Ezzel a talajkollektorral kisérleteznek már egy páran pl. dpek, SoToS, a légfűtés topikban és rátesznek még egy hőcserélőt is hogy a -10 fokból ne 5-6 fok legyen hanem 14-16fok és csak ez kelljen melegíteni és a kífújt levegő kb 10-12 fokos ami nagyon jó egy levegős hőszivattyúnak.
Tök röhely. Nálunk nem lehet kapni folyadéktartályt. A MÉHész szaküzletekbe sincs. Más lehetőség nem lévén, szűrőből kellett fabrikálni egyet. Szétflex, bél kiszór, összevarr. Jó elfoglaltság.
323K a kimeno homerseklet. 50 fok a kulonbseg a kimeno melegviz es a kimeno hutottviz kozott.
vajk
hoerogep elmeti hatasfoka (t2-t1)/t2 ahol is a gep t2 rol kuld hot t1-re es kozben munkat vegez, vagy mechanikai munkabol forditva tolja a hot.
ugyanez miatt kell a turbinakat minel sokszazfokosabb gozzel hajtani. vagy ez alapjan az auto hengerben egesi homerseklet/kipuffgaz homersekletbol kijon a max elerheto motor hatasfok, stb.
Na ezt a kepletet voltam lusta elokeresni. Latszik belole az is, hogy ha a futesoldali homerseklettel lejjebb megyunk, durvan nonek a lehetosegek. Ezert kell a fancoil.
Ja bocs.......már értem. Mivan a te gépeddel? Van valami új fejlemény.....adat? Hogy állsz a COP-okkal?
Én leragadtam a 3-as COP-nál. Talán ahéten tudok valamit okoskodni a gépen. Megint átvariálom......elpárból-kondi,kondiból-elpár......a szokásos játék, csak kiscit mindig máshogy.
Elpárologtató párolog fáintul 0, -2 fokon, de mégse tudok hőt elvonni, egy picit se. Na jó, csak egy icuri-picurit. A belépő hőmérséklet 10 fok, az agyam meg forr. Valamit elcsesztem, de nem tudok rájönni, hogy mit.
Nem teljesen értelek.....vagyis nem tudom hogy jól értelek! Hány fokos a kútvíz be ill. kilépőd? Mennyi a fűtési előre és visszatérőd? Mennyi a kompresszorok teljesítmény felvétele?
Sajnos nem lehet.....esetleg a számítógép bontóbol. Nehezen tudtam megszerezni ezt is, pedig van még belőle egy. Leselejtezték egy cégnél, de mivel veszélyes hulladék a bele,így alig tudtam kibulizni. Milyen az a klíma?
Kis méretű beton: a hőelvonás túl kis felületen történik ezért az egész környezete egy jégtömb lesz pár nap múlva. Nagy méretű veton csak nagy gödörben fér el, nagy gödör ásása pedig nagyon-nagyon sokba kerül. A betonban lévő lyuk falán folyamatosan szivárogni fog a víz. Hogyan csatlakoztatod a vízcsövet a betonhoz (olcsón és megbízhatóan).
A sima cső használata sokkal olcsóbb és egyszerűbb mint a beton.
Amire viszont jó lene a beton: légcsatornás, alapba építhető, föld alá süllyeszthető, pincefalazónak illetve pincepadlónak is alkalmas betonelemeket kellene gyártani amelyekből egymás mellé illesztve egy nagyon hosszú, kanyargós (talajjal érintkező) légcsatornát lehetne kialakítani.* A házba bejövő friss levegő ezen a légcsatornán végigvezetve - télen felmelegedne +5-7 fokra így nem a mínusz 10 fokos levegőt kellene +22 fokosra felfűteni (illetve a cső végére rakott levegős hőszivattyú igen alacsony energiafogyasztással és szép magas hatásfokkal üzemelhet) - nyáron lehűlne 17-19 fokra így a házban ingyen lenne a légkondícionálás (illetve a cső végére rakott légkondi kültéri igen alacsony energiafogyasztással és szép magas hatásfokkal üzemelhet).
PL: gyenes idom 25x25x50 + derékszögű kanyar idom 25x25x25 cm. Igen pontos süllyesztett illesztés (esetleg tömítőgyűrű) a giliszta-beköltözés ellen.
(*zseniális találmányaim ipari és kereskedelmi felhasználásával kapcsolatban nminden jog fentartva!)