Eddig ugye az volt a fő érv, hogy "nem a papír számít". Most, hogy már élettársak esetében is lehetséges a papír, két kérdésem lenne. 1. Miért érdemes mostantól "regisztrálni", ha a papírok (és a vele járó kedvezmények) eddig nem számítottak? 2. Ha valaki élettársként mégis regisztrálja magát - vagyis papírpártivá lesz -, miért nem köt egyből házasságot?
Nézd, magam abszolút híve vagyok az élettársi kapcsolatnak, már vagy 10 éve élünk együtt a párommal.
1, Ha a "sima" élettársi kapcsolat feltételei nem változnak, akkor semmiért. Ha viszont kitalálják, hogy ez-az, ami eddig járt, most már csak ilyen papírral jár, akkor azért.
2, Vagy mert nem tud - lásd az előző hozzászólásokat - vagy mert viszolyog az esküvői szituációtól.
amúgy meg a lehetőség a heteróknak sem rossz, a lehetőség, adódhat olyan helyzet, hogy szükség van papírra, mondjuk vagy 50 év után az öröklés miatt...
0 ft-ba kerül az eskküvő. Nem kell meghívni a rokonokat. Költségkímélőbb.
Én a polgári esküvőmön a két tanún kívül senkit sem hívtam. Utána 200 ft-os rizst ettünk a sarkon nyolc kincs mártással. És már a dátumra sem emlékszem. Mi lehet ennél költségkímélőbb?
Meg a házasság kispolgári, nem modern.
Tegnap óta az élettársi kapcsolat is kispolgári, nem modern.
A regisztrált élettársi kapcsolat azoknak a legfontosabb, akik nem köthetnek házasságot. Tehát a meleg és leszbikus pároknak. Ezután lehetnek adóstársak, átvehetik egymás küldeményeit, és örökölhetnek egymás után.
0 ft-ba kerül az eskküvő. Nem kell meghívni a rokonokat. Költségkímélőbb. Meg a házasság kispolgári, nem modern. ÉS a regisztrált élettársi kapcsolatnak könnyebb végetvetni, ha kiderül, hogy mégis rossz döntés volt, persze ezt senki nem ismeri el, hogy szerepet játszik.