Keresés

Részletes keresés

Teaway Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2563
Ha neked a porzsákos kell, vedd a Philips-et. Ha porzsáknélküli, akkor az Electrolux-ot.
Előzmény: pohikopó (2561)
Teaway Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2562
"Pontosan hol van az a Philips szerviz? A Ráday utca Kálvin téri végénél építkezés van meg kávézók. Kinéztem a szemem, egy szál szervizt nem láttam."

Persze hogy nem láttál, mert a másik végében van!! :)
Előzmény: Törölt nick (2551)
pohikopó Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2561

Na most a porzsáknélküli elektrolux 22-ért vagy

a porzsákos philips 30-ért..........hmmmmm

pohikopó Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2560

 

 Hó ez nekem is tetszik :D

 

 És itt is 30.000 http://www.electropark.hu/elp.php?l=hu&m=0&p=9&pi=1856

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2559
bocsi, a csöve teleszkópos és nem a feje...

Ja és még egy meglepetés: A westend MM-ben az eladó a porszívórészlegen meglepően tájékozott volt...

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2558
A kérdéseim aktualitásukat vesztették.

Ma vettem egy FC 9067 Jewel Philips porszívót, a Westend MM-ben, 30 000 ft-ért akciósan. Meglepetés, hogy van benne textilporzsák alapból.

A masina:
450 W szívóerejű, 3 l-es porzsákja van, HEPA szűrős, és van hozzá levegőkeverős turbófej. Teleszkópos a feje és 7 méteres zsinórja van. Remélem, rendben leszünk egymással.

Köszi a sok okos hozzászólást, sokat tanultam az itt leírtakból (bár hozzá nem szóltam, de egyszer végigrágtam magam az egészen).

No, megyek porszívózni.
picur11 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 2556
A német oldalt nem néztem, köszi. Kár hogy nem igazán értem :) Teljesítmény adatokat viszont nem nagyon találok ott.

Azt láttam, ami az MM és a Saturn (1-1 az egyben ugyanaz :)) oldalán írnak róla:

MIELE E 3800
Aktív HEPA szűrő
Miele Air Clean szűrőrendszer
Elektronikus teljesítményszabályozás
Porzsák térfogat: 4 liter
Porzsák csere kijelzés
Padlókímélő 3 görgős futóműrendszer
Nemesacél teleszkópcső
Parkoló rendszer, szívócsőtartó
Körbefutó bútorvédő él
Matractisztító kefe
Teljesítmény: 1800 W

E szerint van benne Hepa. Azt sajnos nem tudtam összeollózni, hogy mivel tud többet az egyik mint a másik.
Előzmény: Törölt nick (2554)
away alone Creative Commons License 2008.03.17 0 0 2553
"...nehogy azt hidd, hogy a porszivó beszivott levegője átmegy a vizen!!! A ciklon elv miatt a víz tetején csapodik le a por. "
Hát ennél a megoldásnál a levegő, és a vele beszívott trutyi mindenképpen át kell, hogy menjen a vízen. A ciklon elv, és a 'menetes' belső ma. 'vödör' miatt elég rendesen keveredik is.
Persze ismerem én is a port, és való igaz, hogy ha pl. a porszívóból kiszóródó száraz porra vizet öntünk, akkor annak finom por része alapból a víz felszínére 'bugyog fel' , és annak felszínén lebeg. Hasonló eset a betonkeverésnél a cement esete is.
De amint keverni kezded ez az állapot megszűnik.
A sima(!) bugyborékoltatással járó vízszűrés hatékonysága általában 85-90%-os lenne, tehát valóban jelentős mennyiségű 10-15%-nyi lebegő lekötetlen (többnyire szösz a ruhákból, ágyneműkből, melyek finomra aprítva jó víztaszító képességgel rendelkeznek) por marad, ami elvileg közvetlenül a szűrőbe landol (legalábbis cikonos keringetés, és szeparátor nélküli megoldásoknál). Ebben a gépben alkalmazott megoldásnak 97%-os a hatékonyságfoka, tehát kb. 3% port kell megszűrnie a légszűrőnek.
Engem is aggaszt picit a dolog, de a gép szűrője mosható, és állítólag jól működik, és nem enged olyan sok port felszállni odáig. Amit fel is enged az már többnyire nem a poratka kaka, ugyanis azt jól megköti a víz. 10-15e Ft-ot szerintem megér ez a gép, a vizes szettes felmosás, és párásítással járó légszűrés miatt. Jobb végeredményt ad, mint egy porszívó, majd felmosóvödrös megoldás.
Ezért gondolkozom két gépben. A csupasz padlókra, és a szőnyeges padlókra/kárpitokra két különböző megoldás szükséges.
A légtisztító berendezéseket a tüdőgondozók nem nagyon ajánlják légúti betegségekben szenvedőknek, mivel a túl tiszta levegő után egy átlagosan 'koszos' levegőre is tünetek jelentkezhetnek. Valamennyire szüntetni kell az allergének számát a lakásban, de csak annyire, amennyire az a szabadban van. A zárt beltér/lakások ugye mindíg koszosabb légterűek, mint egy átlagos falusi/erdei szabadtéri levegő. A cél ezt elérni, és nem a légsátrat.
Az ionizálót, ózont termelő légtisztítókat pl. kifejezetten nem ajánlják, de egyébként is rengeteg problémát tud okozni. Hiába az antibakteriális izékék, meg minden. Részleges üzemeltetéssel még elfogadhatók, de folyamatos üzemben semmiképpen sem ajánlott az alkalmazásuk. Nekem ezt mondta több orvos is, és a gyógyszerek mint írtam tünetmentessé teszik. De a hirtelen fellépő többlet allergénekkel nem tudok mit kezdeni..., mint általában az emberek túlnyomó része sem.
Előzmény: Lacivill (2550)
picur11 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 2552
Erre valaki? :(
Előzmény: picur11 (2539)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 2551
Pontosan hol van az a Philips szerviz? A Ráday utca Kálvin téri végénél építkezés van meg kávézók. Kinéztem a szemem, egy szál szervizt nem láttam.
Előre is kösz az infót! (Ha valaki telefonszámot, pontos címet tud, azt még külön megköszönöm.)

Amire kíváncsi lennék: a Philips 9160-hoz lehet-e elektromos turbókefét tenni? Mennyibe kerül a porzsák (átlag) és a HEPA szűrő csere? Van-e valahol áruházban 40000 alatt, vagy internetről kell megrendelnem?

Előzmény: zabadakk (2411)
Lacivill Creative Commons License 2008.03.17 0 0 2550

Szerintem külön kéne választani a funkciókat. Kéne venni egy légtisztitót, és egy porszivót.

A vízszürős pórszivó kifejezés nagyon megtévesztő, mert nehogy azt hidd, hogy a porszivó beszivott levegője átmegy a vizen!!! A ciklon elv miatt a víz tetején csapodik le a por. Olvass vissza t.lalának van valami szuper levegőtisztitója.

Előzmény: away alone (2545)
pohikopó Creative Commons License 2008.03.16 0 0 2549

Ez leírásban árban nem nagyon különbözik......végül is mi a különbség? Az egyik csúcsszuper a másik nagyonrossz...hmmmm

Teaway Creative Commons License 2008.03.16 0 0 2548
Ebben reménykedek én is! :)
Előzmény: tunderlala-3 (2503)
Teaway Creative Commons License 2008.03.16 0 0 2547
Jaj, azt ne! Az tiltott cucc! Tessék megnézni a #2511-es hsz-t.
Előzmény: pohikopó (2544)
Teaway Creative Commons License 2008.03.16 0 0 2546
Igen, erre gondoltam, ez a nyerő ár.
Előzmény: pohikopó (2542)
away alone Creative Commons License 2008.03.16 0 0 2545
Sziasztok!

Igen erős asztmás-allergiás-bőrirritációs lévén próbálok elérhető áron, elfogadható megoldású vízszűrős takarítógépként/vizszűrős poszívóként/légtisztitóként is üzemelő készüléket.
Így alternatívákat keresgélek egy ideje a következő olyan méregdrága berendezésekre, mint a Gisowatt/IGENIO (Mini)Aquafilter, Lura Professional, HYLA, PRO-AQUA, Rainbow, Roboclean.
Rengetegszer megfontoltam már, hogy valahogy rászánom magamat, és részletekben befizetem, de ennyit akárhogyan is nézem nem érnek.

Pár fontos szerkezet van bennük, melyek az elérhető árú alternatívákban nincsenek, ezek:
szeparátor, motoros, vagy legalább légárammal hajtott turbó kefe, teljesítmény szabályozás lehetősége ritkán, vizes szett (takarítógépként is üzemeltethető).
A turbókefe feltehetőleg megoldható egy másik modellből, ami rájuk passzol, akár még a teljesítmény szabályozás is, a szeparátor azonban már nehezebb ügy, márpedig ez egy fontos eleme a dolognak.

Pár elfogadható árú, és minőségű alternatív vízszűrős készülék:
- EIO Targa 1600 Trio
- Thomas TT Twin Aquafilter (drágácska)
- Delonghi WF 1500 EDL
- Zelmer 819 Delfin (Aqurio) (drágácska)
- Hyundai HHV-650

Ezek pedig nagyon közeli megoldású gépek a fenti horror árú készülékekhez képest:
- Hauser VW-1800 (elég gagyinak tűnik)
- Thomas Super 30S Aquafilter (állítólag egész jó, viszont állítólag szőnyegtisztitásra nem igazán alakalmas, mert tocsog utána benne a víz, bár nem is igazán erre szokás használni egy nem ipari takarítógépet, erre ott a mosógép, vagy a patyolat, és szőnyegtisztitó cégek)

De ami az eddig fel leltek közül a legjobban tetszik, és már nagyon közeli, működőképes megoldásnak látszik az ez:
LIV AquaFilter 2000
LIV AquaFilter 2000 2. link

Elvileg nincs benne teljesítményszabályozás, nincs turbó kefe, és persze szeparátor szincs, de van egy műanyag betét, ami úgy látom okosan megakadályozhatja, és elősegheti a por könnyű feltörését, hogy ezáltal esetleg ne kötődjön le a vízben, és közvetlenül a moshatő hepa szűrőbe menjen, esetleg fröccsenjen a trutyi (pl. mikor odébb húzom a gépet)+ beindíthat egyfajta körforgást is.
Tudom, hogy sokaknál több higiéniai problémát is felvet a vizszűréses porszívó, de inkább minden alkalommal kiöntöm és elöblítem, majd kiszárítom a dolgokat, minthogy 1-2 hétig allergéneket, és baktériumokat, miegymás trutyit tenyésszek melegágyban a porzsákokban, melyek megújúlt erővel, és nagyobb tömegben közvetlenül mennek a szűrőkbe következő 1-2 hét múlva történő használatkor.
Persze tudom: dobjam ki a porzsákot minden használat után. Igen ezt kellene tenni, csakhát ez nem igazán költséghatékony megoldás, hiszen egy porzsák többnyire 4-5 alkalomra elegendő, így elvileg 2 csomag bőven elegendő egy évre ,elvileg, csak ugye én nem így használom, mert nem értek vele egyet, mert érzem a bőrömön a hatását...)
Másrészt a padlófelmosást sokkal jobban el lehet egy vizes szettes takarítógéppel végezni, hiszen sima kétszeri felmosáskor száradás után még mindíg marad por. Pedlófelületeket meg nagyon jól átmossák, és leszívják az ilyen készülékek.

Szóval nekem teszik, és a csehek, lengyelek, románok kedvelik ezt az elvileg szlovén LIV Aquafilter 2000 készüléket.
Véleményt eddig csak egyet találtam róla itt:
Nők Lapja Café (2007-01-12)
"mi agy aquafilter 2000 nevű takarítógépet vettünk lassan három éve, ettől olcsóbban.vizes porszívóként is lehet használni,nem beszélve a többi funkciójáról! nekünk nagyon jól bevált!!"
Ezek szerint elég régen üzemel, talán bírja is (feltehtőleg nem készíti ki a pára, és jól van szigetelve), és így megbízhatónak tűnik.

Nektek mi a véleményetek? Megvehető, vagy inkább felejtsem el, vagy valaki már talált más jó vízszűrős takarítőgépet a felsoroltakon kívül, amit ajánlani tud?
Gyors használatra pedig szeretnék egy másik porzsák néküli hepa filteres porszívót is.
A kettő gép együtt szerintem megoldaná a szobai körülmények miatt jelentkező tüneteimet egy tisztább otthon reményében.
Ezekre jelöltjeim az itt közkedvelt:
- Electrolux ZCX-6205 mellett az
- LG V-KC902HTM
- Mielé S5260 Cat&Dog (ez sajnos porzsákos, bár több teszt alapján is azt olvastam , hogy a világ legjobb porszívója, mert a legtisztább levegőt fújják ki a Miele porszívók, gyakorlatilag a 100% levegőn kívül 0 részecskét engednek ki, olyan hatékony a szűrő bennük, és a többi cég hepa filtere mind gyengébben teljesít, meg ugye nem ajánlott hetegik háziport tárolni egy zsákban...)
- és igen a garancia, és a szolgáltatások, meg úgy minden miatt akár esélyes egy Dyson DC20 Animal, vagy egy DC 15 Animal is, mivel kb. 2 éve gyűjtögetek egy allergiamentes komplett megoldás reményében gondolkozva (kellenek még új ágymatrac/ágynemű is, miegymás). Az Aquafilter, meg a HYLA még így is nagyon messze van, és persze csak ez jönne ki és nem több minden ,melyek szintén szükségesek.
pohikopó Creative Commons License 2008.03.16 0 0 2544

Esetleg lehet olyan, hogy nem adnak hozzá annyi mindent az egyik helyen mint a másikon....vagy csak ellustázták a pontos leírást....

Ez sokban különbözhet?

 

http://www.electropark.hu/elp.php?l=hu&s=0593543001205690612&m=0&p=9&pfm=4&pfg=2&pfc=14&pfs=23&bt=pdlist&btl=1&pi=1398

mattil Creative Commons License 2008.03.16 0 0 2543
Mint már tudjátok, a pénteken vásárolt porszívó nem igazán vált be. Sajna csak 15-20 percet bírt, és bár két napja írtam, hogy fél órát is bír, úgy látszik az volt a csúcsteljesítménye.:-o Az átlag 15-20 perc működés. Több fórumot is végigolvastam ez ügyben, titeket is. Mindenki azt tanácsolta, hogy vigyem vissza azonnali hatállyal, és cseréljem ki egy márkásabbra!
Az eladó átvágott!A legtrágyább vacakot adta el, kihasználva a tudatlanságomat!
Nos ma visszamentem, és kicseréltem a porszívót immár egy márkásabbra. Alig kellett ráfizetni!! és így is 10ezer alatt van, összesen amit pedig mondtam pénteken is mint megfelelő árkategóriát. Érdekes ezt bezzeg nem ajánlotta pénteken az a ...

Az új porszívóm neve Zanussi ZAN2245 Állítható rajta a teljesítmény és ami érdekes, hogy a legalacsonyabb fokozaton is sokkal jobban szív, mint az előző!:-oo Adtak hozzá papír és textil porzsákot is. És ami a lényeg: direkt használtam most fél óráig és nem állt le!!

Még honlapja is van!:-o Bár nem valami marha sok minden van rajta..
http://www.zanussi.hu/node64.aspx?productid=4733&QPProducts=4734,4735,4732,4736

Kérdésem csak annyi: ez már jó lesz nekem?
pohikopó Creative Commons License 2008.03.16 0 0 2542

 Úgy látom az elektrolux itt a sztár :D

 

 Találtam 21.990-ért. http://www.electropark.hu/elp.php?l=hu&m=0&p=9&pi=2373 

 

 Ez jó ár?

Teaway Creative Commons License 2008.03.16 0 0 2541
A harmadikat.
De ne ott, mert annál van sokkal kevesebbért is.
Előzmény: pohikopó (2537)
groovejet Creative Commons License 2008.03.16 0 0 2540
a négy közül az electroluxt!
nem bánod meg
Előzmény: pohikopó (2537)
picur11 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 2539
Sziasztok!
Ma elküldtem az asszonyt, hogy nézzen meg a MM-ban egy Philips FC9160-as porszívót, hogy megfelel-e neki. Ott meggyőzték, hogy ezért az árért inkább egy Miele E 3800-ast vegyünk. Sajnos nem sok mindent találtam róla a neten. Tud valaki pár szót mondani róla? A feleségem szerint a dizájnon kívűl mindenben üti a philipset. Láttam, hogy ilyen árban van a Miele Tango Plus is. A kettő között mi a különség? Szomorú, hogy a milele.hu-n nincs fent róla semmi. :(

Előre is köszi a segítséget!

P.
pohikopó Creative Commons License 2008.03.15 0 0 2538
Meg kérdés lenne még, hogy HEPA és HEPA szűrő között is van különbség? Hepa12? Nem vagyok képben ezért érdekel, mert minden porszívó jónak tűnik......de volt egy deltonunk...régi porzsákos.....ma vágtam ki a kukába...többet fújt ki mint szívott.
pohikopó Creative Commons License 2008.03.15 0 0 2537

 

 Sziasztok!

 

Porszívót szeretnék venni, olcsót és jót :D

 

A lényeg szívjon fel sok port és ne fújjon ki semmi port!!! Nagyobb igényeim nincsenek. Hetente 1 alkalommal használnám egy 25 m2-es szőnyeges szoba takarírására. Persze több szobánk is van :D, de mindenki a saját szobáját takarítja a családból és nem egy időpontban, a legtöbb helyen meg burkolólap van amit inkább felmosunk.

 

Ezeket néztem, ez a maximum drágábbat nem akarok, inkább olcsóbbat:

 

 - http://www.teszvesz.hu/item305210762_dyras_aqualiss_porszivo.html

 

 - http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=21479

 

 http://www.mekka.hu/component/page,shop.product_details/category_id,121/flypage,shop.flypage_mekka/product_id,5413/option,com_virtuemart/Itemid,26/vmcchk,1/

 

 - http://www.arukereso.hu/takaritogep-c3170/solac-as-3225-p1430021.html

 

 Ha esetleg van jobb ötletetek azt is szívesen veszem. Kicsit por alaergiás is vagyok, de inkább csak a parlagfű tesz prüszkölőssé.....nekem a hyundai tetszik a legjobban, meg a dyras, de nem tudom mennyire megbízhatóak ezért is kérem a véleményeteket.

 

 A válaszokat előre is köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.15 0 0 2534
fakanálig

Fuck anal ? ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: tunderlala-3 (2529)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.15 0 0 2533
Mert abban van anyag de nem is sziv egy cseppet sem ... ;-))
Előzmény: mattil (2522)
Teaway Creative Commons License 2008.03.15 0 0 2531
"Honnan kellett volna nekem azt tudnom férfiaggyal, hogy a TRION esetleg nem-e egy frankó porszívómárka?"

Először végigolvassuk a topic-ot, utána vásárolunk!
:)
Előzmény: mattil (2528)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2529

Lóerőkről, gyorsulásról, üzemanyagfogyasztásról, köbcentikről csak a pasik beszélnek ;)

HIszed!

A pasik azt hiszik, hogy csak a fakanálig látunk! :s....jah, hogy ez a porszívó topic, bocsi.:))))

Előzmény: mattil (2528)
mattil Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2528
Figy! Fingom nem volt arról, hogy milyen porszívómárkák vannak! Honnan kellett volna nekem azt tudnom férfiaggyal, hogy a TRION esetleg nem-e egy frankó porszívómárka? Épp ezért hívtam az eladót, mert én csak annyit tudtam, hogy van itt sok-sok porszívó és én csak annyit vettem ki belőle, hogy jé ez kék, ez meg piros, és jé van közöttük olyan márkájú is mint a TV-m. Na de hogy ezen kívül melyik miben különbözött a másiktól fogalmam sem volt. Azt is tudtam, hogy nem a 20-30 ezres árúak közül szeretnék választani, de azért úgy 10-ig jöhetett. Aztán a sok közül ami volt, az eladóű ezt ajánlotta, mert szerinte ez a legjobb. Én pedig hittem neki...
Nekünk pasiknak ezek a háztartási gépek olyanok,mint amikor megkérdezem egy nőtől, hogy milyen kocsit szeretne és olyanokat mond, hogy " hát legyen piros, meg legyen aranyos," estleg a realistábbak hozzáteszik azt is, hogy "azért az se lenne rossz, ha a gyerekek elférnének". Lóerőkről, gyorsulásról, üzemanyagfogyasztásról, köbcentikről csak a pasik beszélnek ;)
Előzmény: Törölt nick (2526)
Lacivill Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2525
Mondjuk lehet, hogy akkor egy félhavi fizetésbe került a rakéta porszivó!
Előzmény: mattil (2522)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!