Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Valaki,aki esetleg használt már Mio Moov-ot tudna nekem pár infóval szolgálni,, hogy milyen? Mert eddig csak jót hallottam róla, de érdekelnének konkrét tapasztalatok is!
Valami olyasmit olvastam, hogy a TomTom újraszámolási metódusa más, mint a többieké. A letérés és a legközelebbi jó útvonal között x km a távolság, akkor csak azt a rövid részt tervezi újra, azért gyors, de ha ez nagyobb, akkor az egész útvonalat.
Igo nekem egy régebbi PDA-n sem tervezett 3 percig, kereszt után szokásos 10-50 méterekkel meg már kész volt az új útvonal. Cucc és processzor kérdése.
lehet, hogy az ötvenezer hozzászólás között valahol valaki egyszer már leírta. akkor bocs hogy kérdeztem. de mivel havonta csak 4-5-6 napot tudok itthon a családommal tölteni, csak annyira futotta, hogy 2003-tól, 500 hozzászólás/lap beállítással, a böngészőm keresőjébe a tomtom és az anglia szavakat beírva végigpörgettem a topikot és csak azokat a hozzászólásokat olvastam el amelyekben e két szó valamelyike szerepelt. kezdő vagyok ebben a témában. ezért kértem/kérek tanácsot tőletek, hozzáértőktől. egyébként most próbáltam egy tomtom one-t. az normális, hogy egy 1400 kilométerre levő úticél beírása után 3-4 percig tervezi az útvonalat? és az, hogy mikor direkt eltévedünk vele, akkor az első 3-4 újratervezés pikk-pakk megvan egy szempillantás alatt, de utánna olyan sokáig tervez újra, hogy kb 50-el haladva, 8-10 kereszteződést is elhagyunk mire magához tér?
Mindenféle térképeket "összeválogatnak" a felhasználók, aztán csodálkoznak, ha nem megy a program. Hiába vannak "frissebb" fordítású térképek, esetleg más tömörítéssel nagyob mérettel, az még nem jelenti azt, hogy frissebb adatokat tartalmaznak. Másrészt a különböző térképszettekből származó térképrészletek nem minden esetben kompatibilisek egymással.. Azaz mondjuk egyes határátkelők pl. "nem érnek össze". A vicces az, hogy ez nem is mindig derül ki azonnal, hiszen megeshet, hogy a nagyobb átkelőknél rendben van minden. Viszont a tervezést nagyon tudja befolyásolni, hogy melyik útszakasz ér össze és melyik nem...
Akkor most reagalnek erre a fekete mondatodra. En abban bizom, hogy lesz megoldas es orommel torolheted ezt a mondatodat. Amennyiben nem kerulte el a figyelmemet en csak szerzodesbontasokrol olvastam. A rengeteg C_sorozatos mio PNA-k ertektelenne valasat senki nem jelentette ki. Mindket fel tisztaban lehet azzal, hogy azert tudtak ezeket eladni "kozep-keleten" mert igo sw-l volt felvertezve. Es most valoban itt a lehetoseg megmutatni a tiszta forras igazi arcat. Kivancsian varom a fejlemenyeket, meg azok is akiket rabeszeltem cxxx vasarlasra.
"A Nav N Go és a Mio Technology korábbi kapcsolata jónak volt mondható, azonban a vitás kérdések békés úton való rendezésére a Mio nem volt partner, ezért Nav N Go az egyoldalú szerződésbontáson kívül nem látott más lehetőséget, mondta Fazakas András a Nav N Go Kft. operatív igazgatója az MTI-nek." /index.hu/
"Fazakas András a kérdésre válaszolva elmondta: a Mio részéről a szerződésbontás valódi oka a Nav'N'Go számára sem ismeretes, a szoftvergyártó szerint azonban a Mio több ponton is megszegte a két vállalat között korábban létrejött megállapodást." /Sg.hu/
"William Brook, a Mio termékigazgatója szerint a különválásnak egyszerű okai vannak: a NavMan navigációseszköz- és szoftvergyártóval történt egyesülést követően mindent saját fejlesztésként kívánnak megvalósítani, s ennek jegyében az új termékpalettájukra koncentrálnak. A Nav'N'Góval kötött szerződés megszűntével értelemszerűen a Mio szoftvertámogatási kötelezettsége is megszűnik." /Sg.hu/
A fenti idézetekben kicsit zavaró, hogy az SG cikke a Mio részéről történő szerződésbontásra is hivatkozik, miközben a Nav N Go Kft. sajtóközleménye egyértelműen a Mio folyamatos szerződésszegéseire hivatkozik."
Mit értesz az alatt, hogy nem lefutott ügy. Ha egyszer felmondanak egy szerződést, az azért már elég végleges, nem gondolod?
Hogy te feketén mit teszel fel a Mio gépedre, az a te dolgod. Hogy a Mio hivatalosan mit rak fel, az egy másik dolog. A jelenlegi állás szerint Mio gépen nem lesz iGO8, ha tetszik neked, ha nem.
Jaja. A koordináták alapján be is lehet lőni, kb merre. (Valaki mintha kíváncsiskodott volna, hogy mit mutathat a repülőn a navi.) Sajnos a magasságot nem, de ezt a sebességet sokan megpróbálják közúton is elérni...
Miért rémitesz mindekit ez nem lefutott ügy. Várd ki a végét. Majd lessz más. Nekem is miom van és olyan programokat tettem rá amire nem is gondoltam volna. Ugy hogy az Igo nem ad frissitést akkor felteszem az IGO8-at amit azt már tudom frissiteni. Na persze az IGO8 lenne az utolso amit feltennékrá mert nem tetszik. Ugy hogy csak várjunk hogy mi lessz.
De ha van egy PDA-d, és veszel egy legális iGO SD kártyát, akkor azt már valóban csak bedugod, egy-két kattintás, és már működik is. Ez az igazán járható út.
A másik megoldás veszel egy olyan PNA-t, amiben iGO fut, ott még kattintgatnod sem kell, bekapcsolod és működik.
A Mio gépekkel vigyázz, mert a Mio-val felmondták a szerződést, azokhoz a gépekhez már nem lesz iGO frissítés.
sziasztok!olyan gondom volna hogy,igó 2006 van a gps-en.bemásoltam a szpeedcam mappába a txt fájlt,és mégsem működik a kamerák érzékelése.ha valaki tudna ebben segíteni megköszönöm.előre is köszi a segítséget.
Tudtommal 3 féle rendszer létezik. Kártyás iGO PDA-hoz, bedugod, működik szinte bármelyik PDA-val. Keretprogramos PNA, ami tulajdonképpen egy lebutított PDA és egy menüvel jelentkezik be. Itt is normál iGO működik, de mindenféle fantázianevet adnak az igo.exe-nek és néha a könyvtárnevekkel is variálnak, de astruktúra lényegében nem változik. A harmadik a legcifrább. Ott gyakorlatilag egy exe fut és abba van minden befordítva szinte lehetetlenné téve az "okoskodást". Ilyenkor van oprendszer csere, de ez macerás :-) ĺrj egy mailt és adok egy címet, ahol többet tudnak nálam. :-)