Keresés

Részletes keresés

ritique Creative Commons License 2008.07.25 0 0 98

Köszi a sok tippet! Akkor nem fogok szivacsot venni. Még jó, hogy mondtátok! A rácsok engem is aggasztanak, befér a másfél literes palack. Igazából nagyon szép és masszív kiságy, nagyon szeretjük, de nem tudom, ha ez marad, nem fogok e állandóan aggódni, hogy beszorul a keze, lába. Azt gondoltam, ha körbe rácsvédőzőm, akkor nem lesz gond, de akkor meg nem szellőzik, az meg gond! Szóval inkább nézzünk másik ágyat? Gondoltunk erre is, de annyira sajnálnánk!

Azt hiszem takarónk van, még a nagyim megtartotta amit annak idején mi használtunk, és ahhoz akarok huzatot varrni. Bár eléggé elbizonytalanodtam, mert a férjecském is mindent össze-vissza csavar a huzatban, és ha a baba is ilyen lesz, akkor lehet, hogy inkább olyat kellene varrnom amiben nem mozog ami benne van bélés.

Párna nem kell? Az összes szettben benne van, gondoltam, hogy a huzat alatt nem lehet sok betét. Akkor aki ilyet vesz, nem is használja?

A baldahint valami átlátszó anyagból gondoltam, és a szegélyét az ágynemű anyagából. Nem tudom mennyire redőzzön, nem túlzottan gondolom.

A tároló amit fel lehet akasztani, az nagyon izgat engem is, meg pelenka tartó, bár az nem annyira.

 

A maranta Creative Commons License 2008.07.24 0 0 97

Mekkora a kiságyon a rácstávolság? Mert ha nem szabványos (és mondjuk kaptátok vkitől), érdemesebb venni olyat, ami sűrűbb. Azt szokták mondani, hogy vigyél magaddal a vásárláshoz egy másfél literes ásványvizespalackot és ha az nem fér át a rácsok között, akkor jó a távolság. Nekünk elég sűrű volt, mégis kitolta néha a lábát (persze mikor már nagyobb volt) aztán meg felébredt arra, hogy nem tudja visszahúzni.

 

Ami még bevált nálunk:

- tiszta pamut ágyneműhuzat (vegyesen, ahogy ejjkukk írta)

- mosható paplan és párna betét, bár az utóbbi tök felesleges, még most sem használjuk. Viszont olyat vettünk, ami 95 fokon is kimosható, és a külső része tiszta pamut. Balesetek előfordulnak ugyebár :-). Figyelni kell, augusztusban, szeptemberben szoktak lenni akciók a bevásárlóközpontokban. Többféle méretben kapható, én a nagyobbat vettem, mert még most is és ovis korában is jó lesz (állítólag).

- a baldachint csak kb. fél évig tudtuk használni, mert onnantól azzal szórakozott, hogy magára rántotta, egyébként sem sokat ért, csak díszített, viszont én ragaszkodtam hozzá :-). Itt kombináltam az alaphuzatot a függöny anyagával.

- Rácsvédő betétet is én csináltam, kb., 4-6 réteget tettem bele a vastagabb flízből. A betét külső anyaga tiszta pamut lepedővászon, mert előfordulhat azért, hogy ezt is mosni kell. Van egy csicsás, hímzett huzata és egy sima az alapanyagból cserére. Kaptunk is nagyiktól kettőt, ezt később használtam, mikor már nagyobb volt és sokat forgott a kiságyban éjszaka, lábfelől tettem fel így összeért és nyugodtan "üthözhetett", de ekkor már le volt engedve egy szinttel a kiságy alja.

- Tiszta pamut lepedőt vettem, gumisat, legalább hármat, de lehet csinálni is. Főleg nyáron nagyon jó ha meleg van a puplin, de ezzel még ráérsz.

- A Dekorfüggöny is olyan mintás, mint a többi babacucc, és harmonizál hozzá a függöny (szerintem). Még maradt anyag, kijött volna belőle zsebes tároló meg egyéb is, csak már időm nem volt rá. Majd a következőnek :-)

Előzmény: ritique (95)
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.24 0 0 96

Ezt a baldehin magasságot megnézem majd, mert mi nemrég szereltük le és még megvan. Általában ugyanolyanokat szoktak árulni. MIlyen anyagból szeretnéd, inkább valami átlátszó, vagy simán abból amiből az ágynemű van?

Még annyi lenne a kérdés, hogy mit szerenél, mennyire legyen redőzött? Vannak, akik nagyon habos-babosan szeretik...

Azt viszont meg kellene nézned pontosan, hogy mekkora távolság van a rácsok között, mert ebből később akár baj is lehet. Azt szokták mondani, hogy 7 cm az ideális, mert akkor nem tud nagyon beszorulni és ki sem fér.

Párna az nem szokott kelleni, mivel a kicsiknek nem szabad adni (bár nagyon jól néz ki, hogy van a szettekben, de egészségtelen) kb. 2-3 éves korukig. Ha adunk is akkor is 2 év körül ilyen tönköly párnát, vagymicsodát.... (Nekünk még nincs!)

Tehát akkor 60*120 és kell egy takaró, egy baldehin és egy rácsvédő. Abban nagyon egyet értünk, hogy jó, ha minnél stabilabb és hosszabb a rácsvédő, de az ágy egyik oldalát nyitottan kellene hagyni a levegőzés miatt. Szerintem erre jó megoldás, az amit egy csomó helyen árulnak (az első pár hónapra), 3 oldalt fed: a két rácsos oldalon nincs végig és az egyik rövidebb oldalin végig.  Mondjuk ilyen arányban: 80-60-80. Tömésre pedig szerintem tilos a szivacs, inkább több réteg flíz! A szivacsot nehéz tisztán tartani, nem egyszerű gépben mosni, ellentétben a flízzel. Mi elrontottuk, mert olyat vettünk amin nem cserélhető a huzat. Pedig ez nagyon jól jön, mert nem túl kellemes mondjuk a tél közepén ezeket mosni, mert aránylag nehezen szárad. Talán erdemes lenne egy betétet készíteni és 2 huzatot varrni rá.  Itt még az lenne a kérdésem, hogy a paplanra csak huzatot varrnál, vagy azt is te szeretnéd? Semmivel sem nehezebb elkészíteni, mint a huzatokat.

Anyagok! Érdemes úgy nézelődni, hogy tiszta pamut legyen, lehetőleg nem túl élénk színű (Mosásnál engedheti a színét!). Jó ha mintás...érdekli a gyerekeket. Néhány helyen nagyon jó flanell anyagokat is lehet kapni. Télre szerintem az a jó, míg nyárra sima pamut, vagy puplin (bár az elég drága, de nagyon kellemes és hűs) Mondjuk én nemrég kértem agibotól és aszzem 4-500 Ft volt métere . Ja igen és neki van Krisztinája is ami szerintem gyerekeknek a legeslegjobb. Régen abból készítették nekik a kisingeket. Az is kb ilyen árban van.

Vagy este, vagy holnap lemérem a baldehint, akkor majd megírom, hogy pontosan mennyi anyag kell.

Húúú: ez elég hosszúra sikeredett....:P

 

 

Előzmény: ritique (95)
ritique Creative Commons License 2008.07.24 0 0 95
Köszi a segítséget Ejjkukk! 120x60-as az ágyunk, a magassága (ameddig a fa tart) 84 cm. Baldahin tartó rudunk még nincs, ezért nem tudom az mekkora, milyen magas. Azt hiszem kb. 180-200 cm szokott lenni, az egész, hogy a földig leérjen. Bár ez sem biztos. A fejvédőt viszont jó hosszút szeretnék, mert az ágy rácsai elég távol vannak egymástól, és félek, hogy a baba testrészei beszorulhatnak. Szerinted mennyi anyag kell hozzá? Pamut? Vagy valami erősebb, aminek van tartása? Igazából szivacsra szeretném varrni, akkor ha bevágja a fejét sem lesz gond, de remélem, nem veri be.
Előre is köszi
Előzmény: ejjkukk (94)
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.24 0 0 94
Ha gondolod tudok segíteni, csak mondd meg mire lenne szükséged! Mekkora és milyen baldahinra gondoltál? Mekkora az ágyatok?
Előzmény: ritique (92)
wolverina Creative Commons License 2008.07.24 0 0 93

Sziasztok!

 

Tudna valaki ajánlani nekem egy jó varrónőt, aki nem megy most éppen szabadságra, és nem csillagászati összegért vállal egy ruhát?

 

Köszi :)

ritique Creative Commons License 2008.07.22 0 0 92
Kedves Yali!

Nem tudom, olvasod-e még a topikot? Tudnál nekem segíteni babágynemű varrásában, most várom az első babámat, és gondoltam időm van rá, kedvem is, és talán spórolhatok vele, ha nem készen veszem meg.
Baldahint, fejvédőt és ágyneműt szeretnék varrni, teljesen kezdő vagyok, még csak egy-két ruhámom végeztem kisebb javításokat! Szóval, jó lenne, ha tudnál segíteni, hogyan kezdjek hozzá, mit vegyek, mennyit, hogyan varrjam meg?
Előre is köszi!
Előzmény: yali (39)
Andrea1972 Creative Commons License 2008.07.15 0 0 91
Sziasztok! Először járok itt és a segítségeteket szeretném kérni. Nem tudok szabásmintát készíteni és egy borosüvegre való mellényt szeretnék varrni. Szabásminta alapján tudok varrni. A legutóbbi munkám szabásmintájaként egy tönkrement blúzom szolgált. Azt kibontottam és úgy varrtam meg a másik blúzt. Szeretném megkérdezni, hogy tud-e valaki erről a képről szabásmintát készíteni nekem? Ha igen azt nagyon meg köszönném! Megpróbálom feltölteni a blúzt is amit varrtam.
metyi Creative Commons License 2008.06.19 0 0 90
Szia! Gratulálok a varrógépedhez! Én is Burdából szoktam varrni és elégedett vagyok a szabásmintáival. Sok sikert a saját magad által varrt ruhákhoz!
Előzmény: rnee (89)
rnee Creative Commons License 2008.06.18 0 0 89
remélem, sikerül végre :D
Előzmény: rnee (88)
rnee Creative Commons License 2008.06.18 0 0 88
egyébként ő az :)
Előzmény: rnee (87)
rnee Creative Commons License 2008.06.18 0 0 87
hello!
én is ott vettem a józsef körúi boltban a varrógépem, és bár eddig még csak egy táskával próbálkoztam, nagyon meg vagyok elégedve. vettem burdát én is, és hamarosan megpróálok egy szoknyát összehozni :)
Előzmény: Éva71 (52)
doki64 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 86
Köszönöm!
Na sietek haza mert nálunk lassan leszakad az ég./Szekszárd
Üdv Doki
Előzmény: monkey62 (85)
monkey62 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 85
A nagykönyv szerint csinálod, ha jó a szabásminta, és ugyanazt a méretet vetted ki minden alkatrészhez, akkor sikerülnie kéne ezzel a módszerrel. Ha mégis "sok" az ujja, akkor a tetejébõl szép átmenetesen levághatsz kb. 1 cm-t. Persze mindkét ujján. Vastagabb anyagnál (zakó, kabát) a megfelelõ méretûre behúzott ujja tetejét (kuglit) szépen le kell vasalni, hogy sima legyen az anyag, ne hullámozzon.
Előzmény: doki64 (84)
doki64 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 84
Sziasztok!
Előre bocsánatot kérek ha butaságot kérdeznék vagy írnák. Szeretek varrogatni, már többet is sikerült,csak mindíg elakadok az ujjak bevarrásával. Igyekszem betartani a szakkönyvek leírását, de a betartás beillesztésével mindíg kinlódom. Nem sikerül igazán szépre. Hol sok hol kevés, pedig ponttól pontig két varrást készítek ,majd az ujját beillesztem, A szálak meghúzásával beráncolom,betűzöm majd fircelem. de valahogy még sem tetszik. Esetleg ha tudnátok segíteni abban hogyan lehetne egyszerűen gyorsan pontosan ezt a problémát megoldani nagyon megköszönném. Maga az általatok jól bevált folyamatot ha leírnátok.

Köszönöm- doki "egy férj aki szeret varrni"
Survivor69 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 83
Szépjóreggelt Mindenkinek!

Van 4 db régi Molett Burda-m és 1 Gyerek Burda-m (86-128 cm), melyet szeretnék elajándékozni. Ha valakit érdekel, kérem keressen meg emailben.
Köszönöm

További szép napot és jó öltögetést

Survivor
Luna70 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 82
Sziasztok! Nézzétek meg a www.prestige-plaza.hu weblapot. Nálam féláron tudtok vásárolni. Írjatok a luna70@freemail.hu e-mail címre.
-lh- Creative Commons License 2008.03.30 0 0 81
Szia Rád is kattintok!:)

Nekem van egy Brother interlockom, ha valakit érdekel, asztallal, motorral, kedvező áron eladó.

A gép az asztalba be van sülyesztve:

Iá:80.000.-
Előzmény: banyalinda (69)
-lh- Creative Commons License 2008.03.30 0 0 80
Sziasztok!

Nekem van egy Brother interlockom, ha valakit érdekel, asztallal, motorral, kedvező áron eladó.

A gép az asztalba be van sülyesztve:

Iá:80.000.-


gubike Creative Commons License 2008.03.21 0 0 79
Előzmény: atandi (78)
atandi Creative Commons License 2008.03.21 0 0 78

Szia Zanoli és Metyi!

Hogy a csudába van türelmetek a foltvarráshoz??! Nekem a gondolatától égnek áll a hajam... (És még csak felvenni se lehet, hogy lássák, micsoda egyedi, klassz ruhád van...:-)

A sógornőm is foltvarr, hát nekem biztos nem lenne hozzá türelmem!

Előzmény: zanoli (74)
metyi Creative Commons License 2008.03.14 0 0 77
Ha megfelel,akkor hétfőn.
Előzmény: zanoli (76)
zanoli Creative Commons License 2008.03.14 0 0 76
Szivesen megmutatom, de mikor jössz. Már egy hete várlak.
Előzmény: metyi (75)
metyi Creative Commons License 2008.03.14 0 0 75
Akkor légyszives kotord elő a szekrény aljából és szeretném megnézni.Nagyon kiváncsi vagyok rá,de én is a Burda szabásmintát tartom a legjobbnak.Én is abból varrtam az egész családnak,de mióta foltvarrok ennek vége,csak időnként varrok ruhát,szinte alig.
Előzmény: zanoli (74)
zanoli Creative Commons License 2008.03.14 0 0 74
Szervusztok! Metyi Atandi és a többiek!
Most olvastalak még csak benneteket. Nekem van ilyen Lutterloh aranyszabásminta készletem - valahol a szekrény mélyén. Azt hiszem ez már sokat elárul arról, hogy nekem nem jött be. Kb. húsz éve vettem, tehát ez nem egy új dolog. Kipróbáltam, de meg sem közelíti a Burda féle szabásminta precizitását és pontosságát - addig abból varrtam az egész családnak, azonban én is elmondhatom, hogy amióta foltvarrok ruhákat már alig varrok.
Előzmény: metyi (59)
atandi Creative Commons License 2008.03.04 0 0 73

Kedves Banyalinda!

Vettél varrógépet? Írtam választ, javasoltam a Jaguiár 055-öt, én is ilyet vettem, de valamiért nem jelent  meg az írásom... KIváncsi vagyok, hogy döntöttél. Üdv: atandi

Előzmény: banyalinda (69)
saniiitas Creative Commons License 2008.02.26 0 0 72
semmi gond, keresek tovább!
Előzmény: 36évi (71)
36évi Creative Commons License 2008.02.25 0 0 71
Na, arra most nem válllakozom. Bocs, mást meg nem tudok...
Előzmény: saniiitas (70)
saniiitas Creative Commons License 2008.02.22 0 0 70
olyannyira nem tudok varrni, hogy egy gombfelvarrás is gondot okoz. Varrónőt keresek, de tőlem lehet férfi is, csak tudjon bútorhuzatot varrni.
Előzmény: 36évi (67)
banyalinda Creative Commons License 2008.02.17 0 0 69

Szóval én is varrógép vásárlása elött állok vagyis inkább interlock és fedőzőgép a célom.

De a Varrógépről álmodozóknak ajánlom figyelmükbe a Romitex boltot XIII. Rozsnyai 11-13 alatt.Mindent ki lehet próbálni és a szerviz is ott van. Szóval kipróbálhattam ott egy Brother NV-10-st. Nagyon-nagyon jó volt:aut.gomblyuk, díszöltések, applikációs talp vágófejjel stb. az ára sem a világ vége.Kb.60.e. De ajánlották a Brother Nv 50-t=119.000,- Fantasztikus.Bárcsak nekem olyan lehetne!!!De fájna a szívem a Pfaff select1530-omért is, ha nem használhatnám már.

Mit gondoltok mi a legjobb választás?:

Interlockban Jaguár 055,

vagy Brother 3034,

vagy Huskylock 901

vagy Bernina

vagy Janome?

Hetek óta cikázok a saját döntéseim között. Holnap döntenem kell, segítsetek!!!

De a kombinált gépeknél van aut.szálfeszítés is. Az sem lehet rossz.

És a Merrylock gépekről hallottatok vmit?

Néhény hete sikerült túladnom a Singeremen egy szerelőnek. Nagyon pocsék volt!!

S.O.S.!!!

Előzmény: atandi (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!