Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

ncc1701 2007. okt. 23. Creative Commons License 23140
Kedves Gábor!

40 éves vagyok, van egy 13 éves lányom, és most szeretnénk mégegy babát. Áprilisban hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését, és rendszeresen élünk nemi életet. A baba azonban egyenlőre várat magára. Voltam hormonvizsgálaton, a következő hónapban sperma vizsgálatra megyünk, úgy hallottam a következő lépés a petevezeték vizsgálata. Azt is hallottam, hogy ez elég fájdalmas vizsgálat. Szeretnék érdeklődni, hogy e vizsgálat nélkül - ha egyébként semmi rendellenest nem találnak-, lehet e segíteni valamilyen módon a megtermékenyülést? Az ovulációs teszt használata segítheti e a szándékunkat?
Köszönöm

Edit
Mikolt 2007. okt. 23. Creative Commons License 23139
nem tudom, te melyik topicot olvasod, de se cukorbetegsegrol, se verzesrol nem tett emlitest. ezek nelkul teljesen ugy nez ki, mintha csak aggodna a terhessegeert, mint ahogy Gabor is irta. ezekkel egyutt, viszont egy kezeletlen tunetekkel jaro terhessegnek nez ki.
Előzmény: Törölt nick (23138)
Törölt nick 2007. okt. 23. Creative Commons License 23138
(írta, Gábor bele is vette a válaszába)
Előzmény: Mikolt (23137)
Mikolt 2007. okt. 23. Creative Commons License 23137

hat ezt elfelejtetted megemliteni, pedig a valasz szempontjabol veszettul nem mindegy.

 

az orvosodnak mar regesreg kellett volna adnia olyan gyogyszert, ami segiti lazitani a gorcsoket, de legalabb magneziumot kene szedned, az veny nelkul kaphato.

Előzmény: dorka28 (23136)
dorka28 2007. okt. 23. Creative Commons License 23136
Előzőleg volt egy méhenkívüli terhességem. A terhesség 13. hetéig vérezgettem is, és nagyon sokat görcsölt a hasam. Most meg kiderült az is, hogy terhességi cukorbetegségem van. Szóval ezek az okok, amiért veszélyeztetett vagyok.
Előzmény: Mikolt (23134)
Dr. Laufer Gabor 2007. okt. 22. Creative Commons License 23135
Kedves Fifikati,

26 éves vagyok, 2. terhesség, 17. hét. Találtam valamit a bal mellem felső részén, ami eddig nem volt ott. Először azt hittem egy véna, mert hosszúkás, kb. 6-7 cm, és pár mm széles, tömlő szerű. A bőr felszíne alatt van, tapintható, de látható is, ahogy kidomborodik. Hirtelen a védőnőnek tudtam megmutatni, de ő azt mondta, fogalma sincs, mi lehet, de szerinte sem véna, mutassam meg az orvosomnak. A kérdésem az, hogy várhat-e ez szerdáig, mert addig nincs rendelés, a munkaszüneti nap miatt. Anyumnak 40 évesen az egyik mellében rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak, nem tudom, ez számít-e valamit..

Varhat Szerdaig. Addig se izgulj, mert soha nem hallottam rakrol, ami 6-7 centi hosszu es par mm szeles. 26 eves korban meg amugyis valoszinutlen.

Amugy: szamit hogy anyudnak mellrakja volt, mert a statisztikak szerint a te mellrak valoszinuseged ezzel valamennyit emelkedik.
De ez NEM azt jelenti, hogy neked lesz mellrakod. De mindenesetre figyelj, vigyazz, havonta egyszer ellenorizd a melleidet.

Gabor
-----------------------------------
Kedves Moka25,

31 év, 1 gyerek, 2. terhesség kb. 6 hetében vagyok.
Gomba-gyanús panaszaimra (viszketés + érzékenység, folyás nélkül) a doki kenetet vett, ami negatív lett (idézem: "GO: neg., gomba: neg., trichomonas: neg., tisztasági fok: III. Megjegyzés: vegyes baktérium flóra, számos granulocyta), így amikor visszamentem, szteroid tartalmú krémet adott azzal az utasítással, hogy csak akkor használjam 1-2 este, ha már nagyon nem bírom.
Szerencsére a helyzet azóta - meglepetésemre mindenféle kezelés nélkül - sokat javult, a szteroidos cuccot eszemben sincs felhasználni, viszont nem értem a helyzetet:
1. ha nem gomba és nem baci, akkor mitől viszket?
2. mit keresnek ott a granulocyták (és ez baj-e)?
3. a III.-as tisztasági fok az jó vagy rossz? (Tudom, Gábor, hogy nem magyarázol lelelet, de talán a segítőid felvilágosítanak. Hozzájuk további kérdés, hogy a "GO" vajon minek lehet a rövidítése?)
Azt is meg kell jegyezzem, hogy az első terhességem során dettó ugyanezekkel a tünetekkel küszködtem folyton, de az én dokim nem vett sose kenetet, hanem simán a hüvelyváladékból lakmuszpapírral megállapította, hogy ez szerinte gomba, és végigpróbálgattuk a megfelelő kúp/krém arzenált. Lehetséges lenne, hogy ez ugyanaz a szitu és akkor is negatív lett volna a kenet?
Lehet, hogy ez az utolsó kérdés kicsit költői és/vagy nem megválaszolható, de azért érdekelne a véleményetek.


A GO valoszinuleg gonorrhea. A viszketes meg valamilyen fertozestol van, bakteriumos vagy gombas. A tenyesztes csak celzott bakteriumokrol van, attol még lehet ezer masik fajta is. De ha elmult, amugysem erdekes.

ANA magyarazata jo.

Gabor
-------------------------------------
Kedves izza,

A fogamzásgátló abbahagyása (tavaly október) után is rendszeres a ciklusom, 28 nap körüli. A menzeszem kb egy hétig tart, a napi mennyiség viszonylag kevés. A múlt hónapban a párommal lévő együttlétek után tapasztaltam egy kis vérzést, (semmi fájdalom, görcsölés stb), ami hamar elmúlt. Most is 28 napra (múlt héten szerdán) jött meg a menstruációm, a megszokott napi mennyiséggel, azonban még mindg nem múlt el! Sőt, a mai napon (11. nap) megváltozott a mennyisége (sokkal több) és a minősége, állaga is (sokkal világosabb).

Nőgyógyászommal egyeztettem, jövő hét szerdára kaptam időpontot. De paragép vagyok, ráadásul babát is tervezünk, légyszi írjátok meg a véleményeteket, mitől lehet


Sokmindentol lehet, ennyibol nem megallapithato.

Gabor
---------------------------------------
Kedves dorka28,

23 hetes veszélyeztetett terhes vagyok. Szinte egész nap fekszem, mert álló, ülő helyzetben a hasam egyből keményedik, ami főleg a köldökömnél, szúró, húzó fájdalommal jár. Előzőleg volt egy méhenkívüli terhességem. Lehetséges, hogy az összenövésektől fáj ennyire? Múlthéten voltam nőgyógyásznál, a méhszájam zárt, de nem mondott semmit, nem írt fel semmit. Ma meg olyan furcsa érzésem van egész nap: a hüvelyemnél furcsa, nyomó érzést tapasztalok. Ez normális? Mi lehet?

Amig nem olvastam azt, hogy most a huvelyednel erzel "nyomo erzest", azt irtam volna, hogy elmeletileg lehet osszenovesektol, nagyon alacsony valoszinuseggel ugyan (ilyent meg soha nem hallottam, hogy ha valaki ul vagy all AZONNAL kemenyedik). Igy azonban inkabb arra saccolok, hogy rettegsz attol hogy elveszited a gyereket valahogy (a mehenkivuli utan) es tobbnyire pszichologiai a dolog.

Gabor
--------------------------------------
Kedves Kosa Gyorgy,

Mr Spock, te vagy aki a mazda fórumba is írni szoktál?

Mazda forumba? Nem, nem en vagyok.

Feleségem terhes, olvastam itt: terhességi diabétesz hogy elkaphatja a cukorbetegséget. Hogyan tudjuk ezt kivédeni?

Elkerulni a tulevest, tartani azt a sulyt amit a nogyogyasza javasolt, megkerdezni ha nem javasolt, es normalis aranyban tartani a szenhidrat bevetelt. Ezzel nem lehet megakadalyozni a terhessegi cukorbetegseget, de lehet valamelyest csokkenteni a valoszinuseget.

Gabor
---------------------------------------
Kedves caravelle 1,

Ma reggel pozitív lett a tesztem.

A gondom, hogy van egy 3 éves lányom, aki mióta közösségbe jár, egyik fertőzésből esik a másikba, és sajnos rendszeresen elkapom tőle én is. Most is ki sem látszom az orrfolyásból és lázam is van. Úgy hallottam, az első időkbern a mindent vagy semmit elve érvényesül, vagyis ha károsodik amagzat, akkor úgyis elmegy. Bár nagyon nem szeretném elveszíteni ezt a babát, a kérdésem mégis az elkövetkezendőkre vonatkozik.

Ha továbbra is a lányom nagyjából havonta beszedi a vírust, én elkapom mint eddig, akkor ez a 9 hónap alatt milyen következményekkel jár a magzatra? Tudom, vannak vírusok, amik ártanak, most inkább azokra a szokványos influenza-szerű dolgokra gondolok, amik a leggyakoribbak. Párom azt mondja, ki kell venni a bölcsiből a picit. Ezt csak akor tenném, ha ti is ezt javasoljátok, mert imád járni. Nektek mi a véleményetek?


Nincs hivatalos olyan javaslat, miszerint egy terhes anya ki kell hogy vegye a masik gyereket a bolcsodebol, azert hogy megelozzon fertozo betegsegeket. De mivel tisztaban vagy hogy mirol van szo, vegulis ez a te dontesed kell hogy legyen.
Egy esetben vedd ki, ha neked nem volt rubeolad, es nem is vagy beoltva ellene.

Még egy kérdés: Ilyen koraterhességnél (nemrég mutatta ki a teszt), normális, hogy gombotsűfejnyi barnás váladék jön a mellbimbóból, a másikból meg vízszerű?

Nem, nem normalis, jelentsd az orvosodnak.

Gabor
-----------------------------------
Kedves ANA,

béres csepp

Az még letezik?

Errol egy vicc es egy tragedia jut az eszembe.
A vicc eloszor:
A 60-as evekben voltak a Vajda cseppek (hasonlo a beres cseppekhez). Allitolag mindenre jo volt, a megfazastol kezdve a szivinfarktusig. Akkoriban jott az a vicc, hogy betelefonalnak a jerevani radioba es megkerdezik a musorvezetot, hogy igaz-e az, hogy a Vajda cseppek segitik a megtermekenyulest. Mire a valasz:"A hir igaz, ugyan attol fugg, hogy hany eves a Vajda"

A tragedia? Well.......egyszer magyarorszagi latogatasaim soran osszejottem egy gimnaziumi iskolatarsammal, aki a felesege volt egy ugyanakkori haveromnak. Amig Mo-n eltem, ők voltak a nagy bridzs tarsasag. Miutan eljottem megszakadt a kapcsolat, de akkor (valamikor a 90-es evekben) meglatogattam. Es persze mivel orvos vagyok, hat egeszsegugyi kerdesek is feljottek.
Es ő probalt meggyozni arrol, hogy a béres cseppek milyen zsenialis, ő is hasznalja, csak ugy, altalanos megelozesi okokbol.
Es hogy hogy lehet hogy nyugaton nem ugrottak erre ra. Keveset vitatkoztam, aztan rahagytam.
Kevesebb mint egy evvel kesobb meghalt leukemiaban, negyvenvalahany evesen.

Gabor
Mikolt 2007. okt. 22. Creative Commons License 23134
akkor mitol vagy veszelyeztetett terhes?
Előzmény: dorka28 (23132)
Mikolt 2007. okt. 22. Creative Commons License 23133
nem. mutasd meg orvosnak. es ne masszirozgasd, mert mehosszehuzodasokat okozhat.
Előzmény: caravelle_1 (23131)
dorka28 2007. okt. 22. Creative Commons License 23132
28 éves vagyok, első sikeres terhességem. Nem kaptam a keményedésre semmilyen gyógyszert, nem is mondott semmit, csak hogy zárt a méhszájam.  
Előzmény: Mikolt (23121)
caravelle_1 2007. okt. 22. Creative Commons License 23131

Köszönöm lányok a választ.

Még egy kérdés: Ilyen koraterhességnél (nemrég mutatta ki a teszt), normális, hogy gombotsűfejnyi barnás váladék jön a mellbimbóból, a másikból meg vízszerű? Azért maszírozgattam, mert majd szét durran, annyira fáj.

 

Törölt nick 2007. okt. 22. Creative Commons License 23130

Ilyen alapon a 9 hónapot tölthetnéd otthon, 4 fal között is, a férjeddel egyetemben, aki nyilván ezalatt az idő alatt nem is menne dolgozni.

Ez teljesen butaság. Szemmel láthatóan fogékony vagy a vírusokra, ettől még a babának nem lesz baja. Magzatvédő vitamin, béres csepp és esetleg a kislányodnak is valami gyerek-multivitamin: ez minden, amit az ésszerűség határain belül tehetsz.

Előzmény: caravelle_1 (23128)
Mikolt 2007. okt. 22. Creative Commons License 23129
dehogy vedd ki, ne viccelj! semmi bajod nem lesz. szedjel magzatvedo vitamint, ha nagyon paras vagy, hordjal szajmaszkot, es ennyi eleg.
Előzmény: caravelle_1 (23128)
caravelle_1 2007. okt. 22. Creative Commons License 23128

Kedves Gábor és kedves segítők.

Ma reggel pozitív lett a tesztem.

A gondom, hogy van egy 3 éves lányom, aki mióta közösségbe jár, egyik fertőzésből esik a másikba, és sajnos rendszeresen elkapom tőle én is. Most is ki sem látszom az orrfolyásból és lázam is van. Úgy hallottam, az első időkbern a mindent vagy semmit elve érvényesül, vagyis ha károsodik amagzat, akkor úgyis elmegy. Bár nagyon nem szeretném elveszíteni ezt a babát, a kérdésem mégis az elkövetkezendőkre vonatkozik.

Ha továbbra is a lányom nagyjából havonta beszedi a vírust, én elkapom mint eddig, akkor ez a 9 hónap alatt milyen következményekkel jár a magzatra? Tudom, vannak vírusok, amik ártanak, most inkább azokra a szokványos influenza-szerű dolgokra gondolok, amik a leggyakoribbak. Párom azt mondja, ki kell venni a bölcsiből a picit. Ezt csak akor tenném, ha ti is ezt javasoljátok, mert imád járni. Nektek mi a véleményetek?

Köszönöm szépen.

Ani

Moka25 2007. okt. 22. Creative Commons License 23127
Értem, köszi!!
Előzmény: Törölt nick (23126)
Törölt nick 2007. okt. 22. Creative Commons License 23126

Valszeg azért, mert csak széles spektrumút tudott volna írni (vegyes baktérium flóra), amivel viszont mindent kinyír, és AKKOR már lenne gombád jól.

 

Szerintem örülj neki, h elmúlt magától ;-)

Előzmény: Moka25 (23125)
Moka25 2007. okt. 22. Creative Commons License 23125
Köszi, ANA!
És akkor a bacikra miért nem adott a doki vmi antibigyót? Vagy a 12. hétig azt sem szabad?
Előzmény: Törölt nick (23118)
Mikolt 2007. okt. 21. Creative Commons License 23124

nem tudja kivedeni. elmegy majd a terheleses vizsgalatra a 24-27. het korul, es majd annak az eredmenye megmondja, hogy oda kell-e figyelni, vagy sem.

 

mindenesetre a jozan, kiegyensulyozott etrend cukorszinttol fuggetlenul erosen javasolt.

Előzmény: Kósa György (23122)
Kósa György 2007. okt. 21. Creative Commons License 23123
Mr Spock, te vagy aki a mazda fórumba is írni szoktál?
Kósa György 2007. okt. 21. Creative Commons License 23122
Feleségem terhes, olvastam itt: terhességi diabétesz hogy elkaphatja a cukorbetegséget. Hogyan tudjuk ezt kivédeni?
Mikolt 2007. okt. 21. Creative Commons License 23121
hanz eves vagy? ez a mostani hanyadik terhesseged? milyen gyogyszert kapsz a kemenyedesekre?
Előzmény: dorka28 (23120)
dorka28 2007. okt. 21. Creative Commons License 23120

Kedves Gábor!

 

23 hetes veszélyeztetett terhes vagyok. Szinte egész nap fekszem, mert álló, ülő helyzetben a hasam egyből keményedik, ami főleg a köldökömnél, szúró, húzó fájdalommal jár. Előzőleg volt egy méhenkívüli terhességem. Lehetséges, hogy az összenövésektől fáj ennyire? Múlthéten voltam nőgyógyásznál, a méhszájam zárt, de nem mondott semmit, nem írt fel semmit. Ma meg olyan furcsa érzésem van egész nap: a hüvelyemnél furcsa, nyomó érzést tapasztalok. Ez normális? Mi lehet?

Köszönöm a válaszod, üdv:)

Szilvi

Mikolt 2007. okt. 21. Creative Commons License 23119
ilyen neha van. nem kell parazni, majd a doki megvizsgal.
Előzmény: izza (23117)
Törölt nick 2007. okt. 21. Creative Commons License 23118

Szia!

 

GO: valszeg Gonorrhea. Dehogynincs baci: vegyes baktérium flóra. Valószínűleg kicsit felborult a hüvely-flóra és nemcsak odavaló baktériumok voltak a hüvelyedben, aztán a helyzet magától rendeződött. Én legalábbis erre gondolok.

Előzmény: Moka25 (23116)
izza 2007. okt. 20. Creative Commons License 23117

Kedves Gábor, Mikolt!

 

A fogamzásgátló abbahagyása (tavaly október) után is rendszeres a ciklusom, 28 nap körüli. A menzeszem kb egy hétig tart, a napi mennyiség viszonylag kevés. A múlt hónapban a párommal lévő együttlétek után tapasztaltam egy kis vérzést, (semmi fájdalom, görcsölés stb), ami hamar elmúlt. Most is 28 napra (múlt héten szerdán) jött meg a menstruációm, a megszokott napi mennyiséggel, azonban még mindg nem múlt el! Sőt, a mai napon (11. nap) megváltozott a mennyisége (sokkal több) és a minősége, állaga is (sokkal világosabb).

Nőgyógyászommal egyeztettem, jövő hét szerdára kaptam időpontot. De paragép vagyok, ráadásul babát is tervezünk, légyszi írjátok meg a véleményeteket, mitől lehet..

 

 

Köszönöm!

Moka25 2007. okt. 20. Creative Commons License 23116
Kedves Gábor, kedves Segítők,

31 év, 1 gyerek, 2. terhesség kb. 6 hetében vagyok.
Gomba-gyanús panaszaimra (viszketés + érzékenység, folyás nélkül) a doki kenetet vett, ami negatív lett (idézem: "GO: neg., gomba: neg., trichomonas: neg., tisztasági fok: III. Megjegyzés: vegyes baktérium flóra, számos granulocyta), így amikor visszamentem, szteroid tartalmú krémet adott azzal az utasítással, hogy csak akkor használjam 1-2 este, ha már nagyon nem bírom.
Szerencsére a helyzet azóta - meglepetésemre mindenféle kezelés nélkül - sokat javult, a szteroidos cuccot eszemben sincs felhasználni, viszont nem értem a helyzetet:
1. ha nem gomba és nem baci, akkor mitől viszket?
2. mit keresnek ott a granulocyták (és ez baj-e)?
3. a III.-as tisztasági fok az jó vagy rossz? (Tudom, Gábor, hogy nem magyarázol lelelet, de talán a segítőid felvilágosítanak. Hozzájuk további kérdés, hogy a "GO" vajon minek lehet a rövidítése?)
Azt is meg kell jegyezzem, hogy az első terhességem során dettó ugyanezekkel a tünetekkel küszködtem folyton, de az én dokim nem vett sose kenetet, hanem simán a hüvelyváladékból lakmuszpapírral megállapította, hogy ez szerinte gomba, és végigpróbálgattuk a megfelelő kúp/krém arzenált. Lehetséges lenne, hogy ez ugyanaz a szitu és akkor is negatív lett volna a kenet?
Lehet, hogy ez az utolsó kérdés kicsit költői és/vagy nem megválaszolható, de azért érdekelne a véleményetek.
Köszi,
Móka
Törölt nick 2007. okt. 20. Creative Commons License 23115

Szia!

 

Én nem nőgyógyásznak mutatnám, hanem onkológusnak. Beutaló nélkül fogad az sztk-ban. Bőven elég a hosszú hétvége után felkeresni.

Igen, lehet jelentősége a pozitív családi előzménynek, de kár ezen agyalni. Én azt mondom, h minden, oda nem való dudorról jó minél előbb megtudni hogy micsoda.

Egyébként valószínűleg egy elzáródott és kitágult tejcsatornáról lehet szó.

Előzmény: FifiKati (23113)
Mikolt 2007. okt. 20. Creative Commons License 23114
persze, hogy varhat. nagy valoszinuseggel ez egy er, vagy mas csatorna, a vedono velemenyere nem kell adni. 6-7 centimeteres daganat nem alakul ki csak ugy a semmibol marol holnapra.
Előzmény: FifiKati (23113)
FifiKati 2007. okt. 20. Creative Commons License 23113

Kedves Gábor!

 

26 éves vagyok, 2. terhesség, 17. hét. Találtam valamit a bal mellem felső részén, ami eddig nem volt ott. Először azt hittem egy véna, mert hosszúkás, kb. 6-7 cm, és pár mm széles, tömlő szerű.  A bőr felszíne alatt van, tapintható, de látható is, ahogy kidomborodik. Hirtelen a védőnőnek tudtam megmutatni, de ő azt mondta, fogalma sincs, mi lehet, de szerinte sem véna, mutassam meg az orvosomnak. A kérdésem az, hogy várhat-e ez szerdáig, mert addig nincs rendelés, a munkaszüneti nap miatt. Anyumnak 40 évesen az egyik mellében rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak, nem tudom, ez számít-e valamit..

 

moes 2007. okt. 20. Creative Commons License 23112
nahát pont erre próbálok aludni napok óta. végül is jól alszom, de gyógyszertárban még nem voltam. kaptam viszont egy másik nőgyógyász telefonszámot...
Előzmény: Mikolt (23110)
Dr. Laufer Gabor 2007. okt. 19. Creative Commons License 23111
Kedves Felicitász,

Én jól vagyok időközben (hólyaggyulladást mondtál) és köszönöm az antibiotikumos tanácsot, már egyáltalán nem szedek fájdalomcsillapítót. Közben kint volt a midwife-om tegnap (vagy tegnapelőtt?) és átküldött egy vizeletmintát a labornak. Egyelőre elméleti kérdés amit felteszek, de tanítsál légyszíves: ha visszajön pozitívan, és kiderül, hogy mondjuk másik antibiotikum való erre a baktériumra, akkor lehet kezelés közben pl. négy nap Augmentinről teszem fel Nitrofurantoninra váltani, vagy végig kell szedni az egy hetet Augmentinből és csak utána lehet váltani másik antibiotikumra?

Nyugodtan at lehet valtani masikra.

31 éves barátosnénak, aki bő két héttel volt "lemaradva" mögöttem, tegnap megszületett a kislánya (részleteket még nem tudok) és köszöni a segítségedet. Én tettem fel a kérdéseit az elmúlt hónapokban és nem volt sok, de ami volt, az fontos volt.

Gratulalok baratnodnek is.

Gabor
----------------------------------------
Kedves hola181,

Ezt a betegséget el lehet kerülni mütét nélkül? Gyógyszerrel vagy kuppal?

Ha TENYLEG dysplasia (a kenet szerint is), akkor attol fugg hogy milyen foku (2-5 -ig)
2-vel lehet probalkozni, gyulladast csokkenteni, de azon felul nem, akkor mar valamifele beavatkozasra szukseg van.

Gabor
-------------------------------------
Kedves sam-sam,

Már rég írtam felétek, de most megint van miért. 29 év, két gyerkőc ( 5,5 éves és 13 hónapos) . Januártól nem szoptatok, május-júniusban szedtem utoljára fogigátlót, jelenleg katasztrófa ciklus. Aug-tól 2 hetente megjön és 2 hétig tart kb. Nem sok, de nem is elhanyagolható. Tegnap voltam dokinál, Clostylbegitet írt fel. Jól megijesztettek, hogy hát ép nem nem ez lenne a megfelelő módszer ciklusrendezésre. Ismerem valamennyire ezt a bogyót, annak idején a babaprojectre rásegítve szedtem is. Jövő pénteken uh. Szerintetek?

Ciklusrendezesre tenyleg nem Clostybegitet szoktak hasznalni. Hogy mitol van azt igy nem lehet megmondani, mert sokminden okozhat ilyen szimptomakat. Juniusig apolt es eltakart a fogamzasgatlo (ami rendben tartja a ciklust), anelkul ugy tunik hogy
rendezetlen. Ultrahang talan megmondja, de nem mindig. Ha nem akarsz teherbe esni, a legegyszerubb visszamenni a fogamzasgatlora.

Gabor