Keresés

Részletes keresés

breien Creative Commons License 2008.04.11 0 0 76419
Kedves Logofet.

Sajnos, nem az a legnagyobb probléma abban a cikkben, hogy hányan és mennyit fizetnek. (ma, még kevesebben fizetik az eü. járulékokat, mint négy millió. ők ezt tudják is )

Amit nem tudok még most sem értelmezni:" A természetbeni egészségügyi ellátásokat havi 10 ezer forintos kártyából javasolják" ??? ezt hogyan kell értelmezni?

Attól tartok, hogy fogalmuk nincs arról, hogy mi mennyibe is kerül ebben az országban. Gondolkoztál már azon, hogy mit is lehet havi 10 ezer forintért kapni az egészségügyi ellátásban?

Ami engem végképpen elkeserít, hogy minden más területen ez jellemző rájuk.

Most érdemes game over kartács 76 404 hsz.-ében megfogalmazott kérdésével foglakozni.

Sajnos, attól tartok, hogy a hozzá nem értésükkel sokkal nagyobb kárt okoztak ennek az országnak, mint az összes többi "korrupciós" ügyeikkel. Pedig, az OECD is megállapította legutóbb "Magyarország a "kritikus ponthoz" érkezett a környező államokhoz képest"
elsődleges teendőként, " Kulcsfontosságú tényező a korrupciós szint jelentős csökkentése."

Nem akarok beleszólni a döntéseidbe, de inkább lebeszélnélek arról, hogy a jelenlegi helyzetben egy "országos hálózattal bíró kereskedelmi láncba fektesd a pénzed. A BoRóék az Interneten bonyolítják a kereskedelmüket, ezért minimális a "költséghányaduk".

Kedves Logofet. Azok, akik ezt a "kritikus pontot" előidézték, az elmúlt negyven évben ugyanezt, ugyanojan @arul csinálták. ( ezért volt az, hogy a nyolcvanas évek elején épített és atadott üzemben amikor az átadás megtörtént, műszaki léttemre válaszút elé állítottam az akkori gyáregység vezetőmet. " a karbantartásnál még villanyszerelő sem akarok lenni. vagy adsz valami munkát a karbantartáson kívül, vagy kersek magamnak munkahelyet és viszem a gmk-mat is" 3 évig annál az üzemnél dolgoztam főállásban és a gmk-mal is, de főállásban nem a karbantartásnál. Mielőtt elköltöztem abból a városból, a főnök állított válaszút elé. vagy elvállalod a karbantartásnál az irányítást addig amíg a "teljesítmény igazolást" - ami még három év után sem jött össze - vagy addig gmk-zol ebben az üzemben, amíg elnem végzel minden munkát ahhoz, hogy a teljesítmény igazolást elvégezzük" Gondold el, azzal a 29 fővel, akik a gmk-ban dolgoztak, évekig "keccsölhettünk" volna. Én, elakartam költözni abból a városból, így elvállaltam a karbantartás irányítását azzal a feltétellel, "hogy a főmérnök nem szólhat bele a karbantartás dolgaiba, mert ő nem ért hozzá" . Hét hónap alatt, összehoztuk a teljesítmény igazolást, igaz 126 fő saját karbantartó és a kért 500 fős kisegítő karbantartói létszámot is megkaptam az igényeltek szerint. (3 év alatt, 4, az az négy karbantartás vezetőt készítettek ki idegilag az eftársak")

Gondold el, akik egész életükben nájlonyzsacskóban, táskában kapták kézhez a "dokumentumokat" miből is tudnák, hogy hoygan és miképpen kell megszervezni, iránytani egy tisztességes, minőségi munkát?

Most, úgy néz ki, az eftársak nyolcmillió magyar állampolgárt tettek padlóra, csak azért, hogy a hatalomban maradjanak. Miért éri ez meg nekünk?
Előzmény: Logofet (76416)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.04.11 0 0 76418
Padisah, hagyd ott ezt az egész nagyvállalati-menedzseres-bérszámfejtéses kört, és keress magadnak munkát a KKV körben. Biztos találsz, elvégre a hazai munkahelyek több mint fele ezekben van.
Az egy tökéletesen más világ, ott ez nemigen működik. Csak nekem az az érzésem, hogy az a közgazdasági "tudás", amivel Te rendelkezel, az ebben a szférában nem is keresett. Lévén felesleges, valójában lényegtelen és hasznosíthatatlan. De hátha mégis, keress ilyet.
Nem fogsz siránkozni a pénzed miatt, de egész nap Fórumozni sem lesz időd...
Előzmény: padisah (76390)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.04.11 0 0 76417
Boró, sajnos nem. Az a nagy büdös helyzet, hogy attól, hogy sikeres amit csinálsz, alkalmasint sokat is keresel vele, attól még bizony javarészt közönséges szélhámosság.
Hallomásból ismerek egy magát gennyesre kereső jósnőt is, és tudtommal Gyurcsok távgyógyító zsírtáltosnak sem nagyon kell a betevő miatt aggódni.
Mély és meggyőződéses hited ellenére az adott tevékenységgel elérhető jövedelem egyáltalán nem feltétlen garancia azon tevékenység komoly, valós és társadalmilag hasznos mivoltára, és nemigen volt ez soha másképpen a történelemben.

Amúgy nem tartom a marketinget szélhámosságnak, ahogy a menedzsmentet, irányítást sem, már csak azért sem, mert saját cégemben kényszerűen művelnem kell mindegyiket. Csak úgy gondolom, hogy össz-gazdasági szinten ezek a fontos kiegészítő-segítő tevékenységek kategóriáját jelentik, nem pedig "A TEVÉKENYSÉGET" magát. A Te hozzáállásod pedig - hogy riposztozzak - számomra vegytisztán hozza a magát a cég legfontosabb emberének gondoló portást. ;-)))


Abban az egyben viszont nincs köztünk vita, hogy a hazai vállalkozói kör determináns hányadának közgazdasági ismeretei, vállalatirányítási kultúrája elkeserítően szegényes, sokan úgy vágnak bele egy-egy kisebb vállalkozásba, hogy még az adótörvényekkel és mértékekkel, kötelezettségekkel, határidőkkel sincsenek tisztában, és nemegyszer eleve életképtelen dolgokkal próbálkoznak. Sok ilyen között mozogva valóban félszemű királynak gondolhatod magadat - de mozogj inkább tényleg sikeres, hozzáértő cégtulajdonosok között. Vannak ám ilyenek is...
Előzmény: BoRó (76412)
Logofet Creative Commons License 2008.04.11 0 0 76416
Kedves Breien!

Ez nyilvánvaló ostobaság, a kérdés persze az, hogy ezek Vértes szavai vagy az újságíróé. A gyerekekét fizessük, azt se bánom, ha a korhatárt betöltött nyugdíjasokét is. De hogy arról szó sem lehet, hogy csak 4 millió ember fizessen, az tuti.
Előzmény: breien (76387)
Logofet Creative Commons License 2008.04.11 0 0 76415
Kedves Padisah!

Tőled megszokottan határozott vélemény ez, csak nem értem mire alapítod. Ha devizában számottevően alacsonyabb a kamata egy hitelnek mint forintban -márpedig hosszú évek óta ez a helyzet-, akkor teljesen logikus döntés mondjuk CHF alapú hitelt választani. A kárt nem az okozza, aki szeretne úgy hitelt felvenni, hogy azt emberi számítás szerint fizetni tudja. A kárt az okozza, aki a forint kamatszintet az égben tartja, legyen minelnök vagy jegybankelnök.

Azt egyszerűen nem is tudom értelmezni, hogy valaki nem érdemelte meg az "olcsó" hitelt. Az a hitel sem olcsó, de a hazai fizetőeszközben felvett gyakorlatilag megfizethetetlen. A baj azoknak a készülékében van, akik miatt beláthatatlan távolságban vagyunk az euro bevezetésétől, és az ezzel együtt járó lényegesen alacsonyabb kamatszinttől. Na ez a genyóság, nem az, hogy valaki nem szeretné mindenét elveszteni, a politikai elit felháborító ostobasága és cinizmusa miatt.
Előzmény: padisah (76339)
Logofet Creative Commons License 2008.04.11 0 0 76414
Kedves BoRó!

Egyrészt irigyellek, mert nyilván jól csináljátok amit csináltok. Vagy az asszony, te meg csak itt sütkérezel. :-)) Másrész igazad van, én is baromira bánom, hogy a nagyon-nagyon jól menő kereskedelem helyett erőltettem a termelésre való áttérést, mert az mégiscsak komolyabb dolognak tűnt mint a néha gyakorlatilag szélhámosság határát súroló kereskedelem. A valóságban viszont ma Magyarországon egy minimális tőkéjű cég, zéró közeli kockázattal nagyobb profitot realizál ma egységnyi termék értékesítésén mint annak előállításán egy jelentős tőkével rendelkező, nagy kockázatot vállaló, ráadásul egyfolytában basztatott vállalkozás.

Úgyhogy fordulok én is vissza szép lassan a jól bevált orosz piac felé. Bár ha lenne baromi sok pénzem, akkor azért összerittyentenék egy élelmiszer nagykereskedelemmel és országos disztribúcióval foglalkozó céget, vagy támasztanék némi konkurenciát a magyar piacon kizárólagosan jelen levő jégkocka- gyártással és kiszállítással foglalkozó ice cube-nak.
Előzmény: BoRó (76336)
BoRó Creative Commons License 2008.04.11 0 0 76412
Kedves padisah!

Éppen most vasárnap beszéltem három fórumtaggal egy asztal mellett ilyesmiről. Marketinget érintő mikroökonómiai képzések megmosolyogtató momentuma szokott lenni, amikor a marketinghez fűződő viszonyuk alapján különböző csoportokba sorolják egy adott vállalat munkatársait. Az elsőbe azok kerülnek, akik saját területük határain képtelenek túlnézni, kissé (vagy éppen nagyon) beszűkültek, a marketinget, a vállalatirányítás elméleti alapjait puszta sarlatánságként fogják fel és azt hiszik, hogy a termék sikere annak objektív jellemzőin áll, vagy bukik. Ezek az emberek tipikusan műszaki értelmiségiek, te, meg diaboli például vegytisztán hozzátok ezt a figurát. :-)

Persze nem feltétlenül rossz ez, hiszen ha sok ilyen szemléletű vállalkozó működik egy piacon, akkor nagyot tarolhat ott egy olyan cég, amelynek a vezetője ért is ahhoz, amit csinál. :-)

Boró
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 76411
Na de túlzás lenne azt mondani, hogy a média által felkapott ügyről van szó, és egyedi eset. Ez ugyanolyan tény, mint hogy Las Vegast kik termetették meg (más kérdés, hogy mára ez már csupán a családi legendárium része csak, de attól még tény hogy egykor így volt).
Előzmény: Demokrapia (76409)
aszora Creative Commons License 2008.04.11 0 0 76410
A szakszervezetek szerepe csökken, ahogy pl. törvényi védelem jelenik meg a munkavállalók érdekében (pl. a maximált túlóraszám, munkavédelem stb).
A "bérharc" sem jellemző, mert már régóta nem éhbérért dolgoznak nyugaton.

Inkább Ázsiába kéne őket exportálni, mindjárt javulna a helyzet ott is, és itt is :-)
Előzmény: Demokrapia (76406)
Demokrapia Creative Commons License 2008.04.11 0 0 76409
Mondom ez a propaganda hatása, mert voltak ilyen esetek. Mindenki Hoffát említi ilyenkor. Tehát nálad is mindig negatív a szerepük, soha nem pozitív. Pedig elég nagy Amerika.
Előzmény: Törölt nick (76407)
Demokrapia Creative Commons License 2008.04.11 0 0 76408
Ez így nem igaz. Röviden. Az ingatlanok egyre drágultak. A normális ingatlanok is túldrágultak. Szívesen adták a hiteleket mert sokat akartak keresni rajta. Természetesen emberi tulajdonság, hogy mindenki jobbat akar mint a szomszédja. A hiteleket sokan nem tudták törleszteni, a bankok ingatlanokhoz jutottak, majd nem tudták a túlértékelt drága ingatlanokat megfelő áron eladni. Ezzel óriási veszteségeket produkáltak.
Előzmény: Törölt nick (76399)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 76407
"Minden filmben a szakszervezet a gengszterekkel játszik össze"

Hát ez de facto így is van. Nem csak Jimmy Hoffa volt az egyetlen. Azért nulla szvsz a szerepük, mert az USA jelenkori munkásosztálya (szolgáltatóosztálya?) már nem osztályharcos, hanem nagyrészt kispolgár nagypolgári allűrökkel (hitelből).
Előzmény: Demokrapia (76406)
Demokrapia Creative Commons License 2008.04.11 0 0 76406
Persze, hogy nem! De sok minden hatással van sok mindenre.
A propagandának is óriási szerepe van. Például a szakszervezetek nagyon erősek voltak Amerikában is. Ma nulla szerepük van.
Csak egy példa a propagandáról. Láttál egy amerikai filmben jó szakszervezetet? Minden filmben a szakszervezet a gengszterekkel játszik össze. Természetesen voltak ilyen esetek, de ezt kell kiragadni az amerikai filmekben mindig.
Előzmény: Törölt nick (76397)
aszora Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76405
Kösz.
Előzmény: Kopasz (76403)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76404
Nem tudom, mekkora lehetett a rendszerben a szivárgási veszteség (korrupció, sikkasztások, olajügyek, ÁFA csalások, "spontán" privatizáció a rendszerváltás hajnalán, pártvagyon kisajátítás ... stb) az elmúlt húsz évben.

Tippelni sem tudom, de nagyságrenddel lehet alacsonyabb, mint a populizmus, szakszerűtlenség, a status quo, "szent tehenek" és egyebek miatti pazarlás.
Előzmény: breien (76401)
Kopasz Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76403

"Ott nincs bértábla?"

A közalkalmazotti bértábla az adott kategóriában minimálisan fizetendő bért jelenti. Magyarul kevsebbet nem lehet fozetni, többet igen. Bármennyivel. A köztisztviselőknél is hasonló a helyzet.
Előzmény: aszora (76402)
aszora Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76402
Ez érdekes, mert elvileg az egyetemi klinikán dolgoz orvos közalkalmazott nem?
Ott nincs bértábla?
Előzmény: breien (76398)
breien Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76401
Ez csak addig lesz így, amíg egy rossz műszaki álapotban lévő busz, tömegbalesetet nem fog okozni.

Bezzeg, a "brókerbotrányban" nem hiányoznak azok a milliárdok, amikkel még a bíróságon sem tudnak elszámolni.

soha nem volt eszük, mit várjunk az ilyen "lumpen" elemektől? főleg, ha még hatalmat is kapnak. Ezt tükrözi 2008-ban, az ország állapota. lesz ez még rosszabb is.
Előzmény: Törölt nick (76397)
breien Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76398
"A szakszervezetek sokszor politizálnak" de nem eleget.

Nemcsak a vasutaknál van kaotikus helyzet.

Pécs: elmentek a traumatológusok, lemondott az igazgató" mi volt ennek az előzménye?

"túl sok az orvos, nembaj, ha külföldre mennek. majd jönnek hozzánk a határon túli magyar orvosok" ki is mondta mindezt?

Így járnak azok, akik @arból akarnak várat építeni.

Ez jellemző arra az "újgazdag" rétegre, akik a cucializmusban szítták magukba a kapitalizmust. Soha nem volt fogalmuk arról, hogy mibe kerül a tisztességes, minőségi munka. Csak és kizárólag, a saját zsebükkel foglakoztak.
Előzmény: aszora (76396)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76397
Sztrájkellenes lesz, akinek kárt okoz a BKV munkabeszüntetése. Ezt vállaniuk kell a sztrájkolóknak, hogy jövő péntekre / pénteken ellenük fordulhat a közhangulat.

A subprime válság nem a munkásmozgalom hanyatlásával kapcsolatos.

Előzmény: Demokrapia (76395)
aszora Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76396
A szakszervezetek sokszor "politizálnak", inkább érdekvédeni kellene, a BKV-nak sem most kellene sztrájkolnia, nem most romlottak el a dolgok...
Az egyszerű dolgozók érdeke az lett volna, hogy a cég ne is kerüljön ilyen helyzetbe, belülről pedig biztosan látják, hogy mi folyik, akkor?

A vasutasokról nem is beszélve, micsoda hülye követelés az, hogy mindenki kapjon 200 ezret a privatizációs bevételből? Teljesen irreális...
Vagy hülyék a szakszervezeti vezetők, vagy csak manipulálják a tagságot az ilyen ökörségekkel (kieresztik a gőzt? legalábbis a vasutasoknál).
Előzmény: Demokrapia (76395)
Demokrapia Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76395
padisah ebben volna nagy szerepe a szakszervezeteknek. De úgy néz ki Magyarországon vannak ugyan sztrájkok, de a társadalom sztrájkellenes. De sajnos ez kezd nyugaton is tendenciává válni. A munkásmozgalmak elvesztették a támogatást. Míg a XX. században Amerikában, nyugaton, nagy szerepük volt a szakszervezeteknek, tulajdonképpen nagy szerepük volt egy erős középosztály létrehozásában, akiknek megvolt a vásárlóereje. Ehhez kellenek a sztrájkok, tulajdonképpen a kapitalistáknak is jó, mert erős vásárlóképes réteg jön létre. De ezt egy kapitalista sem tudja felfogni, mert neki a közeli nyereség a fontos. Tulajdonképpen ez is szerepet játszik az Amerikai ingatlanpiac hitelképességének bedőlésében. Képtelen már ez az osztály fizetni a hiteleket.
A közpénzekről még csak nem is beszéltem.
Az a pénz amit a munkás kapna, elmegy mindenféle áltanulmányokra, meg hasonló dolgokra, ami tulajdonképpen az állami pénz ellopását jelenti, de nehéz bizonyítani. Vagyis könnyű lenne bizonyítani, de ahhoz független becsületes bíróságok és becsületes nyomozások kellenének.
Mondjuk éppen az előbb olvastam a BKV hasonló üzleteiről. A vezetők akik így lopják a pénzt még sokmillióst jutalmat is kapnak, nem börtönt.
Hát így elfogy a pénz.
Előzmény: padisah (76390)
lakol3 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76394
A wizes konjuk-tóra.... hehehe....
Előzmény: elemes2 (76305)
breien Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76393
Kedves padisah.

Nem az a legnagyobb probléma a BKV-nál.
Gondolj bele, az a "karbantartó" miért is szereli ki az alkatrészt azokból a buszokból?
Azért érdekelne, hogy milyen a raktározási rendszerük?
Gondolj bele, ha így folytatják "életveszélyes" buszokat küldenek ki a Bp.-i forgalomba.
Mit gondolsz, mi lesz annak a következménye?
A BKV-sok helyébe addig sztrájkolnák, amíg ezt a tehetségtelen, rablóbandát elnem zavarják örökre.
Előzmény: padisah (76390)
breien Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76392
Kedves advo.

Kérlek, olvasd el figyelmesen ezt a cikket.

Miért is csökkentettük az elmúlt években az oktatásra és az egészségügyre fordított összegeket, annak ellenére, hogy megnövelték az elvonásokat? A gazdaságban növelték a támogatást, miért nem látszik meg rajtunk? ( legalább a többi országok viszonylatához képest )

Igen, a cseheknél csökkentették a szociális kiadásokat, de 1/3-al növekedtek a reál jövedelmek.

A spanyolok az oktatásba fektettek be és a turisztikát fejlesztették amikor Barcelónában megrendezték a világkiállítást. Nekik miért volt az jó befektetés?

1990-ben miért is kótyavetyélték el az értékeinket? Miért nem történt meg a gazdaságban a "szerkezet váltás"? Miért inflálták el az meberek megtakarításait? Mit tudnak ebből mára felmutatni?

Kérlek, tájékozódj, mielőtt összehordasz hetet, havat. nem áll jól neked.
Előzmény: advocatusdiaboli (76389)
Mrija Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76391
"Nagydumás szélhámost" csak néhányat ismerek"-Boró az egyik? :)
Előzmény: advocatusdiaboli (76389)
padisah Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76390

Ez a dolog részben azon csapódott le, hogy láttam egy riportfilmet, ami a bkv-ról szólt. Ott megjelent egy szerelő, aki a bkv buszokat karbantartja, és mutatták a donornak használt buszokat is. Aztán a beszéletés közben kiderült, hogy a csóka kb 85 ezer forint nettóért csinálja ezt.

 

Én ennyi pénzért max 4 órát dolgoznék, neki 8at kell. Azért mert szerelő, kétkezi munkás. Mert piszkos amit csinál.

 

Aztán ott a másik véglet, a munkahelyemen látott irodisták, akiknek egy része tényleg kőkeményen dolgozik (csak ugye mit), meg leginkább a "projekt managerek". Ez a legszebb csoport, általában gyakorlatilag egész nap semmit nem csinál, néha telefonálgat, játszik valamilyen flashes játékkal. Miből él? Mert amikor a főnöke rákérdez hogy hogy áll a projekt akkor meggyőzően tudja mondani hogy halad. ert amikor felvették, akkor meggyőzően adta elő hogy ő micsoda koponya, és milyen sikeres projektek vannak mögötte.

 

Nemrég voltam egy interjúszerű elbeszélgetésen. Német nyelvtudás, amiről én úgy gondolom hogy az maximum a makogás kategóriáját meríti ki egy nagyjából 80szavas készlettel. Na az a "bizottság" szemében 1 pontos nyelvtudást jelent. Azért, mert a semmirekellő hóhányók ezt beixelik tudásnak. Azért xelik be tudásnak, mert nem kell nekik olyan követelményeknek megfelelni, nem azért kapják a fizetésüket még egy nagycég alkalmazottjaként sem mert olyan jól és sokat dolgoznak (ami egyébként nem kizárt), hanem mert a szervezet tagjai.

 

Szerintem egy igazi demokráciában és piacgazdaságban (ami tegyük hozzá ezen a bolygón most vlszeg nincs) az a munka kellene hogy drága legyen, amit nehéz csinálni, ritka képesség kell hozzá, vagy valamiért kellemetlen, pl büdös és ezért nehezebb rá embert találni. De itt a pozíciók, és a hozott előnyök, valamint a szociális készség, a hosszú nedves és szorgalmas nyelv ennél többet számít.

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (76389)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76389
Nem értek egyet. Én nem azt látom, hogy "jellemzően" azok keresnének jól, akik nem érdemlik meg, és fordítva. Én látok erre példát, de mint a felső középosztály tagja is azt látom, hogy olyan emberekkel kontaktálok, akik kivétel nélkül keményen és hozzáértően megdolgoznak a pénzükért. "Nagydumás szélhámost" csak néhányat ismerek, azok is jellemzően mindenféle biztosítási ügynökök, fejvadászok, jogászok, humán erőforrás szakértők. Amúgy ők is igen sokat tepernek általában a pénzükért, csak én magát az általuk végzett tevékenységet általában látom kétséges társadalmi hozadékúnak.

De ez a "jó pénzt csak tisztességtelenül lehet keresni" dumát tipikus frusztrált lúzer füstölgésnek tartom. Egyszerűen nem igaz. Igenis lehet ebben az országban is normális pénzt keresni - normális, de kemény munkával.
Egész napos fórumozással nem, az tuti. Azért még nem fizetnek.

Ami a "magas hozzáadott értéket" meg a breienre is jellemző "bezzegasvájciak" füstölgéseket illeti: tudomásul kell venni, hogy a Föld nevű bolygón a megtermelt össz-érték valahol az Üzbég életszínvonalra lenne elég átlagosan, jóval alacsonyabb lenne még a ma még a hazainál kb: kétszer gyengébb románnál is. Ez az átlag, és mi így is sokkal-sokkal az átlag felett élünk. A magyar életszínvonal a világ legjómódúbb 20%-ban benne van, akármilyen hihetetlen.
A javak azonban egyenlőtlenül oszlanak el, és mi - nem kis részben köszönhetően a 40 évnyi kommunizmusnak is - a tőkefelhalmozásból végeredményben kimaradtunk, így bizony csak geopolitikai helyzetünknek köszönhető, hogy nem vagyunk sokkal-sokkal szegényebbek. Valójában nincs mire verni a mellünket, nincs saját, exportálható, mások kizsákmányolására alkalmazható tőkénk, így kénytelenek vagyunk beletörődni, hogy azoknak dolgozzunk, akiknek van.
Mellesleg azért tudnánk egész szépen tőkét koncentrálni, ha az ország tudna takarékoskodni, nem akarna mindent mindig felélni - de nem tudunk.
Előzmény: padisah (76388)
padisah Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76388

Ez a disszonancia a magyar társadalomban jelenlévő disszonancia. Ez a társadalom jellemzően azokat jutalmazza magas fizetésekkel akiket nem kéne (nagydumás semmirekellő marketinges), és azokat bünteti vagy adókkal, vagy krónikus munkanélküliséggel, akiket jutalmaznia kéne...  ( a rendes melósok, mérnökök, múszakiak, programozók etc)

 

A sirám lényege meg alapvetően a "magas hozzáadott értékű" kezdetű lózungok elhagzása felett érzett hirtelen hevület, illetve indíttatás hogy előszedjem innen mellőlem a 4kilós nagykalapácsot és valakinek odasózzak vele, hogy ha hülye legalább ne a tévében mondja a magáét...

Előzmény: advocatusdiaboli (76383)
breien Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76387
Kedves Logofet.

"mindenki fizesse az eü. biztosítást". már "megoldották."? ugye, nem erre gondoltál?



A "gyöngyszem".

"A természetbeni egészségügyi ellátásért havi 10 ezer forintos kártyából javasoljuk finanszírozni" ezt, hogyan kell-ene érteni?

folytatja is

" "Kivételt tenne a gyermekekkel, a nyugdíjasokkal és a rászorulókkal. Helyettük az állam fizetne, sőt nem is keveset. Hatmillió ember nevében havi 20 ezer forintot fizetnének az egészségügyi kasszába"

Egy kérdésem lenne. Miből fizetné ezt az állam?

bónusz kérdés.

Ezt hozzáadhatjuk ahhoz a 2 500 mrd Huf-hoz, amit ma a költségvetésből "szociális kiadásokra" fordítanak?

háát, nekünk csak illen "közgazdádáink" ? vannak? ezt, meg is érdemeljük.
Előzmény: Logofet (76181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!