Bár nem karácsonyi, hanem a nyári munkám, de azért megmutatom. 100 éves örökölt fenyő konyhaszekrényem felújítás előtt és után. Megjavítva, lemaratva, átcsiszolva, felületkezeléssel, macskaeltávolítással. Még a két szélső kis rekeszbe megy üvegpolc, így majd jobban ki lehet használni a teret tárolásra, de mégsem lesz hansúlyos és arányrontó.
a minap láttam a moszkvatéren hasonlókat kijárnak a nénik a kertükböl leszedett virágokat árulgatni és legutobbi nénike összepakolta kecsesen öröm volt ránézni....
Sziasztok! Kapcsolódva Hópihe ünnepi készülődéséhez, nekem is van egy díszítési ötletem. Tavaly elég sok borostyán nyesedék keletkezett a sövényünk megregulázása után, sajnáltam kidobni a szép hajtásokat, néhányat összefogva kis koszorút kreáltam belőle, a koszorút rádobtam egy lapos kerámia tányérra, négy gyertya a közepébe, masni és néhány piros bogyó szélére, és kész. Sajnos erről nem készítettem képet, de idén hasonló módon készítettem néhányat Mindenszentekre, a képen ez látszik. (Az ágacskákat kb 10 centinként rafiával egybekötöttem, és ezekbe a rafiahurkokba szurkáltam bele selyemvirágokat és bogyókat.)
babatest nélküli angyalka hozzávalók: papirgolyó, fonalmaradék hajnak,maradék anyag ruhának,madeira szalag diszitésnek, kezek kis hungarocell golyók, akár kis pompon ,jégvirágokkal lehet disziteni. ajtódisznek , de könnyüsége miatt fenyőfadisznek is ajánlom. a ruhát wördben megnyitva lehet méretezni a golyó fejhez igazodva. a foton látható angyalok mérete:15-20 cm.
:))) Képes volt felhívni szombaton a kolléganőm, hogy tök jóóó lett az iroda:))) Mondom én mindíg, hogy lakberendezőnek születtem:))
Fél napig kerestem a kárpitozó-belövőmet -ti: otthon is rendet vágtam ezért nem találok semmit.
MÉgiscsak inkább olyan szoknyás takarót kellene varrni arra a garnitúrára.... amit lehúzok, felhúzok - átnéztem egy csomó Lakáskultúrát - majdnem mindegyikban olyan van. Meg igazi bőr!:))
Ez egy dohányzóasztal volt valaha, de elég viseltessé vált. Gondoltam a gyerekszobába zsebes, házikó mintás csoda huzatot csinálok rá. Aztán majd mutatom itt!
A tetejére már ragasztottam új fóliát, egész jó lett. Lövöm be a farmert sorba. Aztán próbáltam ki tudom e húzni. Könnyedén kijött :-((( Gyerekszobába nem jó. Rájön hogy ki tudja szedni, rögtön elkezdi lebontani.
De ahol véletlenül az asztallapba ment a szeg onnan viszont kirobbanthatatlan.
Alul szokott lenni egy "gurtnikból" szőtt valami. (a nevét nem tudom.) Ez kicsit meg szokott nyúlni. Persze cserélni kell... Lehet, hogy sima szivacs van rajta, csak a szélein a huzat feszíti le, és attól volt domború.
Ha szabad belepofáznom, mindenképpen vegyél új szivacsot, ha már ennyit dolgozol majd vele.
Én több vékony rétegből csinálnám úgy, hogy felfelé mindig kisebb lenne az ülőfelület (technokollal össze lehet ragasztani), kivéve a legfelsőt, ami akkora, v. egy picit nagyobb is lenne, mint a legalsó és beborítaná a vágott széleket. Az anyagokkal meg jól ráfeszíteném.
De ne higgyél nekem, mert még sose csináltam ilyet :-))))
Igen, én ott akadtam el, hogy az ülőalkalmatosságok teteje enyhén domború volt - most a sok ráüléstől egyenes lett persze. Ott a szivacs meg volt toldva gyárilag, azt kellene újra összeragasztani - vagy új szivacsot venni domborúra vágni - majd rátenni a többi cuccot.
Ne is mondd! A három-kettő-egyes típusú ülőgarnitúrám úgy néz ki, hogy mindenfélével letakartam már.... öregecske szegény, de tök jó formája volt. A kárpitos nem vállalta, mert szivacsos. Gondoltam én, hogy na majd! mit nekem egy áthúzás! Azóta ott a molino, a belövős tűzőgépet is megvettem..... szóval el kellene kezdeni.
Egyelőre csak a molinóval próbálkozom - bútorszövetbe még nem merek belevágni. Jövő héten jönnek az erkélyt megcsinálni, ergo az kosszal jár...talán elkezdem ha már kosz - legyen nagy!:))
Újítottam a munkahelyemről nagyon szép kávés, vagy inkább teás kistányérokat szobaköltözés kapcsán - senkinek nem kellettek:)) hogy a csészék hova lettek azt örök homály fedi.
szép kék mintás a szélük - azt gondoltam, hogy valami mozaikfélét kellene csinálni belőlük pl. tükör köré. De van egy kis problámám, mert ha összetöröm őket, akkor az alja nem lesz egyenes - ergo akkor valahogy ki kell egyenlítenem a felszínét a ragasztó adagolásával??? Mennyek a mozaikos topikba?
Nagyon aranyos vagy! Engem meg nagyon érdekelne, de van egy nagy, expressz, közeli határidős munkám, sajnoshálistennek egy percre se távolodhatok el tőle :-)))
Stigi!!! Téged nem érdekel a PW kiállítás a Várban? Mert ha esetleg szombaton jönnél, vinném a cserepeidet.. (Legalábbis annyit, amit vonaton, kézben elbírok..) :)