Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

delfina_2006 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 53

Sziasztok Üdv mindenkinek !

 

Hol lehet beszerezni a törzskönyvet ha  el veszet . üvd Delfin

dave00 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 52

A baratánőm egy perc alatt megtalálta, így azt hiszem sikerült jól leégnem.

 

A kártya típikus műanyag kártya, akkora mint a személyi, de leginkább az OTP nyugdíj pénztáras kártyára emlékeztet, világoszöld színű, képet kerestem róla neked

a neten de nem találtam.

 

Sok sikert!

Előzmény: uhu20 (51)
uhu20 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 51
Üdv,

Nekem még furább gondom van: nemhogy nem találom a törzskönyvet, nem is emlékszem rá, hogy hogy néz ki!

Tudna valaki segíteni? Mármint hogy hogyan néz ki egy törzskönyv?
Előzmény: dave00 (50)
dave00 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 50

Sziasztok!

 

A következő a problémám. El akarom adni a 20 éves Pandámat, amit talán meg is vesznek. Én barom állat nem találom a törzskönyvet. Immáron 3 éve van nálunk. Lehet h nem is volt? Ha mégis és nem találom, így eladhatom? Vagy be kell jelentenem (ami megint vagy 2 hét...).

 

Előre is köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.29 0 0 49
Ez az egész eljárás egy vicc! Megvettem a haverom 18 éves Renaultját, aminek ő előtte 1 tulaja volt (a sógora nagypja). A kocsi volt törve és beleütöttek egy af-es alvázszámot. A vizsgáztató csávó belekötött, hogy az A és az F középső szára nem egy vonalban van, az 1-esnek és a 4-esnek talpa van (ld 1-es)... Az első perctől ismert az autó története, azt is tudtuk ki és hol ütötte bele. Nem ment át. Még rendőrségi ügy is lett belőle, pedig volt rendes törzskönyve. Nem lopott, vagy buherált kocsi volt, mégse ment át.... Már nem is fog...
Előzmény: kivvi (43)
lő dörgő Creative Commons License 2007.05.07 0 0 48
Üdv!

Az alvázszám macerásabb, de a motorszám levédése évekkel ezelőtt megszűnt, egy EU-konform rendelet vagy törvény értelmében.
Vagyis ha a motorszámból sérült, vagy egyáltalán nem látszik, egyszerűen a motorkódot kell bevezetni a forgalmiba.
Nem is értem, hogy akinek ez a munkája, miért nincsen ezzel tisztában??!!...
Előzmény: kivvi (43)
laybee Creative Commons License 2006.09.04 0 0 47
Sziasztok! Valaki nem tudja hol kell jelezni ha a törzskönyven és a forgalmiban rosszul van megadva a teljesítmény? Eddig nem érdekelt, de miután a teljesítményadót beveztik, nem mindegy, mi van beleírva...
smnl Creative Commons License 2006.09.04 0 0 46
Üdv Mindenkinek!

Vettem egy autót, új csak éppen 3 napig a Ford használta (Bortúra), emiatt meg kell várni a törzskönyvet, ahhoz, hogy a nevemre írodjon az autó. A törzskönyvet két hete megkérték, de még nem érkezett meg (állítólag).
Nekem az a gyanúm, hogy csak hülyitenek, a szalon használja a pénzemet (a bank már utalta a vételárat). Szóval, hol tudok én annak utána járni, hogy a törzskönyv elkészült-e már, és ha nem akor mikor lesz meg?
Tud valaki segíteni?
lanro Creative Commons License 2006.09.01 0 0 45
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy vettem egy autót de a tulaj nem találta a törzskönyvet.Az okmányirodában felvettük a jegyzőkönyvet stb.stb.és mondták hogy így nem lehet átiratni amíg megnem jön a másik törzskönyv. (ez kb. 1 hónap) A kérdésem járhatok-e az autóval addig?Az összes többi papír megvan. Előre is köszi a válaszokat.
kori101 Creative Commons License 2006.07.21 0 0 44
HY, ÉN IS IGY JÁRTAM A MOTORSZÁM KIROHADT, JÖVŐ HÉTEN MEGYEK INTÉZNI AZ ÜGYET, DE LEHET NEKEM MÉG IGY ELVISZIK AZ AUTÓT, TUDSZ VALAMITMONDANI A MOTORSZÁMMAL KAPCSOLATBAN? VÉGÜLIS UTÁNAJÁRTÁL A DOLOGNAK?
Előzmény: kivvi (43)
kivvi Creative Commons License 2006.05.03 0 0 43

Sziasztok!

 

Van egy kacifántos ügyem, kéne egy-két tanács...

 

4 évvel ezelőtt vásárolt, törzskönyvvel rendelkező amerikai autómat szerettem volna eladni, meg is volt rá a vevőm, megalkudtunk, nosza, irány az eredetiség vizsgálat. Az volt a terv, hogy ott helyben fizet, én húzok haza gyalog, ő meg az új szerzeményével.

 

Csak hogy az eredetvizsgán az autó csúnyán megbukott: a vizsgáló közölte velem, hogy a motorszám olvashatatlanná van rohadva, valamint az alvázszám is olvashatatlan, mert át van fúrva rajta egy csavarnak való luk, és fel is vázolta, hogy ez bizony nem fog többet törzskönyvet kapni.

 

A vevőm persze faképnél hagyott abban a percben ami teljesen érthető. Na mármost én valahogy nem tudtam ebbe lenyugodni: törzkönyvem volt, amióta nálam van az autó én hozzá sem nyúltam sem a motorhoz sem az alvázhoz.

 

Ezért kerestem egy autószerelőt aki megnézi, hogy mit láthatott a vizsgáló.

A következőket tapasztaltuk (jelen voltam a vizsgálatnál):

- Az autónak van a Közlekedési Felügyelet által kiadott motorszáma, mely látható a motorblokkon, ezt az első vizsgáló nem vette észre (?!).

Az alvázszámot tartalmazó lemezt egy helyen egy 3 mm átmérőjű lukkal átfúrták a klíma beszerelése során, de az összes karakter olvasható. A Környékén sérülés nincs, látható, hogy az eredeti lemezbe van gyárilag ütve az alvázszám. Az alvázszám szerepel ezen kívül még az első lökhárító belsején, a csomagtartó fedélen, a szélvédőn, a vezetőoldali első ajtóban.

 

Kérdéseim:

Mivel ezekben a tipusokban sokszor nincs is alvázszám, csak a szélvédőben lévő azonosító, feltétel-e az eredetvizsgához hogy ez sérülésmentes legyen? Ha az alvázszám minden karaktere olvasható és az autó más pontjain elhelyezett azonosítókkal összevethető, kijelentheti-e a vizsgáló hogy az alvázszám nem eredeti?

 

 

Az előző eredetvizsgálat során rá kellett volna vezetni a törzskönyvre vagy a forgalmira, hogy a motorszám nem eredeti?

 

Ha reklamálok meg lehet-e még változtatni az erdetvizsga eredményét (ti. van motorszám és az alvázszám olvasható)?

 

Ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm!

 

kivvi

zen.thai Creative Commons License 2006.04.21 0 0 42

Amit írsz az lehetséges. Én eredetvizsgálóként dolgozok, sajnos mi is szopunk rendesen az új rendszer miatt. Mivel a bm kivette a kezünkből a minősítést, ezért előfordulhat, h a kocsi átírását megtagadják vmi miatt. Az új rendszer szerint a vizsgáló a megállapításait beírja a megfelelő rubrikákba, és a felküldött cucc alpján minősít egy számítógép...

Pl. az első 2 napban a bm rendszer kb. 2000 autót (a napi vizsgálatok több, mint fele) "buktatott" meg. Azóta már csiszoltak rajta, de közel sem pontos a rendszer.

 

Egyébként a kapott 3 nyomtatott lappal (kérelem, igazolás, bizonylat) ha érdeklődsz az ocsmányirodában, meg tudják mondani, hogy az autó átíratható-e, vagy sem.

 

Az adminisztrációs feladatok a 10-szeresére, a kocsi vizsgálati ideje duplájára nőtt, gyakorlatilag maga a "vas" vizsgálata töredéke a munkának...

Előzmény: tomi20v (41)
tomi20v Creative Commons License 2006.04.08 0 0 41
majdnem megkérdeztem én is de elolvastam a totalcar cikkét
viszont mi van akkor, ha az eredetvizsgán nem felel meg az autó ???
elöfordulhat, hogy vettem egy autót, kereskedésben, ö megcsináltatta nekem az eredetvizsgát, elhoztam a kocsit a papirokkal (a 3db nyomtatott A4 fekete fehér lap), majd most megkötöm a biztosítást, bemegyek az okmányirodába, és ott azt mondják, hogy az eredetvizsga sajnos nem sikerült ???
lehet ilyen? mert úgy tünik, hogy ebben az új rendszerben ez elöfordulhat :O
vagy akkor jött volna a gepárd vagy hasonló és rögtön lefoglalja???

de akkor is, nem az lenne a helyes ha rajta lenne, hogy megfelelt, vagy mindenhol elmondanák mi van ha mégsem???

ragaszkodtam ahhoz, hogy csak eredetvizsgával hozzam el a kocsit, hiszen úgy tudtam szép zöld lapot kapok amin rajta van az eredmény, ls ha megbukik, akkor el sem hozom, max bukom az eredetvizsga árát... +1 napot kellett maradni vidéken, messze, mivel csak másnap tudták megcsinálni (nem érdekelte öket hogy még 1 óráig nyitva vannak, én meg mennék a búsba, azt mondták ott az a másik 4, amik szemmel láthatóan kisérö nélkül, ráérösen álldogálltak az udvaron... na jó nem szidom öket, ez a 3 autó/nap megdöbbentett engem is)...

az igazat megvallva a f*om kivan, 1,5 éve vettem utoljára kocsit, akkor megtanultam az eredetvizsgásdit, erre most...
arról ne is beszéljünk, hogy legrosszabb esetben kapok 3 nyomtatott lapot aminek semmi köze a BMhez...
RedRiot Creative Commons License 2006.02.16 0 0 40
közben csekkoltam, köszi.
Előzmény: Riff-Raff (39)
Riff-Raff Creative Commons License 2006.02.15 0 0 39
A Totalcar mai cikke pont errõl szól.
Előzmény: RedRiot (38)
RedRiot Creative Commons License 2006.02.15 0 0 38

Jogtudorok, autót nemrég eladók help!

 

Ma vittem az autómat eredetvizsgára. Szöszmötöltek a kocsin a srácok aztán a kezembe nyomtak 3 A4-es papírt.  Az egyik egy igazolás az eredetvizsgálati kérelem befogadásáról, a második a kérelem másolata, a harmadik egy bizonylat a díj befizetéséről. A vizsgálat eredményét az eljáró hatóság fogja velem közölni a papír szerint.

Kérdéseim:

1. ezekkel a salátákkal elmehet a vevő átíratni az autót, vagy meg kell várni a vizsgálat eredményét, és azzal kell átíratni?

2. Az eredményt kipostázza a BM, vagy be kell menni az illetékes önkorm. ocsmányirodájába ügyintézni?

 

Az eredetvizsgát én, az eladó intéztem, az én nevem/címem szerepel a papírokon. Hogyan tovább, mi az átíratás menete?

 

Mikor én vettem az autót, helyszínen megcsináltuk az eredetvizsgát, a régi rendszer szerint ott és azonnal megkaptam a papírt a minősítéssel, és mehettem az önkormra átíratni... nem értem miért kellett átvariálni a rendszert.

 

kösz a segítséget

 

kill gates Creative Commons License 2005.11.08 0 0 37

Üdv!

 

Segítséget szeretnék kérni ,a következőkről lenne szó:

Új autó vásárlás előtt állok,a régit még nem tudtam eladni,addig viszont nem szeretném fizetni a kötelezőt és a súlyadót.

Úgy tudom van rá mód szüneteltetni a törzskönyvet.

Szüneteltetésnél kivonják az autót a forgalomból?

Mi az elintézési módja,kb mennyi a költsége,eladásnál lehet-e visszahelyeztetni a törzskönyvet vagy újat kell csináltatni?

Megéri-e az egész,ha csak pár hónapról van szó?

 

A súlyadót is lehet szüneteltetni?

 

Előre is köszönöm a segítséget

Kill Gates 

Cyberslider Creative Commons License 2005.11.03 0 0 36
Ok köszi. (Hát ugye megállapodás kérdése,ki fizeti. Illetve hogy alkudjak:) )
Előzmény: 504LACI (35)
504LACI Creative Commons License 2005.11.03 0 0 35
Ki kell. A tulajdonosváltásnál minden esetben kötelező az eredetvizsga kivéve örökösödés. A törzskönyvnek ehhez a részhez semmi köze. Az átíráshoz viszont elengedhetetlen kellék. Ez van.
Előzmény: Cyberslider (34)
Cyberslider Creative Commons License 2005.11.03 0 0 34
Kérdezném én is,akkor most ha van törzskönyve a kocsinak (így árulják) akkor nekem ennek ellenére el kell vinni eredetiségvizsgára (vagy az eladóanak,megállapodás szerint nyilván) vagy a törzskönyv= vele????? És akkor nem kell az eredetiségvizsga? Csak mert most nem tudom,hogy ki kell adnom + pénzt,vagy se.
sidespin Creative Commons License 2005.03.16 0 0 33
Valaki el tudja mondani, hogy 1 törzskönyv, ha fel volt függesztve akkor az mit jelenthet??
standby Creative Commons License 2005.02.04 0 0 32

hello,,

 

bar kicsit le van ulve a topik, remelem azert valaki tud majd segiteni...

 

a problemam a kovetkezo. van egy autom, amit tavaly januarban sikerult megolnom. kikonyokolt a hajtokar. kb tavaly augusztus-szeptember kornyeken osszejott a penz, hogy megcsinaltassam.

itt a forumon kinalt az egyik srac egy tipusazonos motorblokkot. megbeszeltem vele a reszleteket, es megcsinalta nekem az autot. elotte felhivtam az okmanyirodat, amelyben utana erdeklodtem a szukseges papirugyeknek, hogy megis mikre lesz majd szuksegem.

azt mondtak, hogy kell a forgalmim, a torzskonyv es az adasveteli szerzodes a motorrol. kozoltem veluk, hogy ezt a motort (allitolag) nemetorszagbol hozta akitol vettem, kell-e errol nekem valami bizonylatot kernem?

azt mondtak nem.

egeszen par hettel ezelottig, amikor ismet osszejott a penz, hogy az idokozben felhalmozodott biztositasi hatralekomat kifizessem, ugyanis akkor az okmanyirodabol elhajtottak a halal f*szara azzal, hogy nincs semmilyen igazolo okmanyom a motor eredeterol, marpedig nekik az kell, hogy tudjak nem-e lopott...

felhivtam a johnyt aki csinalta az autot, aki azt mondta, hogy neki nincs ilyen jellegu papirja a motorrol, mert o is ugy tudta, hogy ilyenekre nincs szukseg.

kezdem magam ugy erezni, mint akit csunyan atpakoltak a palankon.

mivel ez a motorcsere mar az eu-ba lepes utan tortent, kell valami vampapir egytalan ahhoz, hogy behozzon valaki egy motort az orszagba?

az okmanyirodanak mit szamit, hogy akitol vettem a motort, az honnan vette?

ha valami bibi van vele, akkor az ugyis az eredetvizsgan derul ki nem?

az eredetvizsgalaton az allitolagos kulfoldi motorblokkrol csak azt tudjak megallapitani, hogy nincs atutve / lekaparva / mittomenmicsinalva a motorszam nem?

az, hogy lopott-e az - ha tenyleg kuldoldi - ilyen esetben kiderul, vagy sem?

 

nagyjabol ennyi lenne a problemam.

pliz valaszoljatok, mert fontos lenne!

thy

kismiki Creative Commons License 2004.08.22 0 0 31

Mennyi ideig érvényes a törzskönyv?

Stefidzsí Creative Commons License 2004.07.05 0 0 30
Hali,
tudja valaki, hogy mit is jelent mostanság a hatósági áras eredetiségvizsgálat.
Tulajdonképpen engem inkább az átiratásnak a motorosokra vonatkozó része érdekelne.Összegekben van különbség?
zsombi Creative Commons License 2004.06.02 0 0 29
És mennyibe fáj mostanság egy eredetiség vizsa?
Előzmény: Riff-Raff (26)
Grafikus Creative Commons License 2004.01.14 0 0 28
Kösszépen!
Előzmény: Riff-Raff (26)
Wartburg311 Creative Commons License 2004.01.14 0 0 27
Javítanék!

Már 15Ft/ccm az átírás :-(

Előzmény: Riff-Raff (26)
Riff-Raff Creative Commons License 2004.01.14 0 0 26
Az adásvételi szerződés megírása után az eladónak két teendője van, az egyik, hogy a biztosítónál felmondja a kötelezőt, a másik meg az, hogy bejelenti az önkormányzatnál, hogy ne küldjenek több súlyadó csekket (de ezt csak akkor kell megtenni, ha fizette a súlyadót :)).

A vevőnek az adásvételi keltezésétől számított 15 napon belül át kell íratnia a kocsit az okmányirodában. Átíratni csak úgy lehet, ha van kötelező biztosítása és érvényes eredetiségvizsgálata, vagyis mindig a biztosítás megkötése az első.
Az eredetiségvizsgálatot logikusan mindig az eladónak kellene csináltatnia az adásvételi szerződés megírása előtt, de ez végülis megállapodás kérdése. Az eredetiségvizsgálat eredménye 90 napig érvényes.
Az átíratás jelenleg köbcentinként 13 Ft, valamint 8000 Ft illetékbélyeg a törzskönyv díja. Az átíratáskor elkészítik az új forgalmit, a törzskönyvet meg két-három hét múlva postán küldik.
Az átíratás után az önkormányzatnál bevallást kell tenni a kocsiról a súlyadóhoz (de van, aki erről elfeledkezik :)).
Ennyi.

Előzmény: Grafikus (25)
Grafikus Creative Commons License 2004.01.13 0 0 25
hali!

Ha hall valaki:

Manapság mivel is jár egy kocsi megvétele után a papírozás?
Hallomásból sejtem, mi a helyzet, de eddig nem nagyon volt aktuális a dolog, ezért nem is nagyon foglalkoztam vele.

Előre is köszi

Major Zoltán
alias Grafikus

Előzmény: jedilovag (24)
jedilovag Creative Commons License 2003.09.29 0 0 24
mennyit kóstál manapság egy eredetvizsgálat azaz hány ft/cm3?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!