Keresés

Részletes keresés

dazo Creative Commons License 2008.02.05 0 0 56

szidom is magam hogy akkoriban nem vettem fel legalább vhs-re .... láttam én is többször, a hangulata nagyon megkapó többek között.

a lator megvolt vhs-en, de sajna tönkrement egy kölcsönadás következtében.

sztem sokan megvennék, ha kihajítaná egy kiadó. a környezetemben is sokan keresik.

 

Előzmény: babi76 (52)
ALEX.33 Creative Commons License 2007.11.26 0 0 55
Éljenek a HANG emberek! :D
Via Galvani Creative Commons License 2007.11.24 0 0 54
Tavasszal megint megyek.
Előzmény: babi76 (53)
babi76 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 53
Mesélhetnél... Miket láttál, mit ajánlasz?
Előzmény: Via Galvani (34)
babi76 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 52
A Latin vér ment a HBO-n évekkel ezelőtt, nekem valahol megvan olaszul avi-ban, Il Ciclone a címe asszem. (aranyos film, jó kis toszkán feelingje van) A Lator-t többször is adta a tv, vhs-en tutti kapható volt valamikor, én dvd-n körözöm, ha jutok valamire szólok :)
Előzmény: dazo (45)
somi0603 Creative Commons License 2007.11.19 0 0 51
Érdekelnének T.Brass filmjei.
Előzmény: Törölt nick (11)
basicchannel Creative Commons License 2007.11.15 0 0 50
csak annyit mondok, hogy :SERGIO LEONE!
dazo Creative Commons License 2007.11.15 0 0 49

teljesen jó, de folytathatjuk priviben is. látható az emilem.

 

Előzmény: Törölt nick (46)
ALEX.33 Creative Commons License 2007.11.14 0 0 48
OK!
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.13 0 0 47
Mint először is írtam, a feliratos CALIGULA is DVD verzió, az amerikai kiadás alapján. A képe tehát lényegesen jobb, mint egy agyonmásolt VHS, és csak azért nem mondom, hogy tökéletes, mert a francia DVD verzió képminősége még jobb: élesebb, tisztább, világosabb. (Mellesleg a múlt hónapban az USA-ban megjelent egy 3 DVD-s kiadás is a filmből, melynek képminősége és extrái állítólag űberelik a francia verziót is, de ez az új kiadás még nincs meg nekem.)

A NARANCSOS KACSASÜLT mint írtam, filmmúzeumos felvétel, s ezen az ótvar csatornán sajnos gyakori jelenség, hogy adás közben a kép olykor kimerevedik 2-3 másodpercre, miközben a hang zavartalanul megy tovább. Ilyen hibajelenség sajnos a NARANCSOS KACSASÜLT-ön is előfordul. (Az illetékesek egyébként saját honlapjukon elismerték ezt a műszaki hibát, de lényegében azt közölték, hogy nincs pénzük modernebb technikai eszközökre. Paprika TV-re persze futja... :) )

Majd jelentkezem e-mailben, hogy megbeszéljük a részleteket, de most időre kell mennem egy találkozóra.
Előzmény: ALEX.33 (44)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.13 0 0 46
Nekem ebből is megvan kettő:

CSÚFAK, PISZKOSAK ÉS GONOSZAK. Francia DVD kiadás kifogástalan képminőséggel (fél éve sk. vettem Párizsban 10 euróért), olasz és francia vonatkozásokkal, illetve egy szinkronos változat is, de az VHS-ről lett bedigizve, nagyon gyatra kép- és hangminőséggel.

MIRANDA. Ez is egy Tinto Brass-film, mint a CALIGULA, angol kiadás, de azt hiszem, ez kivételesen nem vágott verzió. (Az angolok előszeretettel vagdossák a filmeket, Brass alkotásait különösen.) Megvan olyan verzióban is, hogy a haverom a DVD-re rátette a magyar VHS szinkront, de persze a hang minősége ennek megfelelő (alapzajos), bár a CSÚFAK-énál lényegesen jobb.
Előzmény: dazo (45)
dazo Creative Commons License 2007.11.13 0 0 45

sziasztok,

 

nagy rajongója vagyok az olasz filmeknek, leginkább 70-80-as évektől kezdve és keresnék néhány (egy kivételével) vígjátékot,

ha valaki tud, kérem segítsen, vhs, és tv felvételre gondolok, mivel ezek nem jelentek meg nálunk, én legalábbis nem tudok róla,

szval:

 

Fogadjunk !

A lator,

Mediterraneo,

Latin vér,

Csúfak piszkosak gonoszak,

Miranda (T.Brass)

Mattia Pascal két élete,

 

de ha megvan esetleg a Meztelenek és bolondok (Spielberg) kiváló mert azt is keresem !

 

köszi

ALEX.33 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 44
Nos akkor :) !

Ha tényleg élvezhető minőségü a 79'-es Caligula amit megtudnál osztani velem, HISZEK neked :D , és feliratosan is, éredekel a film, viszont azt is írtam már, hogy a narancsos kacsasült amit a F.Múzeumból vettél fel, az is érdekelne, de arra nem kaptam választ!
Várom válaszod!
Üdv!
Alex
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.12 0 0 43
Miért lenne harag?

Egyáltalán nem magasröptű vitákba akartam bonyolódni, csupán a segítségemet akartam felajánlani a CALIGULA különböző DVD változataival, mivel tapasztalatból tudom, hogy még ma sem könnyű megfelelő minőségben hozzájutni ehhez a filmhez. Jószándékúan szerettelek volna figyelmeztetni Téged arra is, hogy fantomot kergetsz, ha ebből a filmből kizárólag szinkronos változatra hajtasz, hiszen ilyesmi (egyelőre?) nem létezik.

Pasolini filmje 1975-ben készült, Tinto Brassét 1979-ben mutatták be először külföldön, ezért egyáltalán nem kell 80 évesnek lenni ahhoz, hogy e filmek magyarországi sorsáról az embernek pontos infói legyenek, feltéve ha tényleg érdeklik ezek a filmek (is). Barátod remélhetően nem direkt kamuzik, legfeljebb rossz a memóriája. Az, hogy emlékszik a film egyik jelenetére (egyébként pontatlanul), az még egyáltalán nem bizonyíték arra, hogy egy magyar tévécsatornán keresztül látta volna. (Nekem is mennyi „bennfentes” barátom volt annak idején, akik persze mindent láttak, amit én csak szerettem volna, egészen addig, míg rá nem jöttek arra, hogy filmügyekben nem vagyok amatőr, a nagyzolásra vagy jó esetben a fiatalkori szenilitásra pedig nem vagyok vevő.) Valószínűleg tényleg tévében látta a filmet, de inkább egy VHS kazettáról videón keresztül, jobb esetben egy DVD-ről DVD-lejátszón át. A SALO 1995-ben került hivatalosan a magyar mozikba, bár zárt körű előadásokon már évekkel korábban is vetítették. A film hazai mozibemutatója és szinkronjának megléte nem is volt kérdéses, tévébemutatója nálunk viszont biztosan nem volt, ahogyan a CALIGULÁ-nak sem: ezt határozottan állítom, noha nem vagyok 80 éves.

Ami a segítséget illeti, 80 évesek mondását kölcsönvéve: segíteni csak azon lehet, aki hagyja magát. Nem állt szándékomban rád erőszakolni egy ingyen DVD másolatot egy olyan filmből, amelynek esetében te kizárólagosan ragaszkodsz egy nem létező változathoz. Sok sikert kívánok ahhoz, hogy ezt megszerezd, de tartok tőle, hogy ennek híján egy darabig még kénytelen leszel továbbra is beérni a baráti élménybeszámolókkal.

Remélem, részedről sincs harag.

Üdv:

field64
Előzmény: ALEX.33 (42)
ALEX.33 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 42
Félreértések elkerülése végett, megjegyezném, hogy 79'-ben készült filmnek, talán meglehet bocsájtani, hogy nem tökéletes, és mivel én abban az ídőben még csak kis pisis voltam, :) nem igazán szeretnék itt magasröptü beszédekbe bocsájtkozni, ezek az infóim voltak, 100%ot az tuna mondani, aki talán most úgy kb80 éves, és fél életét a film világnak, és annak minden formályának szentelte, és valamilyen szinten részese is volt!
Nekem 1 kollégám látta tvbe, ezekszerint kamuzott, bár nem értem mi érdeke lenne, még arra is emlékezett amikor a részeg katonának felvágják a hasát, a Sodoma 120napjáról meg még én is emlékszem, hogy játszották itt moziba, pedig mondom csak a cimét jegyeztem meg, kicsi voltam még, ja meg, hogy beszéltek róla az emberek.
Úgyhogy meaculpa, én egy hobbi szinten filmeket szerető ember vagyok, és magas röptű beszédek helyett, filmeket keresek, aki tud segit, aki nem nem, ez már csak így van!
Remélem nincs harag!?

Üdv!
Alex
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.11 0 0 41
Ez a Duna TV kezdeti időszakában való vetítés valószínűleg ugyanolyan urban legend, mint az, hogy a SALO ment volna bármelyik magyar tévécsatornán valaha is. Szinkron tényleg létezik Pasolini filmjéhez, de azt a VHS változathoz készítették (moziban feliratos volt), majd később DVD-n is azzal a szinkronnal adták ki. Pasolini SALÓ-ja legjobb tudomásom szerint egész Európában összesen egy francia tévécsatornán került bemutatásra. (Van olyan ország, ahol még a mozis bemutatása is tilos bő 3 évtized után, nemhogy a tévés vetítése!) A Duna Tv valóban leadta Pasolini Élet-trilógiáját (kétszer is), ám a DEKAMERON, a CANTERBURY MESÉK és az EZEREGYÉJSZAKA vetítését nem követte a SALO bemutatása.

A CALIGULA a SALÓ-hoz hasonlóan külföldi tévécsatornákon sem kerül igazán műsorra: eseményszámba ment, mikor néhány éve egy német kereskedelmi adó levetítette az egyik vágott változatot. A CALIGULA egyébként valóban nem pornófilm, ámbár rangos szereposztása ellenére még akkor is túlzás művészfilmnek minősíteni, ha úgy egyébként én kedvelem Tinto Brasst (ő egyébként épp a pornójelenetek miatt megtagadta a filmet, nem is szerepel a neve a stáblistán mint rendező!), és szerintem nem olyan rossz a film, mint a híre. Ami azonban a történeti hűséget illeti, forrásmunkaként azért ne tekintsünk rá: hemzseg a tárgyi tévedésektől, és az amatőr vágás miatti kínos folytonossági bakiktól.
Előzmény: ALEX.33 (38)
ALEX.33 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 40
:D

SZINKRON!

A Salo, avagy Sodoma 120 napját, amit tudunk, hogy az sem tartozik a gyerek filmek közé, is leadták, pedig az be is volt tiltva az átkosban, persze a magyar 1en anno, és többek között Harsányi Gábor, és hasonló ismert, neves szinészek szinkronizálták a filmet!
ALEX.33 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 39
Tisztelt field6!

A narancsos kacsasült érdekelne, de jobban szeretek emailezni, mint üzengetni, és az emailjeimet minden nap nézem, a fórumot meg..... :)
Ismételten kérek mindenikt, emailen folytassuk az eszmecserét!!
Thank you!
ALEX.33 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 38
Akkor sorry, pedig olyan ismerősöm mondta, aki a Dunánál dolgozott, persze nem a matinéban adták le két Disney között, és még a duna fennállásának a kezdetén mint művész filmet, ÉJSZAKA, egyépként szeretnék 1 tévhitet félre oszlatni, a pornógráf jelenetek ellenére, bár mily meglepő ez a film absolute, NEM PORNÓ FILM, csak teljesen élethűen mutatja be az akkori korban élő Caligulát, és az akkori életvitelt, és persze Igazi pornóban nem játszanak ilyen szereposztást felvonúltató színészek! :)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.10 0 0 37
Arra várhatsz. A Duna Tv soha nem vetítette a McDowell-féle CALIGULÁ-t (a profiljukba egyáltalán nem illik az a film, már csak az egyértelműen pornográf jelenetek miatt sem), ami legálisan egyébként sem volt soha elérhető Magyarországon. Szinkron tehát garantáltan nem létezik hozzá, legfeljebb lelkes hazai filmbarátok által készített amatőr feliratozás.

Jó keresést a szinkronos változathoz, javaslatomat a (térítésmentesen) felajánlott változatokra ezek szerint tárgytalannak tekinthetem.
Előzmény: ALEX.33 (36)
ALEX.33 Creative Commons License 2007.11.09 0 0 36
Állítólag a Duna TV- leadta régen az eredeti 79'-es Caligulát, ha az meglenne valakinek.... :) , még valami csak színkronos filmek érdekelnek.
Üdv!
ALEX.33 Creative Commons License 2007.11.09 0 0 35
Üdv néktek!

Látom gyűlnek az infók, arra kérek mindenkit aki esetleg tudna segíteni, az alábbi email címre írjon, és ott folytatjuk : kardos.alex@citromail.hu
Előre is köszi!
;)
Via Galvani Creative Commons License 2007.11.07 0 0 34
Most mindenesetre, mint évek óta ilyenkor és ugyanott - olasz filmhét van a Puskin moziban.
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.03 0 0 33
A Filmműzeumról vettem fel: NARANCSOS KACSASÜLT (Vitti és Tognazzi), az mtv-ből ÉJFÉLKOR INDUL ÚTJÁRA A GYÖNYÖR (Vitti, Claudia Cardinale, Gassmann és Giancarlo Giannini). Eredeti olasz DVD-n van meg az OLCSÓ REGÉNY (Romanzo Popolare, Tognazzi, Ornella Muti és Michele Placido), ezen nincs semmi más hangsáv, csak olasz, felirat semmilyen.
Előzmény: ALEX.33 (26)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.03 0 0 32
Nekem megvan kétféle verzióban is. Az első amerikai kiadás kissé rossz helyesírású (és helyenként zavaros) magyar felirattal (nem tőlem származik), és a kifogástalan minőségű kétlemezes francia Collector's Edition. Előbbi (of course) másolat, utóbbi eredeti kiadvány, magyar vonatkozások nélkül.
Előzmény: ALEX.33 (25)
Via Galvani Creative Commons License 2007.11.03 0 0 31
A Római szonáta Gaál István filmje (nemrég halt meg, a város érző-szerető értője volt, ott járt filmfőiskolába).
Előzmény: babi76 (29)
babi76 Creative Commons License 2007.11.03 0 0 30
És egy praktikus info, ha valaki arra jár, Duna Plázás Saturn üzletben van 999-ért Mamma Roma, 8 és fél, Dolce Vita.
babi76 Creative Commons License 2007.11.03 0 0 29
Bizony! Valamelyik nap éppen az AmoRomA-t kaptam el, és csavarodott egyet a szívem. Ma este Giulietta Masinaról lesz egy dok.film szintén a Filmmúzeumon. Holnap pedig az m2-n a "Római szonáta" dok.film, ebben a zord időben kicsi öröm a szívemnek. Off: hűdemennékmármegint
Előzmény: Via Galvani (27)
Via Galvani Creative Commons License 2007.10.31 0 0 28
A Non ti muovere - magyarul nem inkább: Ne mozdulj? (Vagy volt hiv. magyar címe?)
Előzmény: biagio78 (23)
Via Galvani Creative Commons License 2007.10.31 0 0 27
Tavaly ősz óta a Filmmuzeum csatorna tömegnyi Sordi-filmet vetít, soxor ismételve.
Előzmény: ALEX.33 (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!