Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

tunderlala-3 2007. dec. 11. Creative Commons License 18200

Piazza D'oro Intenso.
Ez az Intenso gyanús...nem túl erős ez? Olyanokat listázok, amik "gyengébbek"...a mostani túl erős nekem.

Tényleg ízlések és pofonok, nem is olyan régen valaki nagyon lebeszélt a Piazza d'Oro-ról.

Előzmény: Gilbert (18185)
_MrB_ 2007. dec. 11. Creative Commons License 18199
Attol mert ízvilágában markáns valami, még nem következik, hogy koffeintartalma is óriási. Sőt... elég markáns volnalat képviselnek az olasz pörköléssel készült babok, cserébe ezeknek a legkisebb a koffeintartalmuk, mert az olaszos pörkölés alatt több koffeint veszt a KV, mint egy bécsi vagy francia alatt.
Előzmény: tunderlala-3 (18197)
_MrB_ 2007. dec. 11. Creative Commons License 18198
ezt hiszi róluk a köznép, de gyakorlatilag "hamar" eldobják az élüket, s a nagyobb késeiket otthon élezni macerás kicsit.
Előzmény: tunderlala-3 (18196)
tunderlala-3 2007. dec. 11. Creative Commons License 18197
Nem lehet, hogy Neked azért nagyon-nagyon nem, mert az erős kv-t szereted? Én kimondottan olyanokat kértem ajánlani, amitől nem megyek a falnak.:p :D
Előzmény: alexandrosz (18184)
tunderlala-3 2007. dec. 11. Creative Commons License 18196
Fiskars, nagyon jók.:p
Előzmény: zabadakk (18181)
_MrB_ 2007. dec. 11. Creative Commons License 18195
Jelenleg a Saeco a maga 20e alatt kicsivel árával Best Buy.
A Krups 25 alatt nemigen van, és problémás is.
A DéLonghi árban még ott van 19e-rel a Saeco mellett, de a két gép közül daráló nélkül mindenképpen a Saeco a jobb döntés. Hosszutávon nemtudom., de sanszos.
Előzmény: monyesz (18189)
DJG 2007. dec. 11. Creative Commons License 18194
Rossz volt a használt kifejezés, stabilitás alatt erre is gondoltam, nem csak a főzés közbeni változásra, hanem szélesebb értelemben, tehát hogy mindig, mindenkor éppen annyi a hőmérséklet, amennyi kell. Természetesen a Venusnál is érdemes megvárni, amíg a lámpa elalszik, és ahhoz igazítani a főzést.

Üdv,
Gábor
Előzmény: Vén Resu (18192)
DJG 2007. dec. 11. Creative Commons License 18193
Apropó, a pod ára. Attól függ. Ha azt veszed, hogy a Nespresso lényegesen gyengébb kapszulái kilencvenbe kerülnek, ezek az említett podok viszont prémiumkávék, tehát több klasszissal feljebb vannak... De valóban, akkor is drágák. Ha tényleg rászánod magad, egy év alatt bőven kijön egy daráló ára abból, amit podra külön elköltenél.

De hogy lásd, mennyire nem megy a klasszikus gépekkel a pod lefőzése: Vén Resu kollégának jóval drágább főzője van, és nemhogy egyszerűen podos szűrőtartó van hozzá (olyan van sokunknak), hanem külön átszerelő készletet szerzett, amellyel a gép főzőfejének egy részét is lecseréli. Ennek ellenére nem tud rendesen podot lefőzni. Pedig ebben az esetben a pod ára nem is számítana, mert egyikünk sem azért venne egy párat, hogy rendszeresen azt igya, hanem csak kipróbálásképpen, hogy könnyen lehessen sokféle kávét kóstolgatni, nem csak kilószámra vásárolva. De nem megy...

Üdv,
Gábor
Előzmény: monyesz (18189)
Vén Resu 2007. dec. 11. Creative Commons License 18192
A Silviának nem a hőmérsékletstabilitásával van "gond", már többször mértem, a főzés alatt 1,5°C-on belül van a kijövő víz hőmérséklete, ennél a konstrukciójú gépnél ez meglehetősen jó. A PID-et inkább a pontos hőmérséklet beállítására használják. A termosztátos verziónál nem mindegy hogy mikor indítod el a főzést, mivel nagy a hiszterézise. Ha közvetlenül a termosztát kikapcsolása után, akkor magas lesz, ha röviddel a fűtés bekapcsolása előtt, akkor pedig alacsony lesz a kijövő víz hőmérséklete, de a főzés alatt viszonylag stabil marad, ezért kell a temp. surfing, meg a ráolvasás, hogy eltaláld az ideális hőmérsékletet. A PID-nél pedig látod, hogy mikor állt be a hőmérséklet állandó értékre és ezt állítani is egyszerűbb. A főzés alatt a Silviánál a PID nem oszt és nem szoroz, akár ki is lehetne kapcsolni ilyenkor. Egyébként a Venus hőmérséklet stabilitás szempontjából egy kicsit tényleg jobb, mert nagyobb a kazánja.

Előzmény: DJG (18167)
DJG 2007. dec. 11. Creative Commons License 18191
Ott van mindhárom a www.eszpresszo.com oldalon a Készülékek elején. A De Longhi a legérzékenyebb a pontos darálásra (főleg a nyomásfokozó nélküli karjával), tehát inkább a másik kettő jöhetne szóba. Attól még, persze, ha egyszer lesz darálód, nem lesz belőle baj, a nyomásfokozós kart ki is lehet cserélni, ha már úgy érzed, inkább korlátoz, mint segít.

Üdv,
Gábor
Előzmény: monyesz (18189)
DJG 2007. dec. 11. Creative Commons License 18190
Molinarinak is van, de sajnos, csak podban.

Üdv,
Gábor
Előzmény: Káposzta (18186)
monyesz 2007. dec. 11. Creative Commons License 18189

Köszönöm H_G, és Gábor !

 

Darálót egyelőre kihagynám, nagyjából értettem amit írtatok. Csak azért gondoltam hogy a meglevő használható lenne, mert sikerült már elállítani az őrlési finomságot és akkor nem is főtt le a kávé ('hagyományos' főzőn persze) :)) - szerencsére nem robbant fel a masina !

A pod nem létkérdés, főleg nem ilyen áron.

 

Tehát akkor mi lenne az a DeLonghi-Krups-Saeco típus, amit ajánlanál ?

Előzmény: DJG (18117)
DJG 2007. dec. 11. Creative Commons License 18188
Annál többet, mint ami a weboldalon van, én nem tudok. Daráltat nem keresek, nem veszek, tehát nem is ismerem őket.

Üdv,
Gábor
Előzmény: tunderlala-3 (18179)
rod-in 2007. dec. 11. Creative Commons License 18187
az 500 ft feletti kések csak távoli névrokonai a késeknek. A legtöbbjük még vágóeszköznek is alkalmatlan. A késen nem szabad spórolni, akkor egy életre szól. Vagy többre.
Előzmény: zabadakk (18181)
Káposzta 2007. dec. 11. Creative Commons License 18186
ezt a kvt mar probalta valaki? 100% valogatott robusta, ilyet eddig nem lattam.

http://195.30.229.34/produkte/index.php?kat=angebote_advent_2&prod=517
Gilbert 2007. dec. 11. Creative Commons License 18185
Piazza D'oro Intenso.

Nálam itt kezdődik a kávé:-)
Előzmény: tunderlala-3 (18175)
alexandrosz 2007. dec. 11. Creative Commons License 18184

No, itt jön elő az "ízlések és pofonok" témaköre...az a kávé nekem nagyon-nagyon nem.

De ettől szép a világ.

És kivételesen ne jöjjünk azzal, hogy sz@r a gépem és nem tudok kávét főzni és amúgy is hülye vagyok :)

Előzmény: zabadakk (18180)
győry 2007. dec. 11. Creative Commons License 18183
500.-Ft-ért árult nyeles vasak még nem kések.A kések ára kb.5.000.-Ft-nál kezdődik.
Előzmény: zabadakk (18181)
yeahhh 2007. dec. 11. Creative Commons License 18182
Régi, fanyelű Tramontina késeink vannak, az azéljuk megjárja. Újabb, fémnyelű változataik már sokkal jobb pengével rendelkeznek, van egy ilyen is - mint a borotva! A Moskito késnagykerben érdemes szétnézni, a Szentendrei úton van a bemutatótermük. Rengeteg márkának ők az importőrei, van Cold Steel, Kershaw, Kai konyhakés is egy rakással - némelyikük 20-30 000 Ft/db...
Előzmény: zabadakk (18181)
zabadakk 2007. dec. 11. Creative Commons License 18181

OFF

 

Tekintettel arra, hogy a késes lista kvázi halott, itt kérdezem meg:

Ti milyen jobb minőségű késeket használtok a konyhában? Érdekelnének a zöldséges, szeletelő, csontozó, szakács és egyéb kések is. Persze nem 200 forintosokra gondolok, hanem mondjuk 500 ft fölöttiek, amelyeknek van valami márkaneve, még ha nem is túl híres.

 

zabadakk 2007. dec. 11. Creative Commons License 18180

Próbálkozz a Helmut Sachers Espresso-val (piros csomagolás). Beszerezhető: Cora, Interspár.

 

Ajjaj, az nagyon tuti kávé! A Kaiser's-ben is kapható, igen finom!

Előzmény: Zsolti2003 (18172)
tunderlala-3 2007. dec. 11. Creative Commons License 18179

És az csak szemesben létezik?

Esetleg megkérhetnélek, hogy majd egyszer ha lesz időd, a listámban odaírnád a kv-k mellé, hogy milyen formában kaphatók, szemes is, vagy csak őrölt, vagy mindkettő? Nagyon köszönöm, mert akkor tudom, hogyan keressem majd őket...meg más is esetleg.:)

De én most L, jó éjt mindenkinek!

Előzmény: DJG (18178)
DJG 2007. dec. 11. Creative Commons License 18178
Amilyenre a darálódat állítod, merthogy szemes. Egyébként éppen a Monte Santos kivételével, mert az eléggé új versenyző, az eddigi fajták, adatok és vélemények ott vannak a http://www.eszpresszo.com/premium.php oldalon. Az is, hogy melyeket találta a tisztelt kompánia alkalmasnak darált formában is.

Üdv,
Gábor
Előzmény: Zsolti2003 (18174)
Zsolti2003 2007. dec. 11. Creative Commons License 18177
Dobj egy mail-t.
Előzmény: najsebva (18084)
tunderlala-3 2007. dec. 11. Creative Commons License 18176
Ó, még csak gyűjtöm őket....1 hónapja szobafogságban vagyok, még nem tudtam utána menni...egyenlőre az a méregerős tchibo van itthon, amitől fel szoktam dobni időnként a pacskert.:p :DD Szóval nem tudom, de itt többen is ajánlották, dícsérték, azért írtam fel.:)
Előzmény: Zsolti2003 (18174)
tunderlala-3 2007. dec. 11. Creative Commons License 18175

Bocsánat, így...eddig ezek vannak...szóval:

 

Lista a jó espresso-t adó, nem méregerős, kellemes ízű, itt ajánlott kv-król. (bocsánat, előredobom, hátha másnak is jól jön...bárki által bővíthető, köszönöm! :p ;) :)

 

 

  • Excelsior (kék) (Smatch)
  • Monte Santos Espresso (Lidl)
  • Lucaffe mamma Lucia
  • Helmuth Sachers Espresso - piros csomagolás (cora, interspar)
  • Sagefredo ajándékcsomag (plussz áruház) Brasil, Peru, Costa Rica
  • Lavazza Blue fémdobozos
  • Sagefredo Emozione
  • Lavazza Gran Crema Gusto
  • Molinari Five Stars
  • Manuel Dolce Vita
  • Előzmény: tunderlala-3 (18173)
    Zsolti2003 2007. dec. 11. Creative Commons License 18174
    A "Lidis" kávénbak milyen az örlése?
    Előzmény: tunderlala-3 (18173)
    tunderlala-3 2007. dec. 11. Creative Commons License 18173

    Köszönöm, jegyeztem.:)

     

    Lista a jó espresso-t adó, nem méregerős, kellemes ízű, itt ajánlott kv-król. (bocsánat, előredobom, hátha másnak is jól jön...bővíthető ;))

     

    • Excelsior (kék) (Smatch)
    • Monte Santos Espresso (Lidl)
    • Lucaffe mamma Lucia
    • Helmuth Sachers Espresso (cora, interspar)
    Előzmény: Zsolti2003 (18172)
    Zsolti2003 2007. dec. 11. Creative Commons License 18172
    Próbálkozz a Helmut Sachers Espresso-val (piros csomagolás). Beszerezhető: Cora, Interspár.
    Előzmény: tunderlala-3 (18155)
    Zsolti2003 2007. dec. 11. Creative Commons License 18171
    Sokkal jobb, Tchibo espresso, mint a Segafredo espresso.
    Előzmény: _MrB_ (18150)