Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.13 0 0 51630
Képeidet nézegetve a lecsorgó nyálam kissé tönkretette a klavimat... :-)))
Nem akarsz meghívni vendégségbe? Imádok enni...

De azt hiszem én lazacot csak akkor tálalok majd fel, ha megnyerek valami nagyobb összeget..:-( Nekem ez túl drága, valamikor 15 éve vettem utoljára vesepecsenyét karácsonyra pl... azóta csak a sima darált tescós marhahúsból csinálom a tatárbiszteket, azt is vajjal, hogy több legyen.

De vendégségeknél nálam elsőrendű szempont, hogy előre elkészíthető legyen a cucc, és nekem ne a főzés miatt kelljen ugrálni.
Előzmény: ZsuR (51629)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.13 0 0 51629
Meg egy par kep es recept. Ilyenkor melegben szeretek konnyu eteleket enni, akkor is ha vendegek jonnek, minel kevesebb idot a tuzhely mellett.

Itt van par kep amit szoktam en is csinalni - egy "Salmon nicoise salad" volt az indito otlet.
Nem irom le reszletesen, csak a lazac keszitest, de lehet mas hussal is csinalni.

A lenyege, sok-sok izletes falat, nem kell formalisnak lenni.


Az elso kep a "Salmon nicoise salad" - a tobbi csak ugy. . .

A lazac marinalashoz citromle, reszelt citromle, oliva olaj, mustar, fokhagyma so-bors, ezt jol osszekevered egy talbaban.
A lazaf filet egy tepsibe teszed, raontod a marinalo levet, e 15 percig szobahomersekleten allni hagyod.

A sutot melegitsd elo 260 C - 500 F fokra.

A halat 12-15 percig susd, amig majdnem teljesen atsul. Akkor vedd ki a sutobol, es pihentesd 15 percig. Talalashoz tord (ne vagd) nagyobb darabokra, es talald fott krupli szeletekkel, paradicsom gerzdekkel, icipicit megfott es hirtelen lehutott zoldbabbal, negyedekre vagott fott tojassal, es valami jellegzetes zold salata csokorral, mint a rukkola.
Az ontet:
1/4 csesze pezsgo ecet (vagy feher bor)
1 kiskanal Dijon mustar
so-bors-oliva olaj

Osszekevered, es raontod a talon levo finomsagokra ovatosan, hogy mindenre jusson.

A legkozelebbi vemdeglatasomnal ez lesz az asztalon!







Előzmény: AliceCsodaországban (51628)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.13 0 0 51628
Igen, szeretjük a gazpacsót is és kösz, kinyomtattam ezt a recipét! :-)
Előzmény: ZsuR (51627)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51627
Akkor biztosan szeretitek a gazpacho-t is, egy nyers, hideg spanyol nyari levest.

Ismered?

Itt egy gorogos valtozata :)). . . Mindent nagyon aprora kell felvagni, vagy ha van vago geped, akkor azzal, ovatosan, nem puresiteni. Az egy-egy fajta zodseget vagjal egyszerre a geppel, maskepp. . .gond lesz.

6 nagy gerezd fokhagyma
2 evokanal friss oregano level
2 evokanal friss petrezselyem zold
5 evokanal vorosbor ecet
5 evokanal feher bor ecet
5 evokanal oliva olaj
1 piros husu paprika
1 sarga husu paprika.
2 lila hagyma
4 nagy es erett paradicsom
3/4 csesze kalamata oliva bogyo
paradicsomle
so-bors izles szerint
es feta sajt, apro kockakra vagva.

Az osszes hozzavalokat nagyon aprora vagni, osszekeverni, jol lehuteni.


Előzmény: AliceCsodaországban (51626)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51626
Igen, rájöttem közben, mert reggel megkóstoltattam a lányommal, és azt mondta, hogy ez ugyan nem ayran, viszont sikerült csinálnom egy finom spanyol uborkalevest. Állítólag ízlett... :-)
Nekem legalábbis. Meg kis családomnak is. Két kígyóuborkát lereszeltem, megsóztam, 4 izmos fokhagymagerezdet átnyomta, hozzáadta 3 fél literes kaukázusi kefírt, aztán beleraktam még egy pohár vizet... aztán még egyet (kóstolgatva). Kijött belőle egy kübli leves. És tényleg jól esett a melegben.
Előzmény: nettomazsola (51625)
nettomazsola Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51625
AYRAN a neve, es ha beütöd a google-ba kijön egy csomo recept.
en is probaltam mar otthon csinalni, sajna sosem lett olyan mint a bolti.

5dl joghurt + 2.5 dl asvanyviz (buborekos) 1 tk so. összeturmixolni.
Előzmény: AliceCsodaországban (51595)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51624
Jaja. . es milyen gyorsan :))!
Előzmény: joy (51623)
joy Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51623

Amivel a tojást rusztikusra töröd?

:o)

Előzmény: ZsuR (51612)
joy Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51622
É a grillezést javaslom, sztem a légkeverés kiszárítja, és mikor kihül szívós lesz, nem pirítós.
Előzmény: AliceCsodaországban (51598)
joy Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51621

Elképzeltem a hidropónikus dinnyetenyészetet, ahol fürtökben lógnak a csíkos, 8-10 kilós bogyók.

:o)

Előzmény: Zitka (51593)
joy Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51620

?

A vásárokon mindig vannak fafaragók itthun, pölö a Szegedio Hidivásáron 3 is volt. Igen szép dolgokat árultak.

(Majdnem annyiért akár asztalt 4 székkel, mint az ámerikás nagytál... :o)

Előzmény: rollller (51586)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51619
Nagyon szepeket tudnak csinalni Vermontban. . .
Előzmény: joy (51616)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51618
A valtozatossag miatt. . . jo megismerni tobbfele izt. . .tudod, gyonyorkodtet :))
Előzmény: joy (51615)
sans souci Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51617
Húúúú, egy négyéves nyaraltatását nemrég mondtam le, vállaltam inkább többet a 8 és 10 évesből. :-)
Előzmény: Mikolt (51601)
joy Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51616

A mostani Dollár-HuF árfolyamon adnék a legalsóér 100-at!

Fantasztikusan gyönyörű az erezete!

Előzmény: ZsuR (51581)
joy Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51615
Minek, hisz van méz dögivel.
Előzmény: Zitka (51573)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51614
Finom lehet. . .
Előzmény: AliceCsodaországban (51613)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51613
Hát épp az a bajom, hogy most oylan mint egy pástétom, túl homogén. Akkor finom ha kicsit rusztikus, azaz érződik benne, hogy külön harapsz rá a hagymára, a tojásra, és mellettük csak ízfokozóként van ott a többi, de hát ez van, ha az ember férje segítőkész és külön elképzelései is vannak, így is jó szvsz.
Mi pirított kenyérre kenjük speciel.

Mint miden más pástétomot úgymint mondjuk padlizsánkrémet meg szardíniakrémet és ilyesmiket. Sokkal nagyobb az élvezet, ha a hideg "pástétom" és a meleg pirított kenyér a szájadban összetalálkozik. :-)
Előzmény: ZsuR (51608)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51612
Mint a villam :))!


Előzmény: beetee (51611)
beetee Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51611
Gyorsabb voltál. :)
Előzmény: ZsuR (51607)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51610
Ja :)). . .
Előzmény: beetee (51609)
beetee Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51609
Szerintem inkább indiai és lassi a neve... Abból van több féle, köztük ez is.
Előzmény: ZsuR (51603)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51608
Ez ezt mint egy pastetomot talalod? Mivel eszed?
Előzmény: AliceCsodaországban (51606)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51607
Nem regen szoktam ra egy italra - hasonlo mint amit az arab lotyirol irtal: lassi, es indiai.

Nem merem, hanem annyira higitom fel a joghurtot, amennyire a gusztusom kivanja, es fuszerezem.
Szeretem orolt cuminnal es orolt gingerrel is. Fokhagymaval meg nem csinaltam, de jo lehet.

Koszi!
Előzmény: AliceCsodaországban (51605)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51606
1 vaj, 2 tojás megfőzve, fél nagy (bármilyen - vöros vagy lila esetleg újhagyma, de abból több kell) hagyma felaprítva, egy púpozott kk. mustár, só bors, paprika a legkisebb adag. Összekutyulod oszt jóvan, de a tojást apróra kell vágni az istenért!
MInt a hagymát... nem úgy mint a férjem... :-(
Előzmény: ZsuR (51604)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51605
Fogalmam sincsen.... a paprika csatornán hallottam, ahogy készítik ennyi, és megjegyeztem, hogy ez nem is lehet rossz. (Lányom szerint "ajela" vagy valami hasonló...)

Amúgy megcsináltam, most a hűtőben van. Nekem ízlik (pedig kicsit visszafogtam fokhagyma imádatomat) meg a férjemnek is. Ha a vendégeknek nem ízlik megisszuk mi.
Előzmény: ZsuR (51603)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51604
.. . .no meg a zsidotojas. . . mi az?
Előzmény: AliceCsodaországban (51602)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51603
Mi az arab lotyi neve?
Előzmény: AliceCsodaországban (51595)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51602
Hát ha holnap még valaki szerez nekem tengeri sót, akkor oké.. (amúgy nem kételkedem a tengeri só csodatételében, az első lányom a tengeri sós kádfürdők hatására fogant anno, túl minden nőgyógyászon) , de attól tartok, hogy sima sóval lesz, mert ha van erőm akkor még ma este megcsinálom, ha nem akkor meg holnap reggel...

A két trutyi már készen van, a zsidótojásba a férjem kissé bekavart, mert csak arra kértem, hogy hámozza meg a tojásokat, de ő nemcsak meghámozta, hanem a tojásokat négyfelé vágva be is rakta a többi előkészítettbe, és hiába próbáltam őket villával rusztikussá törni, nem ment, úgyhogy átturmixoltam..-(
Előzmény: vogyo (51600)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51601
szerintem ha tudnad, hogy mivel jar 4 db negyeves gyerek kerti orjongese, nem ajanlkoznal...:) en komolyan gondolkodom azon, hogy bedobok elotte egy felest:)
Előzmény: sans souci (51599)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!