Keresés

Részletes keresés

Mikolt Creative Commons License 2007.10.02 0 0 22901

a betoltott 39 heten amiatt aggodni, hogy 17 hetesen elveteltel, es hatha ez is most az nekem valahogy nem fer ossze a fejemben. annal jobb, ha ez most magzatviz, nem? csattogj be az orvosodhoz es teszteljek le.

Előzmény: tbuvar (22900)
tbuvar Creative Commons License 2007.10.02 0 0 22900

Szia ANA!

 

Koszonom a valaszod.

Tavaly 17 hetesen veteltem ele magzatvizszivargas miatt. Igazabol sejtem milyen erzes a magzatvizszivargas. Szerencser ilyet most nem erzek.

 

Engem ez a fokozott valadek idegesit, mivel a terhessegem folyaman egyatalan nem volt es most furcsa, hogy "ennyi" van.

 

Ha azt mondod, hogy a nyakdugo "elmenetele" utan lehetseges ilyen foozott folyas, akkor probalok megnyugodni.

 

Koszonok mindent.

Előzmény: Törölt nick (22898)
Mikolt Creative Commons License 2007.10.02 0 0 22899

Kedves Mikolt,

nem kell a ctg miatt abbahagynod, amugy 36. hetet szoktak mondani, de vegulis mindegy. ebben a terhessegi korban tok nyolc, hogy beszeded, vagy sem.

Nem tokmindegy, a magnesium a terhesseg legvegeig csokkenti a mehosszehuzodast. Csak nem azonos arányban.

Gabor

pont az utolso mondatod volt a hozzaszolasom lenyege. 36 hetesen mar semmi szukseg arra, hogy leallitsa a joslofajasokat, ha meg szules jon ra, a magnezium nem fogja megakadalyozni:)

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (22895)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.02 0 0 22898

Szia!

 

A nyákdugó ha egyszer "elment", újratermelődik, és így folyamatosan távozik. Magzatvíz mindig víz-szerű, tehát nem sűrű. De ha arra gyanakszol, hogy a magzatvized folyik, jobb ha felkeresed az orvosodat.

Előzmény: tbuvar (22897)
tbuvar Creative Commons License 2007.10.02 0 0 22897

Kedves Gabor es Segitoi!

 

A tegnapi nap folyaman mar kertem toletek segitseget. A mai napon lettem 39 hetes es hetfo reggel tavozott valoszinuleg a nyakdugo, ami az en esetemben tojasfeherje szinu volt.

 

Azota is megnovekedett mennyisegu "hig" allagu feher folyasom van. A dokim azt mondta, hogy akkor menjek a korhazba ha gorcsolok, vagy elfolyt a magzatviz.

 

A kerdesem az lenne, hogy normalis lehet e, ez a megnovekedett folyas igy a szules elott? (viszketo erzesem nincs es a legutobbi kenetem is negativ lett)

 

Mindig attol felek, hogy a folyas soran magzatviz is tavozik, amit nem veszek eszre.

 

Szerintetek bemenjek a dokihoz es kerjem, hogy kenetbol allapitsa meg, hogy esetleg szivarog e a magzatviz? Vagy esetleg a magzatvizszivargasnak van valami jele?

 

Nagyon szepen kosoznom a valaszt. Egy aggodo kismama.

Arthurgazdi Creative Commons License 2007.10.02 0 0 22896
Kedves Gábor! Csatlakozni szeretnék a táblázatot kérők táborához. Utolsó menstruáció: 2007.05.03. Email: harangozor@t-mobile.hu Előre is köszönöm.
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2007.10.02 0 0 22895
Kedves Zoe21,

Jelenleg 38 hetes terhes vagyok első babánkkal és sajnos sikerült valamiféle bakteriális fertőzést összeszedni, amit a "cervix" nevű vizsgálat mutatott ki. (Nem tudom, ez Amerikában szokás-e, nekem az orvos 37 hetesen csinálta). Kaptam rá tablettát (Semicillin 250 mg/kapszula - 5 napig kell szednem napi 4x2-őt).
Kérdésem az lenne, hogy ha előbb születik a baba, mint, hogy a kontrollt levenné az orvos, akkor vajon lehet valami baja a babának szülés közben, ha még lennének baktériumok, vagy ilyenkor automatikusan császározzák az embert?


Cervix nem egy vizsgalat, hanem a mehszaj/nyak.
A vizsgalat egy tenyeszet amit rutinbol csinalnak, egy specifikus bakterium fajta miatt (strep-B, vagy beta-streptococcus).
A kontrollnak nincs jelentosege, mert az antibiotikum konnyen gyogyitja, es ovatosabb orvosok szules kozben is adnak antibiotikumot. Szules utan figyelik a babat egy picit jobban, es kesz. Emiatt nem kell csaszar.

Gabor
Ui: kozben latom hogy ANA mar valaszolt.
Szinten: esetleg mellozd a szexet szules utanig
--------------------------------
Kedves Mandala4,

Lenne egy kérdésem. Kb. 1 éve van egy méhszáj-gyulladásom. Már több nőgyógyásznál is jártam vele, de nem nagyon csinálnak vele semmit. Mindenki csak megállapította, hogy van, írtak fel rá Dalacin hüvelykrémet és Klion hüvelytablettát, és kész. Természetesen nem múlt el soha. Voltam UH-on is már, ahol kimutatták, hogy folyadékkal teli kis hólyag van ott.
Az egyik nőgyógyász, aki szintén írt fel gyulladáscsökkentőt, azt mondta, hogy el kellene mennem egy lefagyasztásra. Szerinte ez nem fáj, és megoldás lenne a problémára, mert magától nem fog elmúlni.
Ez tényleg megoldás lenne rá és valóban nem fáj? Ez mitől alakulhatott ki egyáltalán?
Ennek a fagyasztásos módszernek vannak következményei, szövődményei? A későbbiekben lehet majd még gyerekem? Nagyon félek attól, hogy meddővé válok tőle.


Honnan tudod hogy "nem mult el soha"? Az orvos mondta?
A lefagyasztas tenyleg nem faj. Az hogy megoldas-e, attol fugg hogy milyen meretu a gyulladas, azt csak ugy lehet megmondani ha latnam. A fagyasztas, ha hozzaerto es gyakorlott kezek csinaljak, nem befolyasolja a teherbeesest, terhesseget, szulest, a meddosegtol emiatt nem kell felned.

Gabor
-------------------------------
Kedves anita+akos,

tipikusan az a típus vagyok aki fél a fogorvostól, de még jobban a nőgyógyásztól. ezért nem merek elmenni.
Viszont elég ilyesztő tüneteim vannak. Jó ideje elég erős a hüvelyi folyásom, fehér színű, néha zselé szerű, emellett az alhasamat nagyon gyakran fájdalmasan érzem, főleg menstruációkor. Olyankor a jobb oldalamon mintha egy eret, vagy egy vezetéket is éreznék állandóan a lábtövenél is.
Amennyire sikerült utána néznem gombás fertőzésem lehet és nagyon meg vagyok ilyedve. Gondoltam elmegyek és veszek Betadine hüvelykúpot, az biztosan segít........vagy nem??? mit kellene tennem, és van-e mód hogy elkerüljem a személyes találkozót egy nőgyógyásszal. ha nincs akkor hol kellene keresnem egy megbízható orvost?
és ennek a betegségnek a kezelése mennyi ideig tart? és veszélyes-e nemi életet élni ezzel?


Nincs kiut, ezzel el kell menni egy nogyogyaszhoz. Es ha mar alhasi fajdalmaid is vannak, lehet hogy van egy fertozes ami atterjedt a petefeszkeidre. Ezzel ne jatszal, mert konnyen meddoseget okozhat kezeletlenul.

Meg amit Mikolt irt.

Gabor
-----------------------------
Kedves cipra32,

Tablazat elment

Gabor
------------------------------
Kedves tbuvar,

Egy kerdesben szeretnek segitseget kerni.

Holnap leszek 39 hetes terhes es ez az elso terhessegem.
Tegnap napkozben is eszleltem, hogy bo feher valadekom van, de ma reggelre egy ugymond egybefuggo kicsit kocsonyas, de feher vaklami tavozott belolem. Ket hete a kenetem tiszta volt, igazabol mozt sincs panaszom.
Azt szeretnem megkerdezni, hogy lehetseges, hogy ez volt a nyakdugo tavozasa? Errol minidg azt hallotam, hogy az veres, barnas szinu. Lehet szintelen is?
Kerem ha tudtok valaszoljatok, mert elegge meg vagyok ijedve.


Igen, a nyakdugo lehet szintelen is, de ha akarmilyen gyanu felmerul hogy magzatvizrol van szo (viz-szerü), azonnal irany az orvos vagy a korhaz, akkor is ha nem erzel fajdalmakat.

Gabor
-----------------------------------
Kedves pingvin77,

babát szeretnénk, de a ciklusaim 35-39 naposak. Ez az jelenti, hogy nincs peteérésem, és forduljak orvoshoz? Azt olvastam, hogy 35 nap felett nincs peteérés.

Ahogy Mikolt irta. Plusz, annak ellenere hogy 35-39 naposak a ciklusaid, eloszor kezd a palcikakat a 12. napon hasznalni, egyket honapig, aztan probald nehany nappal kesobb kezdeni, aztan ha nem latsz peteeres jelet, menjel el egy nogyogyaszhoz.

Gabor
--------------------------------
Kedves Felicitász,

ez itt a millió dolláros kérdés: a nyákdugó távozása után átlag hány nappal szülnek az emberek? Ne tessék nekem azt válaszolni, hogy "lehet aznap, lehet egy hét múlva", mert ezt már tudom. Nekem az kéne, hogy a "90 percentile" érték hova esik a grafikonon, két nap, három, nap, öt nap, mennyi?

30 év, első terhesség, minden rendben, 40+3, és pont a kiírás napján este 11 körül ment el a nyákdugó, előtte nap külső méhszáj 1 cm-re nyitva, belső zárva. Néha keményedem és fájdogálok, de minden rendszer nélkül, és nem is annyira ritmikus a dolog, mint inkább állandó fájdogálás, derekam, hátam, medencém. Gyerek beállva a csontba fejjel lefelé, sokat kalimpál és ficánkol. Éjszakákat még mindig végigalszom, tudok enni, inni, mászkálni, és már kisuvickoltam az egész lakást. Doktor Úr, mikor fogok szülni???? (:-))


Lehet aznap, lehet egy hét múlva :)
Nem viccelek. Ha van is errol statisztika, en nem ismerem. Tudom hogy ilyenkor a nők nagyon turelmetlenek, es szeretnenek tulesni rajta, de tenyleg nincs egy biztos metodus ami kimutatna hogy pontosan mikor. Ne felejtsd el, hogy arrol van statisztika, hogy a nők, mindossze 7-8 szazaleka szul azon a napon amikor "hivatalosan" kellene. De alapjaban mindegy, hiszen gondolom a 41. heten nalatok is beinditjak a szulest. Ami ezek szerint 4 nap mulva kellene hogy legyen.
(szex [ovatosan] neha segit a ondoban levo prostaglandin miatt).

Gabor
Ui: sok sikert, konnyu szulest kivanok
---------------------------------------
Kedves Pöticicó,

Az első UH-ra (6-7 hét) üres hólyaggal kell menni vagy telivel? Mert a dokim azt mondta telivel menjek, viszont most olvasom, hogy a hasira kell telivel, a hüvelyire pedig üressel menni. Nekem hüvelyi lesz - gondolom, hiszen nagyon korai a terhességem. Lehet, hogy megszokásból, mondta a teli hólyagot miközben a beutalómat írta?

Menjel csak teli holyaggal. Kipisilni azt sokkal hamarabb lehet, mint varni arra hogy egy ures holyag feltoltodjon.

Gabor
-------------------------------------
Kedves misbit,

Ugyan nem engem kerdeztel, de veletlenul eszrevettem amit kerdezel.

Harmadik babámat várom, 35 hetes terhes vagyok. A második lányom farfekvéses volt, ettől függetlenül "simán" nem császárral szültem. Sok problémánk volt, nem tudom mennyire van a farfekvéssel összefüggésben, de a nyakizma is megsérült, és féléven át kengyelben volt a kötött csípője miatt. A kis feje meg olyan fektetett tojásformájú volt. 3 héttel ezelőtt UH-n megállapították, hogy farfekvéses a babó, és a popsija van ott, ahol a buksijának kellene lenni. Jobb oldalamon, a köldököm mellett tisztán érzem a buksiját, mocorog, de biztos nem lehet túl kényelmes neki. A kérdésem mivel segíthetnék neki, hogy átfordulhasson, a másik kérdésem, hogy az előző terhesség/szülés utáni problémák most is jelentkeznek majd - vagy ezek a dolgok nem feltétlen a farfekvés velejárói, és a harmadik kérdésem, hogy esetleg császáros szüléssel kiküszöbölhető e mindez.

Farfekveses huvelyi szulest ma már csak nagyon maradi (de gyakorlott) orvosok csinalnak, es csak elmaradt mamak ragaszkodnak hozza. Egyszeruen kimondva: sokkal veszelyesebb a babara nezve. Persze hogy neha nincs baj, hiszen sokmillio even keresztul a nők szultek farfekveses gyerekeket, de joval nagyobb volt az ujszulott halalozas es sokkal tobb "furcsa" ember setalt a vilagban. Ha az orvosod csaszart ajanl, azonnal fogadd el vita nelkul, akkor is ha az elozo gyereked sikerrel jott a vilagra.

Kedves Mikolt,

nem kell a ctg miatt abbahagynod, amugy 36. hetet szoktak mondani, de vegulis mindegy. ebben a terhessegi korban tok nyolc, hogy beszeded, vagy sem.

Nem tokmindegy, a magnesium a terhesseg legvegeig csokkenti a mehosszehuzodast. Csak nem azonos arányban.

Gabor
----------------------------------------
Kedves Corsica1,

szeretnék én is kérni a táblázatból.

Utolsó mens.: aug. 19.


Email cim nelkul nem tudok kuldeni.
Ird meg, az utolso menziddel egyutt (nem keresek vissza dolgokat).

Gabor
----------------------------------------
Kedves Moka25,

Tablazat elment

Gabor
Ui: ugyan még nem is maradt el a mensesed, de feltetelezem hogy volt egy positiv teszted
----------------------------------------
Kedves adél2

Tablazat elment

Gabor
adél2 Creative Commons License 2007.10.02 0 0 22894

Kedves Gábor!

Csatlakozni szertnék a táblázat-kérőkhöz!

u.m: ápr.20.

címem:molnaragi72@freemail.hu

Köszönettel!

Moka25 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22893
Kedves Gábor,

már én is nagyon kíváncsi vagyok a táblázatra;))
U.m.: 09.04.
moka25(kukac)freemail(pont)hu
Köszi!:)
Corsica1 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22892

Elnézést, kegves helyett Kedves :)

Corsica1 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22891

Kegves Gábor,

szeretnék én is kérni a táblázatból.

Utolsó mens.: aug. 19.

 

Köszönöm!

quizas Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22890
Misbit,
A beszélgetősbe írok neked.
Előzmény: misbit (22880)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22889
Perszehogy befolyásolja, épp az a cél: hogy ne legyenek idő előtt fájásaid. Ha a CTG a 36. héten rendszeres fájásokat detektál, simán befektetnek és infúzióra kötnek, ez pedig nem célod :-)
Előzmény: misbit (22888)
misbit Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22888
Köszi mindkettőtöknek. Azért gondoltam hogy abba kell hagyni CTG előtt, mert amikor szedem, ezek a jóslófájások sokkal sokkal enyhébbek, és ritkábbak- és gondoltam a CTG eredményét is befolyásolná a gyógyszer. Ezért jó, hogy kérdezhetek - mégha bugyutának is tünnek a kérdéseim.
Mikolt Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22887
nem kell a ctg miatt abbahagynod, amugy 36. hetet szoktak mondani, de vegulis mindegy. ebben a terhessegi korban tok nyolc, hogy beszeded, vagy sem.
Előzmény: misbit (22885)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22886
Nem kell abbahagynod, miért kéne? 37-38. hét körül érdemes abbahagyni.
Előzmény: misbit (22885)
misbit Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22885
: ) Hát nem mindegy, félre is értettem. Köszönöm a válaszodat. Lenne még egy kérdésem. Hetek óta jósló fájásaim vannak, elég sűrűn,  pedig sokat fekszek, éjszaka is fel fel ébredek emiatt. Magnéziumot szedek. CTG-re kell mennem 2 hét múlva. Előtte gondolom abba kell hagyni a szedését - jól gondolom? És mikor hagyjam abba? A dokimtól elfelejtettem megkérdezni.
Előzmény: Mikolt (22883)
Danae Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22884
Mikolt nem használ ékezeteket, ezért lehet, hogy azt írta, nem szülnek, de az is lehet, hogy azt írta, hogy nem szülnék.
Ez hátha meghatja, és egyszer-egyszer nembritish abc-t is használni fog.
Előzmény: misbit (22882)
Mikolt Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22883
az ekezet hianya megzavart nem szulnek, mint nem szülnék. pont azok miatt, amiket leirtal a masodik, farosan szuletett gyermekedrol.
Előzmény: misbit (22882)
misbit Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22882
Akkor most én mondtam neked újat: a lányom tényleg faros volt, és megszültem, a popsija született meg először. - azért remélem  pár hét múlva ha nem sikerül átfordulnia neked lesz igazad és tényleg császáros leszek.
Mikolt Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22881

1. hagyd beken a gyereket. megvan az oka annak, hogy miert fekszik ugy, ahogy.

 

2. farfekveses babat nem szulnek huvelyi uton. egyertelmuen megviseli.

Előzmény: misbit (22880)
misbit Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22880

Harmadik babámat várom, 35 hetes terhes vagyok. A második lányom farfekvéses volt, ettől függetlenül "simán" nem császárral szültem. Sok problémánk volt, nem tudom mennyire van a farfekvéssel összefüggésben, de a nyakizma is megsérült, és féléven át kengyelben volt a kötött csípője miatt. A kis feje meg olyan fektetett tojásformájú volt. 3 héttel ezelőtt UH-n megállapították, hogy farfekvéses a babó, és a popsija van ott, ahol a buksijának kellene lenni. Jobb oldalamon, a köldököm mellett tisztán érzem a buksiját, mocorog, de biztos nem lehet túl kényelmes neki. A kérdésem mivel segíthetnék neki, hogy átfordulhasson,  a másik kérdésem, hogy az előző terhesség/szülés utáni problémák most is jelentkeznek majd - vagy ezek a dolgok nem feltétlen a farfekvés velejárói, és a harmadik kérdésem, hogy esetleg császáros szüléssel kiküszöbölhető e mindez.

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22879
Olyan nincs, h üressel _kell_. Hüvelyinél nem olyan nagy baj, ha nincs teljesen tele  ahólyag, hasinál jobban látnak, ha teli van.
Előzmény: Pöticicó (22878)
Pöticicó Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22878

Kedves  Mikolt!

 

Az első UH-ra (6-7 hét) üres hólyaggal kell menni vagy telivel? Mert a dokim azt mondta telivel menjek, viszont most olvasom, hogy a hasira kell telivel, a hüvelyire pedig üressel menni. Nekem hüvelyi lesz - gondolom, hiszen nagyon korai a terhességem.  Lehet, hogy megszokásból, mondta a teli hólyagot miközben a beutalómat írta?

Mikolt Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22877
tetszik, nem tetszik: nem lehet tudni. plane nincs ertelme 4 nappal ezelotti adatokbol talalgatni. a nyakdugo semmi mast nem jelent, csak azt, hogy elkezdodott a tagulgatas. ugyanugy nem lehet belole saccolni, mint a joslofajasokbol.
Előzmény: Felicitász (22876)
Felicitász Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22876
Kedves Gábor (vagy aki tudja),

ez itt a millió dolláros kérdés: a nyákdugó távozása után átlag hány nappal szülnek az emberek? Ne tessék nekem azt válaszolni, hogy "lehet aznap, lehet egy hét múlva", mert ezt már tudom. Nekem az kéne, hogy a "90 percentile" érték hova esik a grafikonon, két nap, három, nap, öt nap, mennyi?

30 év, első terhesség, minden rendben, 40+3, és pont a kiírás napján este 11 körül ment el a nyákdugó, előtte nap külső méhszáj 1 cm-re nyitva, belső zárva. Néha keményedem és fájdogálok, de minden rendszer nélkül, és nem is annyira ritmikus a dolog, mint inkább állandó fájdogálás, derekam, hátam, medencém. Gyerek beállva a csontba fejjel lefelé, sokat kalimpál és ficánkol. Éjszakákat még mindig végigalszom, tudok enni, inni, mászkálni, és már kisuvickoltam az egész lakást. Doktor Úr, mikor fogok szülni???? (:-))
Mikolt Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22875

hasznalj 3-4 honapig peteeresjelzo palcikat, ha nem jelez ennyi ido alatt, fordulj orvoshoz. semmi nem zarja ki, hogy peteeresed legyen ilyen ciklussal.

Előzmény: pingvin77 (22874)
pingvin77 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22874

Kedves Gábor és Segítők,

 

babát szeretnénk, de a ciklusaim 35-39 naposak. Ez az jelenti, hogy nincs peteérésem, és forduljak orvoshoz? Azt olvastam, hogy 35 nap felett nincs peteérés.

 

köszönöm.

wawabagus Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22873

:-DDDD!

Köszi!!!!!!!!!

Én akkor benne vagyok az 50%-ban, annyira hogy édeségekkel álmodom :-D!

Köszi és szép napot neked!!

 

Előzmény: Mikolt (22872)
Mikolt Creative Commons License 2007.10.01 0 0 22872

nem minden nonek, csak kb 50%-nak. a tuszorepedes es a menstruacio beindulasa kozti idoszakban csokken a szterotonin termeles. ebbol az anyagbol ha keves van bennunk ingerlekenyek leszunk, faradtak, depressziosak, rosszkedvuek, nagy etvagyuak (PMS klasszikus tunetei). ezt probalja ellensulyozni a szervezet az edesseggel (elsosorban csokoladeval).

 

ha az erdekel, hogy ezt mivel lehet kivaltani, mielott 200 kilosra eszed magad: folsav tartalmu cuccok, valamint feherjek (hus, hal, tojas).

Előzmény: wawabagus (22869)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!