Ebayen eladtam egy pár dolgot, kiírtam mindegyikhez, hogy csakis PayPalt fogadok el, le se sz*rták, kérték egyből a számlaszámomat - de nem ez a lényeg. Megadtam az IBAN számom és a SWIFT kódot, az illető kb egy hete elutalta állítólag a pénzt. Kérdésem: nem kellene annak már a számlámon lennie ennyi idő alatt?
Ha megnézed az általad betett linket, akkor a WU pénzátutalási díja 7500-15000 Ft között 2100 Ft. A banki utalás költsége pedig a fogadó banktól függ. Ha nem kell nemzetközi levelezőbankot igénybevenni, akkor kb. 10000 -ig minimumdíj van, ami kb. 3000 Ft. A 15000 Ft-os banki átutalási költség egyszerűen hazugság.
A fórum címének pont a fordítottjára lennék kíváncsi, hogyan lehet külföldről magyar bankszámlára olcsón utalni. Konkrétan Angliából való pénzutalást kellene olcsón megoldani. Link is jó lenne, vagy tapasztalat.
Amelyik számlacsomagnál ingyenes az utalás, annak sajnos magas a havidíja, 1200Ft/hó, de nagyobb összegnél, és gyakori utalásnál azért megéri, főleg azért, mert az OTP elég jó devizaárfolyamokkal számol. (Pl Eurónál +- 1Ft.)
otp-ről a mb cibes magyar számlájára utalsz..tehát belföldi átutalás költsége.... Csak dombornyomott kártyát fogad a mb de ez itt teljessen felesleges.... Ugyanis vissza is tudod withdrawolni arra a saját neveden lévő folyószámládra ahonnan feltöltötted..de remélem forintos a mb-számlád.
moneybookersel vigyázz, mert simlis cég, és sokat akadékoskodnak. A honlapjukon különböző nyelveken elolvashatod mi hogy van, de magyarul nem. Van a neten magyar nyelvű tájékoztatójuk is, de ami abban szerepel, már nem igaz.
Ebben a táblázatban megkeresheted, honnan lehet a legolcsóbban utalni belföldre és külföldre. Jól látom, az otp egyik számlacsomagjából ingyen is lehet?
OTP-ről akarok Moneybookers-re pénzt utalni. Ennek az utalásnak mennyi a költsége??? Illetve, ha ez drága, akkor mi a legolcsóbb/legyszerűbb módja annak, hogy Moneybookers-re pént toljak fel?
Továbbá:Junior Visa Electron kártyával megtörténhet ez az utalás OTP dirket segítségével? (vagy csak dombornyomásos kártyát lehet használni?)
És még egy: Moneybooker-sről majd vissza tudom tölteni a fenti számlámra a pénzt? (vagy dombornyomásos kártya kell..)???
Egy olasz autópályadíjat kellene befizetnem, a jegyen ezt adták meg: "postal giro account number 371500". Erre a számlára honnan lehet utalni, bankból vagy postából?
Tud valaki segíteni abban, hogy magyar foint számláról, Svédországba, hoygan a legköltségkímélőbb utalni? vagy lehet, hogy nem is érdemes utalni, mert túl magasak a költségek?
De van, régebben 12500€-ig (manapság talán még magasabb az összeg) csak a belföldi átutalás díját hajthatják be, ha feltünteted a címzett bankszámlaszámát, annak IBAN kódját és a fogadó bank SWIFT kódját. Ha a belföldi átutalás ingyenes (ill. valami havi díjas csomagban benne van) akkor az EU-n belüli is az.
Nincs vmi olyan Eus iranyelv, hogy az eu-n beluli utalasnak ugyanannyinak kell lenni, mint a belfoldinek? Mintha a mobiltelefonos egysegesites kapcsan hivatkozott volna ilyesmire az egyik cikk. Vagy Mo-ra az nem ervenyes?
csak lakossági ügyfeleket tekintve, te kifizeted a saját bankod díját (utalás + konverzió esetleg). a fogadó banknak lehet jutaléka, de azt többnyire a fogadó bank ügyfélére terhelik. pár bank lehetővé teszi, hogy vállald ezt a jutalékot is, de nem érdemes, hacsak nem így egyeztél meg azzal akinek utalsz.
ezen kívűl van a közvetítői bank jutaléka, amit a bankok jó része nem tud előre megmondani. Nem tudom azt mondani, hogy mindegyik banknál, de nalunk jogilag ez úgy néz ki, hogy az általános szerződési feltételek közt van egy pont a közvetítőkre ezért (is). mivel ez nem a bankod jutaléka, hanem egy másik szolgáltatót veszel igénybe, annak feltételei / díjai nem a bankod hatásköre igazából. igy aztan ha van jol bejaratott utvonalad, kerheted fixen, hogy rajta keresztul menjen az utalas.
btw, 50.000.- EUR alatt utalásnak, ha EU-n belül megy, nem lehet levelező banki költséget felszámítani, ha nem vállalod a díjat.
En tavaly utaltam $2,000-t az USA-bol Bank of America-n keresztul egy Raiffeisen magyarorszagi bankszamlara. Itt elore megmondtak mennyi lessz ($30+), nem volt semmi meglepetes. Lehet, hogy a magyarorszagi bankok csak ki akarjak hasznalni a kedves ugyfeleket?
Azért irom direkt hogy KAKI AZ EGÉSZ BANKRENDSZER, mert hátha valami önérzetes bankos magára veszi, és végre valami okosat is tud mondani, ami segíthet sokunknak.
Vagy legalább nyugtasson meg: "Ááááá a bankok nagyon rendes, nem profitorientált cégek. Még ha a törvény engedi is nekik, miután belemnetem az utólag fizetendő, előre ismeretlen költségekbe biztosan nem fognak nyerészkedni ezen...." :-))))))