Keresés

Részletes keresés

breien Creative Commons License 2008.07.17 0 0 455
Senki nem azt mondta, hogy minden maradjon a régiben. (Ebben a topicban megtalálod a bizonyítékokat arra, hogy évek óta a reform híve vagyok)

Habár, amit Pécsen Papp prof és csapata az elmúlt tíz évben véghez vitt, arra, nyugodtan merném mondani, bárcsak legalább, a 2006-os évet folytatni tudták volna.
A mostani HVG-ben az alábbi adatokat találtam, az OEP-kasszáról!

2005-ben össz. 1579mrd HUF.......gyógyító, megelőző kiadás.694,5mrd HUF...gyógyszer kassza. 348 mrd HUF...rokkant nyugdíj. 536,5 mrd HUF.

2006-ban össz: 1678,7 mrd HUF...gyógyító, megelőző kiadás. 714 mrd HUF...gyógyszerkassza. 386 mrd HUF..rokkant nyugdíj. 578,7 mrd HUF! (a munkajövedelmem 54%-át vonta el az állam )

2007-ben össz: 1314 mrd HUF...gyógyító,megelőző kiadás 718,7 mrd HUF..gyógyszerkassza . . 323,7 mrd HUF..rokkant nyugdíj. 471 mrd HUF ( a munkajövedelmem 70%-át vonta el az állam!!!!)

2008-ban össz: 1419 mrd HUF...gyógyító, megelőző ellátás 741 mrd HUF... gyógyszerkassza..347 mrd HUF..rokkant nyugdíj. 324 mrd HUF.

Ebből is láthatjuk, a kormány, annak ellenére, hogy 16%-al megemelte a munkajövedelmemet terhelő elvonásokat, mégis az OEP-től 364,7 mrd HUF-ot vont el. Mennyi is jött be, a "vizit , ágy és doboz díjakból"? pluszben? A gyógyító, megelőző ellátásra 2007-ben 22,3 mrd HUF-al fizetett többet csupán az OEP!

Remélem, mostmár megértitek Prof. Dr. Papp Lajos Úr idulatos "Nyílt levelét a Nemzethez"? Csak azon csodálkozom, hogy a szakma, miért nem áll egy emberként a Papp kollégájuk mellé? Nekik nem hiányzik az a pénz, amit elvettek tőlük?

Mikor számoltatják már el a kormányt az adófizetők pénzével?
Előzmény: Törölt nick (344)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.17 0 0 454
Egyetértek ezzel is.

Senki nem mentes a hirtelen indulattól (szánom-bánom én sem).
Ezt azonban időnként akkor is el kell ismerni,ha a fanatikus ezt soha nem tenné,mert nem teheti,hisz a fanatizmus és az emberi gondolkodás, a ráció ,ugy vélem egymást kizáró fogalmak.
Ökölrázásra soha nem lehet csupán ökölrázás a válasz.
Előzmény: BENTA (453)
BENTA Creative Commons License 2008.07.17 0 0 453
Ez előfordul olykor. De kivel nem?:))
Előzmény: Törölt nick (452)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.17 0 0 452
Igy rendben van,de lásd be,hogy Eszter kicsinyég túlőtt a célon.
Előzmény: BENTA (451)
BENTA Creative Commons License 2008.07.17 0 0 451

Ha visszaolvasod, láthatod, hogy a sebészi  teljesítményét mindenki nagyra tartja. Az egyéb húzásairól pedig mindenkinek meg van a véleménye. Van aki azt mondja, hogy a sebészi eredményei miatt el kell nézni a dolgait. Van aki nem.

De miután kivonult a sebészetből, és főállású sámán lett belőle, ettől kezdve a megítélése a további tevékenysége alapján történik majd.

Nos az első húzása, a nyílt levél, sokakban azt az érzést keltette, hogy egy egészséges, és egyébként irodalomban is jártas, művelt ember nem ír ilyesmit.

Megmondom őszintén, az első reakcióm a sajnálat volt. Kár ezért az egyébként értékes emberért. És innen kezdve már csak erről az oldaláról tapasztalhatjuk meg őt. Nem lesz egy fesztivál. Se neki, se nekünk.

Előzmény: Törölt nick (449)
BENTA Creative Commons License 2008.07.17 0 0 450

vélemény nyilvánítást. Bocsi

Előzmény: BENTA (448)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.17 0 0 449
O.K. Akár egyet is értünk.

Én csupán arra hivnám fel olvtársaim figyelmét,hogy a kritika nem azonos a fikával,amit minden marha ki tud húzni az orrocskájából.
Előzmény: BENTA (446)
BENTA Creative Commons License 2008.07.17 0 0 448
Ha nem nyílt leveleket írogatna, valószínűleg észre sem vennénk, hogy van. Így viszont provokálja a véleménnyilvánítást. Akkor viszont azt is tűrnie kell, ami nem tetszik esetleg. Ilyen az élet.
Előzmény: Törölt nick (447)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.17 0 0 447
Ha szivbeteg lennék,hozzáfordulnék,mert többet tud erről a szakmáról,mint bármelyik ifju zseni.
Na jó: társadalmi-politikai,sőt hitbéli kérdésekben sem keresném meg,talán még kicsinyég kártékony is az én fogalmaim szerint,meg aztán esendő ember ő is,mint mindannyian,de ez nem ok arra,hogy bárki személyében fikázza.
Előzmény: Törölt nick (444)
BENTA Creative Commons License 2008.07.17 0 0 446

Senki sem vitatja Papp Lajos érdemeit a szívsebészet terén, de amikor a fején a kifordított gatyájával a gonosz eljöveteléről ír, azért had tarsuk némileg problémásnak elmeileg.

Előzmény: Törölt nick (444)
hócipő Creative Commons License 2008.07.17 0 0 445

Oszt Wittner Mária kijaf@szt érdekel?? Lehet vitatkozni a gyilkos jellegéről, de nem itt... amúgy simán gyilkos, de tökmind1... P.L. meg simán megbuggyant... feküdjön a kése alá az aki akar, miközben filozofál...

Én nem feküdnék...

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.17 0 0 444
Visszább az agarakkal Eszterke!

Papp Lajos kifordithatja a gatyáját és a fejére húzhatja,ő akkor is Papp Lajos a kiváló szivsebész,aki tiszteletet érdemel minden időkben, életében és halálában is.Amen.

Prófétai tevékenységét nem kell vérkomolyan venni, de a tiszteletet már örökre kiérdemelte.
Előzmény: Kiss G. Eszter (365)
BENTA Creative Commons License 2008.07.17 0 0 443
És a sámánok köz ő lesz a legjobb szívsebész. Ez már valami.
Előzmény: NIL (441)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.17 0 0 442
Ez egy öreg rokkerhez illő válasz,helyes. )))
Előzmény: Törölt nick (353)
NIL Creative Commons License 2008.07.17 0 0 441
Szerintem senkinek nem volt azzal komolyabb baja, hogy PL mit hisz a Szíuszról meg a sámánságról, és szabadidelyében szeret-e dobolni vagy akár nyilt levelet írkálni a római pápának. Itt inkább az a gond, hogy nagyon ijesztő az ilyen lelki kibukás és van akit elrettent és óvatosságra int - engem is. De ez nem baj - lesz egy elsőosztályú sámánunk ezentúl ... főállásban.

Valószinűnek tartom, hogy háromnapos szenzáció a lemondása, és úgy jár mint Moldova Gyögy az 50-es években, amikor nagy húzásra készülve főiskolásként bement a tanulmányi osztály vezetőjéhez, hogy némi érzelmi zsarolással kiküzdjön valami előnyt.

- Kovács elvtárs, úgy döntöttem, én itthagyom a főiskolát és elmegyek Komlóra bányásznak, építeni az országot!

Gondolta, most azt következik, hogy "Á, Moldova elvtárs, ne tegye, maradjon, emígy lesz meg amúgy lesz..." E helyett az osztályvezető:

- Gratulálok Moldova elvtárs, hogy ennyire lelkiismeretes döntésre jutott! Sok sikert kívánok új életéhez! (illetve valami ilyesmit)

Moldova Gyögy így lett bányász Komlón, és Papp Lajos így lesz sámán Magyar Honban.
Előzmény: HAL9000 (438)
BENTA Creative Commons License 2008.07.17 0 0 440

Nem értem az itt hisztikézőket. A professzor úr vihart akart kavarni. Azért nyílt az a levél, és nem borítékos. Itt elkezdett lengedezni némi szellő, de már ez is kiveri a biztosítékot?

Márpedig a nyílt levél célja az, hogy az embereket véleménnyilvánításra ösztönözze. Nos, a negatív vélemény is vélemény. Ezt azért nem kellene ilyen stílussal raegálni, ami itt kezd elharapózni.

Skorpió Creative Commons License 2008.07.17 0 0 439

Az az egyik kérdés, hogy ma Magyarországon hány Alcsútról származó, cigány etnikumú ember tölt be bármiféle közéleti pozíciót?

Orbán Viktor?

Ha már számít neked egy ember származása (netán vallása), és azt mint rá nézve negatív dolgot említed, akkor csak egy szaros kis náci vagy.

Na és mi van a melegekkel? Azokat bezzeg dicsőseg dobálni, ugye?

Röhögök rajtatok, mert amikor az orrotok alá dugja valaki a saját szarotokat, akkor visítoztok, mint az bizonyos hölgy a fürdőben! Igen, pontosan olyanok vagytok: kis szaros nácik!

Előzmény: kheiron (437)
HAL9000 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 438

Papp Lajos nyugodtan kozszerepeljen, turulkodjon, s azzal sem lenne baj, ha a Sziriuszrol jovo feny csavarodasait szamolna. Csak ne orvoskodjon amikor ennyire elharapodzott betegsege, mert attol sokan a temetobe kerulhetnek.

Az, hogy valaki éppenséggel mit hisz, nem befolyásolja a szakmaiságát.

Mert ennyi erővel mondhatnánk, hogy keresztény/zsidó/muzulmán/buddhista ne orvoskodjon, mert a nézetével nem értek egyet.

Előzmény: sashimi (342)
kheiron Creative Commons License 2008.07.17 0 0 437

Az az egyik kérdés, hogy ma Magyarországon hány Alcsútról származó, cigány etnikumú ember tölt be bármiféle közéleti pozíciót?

Az meg a másik kérdés, hogy te miért vagy rasszista? Ha már számít neked egy ember származása (netán vallása), és azt mint rá nézve negatív dolgot említed, akkor csak egy szaros kis náci vagy.

Előzmény: Skorpió (435)
dinovercotti Creative Commons License 2008.07.17 0 0 436

Úgy gondolom, hogy egy szellemi fogyatékos hozzászólására nem fontos érdemben reagálnom.

Előzmény: Skorpió (435)
Skorpió Creative Commons License 2008.07.17 0 0 435

Egyrészt: egy bohócot csak annak tudom hívni, ami: bohócnak.

néha alcsúticigányoztok egyet,

Egyrészt: egy alcsútcigányt csak annak tudunk hívni, ami: alcsútcigánynak.

Előzmény: dinovercotti (432)
dinovercotti Creative Commons License 2008.07.17 0 0 432

"Tudod, ez a baj veletek. Óvódás szinten akarjátok a karaktergyilkosságot permanensen folytatni Gyurcsánnyal vagy az éppen aktuális nem jobboldali vezetővel szemben, de elvárjátok, hogy megértsünk titeket. Semmi logika, semmi racionalitás, csak a másik lebohócozása, minősítgetése."

Egyrészt: egy bohócot csak annak tudom hívni, ami: bohócnak.

Másrészt: a példám nagyon is helytálló, a nemzeti szimbólumok politikai célra való felhasználásáról szól.  

Nem kell sipákolni, hogy hatéves, ilyen szintű kormányzás után kapjátok az osztást. Persze, hogy kapjátok. Meg hogy nem tudunk kibújni Orbán seggéből (nem kell itt finomkodni). Amikor szinte sírva fakadsz, ha a Ferencet kritika éri.

Ti nem haragszotok a jobboldalra, á, nem. Ti ültök otthon békésen, geszthi a béke és a szeretet jegyében nyit percenként topikokat, néha alcsúticigányoztok egyet, csak úgy, a béke jegyében. Ha kedvetek úgy tartja, akkor társadalmi csoportokat bélyegeztek meg, de a cigánybűnözés szótól újra meg újra a sikítófrász kerülget benneteket. Volt már itt moslék az orvos (kérdezzük meg a szakértő topicnyitónkat, Esztert), tegnap egy túlkvalifikált atv-s betelfonálótól megtudtam, hogy most a dinnyetermelő paraszt a szemét ember. Holnap a pékek jönnek, aztán az informatikusok.

Előzmény: Törölt nick (401)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2008.07.17 0 0 431
Hat te ki vagy sosemlatott uj hozzaszolo?

Papp Lajos világhírű szivsebész Gyurcsány és bandája néppusztító (=? keveseb a csecsemo halalozas mint a Fidsesz kormany alatt. Nagyobb a varhato elettartam mint a Fidesz alatt!) itézkedéseihez hany evig is adta?

Epp most lett elege amikor mar semmi EU reformot nem csinal Gyurcsany a kisebbsegi kormany miatt?

Nem inkabb epp most kezdett a sebesz ur radobbanni, hogy mar nem kepes a keze muteni es ahelyett, hogy elfogadni mint a tobbi ezer sebesz itt Bogar Laszlos nemzetveszes baromsagokat irogal.. termeszetesen nyilt levelben, mert neki az dukal.
Előzmény: Törölt nick (404)
Skorpió Creative Commons License 2008.07.17 0 0 430

Ja hogy te nem ismered a szlenget?  Hajjaj!

Akkor csak motyogd tovább "Szemem künyüel árad Én junhum buol fárad.  Te vérüd hullottya Én junhum olélottya. halált!"

Előzmény: csermöke (428)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2008.07.17 0 0 429
Papp vagy te mint filozofus? GIGALOL
Előzmény: wegyiali (421)
csermöke Creative Commons License 2008.07.17 0 0 428
"zaciba" ne röhögtess téged oda adtak be ???

látszik a menhelyre se voltál jó. :-((
Előzmény: Skorpió (427)
Skorpió Creative Commons License 2008.07.17 0 0 427
Aki beadja a gyerekét a zaciba - mint Wittner- az egy ócska ribanc.
Előzmény: Törölt nick (426)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.17 0 0 426
És a meghamisított szöveg eredetije:

Wittner Mária talán az egyik legismertebb szereplő, hiszen saját könyvében is, és számtalan interjúban, filmben elmesélte sorsát. Apját nem ismerte, anyja dajkaságba adta, később apácák nevelték, majd egy gyerekotthon lakója lett. Tanulni nem akart, gépíróként dolgozott vidéken, és nagyon fiatalon, 17 évesen szülte meg gyerekét. Budapestre jött, ahol eleinte alkalmi munkából élt, később háztartási alkalmazott lett. Október 23-án az utcákon bolyongva valahogy felkeveredik a háztetőre, ahonnan már lövik a rádiót, tölti a dobtárat két srácnak hajnalig. Oldalkocsis motorkerékpárral szállítja sebesült társait a kórházba. Havrilláné Stricker Katalinnal csatlakoznak a Vajdahunyad utcai csoporthoz.

Sebesüléséig aktívan harcol, részt vesz a X. Kerületi rendőrkapitányság megtámadásában és a fegyverek elosztásában. November 9-én jön ki a kórházból, udvarlójával Ausztriába menekülnek, de visszajönnek. Bebörtönzéséig itthon gyári munkás. Első fokon halálra ítélik, fegyveres szervezkedésben való részvétel, többrendbeli gyilkossági kísérlet, fegyveres rablás, disszidálás miatt, majd 1959 februárjában életfogytiglanig tartó büntetést szabnak ki rá. 1970-ben szabadul.
Előzmény: Törölt nick (422)
Skorpió Creative Commons License 2008.07.17 0 0 425

Wittner egy közönséges gyilkos.

Beadta ...elszívtam 

Volt rutinja! :-)

Előzmény: Törölt nick (422)
Skorpió Creative Commons License 2008.07.17 0 0 424

mindenhol ottvan egy félidiótákból verbuvált média majomsereg

Igen, igen, igen: Hír tv meg az Echo TV. Igazad van!!!!

Előzmény: wegyiali (421)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!