Kaphatnék esetleg én is PENTAX smc DA 35 mm f/2.8 Macro Limited obival készült képeket? Vagy akinek van ide is belinkelhetné, szerintem rajtam kívül mások is kíváncsiak lehetnének rá. Már régóta kergetek valami elérhető árú macro obit.
nekem is ma hozta a ups (irtam is a k20d-nel), es fajdalmasan jo kepe van... egyszeruen olyan dolgokat hoz ki, amit szabad szemmel egyaltalan nem is latni.
Whitefulu kartácsnak ezúton is üzenem, hogy megnéztem a képeket amiket küldött a 35ös limitedmakróval , köszönöm szépen! Kábé az lett az eredmény amit vártam (lefostam tőle a bokámat, olyan szinten mászott lefelé a monitorról) nagyobb (10-20-30 méter?) tárgytávnál nagy kontrasztnál mintha kromatikus aberráció jeleit vélném fölfedezni, de ezt egyrészt nem biztos h jól látom, másrészt meg leszarom :)
nekem ennek a pentax változata volt: http://www.vatera.hu/soligor_makro_85483627.html kicsit műanyag, kicsit kötyög, de gyors volt vele az af és 1:2-t tudott... ha optikailag és mechanikailag nincs gondja, akkor ennyiért ajándék... félreértés ne essék, nem az enyém, nincs hozzá közöm :)
Az ár még nincs kialkudva. A vateran 25E-ért láttam egyet hogy árulják. Én ennél olcsóbban hozzá tudok jutni, a kérdés hogy pontosan mennyivel majd kiderül.
elfogadható szép rajza van, macroban nem lehet összehasonlítani a 50-200 DCR párosítással.... mint ég és föld. ebben csak kényszer megoldás a macro mód de holnap ha hazaértem készítek valami "teszt " félét. mennyiért tudnál hozzájutni?
Egy gyors kérdésem lenne. Vásároltam egy Pentax 17-70 mm f/4 opjektívet. Azt tapasztaltam, hogy 17-35 mm között jobb mint a kit obi, de utána folyamatosan romlik, 50 mm rosszabb, homályos a kép nem igazán van rajta éles pont. 70mm-es végén jelentős backfocus jelentkezik.
Szerintetek gyorsan cseréljem ki, vagy próbáljam a vázhoz belőni?
Mire elég az 1:3,2 macro? Én eddig csak DA 50-200+Raynox DCR 250 össszeállításban makróztam, ott gondolom függ a fókusztávtól a leképezési arány, vagy rosszul gondolom? (Optikát nem tanultam, igaz fizikába elvileg belekóstolgattam de az inkább biofizika volt :))
Kössz az ajánlatod a próbára, de én szerencsére nem az ország nagyfalujában élek, hanem itt a keleti blokkban, Debrecenben, így sok minden kiesik.
Van, ugyan csak M42-es véggel. Nem a végcsatlakozása 62mm hanem a szűrőé. Elő is veszem a szekrényből, majd megjáratom ;-). Kölcsön tudom adni ha kiakarod próbálni....
Üdv Mindenkinek! Sigma obi Vs. Camera Kft. sztori folytatódik! Megérkezett a Warranty Card az USA-ból.Kitöltötték, bár ott ez nem szokás és az ottani support szerint elegendő egy gyáriszámos szállítólevél(nevezzük számlának) valamint a kitöltetlen warranty card. Már írtam is Boros László "tekintetes úr-nak" hogy foglaljon állást az optikám garanciális ügyének tekintetében.Mellékelve csatoltam neki a warranty card fotóját.Remélem ez így megfelel nekik. A BH Photo supportja biztosított róla hogy a garanciámat érvényesíteni tudom.Amennyiben ezt megtagadja a Camera Kft a BH Photo fog továbbiakban lépni a Sigma felé mint gyártó és a Camera Kft felé mint hivatalos szervíz.reméljük nem jut el az ügy az "asztalborogatásig". De az biztos hogy nem fogom annyiban hagyni a dolgot, és ha az obi árát kell eltelefonáljam akkor sem fogom kifizetni a rabló Camera Kft-nak a javítást.Ide is berakom a warranty card-ot.