Keresés

Részletes keresés

tristen Creative Commons License 2008.08.23 0 0 2259
Szia Era60!

Dehogy haragudtam meg, sőt! Igen vagyunk itt egy pár férfi (fiú :) ), akik hasonló panaszokkal küzdenek. Örülök, hogy jól vagy!

hali :)
Előzmény: era6o (2258)
era6o Creative Commons License 2008.08.22 0 0 2258
Tristen! Bocs, nem akartalak megbántani. Nem gondoltam volna, hogy a fiúk is beszállnak ilyen témába. Hiába! Hülye szőke nő vagyok!
tristen Creative Commons License 2008.08.22 0 0 2257
Én fiú vagyok! :)))))))))
era6o Creative Commons License 2008.08.21 0 0 2256

Sziasztok Lányok!

Óriási öröm ért ma! Reggel, mintha mi sem történt volna, gond és fájdalom nélkül, úgy, hogy észre sem vettem, megtörtént! Annyira jó volt! Remélem, hogy holnap sem lesz gond reggel. Legalábbis már nem félek reggelente a WC-n ülni. Hát ennyi! Legyen nektek is jó napotok!

cat34 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 2255
:) Bizony-bizony, nekem is volt rögtön! :) Ahogy jött az inger "rohanni" (már ahogy pár nappal a műtét után tud az ember) kellett. Volt, hogy éppencsak odaértem, majdnem mellé ment. :) A paraffinolajtól van ez, de inkább így, mint kínlódva. Meg a záróizmokat sem tudod rendesen használni még.

Lujzici itt vagy még? Érdekelne mi van veled.
Előzmény: era6o (2252)
tristen Creative Commons License 2008.08.20 0 0 2254
Sziasztok!

Hát nem tudom, lassan kezdek bepánikolni. Eddig nem volt különösebb problémám az alsó részemmel, csak éreztem egy kis érszerűséget a végbelemben, úgy 11 óránál. Most meg, hogy szedek rá minden bizbaszt, egyre szarabb, fáj, hasogat, viszket, ég, székeléskor hasít, meg ilyesmi. Már bánnom, hogy elmentem a dokihoz. El vagyok keseredve! És lesz ez még így sem, hogy egy klasszikust idézzek…..

További szép estét Nektek!


csáó :(
Procti Creative Commons License 2008.08.19 0 0 2253

"akinek a pénztárcája állapota megengedi"

 

How much is that?

 

És a választól függetlenül:

ingyen, pusztán az éves majd' egymillióss TB-befizetéssel nem lehetne megúszni????

Előzmény: Törölt nick (2251)
era6o Creative Commons License 2008.08.19 0 0 2252

Szia cat34!

Eddig még nincs semmi, bár olyan, mintha kicsit ödémás lenne egy helyen. Tulajdonképpen a gát környékén nagyon érzékeny, mert én arrafelé repedtem, és ott volt az aranyeres csomó. Most - így, hogy el vagyok keseredve -, elhatároztam, hogy a "kakilást" rendbe teszem. Bejelentkeztem keddre egy homeopata orvoshoz, s az aranyeremmel is hátha tud valamit csinálni. Majd megírom a tapasztalataimat.

Ma már 10 ' alatt sikerült, s ezt óriási eredménynek könyvelem el. Igaz az is, hogy ha csak 2 centit is, de az rögtön kijön. Neked - vagy valakinek - volt ilyen érzése, hogy rögtön kell kakilni?

Most este már nagyon jól vagyok. Nem bántanak a "szelek" vagy én csak légbuborékoknak hívom. Nem kell kakilni, szóval most normális vagyok. A tisztántartásról még nem tudok mit mondani, mert nekem nyári szünet van - tanítok -, és eddig a wc után mindig volt "alvázmosás". Hogy mi lesz az iskolában, az még nem tudom.

Szép napokat mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 2251
Sziasztok!
Dr Csatár Évát mindenkinek ajánlom, akinek a pénztárcája és aranyere állapota megengedi. 15 perces vizsgálat + külső aranyér levétel, másfél hét enyhe vérezgetés és nagyon kis fájdalom, minimális ödéma (nálam). Aztán mintha semmi sem történt volna. És persze emberséges körülmények. Volt persze műtét közben kb. 2X3 másodperces igencsak "ezt nem lehet kibírni" érzés, de aztán semmi. Szóval, nekem ezek a -szerencsére jó- tapasztalataim. Mindenkinek gyógyulást, és minden jót.
Epakta
cat34 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 2250
Szia!

Én 3 hétig voltam betegállományban. Lézeres műtétem volt és nekem is voltak fájdalmaim utána rendesen, úgyhogy az sem jobb... (olvastam Proctinak írt üzenetedet) 2 hétig tuti nagyon rossz volt, kb. jól gondolod a 4-5 napot még. Nem emlékszem már pontosan, hogy mennyi idő után lett jobb. Talán a 3. hét vége felé már kibírtam sírás nélkül. Nem kellemes egy ilyen után sajnos... :( Én nagyon sokáig el voltam keseredve. Most már valahogy beletörődtem, h nem lesz már olyan, mint volt... Neked lett kinövésed, vagy szirmod, ahogy itt év eleje felé sokan hívták? Nekem igen és ez nagyban megnehezíti a tisztán tartást. Ezt soha nem fogom megszokni. Jaa! Januárban műtöttek az arsmedicánál.
Jobbulást neked!

Előzmény: era6o (2247)
era6o Creative Commons License 2008.08.18 0 0 2249

Szia procti!Hát akkor kezdem. Először is, én mindig is székrekedéses voltam, s a nagy erőlködéstől jött ki az aranyerem, meg berepedt a fenekem a gát felé. Mindez 1 hónapja. Kaptam kenőcsöt, meg egyebeket, de sajna... nem használt. Gyulladt állapotban akkora volt, mint a hüvelykujjon a köröm, nyugalmi állapotban pedig egy jól kifejlett zöldborsószem. A műtétről: helyi érzéstelenítéssel végezték. A szuri minimális fájdalommal járt. Még annyira sem volt fájdalmas, mint a fogászati beavatkozáskor egy érzéstelenítés. A műtét sem. Előtte fertőtlenítés stb. Ez némi gond volt, ugyanis a fertőtlenítő felmarta a fenekemet. A doki elvégezte a műtétet, kb. 10 ', összevarrt 3 öltéssel. Lábon jöttem haza minden gond nélkül. Este az érzéstelenítő hatása kiment, s az éjszakának is annyi lett. Ami sós víz felesleges volt bennem, azt mind kisírtam az éjszaka, meg sajnáltam is magam. (persze tudni kell, hogy az én fájdalomküszöböm nulla.) Másnap még voltak fájdalmaim, ám a 3. napon semmi. Kezdtem örülni. De korán! Mert onnantól kezdve megőrültem a fájdalomtól. Húzott a varrat, fájt, nagyon nehéz volt a wc-zés. Fájdalmas is volt, meg féltem is. Eleinte pisilni se nagyon tudtam. Nekem nem felszívódó varratot rakott be a doki, s az hétfőn elindult kifelé - ez is nagy-nagy fájdalommal járt. Szerdán kijött egy varrat, s csütörtökön a varratszedés előtt is a másik kettő.

Kamillázni kellett, meg Lidocaint adott helyi érzéstelenítésre, ami nagyon jó volt, de mint mondtam, a felmart fenekem nem díjazta, így páros órában Cataflam V-50, páratlanban meg Algopyrin. Így elvoltam.

1 hét után a doki mondta, hogy sajna nem úgy gyógyulok, ahogy gondolta - persze az én sebeim mindig is nehezen gyógyultak. A kaki nagyon nehezen jött. 3x1 evőkanál paraffinolaj meg reggel és este 1 dl aszaltszilvalé, s így dél és 2 között megtörtént, aminek meg kellett történnie. Egészen vasárnapig, mert az utolsó kakilás 24 óráig tartott. Most lettem túl rajta, de már nem fájt. Nem azért nem jött ki, mert kemény volt, hanem az agyam nem engedte ki, mert félt, hogy fájni fog. Tehát javasolni tudom, hogy ha lehet lézerrel műttesd meg, annak kevésbé fájdalmasak az utóhatásai, vagy felszívódó varrattal. Egyébként a teljes gyógyulás a doki szerint nekem kb. 4 hét. Ennyi. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.

Ha nagyon fáj, lehet, hogy érdemes. Majd 2 hét múlva megmondom, hogy teljesen panaszmentes vagyok-e, s akkor mit gondolok róla. Ez még friss, mert augusztus 8-án csinálta a doki. Szép, fájdalommentes napokat!

Procti Creative Commons License 2008.08.18 0 0 2248

Szia Era! Elmondanád, miből áll egy illen hagyományos külső aranyérműtét?

 

Nekem is van vagy kettő (borsónyi, érzem az ujjammal, pedig előtte csak 3 belső volt). :(

Előzmény: era6o (2245)
era6o Creative Commons License 2008.08.18 0 0 2247

Szia cat34!

Kösz a tanácsot.Eszem a joghurtot, meg a paraffinolajat tegnap estétől, ám most felment 1 glicerines kúp, hátha segít. Az enyém akkor problémás, amikor jön ki, utána semmi bajom. Azt meg tudod mondani, hogy meddig leszek ilyen béna még? Ma vagyok 10. napos, s én úgy gondolom, hogy még 4-5 nap az, ami fájdalmas. A jövő hétre már bejelentkeztem egy homeopata orvoshoz, hátha tud segíteni ő is.

Mindenesetre, ha eszedbe jut valami a "lábadozási időszakról", akkor bátran írj, úgy várom, mint a "Messisást". Szép napot!

cat34 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 2246
Egyél sok gyümölcsöt, joghurtot...ami könnyebbé teszi a székletet. Nekem nem volt a kijövéssel gondom, szóval ez csak tipp. Az olajtól tényleg könnyen kijön. Olyan könnyen, hogy hamarabb, mint odaérnél a wc-hez. :) Vagy glicerines kúpot használj, h közvetlenül ott hasson! Hashajtót nem ajánlok, az rosszabb, mint a szorulás ilyenkor. Bíztatni azzal tudlak, h nekem nem akkor fájt, amikor épp jött ki, hanem utána csípett. Engedd ki bátran, nem kell az ott bent! :)
Előzmény: era6o (2245)
era6o Creative Commons License 2008.08.17 0 0 2245

Kösz a választ a paraffinolajjal kapcsolatosan.

Elmondom, hogy mi van: hát az van, hogy aranyérműtéten vagyok túl, hagyományos. Külső aranyerem volt, meg a repedés is, ami rettenetesen fájt, meg vérzett stb. Nos a műtét óta a sz....ás nagyon nehéz. Tulajdonképpen a paraffinolajon kívül már mindent kipróbáltam. Az a helyzet, hogy inger van, de nem jön ki. Sztem azért, mert az agyam nem engedi ki, mert fél, hogy fájni fog. Hasznos tanács, praktikák? Nagyon megköszönném.

cat34 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 2244
Ja .. a kellő adag 3*1 evőkanál max.
Előzmény: era6o (2241)
cat34 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 2243
Szia!

Lágyítja, illetve egy csúszós bevonatot képez rá és könnyen kicsusszan tőle. Műtét után kitűnő!
Előzmény: era6o (2241)
tristen Creative Commons License 2008.08.17 0 0 2242
Szia!

Szerintem kellő adagban csak lágyítja a székletet, bár én még nem használtam, de olvastam már erről itt! Hogy mi a kellő adag azt sajnos nem tudom! :(

hali :)
Előzmény: era6o (2241)
era6o Creative Commons License 2008.08.16 0 0 2241

Tudja valaki, hogy a paraffinolaj hasmenést okoz vagy csak lágyyítja a székletet?

tristen Creative Commons License 2008.08.16 0 0 2240
Szia Procti!

Köszi az infókat! Én is detralexet szedek, és ennyi! Ezt mondta a doki. Egyelőre annyi vizsgálatom volt, hogy "megujjaztak", már bocs, a kifejezésért. Remélem a detralex szedésével alábbhagy a viszketés, meg a székelés utáni kicsiny fájás, II. fokú aranyerem van.

Jobbulást Mindenkinek!

csáó :)
Procti Creative Commons License 2008.08.15 0 0 2239

Bocs, én nem tudok semmi tutit, egyelőre szedem a felírt spéci kúpot, meg detralexet, közben kijött egy külső aranyerem is, és csütürtökön megyek a város állítólag legügyesebb, aranyereket is gyakran operáló sebészéhez ambuláns rendelésre az SZTK-ba (de fel vagyok készülve a privát rendelőjébe is követni).

 

Egyelőre nincs látványos szenvedésem, végig tudom ülni a munkaidőt, és már nem fáj annyira a székelés se, csak egy kicsit. És kimerészkedtem a strandra is, ja és fogytam pár kilót, tiszta haszon. Jobbulást!

 

Akartam én is kérdezni, méghozzá a gyűrűzésről. Mit tudtok róla?

Előzmény: tristen (2238)
tristen Creative Commons License 2008.08.15 0 0 2238
Köszi a sok választ!:((((((((
tristen Creative Commons License 2008.08.14 0 0 2237
Sziasztok!

Belső aranyérre mit használtok? Kinek mi a tuti?

csáó :)
Nyco Creative Commons License 2008.08.07 0 0 2236

Szia Kitty!

Remélem, jobban leszel, és nem kell orvoshoz menned.

A kúphasználattal kapcsolatban valahol lentebb Proktinak adtam tanácsokat, olvasd át, ha érdekel. Az általam használt praktikákkal nekem egyáltalán nem okoz kellemetlen érzést, ha benn van a kúp. Szerintem te nem nyomod fel eléggé, az lehet a baj.

Majd írj, javult-e a helyzet!

Szép napot neked is!

Nyco

 

Előzmény: kitty666 (2235)
kitty666 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 2235
Szia Nyco!
Köszi a linket-tanulságos volt!
Nekem "csak" belül fáj,van amikor lüktet,szúr.És mindig úgy érzem,hogy van valami a végbelemben.Lehet,hogy én vagyok a béna ebben a kúpozásban,de én nem nyúlok fel semmivel csak bedugom a végbélnyílásba és ennyi.Tegnap este is egy kín volt érezni ahogy a nem lekerekített vég nyom,szúr... Bocs,hogy ilyen hülyeséggel "traktállak",de jó megosztani mással!
Most úgy érzem talán kicsit enyhül a fájdalom!
Szép napot!
Üdv:Kitty
Előzmény: Nyco (2232)
Procti Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2234

Köszi a törődést és a tanácsokat.

 

Igen, én is attól tartok, hogy valamire érzékeny lehetek, bár eddig soha semmilyen érzékenységem nem volt.

 

De picit félreérted, nem általában a kúp feldugásával van baj, az áramvonalas gyári kúpok felcsusszannak, de ez a patikus által kézzel döngölt kúp olyan böhöm, inkább hasonlít egy töltényre, túl vastag, és egész egyszerűen fizikai fájdalmat okoz amikor a duzzadt nónuszokkal teli záróizmomban van (mert kiderítettük, hogy nekem azért olyan fájdalmas, mert tulajdonképpen nem is belső, hanem "középső" aranyereim vannak - bár most már van küls őis, érzem az ujjammal)

 

Na szóval ezért van az, hogy hosszába kettévágom, és egymás után tolom fel, ami legtöbbször bejön, bár néha keresztbe áll, és olyankor addig gyömöszölöm, míg a végén csak egy massza van az ujjam hegyén a segglyukam közepén. de sabaj, hiszen éppen ott kell hatnia, nemde? :) :(((

 

A műtéttől rettegek, főleg egy hentes sebésztől (már az urológus sebész háziorvosomat sikerült elhajtanom). Különben is, a nyugdíjas prof gasztroentológus olyan meggyőződéssel mondta, hogy nem ajánlja a műtétem, az ő receptje szerinti kúp tuti hatni fog...

 

Érsebész, talán... ???

 

Beszélek a polgármesterrel, hirdessen meg egy állást profi proktológusnak.

Előzmény: Nyco (2230)
Szysy Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2233
Sziasztok.

hát el vagyok keseredve. én már azt sem tudom, hogy ez pontosan mi, de sztem akkor is aranyér..leírom mi a problémám, de totál.

tehát 2 hete észrevettem, hogy kicsit véres lesz a wc- papír, de csak kicsit, és nagyon fájt kakiláskor. utánnanéztem, hopp mondom, bakker ez totál az aranyér, apu, apu anyuja, meg még sokan a családba szenvednek tőle, na mondom juhé, 21 évesen engem is elér. fasza... na tehát átvizsgáltam magam, és volt is ott egy kicsi borsónyi gumó vagy mi, meg mellette mintha egy ér lenne, csak megduzzadva, az is kicsi.

elmentem az urológiára. majdhogynem kiröhögtek, hogy menjek innen, mert ilyen fiatalon először vegyek egy kenőcsöt, aztán majd menjek vissza ha nem múlna el, de ennél fontosabb és súlyosabb betegeik vannak...

elmentem, vettem kenőcsöt, patikus néni ajánlotta a reparont, hogy ezt a betegek szeretik. ok.

elkezdtem a kezelést.

a gumócska totál eltűnt, már egyátalán nem vérzik, és még fáj ugyan,de korántsem annyira, mint amikor a gumó ott volt.

viszont! most az a kis ér, vagy mi egyre nagyobb. tehát konkrétan a végbélnyílástól egészet felfelé halad...és ha összezárom a lábam, akkor is látszik...egyátalán nem fáj, nem érzékeny, de az eddig nem volt ott...most menjek vissza megint?? vagy előtte menjek el háziorvoshoz? vagy ez normális, és még kenegessem?? de komolyan, ez napról napra mintha nagyobb lenne...

kérlek segítsetek!
Nyco Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2232

Szia Kitty!

Te hol érzed a fájdalmat, kívül, vagy inkább belül?

Én hónapok óta kezeltem magam Mastu kúppal és Doxyproct kenőccsel, eredménytelenül. Sőt, egyre rosszabb lett, vécézés után kb. egy órával kezdődött a fájdalom, valahol belül, és fél napig is eltartott, ülni-állni alig bírtam, fekve volt csak elviselhető.

Végső elkeseredésemben elmentem proktológushoz, ő állapította meg, hogy nem aranyér, hanem végbélrepedés. Erre pedig teljesen feleslegesen használtam az aranyérre való készítményeket. A doktornő által adott kúptól viszont már egy-két napon belül enyhült a fájdalom.

Itt egy cikk a témáról:

http://www.hazipatika.com/articles/week/Fajdalmas_csorepedes_Sokkolo_fotoval?id=134

 

Reméljük, neked nem ez van, de ha nem javulnak a tüneteid, akkor csak el kéne menni orvoshoz.

A vizsgálattól én is nagyon féltem, de kibírható volt, -az alapfájdalom ellenére is-, végbéltükrözés kb. 5 perc, vagy annyi sem, és már meg is volt a diagznózis.

Túl lehet élni, és már másnap jobb lett.

Neked javulást kívánok!

Nyco

Előzmény: kitty666 (2231)
kitty666 Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2231
Szia Nico!
Köszi,hogy írtál!
Az az igazság,hogy most hogy megint "kiújult" a fájdalmam megint félek elmenni dokihoz!Ha a "kicsi" kúp így fáj milyen lenne egy ujjas vizsgálat vagy akár eszközös :(!?
Milyen az a végbélrepedés???
Megint Mastu-t vettem,amit Neogranormonnal kenek be.De én akkor is felnyomás után csomó ideig érzem a kúpot és a fájdalmat!
Üdv: Kitty
Előzmény: Nyco (2224)
Nyco Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2230

Procti!

A folyadékmennyiség elég kell, hogy legyen, de fontos, hogy a korpatabletta bevétele után közvetlenül igyál.

Ha valóban belső aranyérről van szó, akkor kéne, hogy használjon a felírt kúp.

Ha rosszabb tőle, akkor előfordulhat, hogy valamelyik összetevőjére érzékeny vagy.

Nekem például, -mikor régebben külső aranyerem volt- a körömvirág kenőcs okozott olyan gyulladást, hogy aludni sem tudtam... 

A vazelint továbbra is javasolom, nekem szinte észrevétlenné teszi a kúp felhelyezését.

Ha nálatok nincs proktológus, akkor esetleg egy érsebészt keress, talán jobban otthon van a témában, mint egy általános sebész. Ha sokat szenvedsz, mégis csak megérné megejteni a műtétet.

Nyco

Előzmény: Procti (2229)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!