Keresés

Részletes keresés

Pite88 Creative Commons License 2008.01.07 0 0 6064

Szevasztok!Néztem 1 gumilövedékes csodát be is rakom Gigant REVENGE Nikkelezett, famarkolatos gumilövedékes és gáz-riasztó 50 J, 100 mm csőhosszal 12 mm 1000 6


Ez engedélyköteles??És magamnál tarthatom bárhol?
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.05 0 0 6063
atyaúristen! ezt nevezem hosszú hozzászólásnak!
Előzmény: Törölt nick (6062)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.05 0 0 6062
EZ MÁR VÉGLEG JAVÍTVA:
A legjobb hazai gyártású gumilövedékes fegyver, és az erre a tokra épülő elődei-utódainak a jellemzése.(Sajnos ma már nem gyártják)

A Magnum Defender 2--> és a Herkules:

Rövidítve:->def 1 vagy def2

A dobot és a kakasban lévő ütőszeg hogy feljebb vagy középen van-e elhelyezkedve ugyanolyan a szerkezetük,(elvileg a dobot leszámítva a def1 és a Herkules ugyanaz) a 1,5” coll csőhosszúnál a markolat is kisebb (pocket), de ugyanaz a szerkezet.(v10f típus)
Léteznek 3”, 4” illetve 1,5” (pocket def2) collos csőhosszban, de ez utóbbi ritkább, gyengébb nem éri meg. A 4 collosak spiátertokosak, valamivel erősebbek, de ez az energiakülönbség szerintem nem oszt vagy szoroz. kb 0,8kg-ot nyom, és nagyobb is.

A 3 collos viszont alutokos a csőrésztől a markolatrészig, ezért nagyon könnyű 0,5kg-os és hordásra is jó.

A 4 collosban előfordul nikkelezett, a többi festett.(def1-nél ez még elég rücskös csúnya festés volt, a def2, Herkules már szebb a festés)

A tok tetején a def2-nél lézergravírozott felirat, def-nél alutáblácska volt.(lövedéktömeg, lőportöltet,és a gyártási szám.)

A cső maga acél, a jobb oldalán látni a rögzítését, acélstift.(halottam már olyanról hogy a cső 9mm- nél nagyobb volt és a normálnál gyengébb volt a fegyver, gondolom ez garanciális hiba.)

A dob töltényűrei sárgarézbetétesek,(Ezek is felkopnak, ha def2-ből herkulesdobbal lövünk, úgy kellet kicsit tűreszelgetni, hogy ne szoruljanak a töltények a felcsapódás miatt. Inkább csak sorja volt. de hosszútávon súlyosabb lehetett volna.jobb inkább kakast is cserélni,ha .22-es,6mm flóbert töltényt akarunk lőni vele rendszeresen!Vagy valami betét a töltényűrök felé.)a dobtengely furata acélbetétes. A dob többi része spiáter.

(Előfordulhat def2-nél hogy ,,repedés,, van a lőkúpok között, valójában ez az ejektorcsillag ,,kitöltése,, miatt van így.)

A dobnyitó kar is spiáter, a dobtengely acél. Vagy van hozzá ejektorúd vagy nincs, de az ejektorrúd itt csak ,,díszlet,,.

A dobnyitó karnál a dob túloldalán van egy kis hernyócsavar (imbusz) ennek a kijjebb beljebb tekerésével állítható be a csőfar dobfurat pozíciója, egyértelmű, ha beljebb tekerjük, kijjebb tolja a dobnyitó kart.

A beállítást úgy kell végezni, hogy a dobot (a forgásirányba természetesen) ütközésig forgatjuk,(lövés közben is így pozícionál. A dob)szembe belevilágítunk a csőbe és az imbusszal szépen beállítjuk, a csőfar dobfurat pozicíóját.DE CSAK HA vágja a gumit!ha az új fegyver nem vágja a gumit, érdemes ezt a hernyócsavart (mielőtt kimozdulna magától)egy csepp körömlakkal rögzíteni.(természetesen a csavarba ne folyon bele.)

Dobrögzítő,továbbító acél: (felhúzott kakasnál tilos a dobot befordítani,mert ez károsodást okoz!)

A kakas ravasz spiáter, de 2 év után sem volt számottevő kopás a kakason.(a ravaszt, és a többi alkatrészt nem láttam, bár a szerkentyű igénytelen, de érdemes olajozni, a gyúelegytől főleg a feketelőporos umától(amit rendszeresen nem javaslok) nagyon koszolódik a szerkezet. A kakasba az ütőszeg bele van dolgozva egy kis fémrudacska.(Ezért is tilos üresen csettengetni, mert ez a fémrúd könnyen kieshet a lendülettől, üresjáratban + a lőkúpok is felkopnak természetesen)

A dobnyitó gomb is spiáter, nálam a cső felé van dőlve, már így vettem, de ez a használhatóságot nem befolyásolja.

A dobtengely sajna alumínium.(hallottam már olyat hogy állástól ez magától meggörbül, nálam ez acélra van cserélve.)

A markolathéj fekete műanyag könnyen törik (leejtéstől), viszont olcsó és jó a fogása. Létezik még jó nagy famarkolat.(nagy kezűeknek) Létezik kisebb is, de én olyat még nem láttam. Általában a markolatcsavarok egy kerek sárgaréz lapkával vannak fedve, de gyakorlati jelentősége nincs.

A használat: az első típus ebből a muzeális kategóriából, a def 1 volt, a tokja alapján Herkules:) (ez a keserűék nagy előnye, egyszerű dobcserével univerzálisak) a def2-höz hasonló lőkúpok vannak benne csak 6mm-es flóbertre méretezve.

Gyakorlásképp Sellier and bellot (20-25j), használatra a drágább rws volt ajálva azzal tudott 25-30j t.

A def2: a kakasban az ütőszeg feljebb van, hogy a 9mm rws flóbert töltényeknek a peremét üsse,

(A Herkulesben a def2 dobot használva a sütés megbízhatatlan.)

Először a 9mm flóbert töltényből a lövedéket eltávolítjuk egy harapófogóval, hogy a hüvelyszájat ne! Deformáljuk.

A revolver tokjának bal oldalán, a dob mögött lévő dobnyitó gomb hátrahúzása után lehet a dobot oldalra kihajtani. A dob teljes kihajtott állapota felett kb 1cm-el vehető ki hátrafelé.

Gumilövedékből a legelterjedtebb a fekete színű, de már tudtommal nem gyártják a zöld színű lágyabb lövedéket, aminek kisebb az átütőereje.

Először a gumit elölről ütközésig nyomjuk a dobba.-->(Lehet kettőt is, ilyenkor az energia feleződik, pl. egy def2-nél 50j-ból 2 szer 25j-os gumi repül ki kb. Utána hátulról a töltényeket.(Úgy érdemes hogy a kiállóbb peremrész essen az ütőszeg alá.)

/Mellesleg semmiféle tuninggal nem érdemes próbálkozni, a nyitott tűzfal miatt, mert kipúposodik a töltény, és nem fordul tovább a dob! Elvileg lehet tölteni a dobba 0,01g fekete lőport, de ezt a törvény miatt találták ki, hogy elöltöltős minősítést kapjon. Felesleges koszol, nem növeli az energiát, sőt több lőpor csökkenti, és balesetveszélyes is!/

Használt! Illetve idővel elkoszolódott fegyvereknél.(A lőkúp dob közötti résbe szorul be a kosz, ezt egy vékonyka (ha beletörik is, könnyen kiessen) varrótűvel rendszeresen tisztítani kell.) ha már el van koszolódva egyenes kisollóval (amit nem sajnálunk) körbe kell nyírni a hüvelyt a megfelelő magasságra, de ne deformáljuk, mert nem lehet betölteni.)

/Mellesleg (állítólag, károsodás?) ki lehet ütni a lőkúpokat, egy csillagcsavarhúzóval, a dob belsejéből hátrafelé, így jobban tisztítható. Ha megfordítva rakjuk vissza, lövi a 6mm flóbert startpatront, de ez nem ajánlott./

Tilos a lőkúpokat olajjal vagy zsírral kenni! Mert tönkreteszi a gyúelegyet és 0 lesz a megbízhatóság, azt szárazon kell hagyni!

Ezutan betöltjük. A dobnyitót hátra, és úgy becsukni.(Nem becsapni! Mert attól szétmegy!)

Vagy DA-ban (,,ravaszhúzogatásos,, ismétlő lövés) vagy SA-ban (,,kakasfelhúzásos,, lövés) lehet leadni lövéseket.DAO (double action only,ha jól írom.) ha visszavágjuk a kakast hogy előrántásnál ne akadjon el a ruházatban.(Nagyon nem kell visszavágni, mert betöltésnél előfordul hogy a kakast kicsit hátra kell húzni mert útban van.

Mellesleg passzív ütőszeg biztosításos, alap járatban nem üthet rá a töltényekre a kakas,csak lövés közben.Ez leesés elleni védelem,de a peremgyújtás nem egy érzékeny dolog.

Az irányzéka rögzített (egyesek az első irányzékot tágabbra szokták reszelni,kinek hogy tetszik.)DA-ban nagyon erős a sütése,de ez különösen a def2-nél lényeges,ez adja a megbízható gyújtást,a rugó a használttal legyengül magától is nem szabad buherálni,rövidíteni!(Esetleg a Herkulesnél,ott nem kell olyan nagy erő.)

A lövése nem olyan hangos csettenés. A szórása: 4m-ről 5cm-nél kisebb a szóráskör a lyukak egymásba érnek, 6m-ről 15cm-en belőli.(gumisnak elég!) energiája átlag 40j, /a mérések szerint 10 lövésből előfordul egy 35 és egy 50j-os/ (mindenesetre elég)

A def2 a legerősebb-könnyen hordható, egyáltalán nem elavult!és nagyon megbízható! min. 98%?nálam:)

/Egy leírás szerint 30 lövésből átlag 2 elcsettenés volt DA-ban, nem árt a kiállóbb peremrészt úgy betölteni hogy a kakas arra üssön,az enyém megnövekedett megbízhatósága valami módon a kakasrugótengely cseréből is adódhat,talán kicsivel hosszabb lett és ezmiatt közelebb van a kakas a töltényhez,és nagyobbat üt rá??vagy mert mindig a kiállóbb peremrészre töltöttem./

A belevaló töltények drágák viszont.(9mm flóbert 120ft /db-nál kezdődik)gumilövedék 10ft/db)

Herkules:a def2-herkules, a dobjuk kompatibilis általában,meg a def1 el is természetesen.(amikor nem a fegyvermester elvileg be tudja állítani)a def2 mükszik Herkules dobbal is(éppenhogy)de ez károsítja a kakast,és a töltényűröket hosszútávon.

A Herkulesben def2 dob viszont egyáltalán nem jó,nem okoz károsodást,viszont abszulut megbízhatattlan.

A Herkulesbe és pl 6mm-es,.22-es riasztópisztolyokba való töltények: .22 lang knall riasztó(4 féléről tudok),6mm flobert start,(umarex, sb-gyengébb, rws-erősebb, 7-15j kb erősen koszolnak),6mm-es flóbert töltény ólom nélkül:(sb,rws kb20-30j)

Főleg a 6 mm start gyakorlásra jók: olcsók halkabbak (nem hergelik a szomszédokat, annyira) és mivel gyengék a kisebb átütés miatt nem vesznek el annyira a golyók. Viszont jobban takarítani kell utána a fegyvert.

(Ha van nitros fiocchi és nem baj hogy hangos, akkor inkább azt, egy árban vannak a művekben kb)

Flóbert fenékjelzések: umarex: u betű, sellier and bellott: sb trapézban, rws egy makk (a vaddisznók kedvenc eledele:-D)


.22 lang knall:

-magyar fiocchi: n∫u fenékjelzés, gyors égésű nitrolőport tartalmaz, ezért 50-70j között tud, nagyon ritka, Herkuleshez tervezték, már nem lehet kapni, télire pedig jól jöhet vagy területvédelemre esetleg dupla gumira töltve, ha nincs tölténypúposodás.
(a legerősebb gumilövedékes a Herkules lenne, ezzel a tölténnyel, de a gyártását leállították, mert közel lövésnél könnyen halálos sérülést okozhat.)

-. .22 umarex feketelőporos: háromszögben egy u betű fenékjelzés, ezt javasolja a gyártó önvédelemre (?): (mérések szerint 27-30 j energia, tehát def1-es rws-el töltve,energiájának felel meg),nagyon koszolhat. és nekem gyengébbnek tűnik, mint a nitros.

-.22 olasz fiocchi: ’∫, ( ∫ áthúzva) fenékjelzés, nem koszol annyira, mert nitrós (valójában telefonkönyvön-nincs észrevehető különbség az uma meg a nitrós között, és alulemezen tesztelve a nitrós fiocchi mélyebb benyomódást hagy!2-2 bp-nc lövésből. Én a nitrós tartom erősebbnek saját tapasztalat szerint…
Olyan töltényt kell választani, aminek úgy össze van húzva a hüvelyszája, hogy azon nem szóródhat ki a lőpor, mivel ezt a töltényt sajna nem lakozzák!)

-SK gyártmány, de ha jól rémlik ugyanaz a fenékjelzése, mint az umának szóval gyanús. Mértem a feketelőporát: 0,12g-ot mutatott a mérleg. A Nimród fegyverboltban lehetett kapni mostanában nincs. 35ft/db ki kéne próbálni.A Herkules olyan rg-59DD energiájú/a DD inkább gyengébb/,(a def2-nél is megbízhatóbb, a 6 mm-es töltény miatt)viszont gyenge,ami télen nem szerencsés,70j-os töltényekkel meg túl erős(?a töltényekben erős a lőportöltet hullámzás akár a gyúelegyeknél,lejjebb látható a 320 oldalas eredmény Herkulesből ami a def2-es energiájánál nem több!) Jó lenne ilyen 40-50j-os töltényeket forgalmazni a gyártónak,mert sokaknak csalódást okoz.

A Herkules tehát NEM éri meg, viszont egy herkulesdob elég hasznos lehet, az olcsó gyakorlás miatt.

Az átütést telefonkönyvvel szoktam nézni: 20-30cm kb 80 fok dőlésszögből,és amíg a legkisebb függőleges szakadásnyom látható a lapokon. Inkább vastagabbon szoktam megnézni, de a vékonyabb t. k.-ön kb 50 oldallal kevesebbet üt át./Vastagabb Bp-i t.k., vékonyabb: Arany Oldalak/
Telefonkönyv: def2 340-360o., Herkules max260 oldal,spec. tölténynél 1db próba 320 o. volt.

A bőrös disznóhúsba pár m-ről KB 2-3 cm mélyen hatolt be.(def2)
(a flóbert töltényekben mennyiségileg jóval kevesebb anyag van, mint a lőpor a riasztókban. Csakhogy a flóbertekben gyúelegy,(iniciáló robbanóanyag van, ami a legerősebb robbanóanyag csoport.)

Hatótáv 3-4m belül érdemes. Elsődleges célpontnak könnyen eltalálhatónak és érzékenynek kell lennie: mellkas, főleg a has, utána lehet nemi szervre, végső esetben fejre, vagy nyakra ez utóbbi kettő persze súlyos sérülést vagy akár halált is okozhat. A borda is jó célpont.(a gumilövedékesek általános hatása a tapasztalatok szerint: a meglőtt összegörnyed… persze ez sem 100%-os eszköz)

Alaptípus ára 28 ezer mindkettőnél újonnan boltból.(alutokos)

Ez az eszköz (def2) nagyon megéri mindenesetre 2 éve van szolgálatban nálam..használtan férhető hozzá csak sajnos.

A .22-vel működő Herkules erős töltény utánpótlásának hiányában nem éri meg, ilyen erővel a def1 is megfelelne..

TESZTEK:

def.1.teszt:

4 réteg póló anyag (ez talán még vastagabbnak tekinthető ellenállásilag, mint egy pulóver) plusz rá egy kabát (persze félig meddig ráfeszítve): a kabáton látszik a becsapódott lövedék nyoma, de át nem szakad a pólókon semmi nyoma az alatta lévő hullámpapír 1 rétege felszakad, az alatta lévő második benyomódik.(a lőtáv kb 3m)
most megcsináltam def2.-vel ugyanezt a tesztet:
4 réteg poló anyag (vékonyabb fajta) plusz rá egy kabát (persze félig meddig ráfeszítve) alatta legfelül vékonyabb fajta két réteg hullámpapír gyárilag összeragasztva, utána még 3 normál, összekötözve./nemtom ez mennyit számít. De hülye voltam hogy nem a normál papírt raktam felülre..na mind1..

/KB 3m-ről a kabát minden esetben átszakad a pólón ott a lövés nyoma, a kettős hullámpapír lényegében átszakad az alatta lévő papíron látni a benyomódást.

Közelről lövés: a lövedék vagy kipattan vagy, bennmarad a kabátban (volt már mindkettő)/amúgy a kabát 1 réteg vászon alatta vattaszerű bélés, az alatt megint vászon/naszal az utolsó vászon réteget nem üti át, pólón benyomódás (látni a lövedék nyomát) a kettős hullámpapír lényegében átszakad az alatta lévő papíron látni benyomódást./valószínű itt is elég erős a gyúelegy mennyiség hullámzása/

Volt már egy m-ről rálövés az lejjebb lett leírva ahol a lövedék is bennragadt.

Ahol csak a 4 réteg póló anyag volt ráfeszítve, átnyomta 3m-ről az egészet de, át nem lőtte csak majdnem.-))

(A KB 0,5j-os kínai airsoft még egy réteg hullámpapírt sem üt át, azért beleragad ilyen távolságból.)


Kaliber tesztek def2:

-egy mm acéllemez 4-5mm horpadás, a levert festékből itéve a hatás egy kb 15mm-es átmérőjű területen koncentrálódott.

-egy vastag bőrrel bevont irodai forgószékre lőve, 3cm átmérőjű, igen mély benyomódást hagyott, a lövedék bent ragadt az anyagban.(ezt a képet gyakran látni, fekete bőrben, a fekete gumiskuló előtte egy kéz egy def2 est tart) ugyanezen szék ellenálló képességére jellemző, hogy csavarhúzót belevágva nem lyukadt ki, 7,5j alatti légpuska alig hagyott nyomott rajta.
Előzmény: Törölt nick (6061)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.05 0 0 6061
REVENGE: mielőtt ennek a típusnak a méltatásába kezdenénk, leírok egy történetet a saját szerzeményemről:
A Daisyben vettem 34000ft ért, egy kis problémája volt: szinte fel kellett rántani a kakast SA-ban hogy normálisan a helyére kattanjon a dob, vagy kézzel kellett rásegíteni. Ezt leszámítva a lényeges fő üzemmódban (DA) megbízhatóan működött néha előfordult elcsettenés, de másodikra az is kiment. Tehát komoly gond nem volt vele.
Aztán a 40. lövés tájékán egyszer csak sorozatban elkezdett elcsetteni, majd DA-ban egyre jobban akadozott az elsütőszerkezet, SA-val kellett rásegíteni, hogy továbbforduljon a dob.
Kitárazva látszott hogy a dobforgató koszorúból fémdarabkák váltak le.
Elvittem hát garanciális javításra, az eladó a levált forgácsra azt mondta, kikopik ez ilyen, és hogy ez a működésben nem okoz problémát. A szervizes megállapította, hogy a dobváltóval van a gond, ezért a dobváltóját ki kell cserélni. Az ígért határidőre,,megjavították,,: mostmár nem is tudtam csak nagyon lassan úgy felhúzni SA-ban hogy ne, kattanjon helyére a dob látszólag minden megjavult. Próbánál rendben ment az elsütőszerkezet, azonban sorozatban elcsettenést produkált.(én úgy láttam félreüt az ütőszeg) Garis javításra visszavittem, adtak egy rövidebb határidőt, hogy meglesz addigra.
Miután visszakaptam, kiderült valóban az ütőszeg ütött félre. Az első tárnál volt egy csett másodikra kiment az az egy töltény is, második tárnál 0 csett, és a másnapi próbánál: 6 lövés, 100 DA-ban járatás dob nélkül, úgy hogy nem engedtem a kakast az ütőszegre csapni, hogy ne verje fel a kakast, megint egy tár ki, miután kiment a tár járattam még egy kicsit ekkor megakadt a dob, valószínű a kosz miatt. Szóval nem árt tisztán tartani ezt a fegyvert!megint 100 csett megint egy tár gond nélkül. Tehát 30 db töltény ment ki hiba nélkül, DA-ban.
Még 100 csett megint kiment 16 töltény 1-2 elcsett volt, ami másodszorra kiment, ugyanakkor előfordult még egy dobakadás. A kilött töltény hátranyomódott és megszorította a dobot, és nem tudott visszacsúszni a dobfuratba a felgyülemlett kosztól. Ez a jelenség a későbbi próbák során is megjelent. Önvédelemre alaposan ki kell takarítani a fegyvert, főleg a dobfuratokat.

Szerkezet:
Két típus fordul elő belőle, csőhossz és a teljesítménycsökkentés módja szerint:
Az első szériánál a teljesítménycsökkentés úgy lett megolva, hogy nagyra tervezték a csőfar dob hézagot, és itt ,,ment el,, a felesleges energia. A csőbe pedig szorult a lövedék.
A későbbi típusoknál pedig a lövedékkel megegyező a csőátmérő, így nincs rendesen lefojtva. Erre a teljesítménycsökkentésre nagy szükség van. A fegyver szerkezetét nem terheli annyira, így növeli az élettartalmát. A fő oka természetesen a 9mm K patron túl nagy energiája, amely simán eléri az ölőhatár 80J-t. Ami 12mm-es lövedéknél is simán ölhet. Ezért a tuningolása teljesen felesleges, így is elég brutális. Talán még túl sok is a teljesítménye. Védelmi célokra talán bele lehetne tölteni 15mm-es gumilövedéket, állítólag kenőanyag segítségével belemegy. Ilyen módon elvileg még értelmes módon tuningolható, nagy átmérőjű lövedék nagy energia elvén, de én ennek nem látom értelmét. Elég hatékony ez az eszköz, így ahogy van.
Aki meg ölni akar, lehet féllegálisan/legálisan elöltöltőssel, vagy a feketepiacról szinte bármit be lehet szerezni. Célbalőni meg erre megfelelő fegyvert kell venni.
Kétféle csőhosszban fordul elő:75mm-es és 100mm-es.(ennek a különböző csőhossznak nem látom értelmét, max a külső elrettentő hatás? Az energiája meg elég ugye csőhossztól függetlenül is…) a tokja mindkettőnek alumínium.
(minden érték a maximum: a markolattól. Szélesség a dobnál.)
Teljes hossz: Magasság irányzékkal együtt: Tömeg: Szélességük: kb 4cm
100mm csőhossz: kb 21cm kb17cm 0,54kg
75mm csőhossz: kb19cm kb 17cm 0,51kg

Méretre és súlyra alig van különbség a def2- től. Meg szerkezetileg is hasonlóak:
A tok tehát alumínium, sima fekete a festés. Az irányzékok szokatlanul magasak, és talán feleslegesen növelik a fegyver magasságát. A cső sárgaréz, a dob acélbetétes töltényűrökkel van ellátva. A dobtengely furata sárgaréz betétes. A dobforgató koszorú sajnos spiáter és nagyon kopik. A dobrögzítő bemarásról egyenlőre csak a festés. Lehet, nem árt ehhez a típushoz pótdobot szerezni. Gyengébb spiátert használnának az eddigieknél?
A hatalmas dob a def2-höz hasonlóan, kicsit megemelve húzható le a dobtengelyről, a dobtengelyt és az egész fegyvert főleg védelmi célokra tisztán érdemes tartani. A töltények nagyon koszolnak. Ez akadást is okozhat, a dobrögzítő dobtovábbító acél, ezért is koptatják a dobot. A tűzfal acél: beépített rugózó ütőszeg van benne, erre üt a sajnos acélbetét nélküli kakas, ami miatt nagyon hamar felkopik, és ez fogja nagy valószínűséggel az első meghibásodást okozni a fegyverben, de az acélbetét hiánya elvileg könnyen orvosolható. A kakasrugótengely a szokásos nem célszerű alumínium, de elmegy. A markolat a szokásos, famarkolatos példányok is szoktak lenni.
Használat:
A használata a szokásos keserű gyártmányú elöltöltős revolvereknél megszokott:
A dobnyitót hátrahúzzuk, a dobot kibillentjük, majd kissé megemelve lehúzzuk a dobtengelyről. Elölről ütközésig nyomjuk a gumilövedéket.(ez szürke színű puhább fajta a feketét nem lehet kapni,nem véletlenül a szürke is elég brutális)Hátulról a töltényeket benyomkodjuk.(ebből a gyártó 9mm umarex gyártmányt javasol,természetesen nem okozhat nagy gondot más gyártmány se,de célszerű az előírt kékcímkés kerek dobozos umát,bár jobb lenne egy halkabb töltény,ami megbízható is…rws??a töltények erejéről stb tulajdonságáról,adatot fogok gyűjteni)
Ezután dobnyitót hátra szépen becsuk, győződjünk meg hogy biztosan zárt-e.(nem becsapni) ezután leadhatjuk a lövéseket, SA-ban illetve A-ban. Mind DA-ban de főleg SA-ban szokatlanul hosszú a kakas útja, és az ütőszeg hatalmasat üt a csappantyúra.
Szórása SA-ban 2 lövés 5m-ről nekem 10cm. DA-ban nem találtam el az A4-es papírt.
Nagyobb célpont 5m-ről DA-ban sem gond. Röviden a szórása megfelel.
A dobakadás ami előfordult már másodszorra mióta megvan az viszont aggasztó,a fegyvert nagyon tisztán érdemes tartani.
Lapátütésében nagy a hullámzás,umarex általában 380-450.ha a telefonkönyv nem tévedt, mfs-el volt egy 450-es és egy 600!!!!-as lövés is
(kb 350 es is előfordult már, ez ,,csak,,def2 energia)
Ami már aggaszóan erősnek tűnik!!!!Néha már elgondolkodtató nem–e halálos hatású?!szal az előírt umarexet kell használni vagy gyengébb tölténytipus is indokolt.
A dobforgató koszorú nagyon kopik, ez is… bár a boltban mondták, attól még működik… mindenesetre a fenti tapasztalatokból okulva ezt a fegyvert nem nagyon tudom ajánlani a def2-vel szemben!! Maradtak volna a peremgyújtású, 9mm flóberteknél, drága töltény, de panasz nem lenne rá!(vagy legalábbis nem jelentős)
Mindenesetre, aki bevállalja az esetleges garanciális problémákat, jól járhat vele. Célszerű a javítás után már a gyárban ellenőrizni valóban jól megszerelték-e?-Ez minden Keserű gyártmányra vonatkozik!
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.05 0 0 6060
Ja, Buék neked is!
Előzmény: ewergo (6054)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.05 0 0 6059

Szia ewergo!

 

Félreértettük egymást, nem anyáztam, nem akartalak megbántani, csak kis baráti figyelmeztetésnek szántam hogy ha olyasmit feszegetsz ami rohadtul tilos akkor esetleg rádszállnak azok akik gondolom nem hiányoznak.A hozzászólásom második felében úgyemlékszem normálisan válaszoltam. Uramozni meg azért uramozok mert meg akartam adni a tiszteletet,nem tudom ugyanis milyen idős vagy, de felőlem lehetsz "pöcs" is. (nehogy mellre szívd! )

Megértettem hogy csak kíváncsiságból kérdezted amit kérdeztél, elnézést kérek mégegyszer!

 

nincs harag ugye?

Előzmény: ewergo (6054)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.04 0 0 6058
igaz mostmár olyan féláron van a 6mm es a 9mm es flobihoz képest.ha neked ez megéri...régen a negyede volt amíg elterjedt volt a 6mm es sellier and b. ot...
Előzmény: Törölt nick (6057)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.04 0 0 6057
nem lőszer töltény,a lőszer engedélyes!
Tehát érdemes megvennem a def I-es 18 ért 30 lőszerrel ?-->NEM hacsak nem tudsz beszerezni olcsón sellier and bellot flobi töltényt(lövedékes).
lőkúpos ugye csak 6mm fl. hüvely megy rá!!!!
a könnyen beszerezhető,olcsó 6mm start illetve .22 es lang knallal->(nitros fiocchi ajánlott inkább, nem koszol annyira.mindkettő a keserű müveknél olcson,ha fiocchi van még...)->a herkules pótdobbal lenne megoldható,azzal megérné.def1 dobbal már sz.tem nem.nemhiszem hogy olcsón lehetne még kapni 6mm fl.töltényt...egyhelyen asszem 45ft ért a nimródban még van...
a 9mm flóbert a fővadászboltban volt utoljára.120ft/db. keserű béla szokta írkálni hogy v.mi debreceni cég forgalmazza a 9mm flóbit.......
Előzmény: afrokid80 (6049)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.04 0 0 6056
RG59DD-pontatlan gyengus, Keserű Gázdefi-pontos erős,megbízhatósága erősen kérdéses.egy gumilövedékes sem pontos,még a ,,hivatásos,, gumilövedékesek sem.
3m ről ha egy a4 es papíron vannak a találatok megfelelnek...
a def2 megbízható,pontos,erős,és halk is:-))
Előzmény: Jurmij (6053)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.04 0 0 6055
káelef-te honnan szerezted az rws töltényeket??van ott nem BP-s is?
Előzmény: Törölt nick (6051)
ewergo Creative Commons License 2008.01.03 0 0 6054
Egyáltalán nem vettem megbántásnak söt köszi szépen a felvilágositást. De gondolom te is olvastad az elöbbi hozzámszóló "uram, mamád" stilusát...biztos rossz napja volt.
Szal én is Revenge-re gondoltam elöször mert én nem hordanám utcára a fegyvert csak olvastam hogy már nem gyártják és kettöt venni alkatrész miatt meg luxus nekem. A gázt csak 1 méteren belül használva a hatásos szélcsenben vagy zárt térben. Tudom hogy ezeknek a gumis használata csak egy mellék lehetöség. Ezért ahogy irtam a legmegfelelöbb a Rohm RG89s. Csak most hiánycikk. Ha meglesz én is tesztelem telefonkönyvön. Aztán jöhetnek a besurranók akik háromszor is voltak 1 év alatt...
Előzmény: Jurmij (6053)
Jurmij Creative Commons License 2008.01.03 0 0 6053
Ewergo!


Tisztelettel és mindenféle megbántás nélkül, légyszives olvass utána a gumilövedékes fegyvereknek, meg a gázfegyvereknek is.

Van ugye a gázpisztoly, amit gáztöltény kilövésére használnak, csövében akasztó van, hogy ne tudj belőle kilőni se éles lőszert, se gumibogyót. Erre kérhetsz viselési engedélyt és meg is kaphatod.

Aztán van a gumilövedékes pisztoly, pl. keserű revenge. Ennek nincsen a csövében akasztó, ezért kimegy belőle a gumibogyó is. Azért elöltöltős, mert a dob töltényűrébe elölről teszed bele a gumibogyót, hátulról pedig egy 9mm-es riasztópatront vagy 6mm-es flóbert startpatront. Amikor elsütöd, akkor a riasztópatronból kiáramló gázok kiküldik a gumit a csövön. Erre viszont nem kapsz viselési engedélyt, és nem is lehet önvédelemre hordani. Otthon, magánterületen viszont használhatod.

Végül vannak olyan gázpisztolyok amikben az akasztó olyan kialakítású, hogy át tud rajta menni a gumi pl.: RG89S, RG59DD, Keserű Gázdefi. Itt a tölényűrbe nem előlről teszed be a gumit hanem hátulról, és mögé rakod a riasztópatront. Azonban ezek nem elsődlegesen gumilövésre vannak kitalálva, ezért ne várjad hogy túl pontosak legyenek. Megkapod rájuk a viselésit, mivel ezek gázpisztolyok, de tilos őket úgy használni hogy gumi van bennük.
Előzmény: ewergo (6034)
colossum Creative Commons License 2008.01.03 0 0 6052

Eladó egy nikkeles Defender 1-es, 9mm- es fekete dobbal és hozzá való kakassal szerelve. Természetesen adom hozzá az eredeti 6 mm- es, startpatronos dobot is a kakasával együtt. A def. 2 dobból 17, a def 1 dobból 23 lövés ment ki. Ebből következően adok hozzá 33 db 9mm- es flobert patront, és 177 db 6 mm- es RWS startpatront. Ára: 26.000 Ft.
rovar400 Creative Commons License 2008.01.02 0 0 6050
Helló!Vennék olcson flobert vagy ilyesmi pisztolyt!ha tud valaki akkor irjon!köszi!
afrokid80 Creative Commons License 2008.01.02 0 0 6049

Hello Mindenkinek és Boldog Új Évet!

 

Én abszolute kezdőként tegnap kezdtem olvasni a forumot most 2004. novemberénél járok :) De bátorkodtam egy kérdés erejéig előreugrani mivel lehet értelmetlen amit szeretnék ? :(((

Pár napja vettem egy Magnum def II 9mm, lőszert hol tudok szerezni hozzá ? A Gunboxban nem nagyon tudták miről beszélek :( ill. tervezek egy def I-es vételt úgy gondoltam ebbe a 6mm-es töltény olcsobb a gyakorlásra de előbb hallottam ezeket meg már egyáltalán nem is gyártják ahogyan a fegyvereket sem :( Tehát érdemes megvennem a def I-es 18 ért 30 lőszerrel ?
Kérem aki 9mm-es vagy 6mm-est ezekbe valót tud az írjon nekem

ewergo Creative Commons License 2008.01.01 0 0 6048
Uram minden tiszteletem az öné!
És köszönöm az aggodást miattam de erös alkoholos érzelmi állapotban ne irkálj a forumba! Ez csak egy kérés aztán csak rajtad mulik hogy betartod e...! Egy erös kávé és sok alvás ajánlott.
Amugy ez csak egy beszélgetés ugy érzem nem sértettem forumszabályt nem sértegettem másokat, nem személyeskedtem és semmi illegális dolgokra nem kértem senkit.
Nincs fegyverem még csak fegyvernek látszó tárgyam sincs hacsak a kapanyél elnem sül. Bár, elsülni más...szokott nálam ;)
Boldog Uj Évet neked is!
Előzmény: Törölt nick (6047)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.01 0 0 6047

figyelj uram! szerintem ne feszegessed ezt az akasztós témát mert megkeresnek az ávh-tól és picsánrúgnak. elhiszem hogy tudod hogy tilos,de nyilván nem kérdezgetnéd,ha nem akarnál vala vele valamit csinálni. Tilos..Megsérülhetsz.Lesittelnek,Megdugnak a romák éjszaka.Sírsz hogy hol a mamád.Miattad (is) újra beszigorítják a gp tartást/vislést. Nemár.

Nem fogod tudni kiszedni, max tönkrevágod a pisztolyt. fogalmam sincs hogy erősebb lenne-e anélkül.Tapasztalatok szerint (másoké,nem az enyém) ha 10mm-es fekete gumit préselsz a töltényűrbe, a teljesítmény több mint elég,akár 3-4 méteren is. Vagy 2 db 8,2mm-es gumi egyszerre, és ekkor lövésenként a támadó 2db 20-25joule-os becsapódást érez,egymástól 15 centire kb.

 

Vegyél Keserű Revengét vagy Def2-őt, ha tudsz, na ott egy darab akasztó nincs,ellenben nem viselheted.

 

 

 

 

Előzmény: ewergo (6045)
ewergo Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6045
Szal akkor a keményebb (fekete) gumi lassabban jön ki a csöböl az akasztó miatt? A puhább (szürke) meg könnyebben átcsuszik rajta ezért erösebb? Az ember pont forditva gondolná hogy amelyik keményebb az nagyobbat üt. De ez a fránya akasztó beakaszt a jauzan paraszti elméletnek. :)
Előzmény: Thomaster__ (6042)
Thomaster__ Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6042
A fehér (szürke) gumi puhább, a fekete keményebb. 8,2.esből és tizesből csak feketét láttam eddig.
Előzmény: ewergo (6038)
ewergo Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6038
enddeath666: ugylátom törölték a 3 hsz-ed. vagy csak nálam nem látszodik. Nem baj!
Szal megnéztem az oldalakat amit irtál.:
Akkor tehát röhm RG89s, umerax kék dobozos, és zsirozott gumik. Csak még a gumik közti különbséget nem tom. Mert van fehér meg fekete? Gondolom nem csak szinükben térnekel.
Bocsesz a sok kérdésért de nem szeretnék"bajban"lenni mikor az eladó visszakérdez.:)

ewergo Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6034
...Hát pont ez az...én a gomilövést nem 30 meg 100 cm-röl akarom használni hanem kb. 4 méterröl. NEM ÖLNI AKAROK! Hanem ha valakit eltalálok, akkor megfékezzem akár menekül akár támad és a lövési fájdalommal legyen elfoglalva amig odamegyek és esetleg lefegyverezem és megnézzem magamnak ki is az.
Szal nálam a teszt az kb. 3-4 méteren igen fájdalmas sérülés okozás de NEM HALÁL! Éles fegyver löszer kizárva!
Ja és a legfontosabb: még nincs meg a pisztoly most készülök venni...de én csak egyszer szeretnék venni viszont olyan ami a legjobban megközeliti az elvárásomat. Ha van ilyen.
Szal lehet hogy ha lereszelem az akasztót, gyengébb lesz az gumi ütése? Ha jol tudom az akaszto "csak" azért van benne, hogy véletlenül se lehessen éles löszert kilöni vele. ? De csak ha jol tudom! Az "elöltöltös" mit jelent? minden lövés után elöl a csöbe kell tenni a gumit? Mert ha igen, az éles helyzetben nem elönyös.
Esetleg tudsz ajánlani konkrét fegyvert az elvártak alapján?
Ugylátom ide kellett volna irnom legelösször mert ti átlátjátok a helyzetet... Köszi!
Előzmény: Törölt nick (6033)
ewergo Creative Commons License 2007.12.29 0 0 6031
Igen az hogy tilos már betéve tudom. Irtam arra a hirlap forumra is. Nagy emberek csak ezt hangoztatták az ök saját alpári modorukkal.
Az igazi kérdésem az volna ha lereszelném az akasztót, nem teszem tönkre a fegyvert? Szal ugyan ugy kilöné e a gumit?

Azért leirom a kötelezöt: tudom hogy tilos, 2-8 évig börtön, jogszabály ellenes és börtön és bajba kerülhetek és mivan még ... :)

Köszi a válasz elöre is!
Előzmény: Törölt nick (6029)
ewergo Creative Commons License 2007.12.28 0 0 6028
Sziasztok!
Olvasgatva a forumot kérdezném laikus szinten; ha a Röhm RG89s tipusban a csöben lévö akaszto ha netalán tán mégkisebb lenne, erösebb lenne a lövedék ütése? Megközelitené a Revenge-t? Vagy annak a pöcöknek hajszálra annyinak kell lenni?
Shrrek-76 Creative Commons License 2007.12.27 0 0 6027

Sziasztok!

Hát hogy tudnák én örülni egy gumilövedépkesnek hujj de jo is lenne de nem merek venni mert tutira sok fekán kitáraznék.

ciron Creative Commons License 2007.12.26 0 0 6025

Keserű gf gázdefender 9mm K eladó.

Megkímélt állapot 8,2gumi kilőhető vele.

Ára:12500ft

Dzsino3 Creative Commons License 2007.12.26 0 0 6024
Kellemes karácsonyi ünnepeket, és Boldog Új évet kívánok nektek. Ja és nagyon köszi a multkori kérdéseimre a segítségeteket, válaszaitokat. Üdv:Dzsino3
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.12 0 0 6023
bizonyám: a dob elöbb, mint a kakas, méghozzá a megszokottnál sokkal hosszabb a kakas utja.
nyúzásteszt:
tegnapi folytatása:naszal egy tár kiment,100 csettintés dob nélkül,ugy hogy a kakast nem engedtem az ütőszegre csapodni hogy ne verje fel.egy tár ki,miután kiment- -megakadt a dob??kézzel kellet helyreraknom,utána ment tovább.valószínű a kosztól akadt meg nemhiszem hogy mechanikai hiba.(DE EZ FONTOS INFO LEHET!takarítani!:-))
utána megint ugyanugy tokos 100 csett,megint egy tár.kiment.normál tüzelési módban tehát 4 tár ment ki elcsettenés nélkül.
1 mfs:lehet hangosabb mint az uma,sa ban szintén kiment vékonyabb telefonkönyv olyan 300 oldal,tehát vastagnál 350 nél lenne...ez def2 átütés.tehát egy töltényből nem biztos.nagy szórása is lehet,de sz.tem gyengébb mint az uma,lesz még mfs tesz.
ez is elég erős gumizáshoz.300 as átütés elég egy 12mm es skulóhoz...nekem a revenge még túl erősnek is tünik,nemhogy tuningolni!abszulute nincs érteleme!!aki ilyen hülyeségen gondolkodna,csak feleslegesen leterheli a szerkezetet!és hamarabb tönkremegy!
ugylátom az mfs amugy kevésbé koszol mint az uma.
csapija is a helyén,kék fórumkán tesco gazdaságozták,de jó töltény lesz ez sz.tem.egy lövés kevés info.de a kéket amikor olvastam mfs ről, tesztnek vették alá és nem volt gond vele.kérdés a töltetszórás!jó lenne rws t kiprobálni aszondják erős és ,,halk,, megbízható(?bár nekem ugyrémlik csapikifordulós?)töltény...
(mellesleg nem kell félni hogy az elsütőszerkezetet nagyon megkoptatná ez a teszt,hacsak a def2 óta más spinyátert nem használ a keserű...)

furcsa dolog is történt lehet én néztem be.a def2 nél nehezen csukható be a dob mert kicsit surlódik a töltények aljával az ütőszeg,mintha a passzív ütőszeg bizosítás nem müködne.de ez nem gond csak peremgyujtás nem vészes.
nemtom hogy a brunoxtól-e????de helyreállt:-)fenetuggya....ha ez igaz: a tv shopban nincs ilyen hehe
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.11 0 0 6020
még azért kiküldtem az újabb dobból egy tárat hiba nélkül.(6 uma)normál tüzelési sebeséggel.
nem vettem észre sajnos csak mikor már kiment hogy megajándékozott véletlenül a k. művek egy kis feliratú uma patronnyal asszem szürkedobozos.pedig azt az egy db ot is szivesen teszteltem volna milyen az átütése.már késő :-))
Előzmény: Törölt nick (6019)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.11 0 0 6019
mfs ből szereztem 4db ot a művekben 60ft/db szal ott drágán adják.(vagy az eladó nem tud különbséget tenni...na mind1)
majd tesztelem lehet már holnap.
mindenesetre a revenget is visszahoztam most lőttem ki egy tárat egy csett volt másodszorra kiment.mostmár remélhetőleg olyan mint amikor előszőr volt.
sőt SA ha lassan húzom,előszőr a helyére ugrik, és további huzzással kattan a helyére a kakas.elég hosszú az utja sa ban.
meg persze da ban sem szokásos.
nagyon lassan húztam fel,mm ről mm re és még így is helyére kattan.
nem tudok fényképezni:nem csap pont kp re az ütőszeg természetesen kb legkissebb 1/4 max olyan fél mm re a csapi szélétől.
vettem brunoxot is tényleg olyasmi a szaga mint a chemotoxnak.ez kimondottan fegyverolaj.jónak tartják.
a revenget még alaposabb tesztnek kell alávetni................
Előzmény: Törölt nick (6017)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.10 0 0 6016
vagy írjam a valóságot?:ahány lőpor annyiféle tulajdonságOK.pl adisznóőlő patron állítolag kifejezetten halk,és mégis a honlap szerint 300j ra is képes.sehol nincs tőle energiában max csúcsnyomással sem egyik riogató.pl egyik lőporból 70mg tud 70j-t a másikból 160mg tud kb 40j t...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!