. Aztán utána néztem hamisítványokat áruló oldalakon és tényleg lehet ezt a típust kapni ebben a formában. Úgyhogy így jártam. Csak azt nem tartom korrektnek a részéről, hogy a vaterás minősítésben persze csak annyi szerepel, hogy nem vettem át a terméket, mert nem felelt meg. Akik pedig adnak a minősítésekre, azok ebből azt a következtetést vonhatják le, hogy megbízhatatlan vagyok bizonyos esetekben...

Előzmény: jung (439)
jung Creative Commons License 2008.08.28 0 0 439
A kép alapján inkább tűnik lopottnak, mint hamisnak.
Előzmény: boxer-gs (438)
boxer-gs Creative Commons License 2008.08.28 0 0 438

A Vaterán mindenki kaphat mindent. Illetve nem is. Mert most kaptam meg első semlegesemet, mert nem voltam hajlandó átvenni egy Tissot hamisítványt, így meghiúsult az üzlet. Ezt pl rossznak tartom. A hamisítványt eredetiként áruba bocsájtó személy bezzeg kaphat tőlem pozitívat ilyen esetben is. Pontosabban csak kaphatna, mert természetesen nem fog. Mondjuk akkor sem adtam volna azt neki, ha ő történetesen tudott volna engem pozitívval jutalmazni.

 

Szerintem az eBay-en is csak idő kérdése és felül fogják vizsgálni ezt a mostani rendszert.

Előzmény: Törölt nick (437)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.28 0 0 437
A vevő is kaphat negatívot?
Ez csak az ebay-on ment ki a divatból?! :-O
Előzmény: jung (435)
jung Creative Commons License 2008.08.26 0 0 436
Ja igen, ha az apád a tulajdonos, akkor a bíróságon simán jelzi, hogy a beleegyezése nélkül akartad eladni, szóval nem eshet nagy bajod.
Üdv
jung Creative Commons License 2008.08.26 0 0 435
Ha nagy veszteség érte, akkor beperelhet de szerintem max egy negatív, ami miatt számíthat egy viszont negatívra (zéró empátia)...
Előzmény: kortiszblo (434)
kortiszblo Creative Commons License 2008.08.26 0 0 434
Sziasztok,

Fatális félreértés miatt sikerült meghirdetnem és eladnom valamit a vaterán (apám a tulajdonosa egy olyan dolognak, amit nagyanyámtól örökölt, vele egyezteettem felületesen, hogy mi legyen a sorsa ennek a valaminek, de ezek szerint rosszul értettem meg). A vevőnek elmondtam mi a helyzet, de még mindig ragaszkodik a vételhez (szinte biztos, hogy valamiféle régiség kereskedő, bár ezt titkolja és szerintem vaalmiféle haszontól esne el). Tudom, nem egy tiszta helyzet és hibás vagyok, mert nem jártam el kellően figyelmesen, de valahogy ki kellene hártálnom ebből, mert tényleg kellemetlen lenne, ha elvinnék ezt a valamit.
Kérdésem, hogy a negatív értékelés mellett mit tehet még a vevő. Polgári per? Ha igen, akkor ott mivel kell max számolni (kártérítés, per költség mehtérítése)?

Köszi
jung Creative Commons License 2008.08.23 0 0 433
papírboltban kapsz, office depo pl, 2 kg-ig mehet levélként, a díjakról a posta.hu -n tudsz tajekozodni.
Előzmény: ArsenalForever (432)
ArsenalForever Creative Commons License 2008.08.23 0 0 432
Sziasztok.
Friss eladó vagyok a Vaterán.
Olyan kérdésem lenne hogy szerintetek 2 pólót hogy a legérdemesebb feladni postán?
Én ilyen nagyobb fajta (A4-es) borítékra gondoltam. Bár nem tudom hol lehet ilyet szerezni. Jah és az ilyen levélnek vagy csomagnak számít?
A válaszokat elölre is köszönöm.
Tmor18 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 431
Sziasztok! Keresek vaterás felhasználót akinek van minimum 50pozitiv értékelése és feltudna tenni nekem egy nagyobb értékü órát persze jutattás fejében. A Vatera jutalékot sikeres eladás után fizetem!
Akit érdekell irjon a cimemre amit a profilomba megtalál,vagy a forumra.
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.08.05 0 0 430
A negatív minősítésen túlmenően (de akkor készülj rá, hogy ő is negatívan fog értékelni, és írogathatsz az operátoroknak, hogy esetleg töröljék a minősítést) túl sokat nem. Elvileg simán megnyerhető polgári per az ügy, az eladó köteles azon az áron átadni a terméket - de alig hiszem, hogy megéri.
Ez még csak nem is a Vaterát minősíti, általában ilyenkor sokat nem tehetsz. Ahogy akkor sem, ha egy vevő nem akarja átvenni a megnyert árut. Ha egy tetszőleges kontraktusban az egyik fél nem tisztességes, akkor abból jól általában már soha nem lehet kijönni.
Előzmény: pegazus__ (427)
szenyor Lopez Creative Commons License 2008.08.05 0 0 429
Polgári perre mehetsz.
Előzmény: pegazus__ (427)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.05 0 0 428
Igazából semmit nemtehetsz a negatívon kívül, elvileg pereskedhetsz, de kérdés megéri e a sok ráfordított időt és pénzt. Egyre ocskább a vatera, simlis eladók - vevők, minősíthetetlen maga a cég is a folyamatos "csak bevétel legyen a többi nemérdekes" hozzáállásával.
Előzmény: pegazus__ (427)
pegazus__ Creative Commons License 2008.08.05 0 0 427

Sziasztok!

 

Hátha már találkoztatok hasolnó esettel és tudjátok mi a teendő.

 

Veterán megnyertem egy árverést. Az eladó nem adott meg minimál árat és nem tetszik neki az összeg amennyiért megnyertem, így azt mondta nekem, h időközben eladta az egyik családtagjának. Sztem azáltal, h meghirdette kötelezettséget vállalt, hogy eladja a nyertesnek. Ilyen esetben vajon mit lehet tenni? Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv

advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.07.28 0 0 426
Ha hivatalosan igazolni tudja, hogy másnak adta tovább, akkor nyilván sehogy. A gond ott lehet, ha semmi nincs erről, az érintett meg letagadja. Akkor nyilván "rászárad".

Ez idő szerint amúgy nincs tudomásom arról, hogy az APEH bármilyen árverési fórum eladói-vevői után kutakodott volna.
Előzmény: tarrow (425)
tarrow Creative Commons License 2008.07.28 0 0 425
Ha valaki megbízásból tesz fel valamit, akkor jogilag hogy és miért vonható felelősségre a befolyt összeg miatt?
Előzmény: advocatusdiaboli (367)
boxer-gs Creative Commons License 2008.07.15 0 0 424

Az ajánlattételt eddig is megtudta oldani a vevőjelölt szöveges üzenetben. Persze így talán nem kell annyit írkálni, max néhányat kattintani. Érdekes inkább az, hogy ez az ajánlat nyilvános lesz-e, vagy csak az eladó láthatja majd?

 

A második lehetőséggel kapcsolatos tapasztalatokra én is nagyon kíváncsi leszek, mert az eBay-en már megtapasztaltam ennek a használatát. Úgy vettem észre, hogy ott igazán arra használják az eladók, hogy kis csalafintasággal kipuhatolják a levédett ajánlatok értékét. Tehát, hogy a maximális összeget kifacsarhassák a nem pillanatszerűen licitáló vevőktől. Mivel nálunk sem kell félteni az ügyeskedőket, így nem csodálkoznék, ha itt is errefelé menne majd el a dolog. Majd meglátjuk...

Előzmény: te_o (422)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!