A turbokefés fej fogja összeszedni a dzsuvát, nem az 500W-os szívóerő.
Én egy Daewoo RCC-2508BR-t vettem, az "csak" 450W-os, és óriásit szippant! Ha külön vennék rá egy elektromos turbokefét, akkor is olcsóbban jönnék ki, mintha ezt a Philips-et vettem volna. De egyelőre nem volt még szükség az aktív kefés fejre, mert ez a 450W elég ahhoz, hogy elsőre kiszívjon mindent a szőnyegből. Egyedül a hosszabb hajszálakat nem szedi föl, de a pici kutyaszőrt simán.
Ezt a porszivot neztem ki.Philips 9160. 2200 watt teljesitmeny,500 watt szivoteljesitmeny 13-as hepa .Kb 40-45 ezerbe kerul. http://muszakinetplaza.hu/index.php?page=shop.product_details&category_id=105&flypage=shop.flypage&product_id=2074&option=com_virtuemart&Itemid=26&vmcchk=1&Itemid=26 Kifejezeten az 500 wattos szivoteljesitmeny miatt szeretnem.De vajon megeri tenyleg annyival erosebb mint amennyivel dragabb ? Tenyleg jobban szivhat,mint egy atlagos 200-300 watt szivoteljesitmenyu porszivo? Mert olyan porszivot akarnek,amivel ha lassu-kozepes sebeseggel,egyszer vegigmegyek a szonyegen akkor az tiszta lesz.Es nem kell haromszor negyszer oda vissza huzni,hogy valahogy nagynehezen felszivja szoszmoszt,hajszalat.Szoval megeri az arat,egyaltalan lehet bizni a megadott szivoteljesitmenyekben ?
Sziasztok! Érdeklődnék valakinek van tapasztalata a Solac porszívókról. Találtam egyet ami azt mondja magáról jól elbánik az állatszőrrel. Igaz lehet vagy ne dőljek be?
HÁt jól jár veled a nejed, vagy barátnőd, vagykid.:) Ohhh, ha az én párom csak egyszer kiporszívózna!:)))) A vásárlással nincs gond, azt szeret ő is....de a porszívótól menekül, a mosógépet meg azt se tudja, hol kell bekapcsolni.:DDD Na jó, nem panasz, moshatnék teknőben is, meg seperhetnék cirokseprűvel porszívózás helyett.:)
Amúgy nagyon sokáig gondolkoztam(tunk) az Aguafilter vizes porszívón 300-ért, miután kiderült, hogy a kisebbik lányomnak házipor atka allergiája van...eleinte nagyon tünetes volt és nem győztük gyógyszerezni és ki sem látszottam az állandó takarításból miatta, és nagyon el voltam keseredve és kerestem, hogy mivel segíthetnék neki úgy, hogy ne kelljen állandóan gyógyszerezni....szerencsére nem ugrottunk bele a vételbe, és idővel jobban lett, már nem kell állandóan takarítanom, nincs napi szinten portörlés az utolsó szögig, vettük a szobájába kis légtisztítót, így már tünetmentes gyógyszer nélkül, szóval megúsztuk, hogy 300-at kidobjunk az ablakon az aguafilter porszívóra. És időközben sokat túrtam a netet, bújtam allergiás oldalakat, és lassan kezdett világossá válni számomra, hoyg egy jól megszerkesztett porszívó is elegendő lehet elérhető áron még egy allergiás számára is, ha már az orvosok is azt mondják, csak nem beszélnek hülyeségeket...gagyit nem szabad venni, de több százezres csodagépek nélkül is van élet azért, még egy poratka allergiásnak is. Inkább veszünk egy jó légtisztítót, ez a következő vásárlás lesz, ami a konyha-étkező-nappalinkat is kiszolgálja majd...ide nagyobb kapacitású kell majd, mert itt nagyobb a légtér, a hálókban van 1-1 kisebb már mindenhol. Úgyhogy örülök, hogy végül nem lett aguafilter, bár jónak tartom, de nem létszükséglet még nekünk sem....bocsi a kitérőért. ez úgy jött a technikai újdonsággal kapcs....
Én ilyen vagyok!! Ha valahol látok valami újjat akkor kikell próbálnom meg szeretem átrágni a dolgokat hogy azért jó legyen! Nekem is 6.érzékes mosógépem volt.Mikor megjelent akkor kb a 2.napon én megvettem!A media marktba voltam pont akkor pakolták kifele mondtam hogy kise bontsák nekem az kell! Ráfáztam mert nem egyszer bedöglött meg nyílt ki a dobja. Enegem így kell szeretni és nem veszek gagyi cuccot.Csak a tescos porszívó hogy majd a kocsik szeretik::D
Amúgy nekem egy ilyen férj kellett volna, erről mán lemaradtam!:)))))))))) Az én férjem menekül, ha csak a hangját meghallja.:s :DDD Komolyan, ha előveszem a porszívót, kimegy a garázsba, beül az autóba zenét hallgatni. :SS
Le szoktam szedni róla, csak már nem pöcsöltem vele este.:s
Eleve ilyen tekerő gombbal indítod, tehát nem rányomsz egy nyomógombra, ahol esetleg rögtön max-on megy a motor....de ha kihúzod a konnektorból, úgy áll le, nem pedig a gombbal kikapcsolod és utána visszadugod a konnektorba, akkor is lehet hallani, ahogy felveszi a fordulatot, nem egyből pörög annyira....vagy hogy mondjam, na érted....:D
Ennek nem kicsi a háza, nekünk még az előző porszívó vásárlásnál mondták, hogy arra figyeljünk, hogy a kis kompakt porszívókkal nem lehet hosszabb ideig folyamatosan dolgozni, mert le is ég a motor hamar, mivel túlmelegszenek, mert kicsik.....szóval nagyobb lakásba nagyobb porszívót illik venni, már ami a házat is illeti...
Én már nem is tudom hogy hol de egyszer egy ilyen kis electrolux xióval porszívóztam!
Hát, szerintem ár-érték arányban nagyon jó, ahogy nézegettem a többit, meg itt visszaolvastam, stb.....én úgy gondolom, nem jártam vele rosszul, remélem, Nektek is tetszeni fog.:p
Meg szard már le hogy egy két hajszál a kefén marad :D Meg azt olvastam valahol hogy az electrolux porszívók mikor bekapcsolod nem azonnal maximum motor fordulaton indulnak hogy ne legyen sok az áramfelvétel :D.Én már nem is tudom hogy hol de egyszer egy ilyen kis electrolux xióval porszívóztam!De az se volt olyan rossz csak mivel kicsi volt onotta a meleget magából:D
alulról (elfelejtettem lefotózni, van ott a "nyaka" felé az a nyíllal jelölt rész, ott ki tudod nyitni, abban ilyen lamellás gumiizék vannak...ha érdekes, lefotózhatom....azért nyitható a leírás szerint, hogy az esetlegesen oda lerakódó szutyit könnyen lehessen kiszedni belőle
normál fej
alulról (bocsi, most nem álltam neki a fényképezés kedvéért kitisztogatni, tegnap késő este használtam és csak bevágtam a spejzba, még nincs rendbeszedve...)
Csöve jó masszív fémcső, teleszkópos, így van kihúzva max.-ra, asszem....
Cső vége...nem fért rá a képre egyben. Meg a mozié is, ennél részletesebben asszem már nemtom fotózni, remélem, elég lesz?!:)))
Még az a kis plüssös kárpittisztító fej van hozzá, az is lemaradt, azt már képzeld el.:p :D
Ezt a push gombot megnyomod, és lejön a tartály oldala, egy elegáns mozdulattal a nagykukába bezúdítod, utána már csak elöblíted vízzel ésannyi.:p Ami szutyit esetleg látsz, az a belsejében van, kívülről makulátlan tiszta, semmi por nem szivárog ki, nagyon jól zár....áttetsző, ezért átlátszik a képen. Így lejön az oldala, a belső része van most felfelé, az szutyis.
Így nyílik
Belseje...hát, nem sok látszik belőle, bocsi, mutogatom itt a szemetünket. :s :D
Az ezüst színű részt felnyitod az elején és itt van az a fogantyú, egyszerűen kiemeled a tartályt, nagyon könnyű és egyszerű.
Így jön ki, csak bénáztam, mert egyik kezemben a fényképző, másikkal emelni, meg a fedelét is tartani...szóval azért nem fényképezés közben ideális.:D
Itt látszik a portartály hátulján az a vastag, kb. 3 cm-es sűrű szivacs betét (ebből van egy plusz tartalék, adták hozzá), utána ez a fehér vastag kemény nemtommilyen anyagú szűrő, ezek ugye a portartály után és a motor előtt vannak...a fehér is mosható szintén.
Ez már a motor után van (allergológusok szerint az a jó porszívó, ahol a motor UTÁN van a hepa...mintha olvastam volna olyanról is, ahol előtte, vagy bent a tartályban...az AEG vámpírnak a tartályában van középen egy henger alakú szűrő, azért nem azt vettem, mert nem tudták megmondani, hogy hepa-e egyáltalán és hogy hányas...de azóta már hallottam, hogy arra a fajtára sokan panaszkodnak, hogy semmit nem ér, mert a beszívott levegő egyből azon megy keresztül, rögtön csupa mocsok lesz és nagyon nehéz takarítani....szal. allergológusok is ezt a típusút ajánlják, kazettás hepa és a motor UTÁN...ez fontos állítólag), a kifújt levegőt szűri meg...először a HEPA (még mindig makulátlan tiszta, pedig már vagy 2-3 hete meg van a porszívó és szinte naponta használom), utána pedig még pluszban megint egy olyan 3 cm-es fekete szivacs és azon keresztül távozik a kifújt levegő, a gép teteje felé, függőleges irányban. Nekem ez is nagyon tetszik, mert nem fúj szét a háta mögött semmit, nem kell figyelni, hogy mi kerül a hátad mögé porszívózás közben. Az előzővel mindig kifújtam a virágcserepekből a földet, stb....nálam ez is egy plusz pont a javára.:p
Na fényképeztem, lásd, kivel van dolgod.:D Trutyisan, bocsi.....
Az enyém a képen látható típus, ami a márkabolton fent van, az katalógus szerint csak 2 literes, mármint a portartály, tehát csak a fele ennek, itt 4 literes portartály van.....úgyhogy ne a 6201-est keresd, ami a márkabolton van fent, hanem ezt.
Na ide írok, mert ott már tényleg kapunk ;) :D....én a porszívót Euronics-ban vettem, és 24.990,- volt...szóval még olcsóbb is, mint a márkaboltban, és nincs rá szállítási ktsg. is (bár lehet, Pesten van üzletük, ezt nemtom, nem néztem). Úgyhogy, ha van a közelben Euronics, ott meg is tudod nézni tüzetesen:p....esetleg ki is tudod próbálni, ezt nemtom, hogy lehet-e, de biztosan....de hidd el, éppen eléggé szív.:P :)
Ha nem gond, hogy poros, akkor lefotózom gyorsban Neked most....de ezért most nem állnék neki portartályt kiüríteni és elmosni, mert éppen 5 gyerek nyüzsizik a nyakom, meg varrok.:p
Sziasztok!Ma kipróbáltam egy bosch porszívót(1500w vmi. sherpa12.) és rohadt jól szív .Ennek a szívó teljesítménye 300watt,Tunderlala a márkabolton van fent a te porszívó szívóerője
Kőburkolat és parketta van mindenhol, a kővel burkolt helyiségekben padlófűtés, a hálókban parketta, ezeket a legkönnyebb tisztán tartani...a hálókban atkamentes szőnyegek vannak, a padlófűtött részen nincs szőnyeg.:p
Működőképes lehet, hiszen lyukas és egy kompresszor van mögötte... :-)))
De szerintem legalább 8 helyen lesz benne különféle és kevert por is. Tisztítani magát a szűrőt körülményes lehet, és nem látom jobbnak, mint a mostani ciklonokat.
A külső dízájn mindent elárul: parasztvakítás. Ha hatékonyabb is, mint a mostani gépek, biztosan nem annyival, hogy észrevehető legyen.
Igen, biztosan van többféle megoldás és rendszer is, csak ki vannak azért találva úgy, hogy jó legyen...reméljük.:p Én minden esetre azt olvastam több helyen is, hogy aki allergiás, ott legyen egy min. 10-es Hepa, a 12 már jó nagyon, és hogy a Hepa mindenképpen a motor után legyen, a kimenő levegőnél...én ezek alapján próbáltam porszívót választani, napi szinten használom, eddig úgy néz ki, bejött nagyon, meg vagyok vele elégedve. Remélem kiszolgál majd jó pár évig és nem hibásodik meg.
A Tiéd akkor más rendszerű. Az enyémen nem szivaccsal van megoldva, hanem valamilyen filcszerű szűrőkkel. Hogy a szűréshez elég-e önmagában a HEPA, azt nem tudom, nem értek hozzá. Lehet, hogy csak reklámfogás a minél több szintű szűrés. Nálam csak 3 szintű a szűrés, azaz van a HEPA, a légbeömlő nyílás szűrője, és a szellőzőnylíás szűrője. Utóbbit kell (a használati útmutató szerint) évente cserélni...