Keresés

Részletes keresés

breien Creative Commons License 2008.04.12 0 0 46
OK.

Látod, az a szomorú, hogy a törvényeinket így módosítgatják.
Azért, érdemes lenne kielemezni, hogy mennyiben játszott közre ennek a törvénynek a megváltoztatása abban, hogy "eltűnt" az az egy milliárd Ft. az egyesület számlájáról.
Egy olyan országban, ahol a "kísértés" ilyen méreteket ölt, ha mások pénzének az eltüntetéséről van szó (valljuk be, mind a mai napig büntetlenül ) a jogalkotók felelősségét is ideje lenne megvizsgálni, mekkora szerepük van a jogalkotóknak mindebbe. Tudod, évente ezer milliárdos az a nagyságrend ebben az országban, ahol a közpénzek ilyen "kacskaringós útvesztőkben tűnnek el".

Nincs ebben valami szándékosság?
Előzmény: Tamás (43)
Tamás Creative Commons License 2008.04.11 0 0 45
Hihetetlen... Hát, rohadjon rá a lakat a nyomorultra, csak ennyit kívánok. :-(
Előzmény: Contempt (41)
Tamás Creative Commons License 2008.04.11 0 0 44
Most veszem észre a beírásodat. Akkor jól emlékszem, köszi.
Előzmény: Contempt (39)
Tamás Creative Commons License 2008.04.11 0 0 43
Úgy emlékszem, hogy a pótbefizetés intézményét tavaly eltörölték, többek között pont a biztosításfelügyelet akkori - érthető és jogos - pattogása miatt.

MABISZ-regresszből meg csináltam pár ezret tíz éve, de azért köszönöm, hogy elmagyarázod, hogyan működik. :-) Persze, valóban "nem kötelessége egy rosszul gazdálkodó biztosító helyett kárt kifizetni", ahogy az államnak sem, de ha kenyértörésre kerül a dolog, ahogy hüjjepatikus olvtárs vizionálta első rémületében, akkor ne legyenek illúzióink, hogy kin fog csattanni az ostor a legvégső esetben. Nem valószínű, hogy erre sor kerül, de még mindig inkább ez a valószínűbb, mint hogy állambácsi tejeljen.
Előzmény: breien (36)
méregkeverő Creative Commons License 2008.04.11 0 0 42

Nem semmi....

 

:-(((

Előzmény: Contempt (41)
Contempt Creative Commons License 2008.04.11 0 0 41

Nem tudom.

 

De ezt érdemes megnézni. :D

http://www.mtv.hu/videotar/?id=17986

Előzmény: méregkeverő (40)
méregkeverő Creative Commons License 2008.04.11 0 0 40

"külső forrásból...."

Honnan? Bankkölcsön? Hitel?

Előzmény: Contempt (39)
Contempt Creative Commons License 2008.04.11 0 0 39

"Mint egyesületi tag, a "veszteséget" porlasztva vállalnia kell. Tehát, az azt jelenti, ha a megnövekedett "kárhányad" túllépi a befizetéseket, utólag az egyesület tagja köteles befizetni a reá eső "díjkülönbözetet". "

 

Kezdetben így volt., de már egy ideje nincs így.

 

"Magyar Államvasutak Általános Biztosító Egyesület
Alapszabálya

(a 2000. október 26-ai Alakuló Közgyűlése által jóváhagyott és a 2001. április 10., a 2002. október 25., a 2003. április 27., a 2004. június 26. és a 2006. október 28. napján tartott Közgyűlések
által elfogadott módosítások egységes szerkezetbe foglalt szövege)

........

 

7.3.      A veszteség rendezésének módja

 

            A biztosító egyesület tagjait pótlólagos befizetési kötelezettség nem terheli. Az Egyesület a keletkező veszteséget külső forrásból rendezi. "

méregkeverő Creative Commons License 2008.04.11 0 0 38
Valamelyik másik topicban olvastam, hogy a MÁV perli a névhasználat miatt eme "biztosítót"...
Előzmény: Törölt nick (35)
Contempt Creative Commons License 2008.04.11 0 0 37
"A Független Hírügynökség információja szerint az egyik őrizetbe vett személy Kiss Bálint, a biztosító elnök-vezérigazgatója.

A vámszervek rendelkezésére álló adatok alapján több különböző úton végrehajtott átutalással közel 1 milliárd forintot vontak ki az ügy gyanúsítottainak közreműködésével a biztosító egyesületből magánszemélyek bankszámláira, majd azzal sajátjukként rendelkeztek. A nyomozó hatóság az érintett magánszemélyek bankszámláinak zárolására soron kívül intézkedett.

Ez az adat megegyezik a PSZÁF múlt pénteki határozatában olvasható adattal, amely szerint egymilliárd forint hiányzik a MÁV ÁBE pénztárából."
breien Creative Commons License 2008.04.11 0 0 36
Alapvető tévedésben vagy Tamás.
A MÁV. Biztosító egyesület "talapas tagjának" igenis van félnivalója. Mint egyesületi tag, a "veszteséget" porlasztva vállalnia kell. Tehát, az azt jelenti, ha a megnövekedett "kárhányad" túllépi a befizetéseket, utólag az egyesület tagja köteles befizetni a reá eső "díjkülönbözetet". Ebben tér el alapvetően a Biztosíó Rt-ktől.

A MBISZ, csak akkor áll helyt a károkozó helyett, ha annak nincs érvényes kötelező felelősségbiztosítása, vagy "törvényt sértően" vett részt a gépjárművel a forgalomban. A károsultnak téríti meg a kár összegét, azonban ilyen esetekben, "regreszt" alkalmaz a károkozóval szemben. A MABISZ-nak nem kötelessége egy rosszul gazdálkodó biztosító helyett kárt kifizetni.

Amennyiben "csődbe megy a biztosító" a meglévő állományát egy kijelölt másik biztosító veszi át. (asszem, ez van most előkészítés alatt )

bocs, ez "biztosítási jog".
Előzmény: Tamás (14)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 35

A néven kívül van-e köze a MÁV-hoz a MÁV Biztosítónak?

Ki volt a vezető biztosításmatematikusa ?

Előzmény: saudad (-)
Nores Creative Commons License 2008.04.11 0 0 34
bebizonyították a "biztosító" vezető emberei, hogy ez esetben is igaz a mondás: olcsó húsnak híg a leve.
a PSZÁF-nek meg éppen kapóra jött ez az ügy, hisz eddig is voltak gondok a kifizetéssel, de - ezek szerint - azért még nem lehetett lehúzni a redőnyt.
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 33

Ki is írta itt nemrégen, hogy a biztosító az akkor is biztosító, ha eü. és akkor is, ha autó-cascó biztosító ???!

 

:)))))

 

Hát a biztosító, az biztosító ! Akkor is, ha MÁV Biztosító és akkor is, ha eü. biztosító !

 

:)))))

 

És bizony sokakat beszarathat egyik is, másik is ! :DDDDD

Előzmény: wizes (31)
wizes Creative Commons License 2008.04.11 0 0 32
wizes Creative Commons License 2008.04.11 0 0 31

És mi van akkor, ha ehhez hasonló esetek az egészségügyi biztosítókkal, egészségügyi pénztárakkal fordulnak majd elő ?????

 

Ennél hülyébb reakció már nemn is lehetne!

 

 

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 30

És nem győzik eleget hangoztatni, hogy a vezetők fizetését azért kell kimagaslóan megállapítani, hogy ne korrumpálódhassanak !!! :O)))))))

 

És mindezek ellenére vagy mégis, sikkasztanak, lopnak csalnak, korrumpálódnak a világon mindenütt !!!!!

Előzmény: Törölt nick (29)
mkoteles Creative Commons License 2008.04.11 0 0 28

Tegnap írtam róla, hogy ideje volna ez egész KGFB rendszert újragondolni:

 

http://mover.blog.hu/2008/04/10/kispados_mav_biztosito

 

Mára meg már nem is a kispadon van, hanem a rács mögött:

 

http://mover.blog.hu/2008/04/11/racsos_mav_os

 

Még jó, hogy idejében lépett a hatóság, vagyis nem későn.

sukhoi Creative Commons License 2008.04.11 0 0 27
Eleg ha kart okoz neked egy MAVos, mar is benne vagy a buliban.
Előzmény: Angel Eyes (23)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2008.04.11 0 0 26
Hogyne lenne. Az a garancia, hogy mindent államosítani kell, az állam meg sose megy csődbe, kivéve, amikor de.
Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 25
És mi van akkor, ha ehhez hasonló esetek az egészségügyi biztosítókkal, egészségügyi pénztárakkal fordulnak majd elő ?????   Van arra garancia, hogy nem fordulnak elő ilyen esetek az egészségügyi biztosítóknál ????????????????!!!!!!!!!!!Milliárdos sikkasztás és pénzmosás gyanúja, nagy bajban a MÁV Biztosító
  • Index - ugyelet@mail.index..hu
  • | 2008. 04. 11., 14:00 | Frissítve: 33 perce

    A Vám- és Pénzügyőrség 1 milliárdos sikkasztást gyanít egy budapesti biztosító egyesületnél. Nagy eséllyel a MÁV ÁBE-ről van szó.

    Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) főigazgatója rendkívüli, azonnali célvizsgálatot rendelt el a MÁV Általános Biztosító Egyesületnél (MÁV ÁBE) a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságától (VPOP) kapott hivatalos tájékoztatása alapján.

    A vizsgálat keretében - közbenső intézkedésként - a PSZÁF felügyeleti biztosokat küldött ki a MÁV ÁBE folyamatos, törvényes működésének és pénzügyi stabilitásának biztosítása érdekében. A kirendelés időszakára a felügyeleti biztosok gyakorolják az egyesület elnök-vezérigazgatójának és az intéző bizottság tagjainak a törvényben és alapszabályban megállapított jogait és kötelezettségeit.

    Percekkel ezelőtt adott ki egy közleményt a Vám- és Pénzügyőrség is. Eszerint a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága a Fővárosi Főügyészség kijelölése alapján különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy budapesti székhellyel rendelkező Biztosító Egyesület vezetője és több társa ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján több különböző úton végrehajtott átutalással közel 1 milliárd forintot vontak ki az ügy gyanúsítottainak közreműködésével a Biztosító Egyesületből magánszemélyek bankszámláira, majd azzal sajátjukként rendelkeztek.

    A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s

    banner( 7006, 1234, 310, 232, 0, 0 )

    cont = document.getElementById( "uniq8451626" ).parentNode.parentNode; if ( cont.id == "microsite" ) { cont.style.width = "310px"; cont.style.marginLeft = "65px"; }

    A nyomozó hatóság az érintett magánszemélyek bankszámláinak zárolására soron kívül intézkedett. A jelenleg is folyó eljárási cselekmények mellett eddig 3 fő őrizetbe vételére került sor.

    És most mi lesz az ügyfelekkel?

    Binder István, a PSZÁF szóvivője az MTI kérdésére elmondta, hogy a MÁV Általános Biztosító Egyesület - a felügyeleti biztosok irányítása alatt - továbbra is köteles teljesíteni a káresetekből fakadó kötelezettségeit, mint ahogy a tagok is kötelesek a biztosító felé a díjfizetésre. Ugyanakkor hozzátette: az események jelentősen növelték annak esélyét, hogy a problémák az állomány átruházásával rendeződnek a biztosító egyesületnél és nem a tartalék feltöltésével.

    Valami készülődött

    A MÁV ÁBE körül a levegő múlt héten forrt fel. Akkor arról adtunk hírt, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete április 8-ától visszavonásig felfüggesztette a MÁV Általános Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) termékének terjesztését, és kötelezte az egyesületet tartalékhiányos kgfb-állománya átruházásának előkészítésére - tette közzé a felügyelet honlapján.

    Az egyesület a PSZÁF határozata alapján a felfüggesztés ideje alatt továbbra is jogosult és köteles meglévő kgfb-állományának kezelésére, így a fennálló szerződésein alapuló biztosítási tevékenység végzésére. Ugyanakkor 2008. április 7-ét követően tett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésre vonatkozó ajánlatot nem fogadhat el.

    A felügyelet egyúttal kezdeményezte a biztosító első számú vezetőjének és vezető biztosításmatematikusának felmentését.

    A kgfb-tevékenység felfüggesztését és a kgfb-állomány átruházásának előkészítésére való kötelezést a felügyelet sajtóközleménye szerint az egyesületnél meglévő állomány tartalékhiánya indokolta, ami a PSZÁF szerint hosszú távon veszélyezteti az intézmény biztonságos működését. A tartalékhiány megszüntetésére előzőleg az egyesület nem tudott a felügyelet által elfogadható pénzügyi tervet bemutatni.

    A felfüggesztés időtartama alatt az egyesületnek teljesítenie kell meglévő szerződéseiből adódó kötelezettségeit, így köteles folyamatosan rendezni az egyesületi tagok által okozott kgfb-s károkat. Az egyesület egyéb módozatait értékesítheti, illetve a kgfb termékét nem érintő biztosítási tevékenységét változatlanul folytathatja. A jelenlegi egyesületi tagoknak (ügyfeleknek) a szerződéseikben megszabott módon változatlanul kell fizetniük díjaikat.

    Küldje el ezt a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

    h i r d e t é s

    banner( 3013, 1240, 460, 200, 0, 0 )

    cont = document.getElementById( "uniq4991363" ).parentNode.parentNode; if ( cont.id == "microsite" ) { cont.style.width = "460px"; cont.style.marginLeft = "-10px"; }

    Előzmény: Törölt nick (24)
    Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 24

    ...ühümmmm..........

     

    .....csak ez már a sokadik milliárd.............

     

    .....itt is egy pár milliárd..., ott is egy pár milliárd............occt ha összeadjuk....., máris becsődölt az ország ! :O)))

     

    És akkor, hogy kisegítsem, bevezetem majd a 200 forintos visítdíjat ! :DDD

     

    És megemelem 300 ezer forinttal a képviselők illetményét !

    Előzmény: Törölt nick (8)
    Angel Eyes Creative Commons License 2008.04.11 0 0 23
    Még jó hogy nem ennél a fostalicska biztosítónál kötöttem kötelezőt. :) Mondjuk mindig is gyanúsak voltak nekem...
    méregkeverő Creative Commons License 2008.04.11 0 0 22

    1. Lehet perelni (az ügyvédi költséget is).

    2. Kamat ketyeg (a káreset napjától).

     

    Egyébként éppen az "ilyenek" miatt lehet a "nagyoknál" Assistance kiegészítést kötni. Ekkor a "saját" biztosítód az "ilyenek" helyett is rendezi a károdat, és ő veri ki az "ilyenekből"...

     

    (Direkt nem írtam neveket, ez nem a reklám helye)

    Előzmény: kjanik (20)
    pert1 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 21
    Megszüntetni nem tudod, ha nem fizetsz megbüntetnek, és ha kárt okozol te fizetheted. Ha továbbra is fizeted, akkor legfeljebb a veled ütközőnek lesz problémája, de előbb utóbb őt is kifizetik valahogy.
    Előzmény: saudad (-)
    kjanik Creative Commons License 2008.04.11 0 0 20
    És mit tegyen az ügyfél, ha a MÁV biztosítótól várja, hogy az ügyfelük által totálkárosra tört autója után fizessen. Rendőrségi határozat van, fizetés 6 hónap után még nincs.

    Az ügyfél más biztosítónál fizeti a saját kötelezőjét, és joggal várhatja, hogy ha más okoz neki kárt, akkor az megtérül.
    Előzmény: saudad (-)
    Psycho Dad Creative Commons License 2008.04.11 0 0 19
    Asszem valahol olvastam, hogy aki a MÁV biztosítóval szerződik, sikeres ember nem lehet! :))
    Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 18

    Ja!

    Kulcsárt is letartózatták, az eljárás is folyik, jó régen....

     

    Előzmény: méregkeverő (17)
    méregkeverő Creative Commons License 2008.04.11 0 0 17

    Dehogynem számít!

     

    Azért is van róla hír, azért tartóztattak le több embert, azért folyik eljárás!

    Előzmény: Törölt nick (15)
    Tamás Creative Commons License 2008.04.11 0 0 16
    Senki nem mondta, hogy nem számít, csak azt mondtam, hogy a talpas MÁV ÁBE ügyfélnek semmi tennivalója nincsen. Pont.
    Előzmény: Törölt nick (15)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!