Keresés

Részletes keresés

tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 752

Az ezüst színű részt felnyitod az elején és itt van az a fogantyú, egyszerűen kiemeled a tartályt, nagyon könnyű és egyszerű.

Így jön ki, csak bénáztam, mert egyik kezemben a fényképző, másikkal emelni, meg a fedelét is tartani...szóval azért nem fényképezés közben ideális.:D

Itt látszik a portartály hátulján az a vastag, kb. 3 cm-es sűrű szivacs betét (ebből van egy plusz tartalék, adták hozzá), utána ez a fehér vastag kemény nemtommilyen anyagú szűrő, ezek ugye a portartály után és a motor előtt vannak...a fehér is mosható szintén.

Ez már a motor után van (allergológusok szerint az a jó porszívó, ahol a motor UTÁN van a hepa...mintha olvastam volna olyanról is, ahol előtte, vagy bent a tartályban...az AEG vámpírnak a tartályában van középen egy henger alakú szűrő, azért nem azt vettem, mert nem tudták megmondani, hogy hepa-e egyáltalán és hogy hányas...de azóta már hallottam, hogy arra a fajtára sokan panaszkodnak, hogy semmit nem ér, mert a beszívott levegő egyből azon megy keresztül, rögtön csupa mocsok lesz és nagyon nehéz takarítani....szal. allergológusok is ezt a típusút ajánlják, kazettás hepa és a motor UTÁN...ez fontos állítólag), a kifújt levegőt szűri meg...először a HEPA (még mindig makulátlan tiszta, pedig már vagy 2-3 hete meg van a porszívó és szinte naponta használom), utána pedig még pluszban megint egy olyan 3 cm-es fekete szivacs és azon keresztül távozik a kifújt levegő, a gép teteje felé, függőleges irányban. Nekem ez is nagyon tetszik, mert nem fúj szét a háta mögött semmit, nem kell figyelni, hogy mi kerül a hátad mögé porszívózás közben. Az előzővel mindig kifújtam a virágcserepekből a földet, stb....nálam ez is egy plusz pont a javára.:p

tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 751

Na fényképeztem, lásd, kivel van dolgod.:D Trutyisan, bocsi.....

Az enyém a képen látható típus, ami a márkabolton fent van, az katalógus szerint csak 2 literes, mármint a portartály, tehát csak a fele ennek, itt 4 literes portartály van.....úgyhogy ne a 6201-est keresd, ami a márkabolton van fent, hanem ezt.

tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 750

Na ide írok, mert ott már tényleg kapunk ;) :D....én a porszívót Euronics-ban vettem, és 24.990,- volt...szóval még olcsóbb is, mint a márkaboltban, és nincs rá szállítási ktsg. is (bár lehet, Pesten van üzletük, ezt nemtom, nem néztem). Úgyhogy, ha van a közelben Euronics, ott meg is tudod nézni tüzetesen:p....esetleg ki is tudod próbálni, ezt nemtom, hogy lehet-e, de biztosan....de hidd el, éppen eléggé szív.:P :)

Ha nem gond, hogy poros, akkor lefotózom gyorsban Neked most....de ezért most nem állnék neki portartályt kiüríteni és elmosni, mert éppen 5 gyerek nyüzsizik a nyakom, meg varrok.:p

Előzmény: meszipeti (748)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 749

tényleg fent van, de a szívóteljesítménye 340 W...nemtom honnan vetted a 200-at?

http://www.markabolt.hu/electrolux/electrolux_porszivok/electrolux_porszivok/electrolux_zcx_6201_porszivo.html

Mondom én, hogy NAGYON szív, ennél erősebb nem is kéne, mert nem bírnék vele.:s

Előzmény: meszipeti (748)
meszipeti Creative Commons License 2007.10.31 0 0 748
Sziasztok!Ma kipróbáltam egy bosch porszívót(1500w vmi. sherpa12.) és rohadt jól szív .Ennek a szívó teljesítménye 300watt,Tunderlala a márkabolton van fent a te porszívó szívóerője
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 747

Kőburkolat és parketta van mindenhol, a kővel burkolt helyiségekben padlófűtés, a hálókban parketta, ezeket a legkönnyebb tisztán tartani...a hálókban atkamentes szőnyegek vannak, a padlófűtött részen nincs szőnyeg.:p

Gyorsan meg van, max. 20 perc, ennyit megér.:)

Előzmény: Petya79 (746)
Petya79 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 746
Az allergiások szerintem jobb, ha egy "antiallergén" padlószőnyeggel kezdik (pl. ITC). A napi porszívózás elég durva...
Előzmény: tunderlala-3 (741)
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2007.10.29 0 0 745

Működőképes lehet, hiszen lyukas és egy kompresszor van mögötte... :-)))

De szerintem legalább 8 helyen lesz benne különféle és kevert por is. Tisztítani magát a szűrőt körülményes lehet, és nem látom jobbnak, mint a mostani ciklonokat.

A külső dízájn mindent elárul: parasztvakítás. Ha hatékonyabb is, mint a mostani gépek, biztosan nem annyival, hogy észrevehető legyen.

Előzmény: Teaway (744)
Teaway Creative Commons License 2007.10.29 0 0 744
De a technológia működőképes lehet?
Előzmény: Mr.Dimitrij (743)
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2007.10.29 0 0 743

Egy túlárazott "telesopos" próbálkozás. A célközönség megint a 60 év felettiek. :-))

Előzmény: Teaway (742)
Teaway Creative Commons License 2007.10.29 0 0 742
És mi a helyzet a Dyson technológiával?

tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 741

Szia,

Igen, biztosan van többféle megoldás és rendszer is, csak ki vannak azért találva úgy, hogy jó legyen...reméljük.:p Én minden esetre azt olvastam több helyen is, hogy aki allergiás, ott legyen egy min. 10-es Hepa, a 12 már jó nagyon, és hogy a Hepa mindenképpen a  motor után legyen, a kimenő levegőnél...én ezek alapján próbáltam porszívót választani, napi szinten használom, eddig úgy néz ki, bejött nagyon, meg vagyok vele elégedve. Remélem kiszolgál majd jó pár évig és nem hibásodik meg.

Előzmény: Petya79 (740)
Petya79 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 740
A Tiéd akkor más rendszerű. Az enyémen nem szivaccsal van megoldva, hanem valamilyen filcszerű szűrőkkel. Hogy a szűréshez elég-e önmagában a HEPA, azt nem tudom, nem értek hozzá. Lehet, hogy csak reklámfogás a minél több szintű szűrés. Nálam csak 3 szintű a szűrés, azaz van a HEPA, a légbeömlő nyílás szűrője, és a szellőzőnylíás szűrője. Utóbbit kell (a használati útmutató szerint) évente cserélni...
Előzmény: tunderlala-3 (734)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.27 0 0 739

Nincs mit:)

Na mi lett vele, túlélte? :p

Előzmény: csyl (738)
csyl Creative Commons License 2007.10.26 0 0 738
Köszi.
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 737

Szia Csyl,

Nem azt írja a használatiban, hogy a hepa-t tehetik ezek tönkre, hanem, hogy magát a porszívót, a motort....lehet, hogy félreérthető voltam.

Nem biztos azért, hogy tönkrement a porszívód, lehet, hogy a szűrővel volt gond csak, kiderül, ha megszáradt majd, reméljük, ok lesz.:) MI ilyesmire egy régi nem sajnált porszívót használunk, amit autótakarításra ... annak pl. kutya baja tőle, mondjuk vlaószínűleg nem is annyira érzékeny jószág, mint a mostaniak.:p

Előzmény: csyl (735)
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2007.10.26 0 0 736

Finom és kevésbé finom port/reszeléket eleve nem szabad felszívni. A cement, a fapor és a többi ilyen sitt nagyon jól eltömítik mindenhol a porszívót. Erre való az ipari porszívó, vagy a nedves takarítógép, ahol nincs semmiféle szűrő.

Előzmény: csyl (735)
csyl Creative Commons License 2007.10.26 0 0 735
Tunderlala-3! Korábbi hozzászólásodban olvastam, hogy azt írtad a liszt vagy a hamu a hepát tönkreteheti. Ez azt jelenti, hogy a festés előtti falcsiszoláskor felszippantott ultrafinom festékpor tönkretehette a szűrőt? MErt 1 perc után kigyulladt a telítettségjelző, aztán kimostam sima vízzel, és most szárad. Lehet hogy vehetek új szűrőt a vadiúj Zanussi porszívómba?
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 734

Mit értesz "higiéniás szűrőn"? A HEPA az, ami a higiéniát biztosítja, magyarul ami lefogja az összes szennyeződést (szinte), hogy ne kerüljön vissza a légtérbe a kifújt levegővel.

Van a HEPA után még egy vastag kb. 3 centi vastag sima szivacs szűrő (legalábbis sima szivacsnak tűnik, fekete és nagyon sűrű, tömör)...ugyanilyen van a motor előtt is....de ezek szivacsok, átmossa az ember vízzel, ez nem hiszem, hogy elhasználódhat a mosástól hamar, hiszen szivacs.... a HEPA az, ami inkább elhasználódhat, és hiába mosható, nem hiszem, hogy túl sok mosás után is ugyanolyan hatékony lehet, mint újkorában.

Előzmény: Petya79 (733)
Petya79 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 733
Általában csak azt a "higiéniás" szűrőt kell évente cserélni, ami a porszívók hátulján található. De ha van rá pénzed, hogy cseréld a HEPA-t is...
Előzmény: tunderlala-3 (732)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.24 0 0 732

Köszi, akkor egy kis folyékony mosószer biztosan megteszi majd...kíváncsi leszek, mikor lesz rá szükség, hogy mossam a hepát, mert már vagy 4x kiporszívóztam vele totál a lakást (nem kicsi) és még szűz tiszta.:p A motor előtt is van két szűrő, azok a nagyját leveszik sztem...azok közül az egyik egy ilyen kb. 3 centi vastag fekete szivacs, na az nagyon poros lesz minden porszívózás után, azt szoktam folyóvíz alatt átnyomkodni, ne maradjon benne, ne küldje tovább a motor felé.

Igen, néztem, 4900,- ha jól emlékszem a hepa bele....a márkabolt.hu-n találtam, az 13-as hepa, az enyémben 12 van.

És még kérdés volt, hogy a 12-es helyére jó lehet a 13-as, tehát beleillik? Ránézésre totál ugyolyan keretben van.... Mert ha majd cserélni kell (gondolom, évente azért illene, az előző porszívóba is évente vettünk újat), akkor ha jó a 13 is bele, inkább azt veszem, az még jobban szűr...bár a 12 is jó, de ha már van erősebb....:)

Előzmény: Petya79 (729)
Petya79 Creative Commons License 2007.10.24 0 0 731
Nem nagyon...erkélyes lakásunk van. :-) Kimegyek az erkélyre, óvatosan nekikocogtatom a beton virágláda oldalához, így a porréteg nagy része leválik. A porecsettel már csak a maradékot kell eltávolítani.
Előzmény: Törölt nick (710)
Petya79 Creative Commons License 2007.10.24 0 0 730
Az én porszívóm gépkönyve szerint semleges hatású szappannal és folyóvízzel lehet mosni a HEPA szűrőt.
Előzmény: tunderlala-3 (714)
Petya79 Creative Commons License 2007.10.24 0 0 729
Gondolom amikor már látod, hogy viszonylag vastag porréteg borítja. Az enyémhez 4 ezer Ft a HEPA szűrő, úgyhogy egyelőre nem akarom mosni, majd csak ha tényleg szükséges.
Előzmény: tunderlala-3 (714)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 728
Szívesen:)
Előzmény: Lacivill (727)
Lacivill Creative Commons License 2007.10.23 0 0 727
Köszi az infót...........
Előzmény: tunderlala-3 (715)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 726

Nekem is az electrolux mosógép a befutó azok közül, amiket kinéztem....majd megszakértik a szakértők.:P :D

Jaaaa, hogy Te vagy, aki el akarta rontani a porszívót :D.....állítólag a liszt tönkrevágja, ha felszívod vele....vagy hamu pl.

Előzmény: meszipeti (724)
meszipeti Creative Commons License 2007.10.23 0 0 725
De itthon ragaszkodnak a tescoshoz mert hogy jó!!Meg kicsi és nálunk z fontos szempont:D Amúgy most egy eta takarítógéppel porszívózok és az is nagyon szaív!!
meszipeti Creative Commons License 2007.10.23 0 0 724
Mert én is jó porszívót szeretnék!Engem nagyon csábított a philips is de én nem adok egy porszívóért 50e ft! A mosógépbe meg vedd meg az electroluxot én nagyon szeretem és mosás közbe nem is hallod h mos!Centrizésnél meg hallkabb mint nekem a whirlpool volt.
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 723
Bocsánat, eggyel arrébb néztem, a XXLTT14-hez tényleg írja a turbó kefét, Turbo DEX néven.....a 11-hez nincs.
Előzmény: meszipeti (719)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!