Köszönöm a ma reggeli önzetlen és tisztességes segítséged!!! Bár mindenki hasonlóan gondolkodna, dolgozna. (Tisztelet azon kevés kivételnek, akit az ügy során megismertem, és hasonlóan viselkedett!).
Többieknek (Infinity téma vége):
Ma reggel Cicabácsi felrakott két használt Dunlop Sport sp1-et (215/55 r16) a téli lemezfelnimre előre. Tettem egy próbakört. Egyenesen ment az autó, de azért én megkértem, hogy csapjon egy kört Ő is vele, mert a magam ítéletében már nem bízom. Szerinte rendben van, és a futómű is. Visszaszerelés után megkértem, hogy tegyen egy próbakört a most fent lévő Falken FK452-vel /205/50 R17/. -Ezt kaptam/vásároltam annak idején az importőrtől az Infinityk helyett.- A Falken észrevehetően jobbra húzott egy picit szerinte is (de nem vészes).
Abban maradtunk, hogy elkoptatom a Falkent és akkor veszek majd 16-os könnyűfém felniket új, asszimetrikus gumikkal (205/55 R16). Ez a méret olcsóbb, mint a 17-es.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek akik önzetlenül segített a kálvária során (A6V6, DiabloCorsa, Cicabácsi és a többiek, akik tanácsokkal ötletekkel segítettek.)!
Jó- jó, de én közben előrébb voltam mint te, mert egy meganera kellene a gumma aminek a gyári mérete 185/60r15 és erre kellene 195/65re15 itt már a különbség csak 32mm.
Bocsi, de ezt nem osztottam meg veled, csak a 185/60r15 váltóméretét, ami 195/55r15. Itt tényleg~40mm az átmérőkülömbség a 195/65 r15 -höz képest.
Az ár eléggé jó. Eléggé csúszott ez a guma, de akinek (Nyúl) eladtam a maradék 2db ot lehet, hogy kell ez is... Sikerűlt 1xrre hazavágnom 2db ot, meg egy Zender felnit is:/
A good-year excelence (607-esen használom) nagyon bejött, itt vásásroltam én is nagyon jó áron. Sokkal kevésbé sétál az úton a 225 széle gumi mint mások.
Más.
Segítségét szeretném kérni az itt fórumozó profi gumisoktól. Van 4 eladó A6 lemezfelnim (15-ös) amit (98-as gömbölyűn használtam) most elvinnék egy 2002 -es faceliftes A6-osra. Jó erre is az enyém ??
Sziasztok! 2000-es évjáratú Suzuki Swiftre szeretnék venni téligumit (felnire kéne szerelni felni van, csak gumi kell, és szeretném még a csúcssszezon előtt elintézni). Szempontok:
- nem vezetek állat módon, inkább átlagosan és visszafogottan, nem szoktam határon autózni, meg 1000-es swifttel az ember egyébként sem ugrál :-) , tehát ilyen stílushoz legyen biztonságos.
- jó lenne ha minél több ideig elmenne, legalább 3-4 telet (télen kb 4-6 ezret fog menni a gép).
- Nem szeretnék darabjáért 9-10 ezernél többet adni (felnire szereléssel).
Daytont nem szeretnék, arról nem jókat hallottam. Örülnék ajánlatoknak!
Köszönöm a segítséget és az adott/megtartott szót!!!!!!!
Szóban azért megköszöntem a segítséget, mikor találkoztunk:-) De azért itt ismét megteszem: Köszönöm.
Kár, hogy nem sikerült a dolgot igazán megoldani. Asszem az elhúzással most már együtt fogok élni, és új plussz felszereltségként említem mindenkinek:-)
Kösz:
f.
UI: Köszönet mindenki másnak is, aki korábban segített (A6V6, stb.).
Múlkor ajánlottál felnit, amire én válaszoltam (2007-09-06 13:28:36 (#46708)), de erre még nem láttam commentet...
A lényeg (MAM W2 6.5x15 ügyben), aztán lehet elbattyogok érte:
- Szégyellem magam, de nem emléxem, mi lett a konklúzió a MAM felnikkel kapcsolatban, mármint anyagminőségét tekintve (olyan Alessio-kategória-e)?
Az ET gondolom 38 körüli?
Ja, gumiból nyári (195/60/R15). A mostani (nyári) gummáim 3 évesek (Turanza ER70), bőven van minta, így az nem létkérdés, de egy igazán jófajta, ámde jó áron kínált max. 2 éves esetleg érdekelhet :)
felesleges bármit is mondani, mert majd arról is kideríted hogy neked az nem számít, meggyőzöd magad hogy neked akkor is jó, ennek fényében válassz valami méretet és tedd fel
És mi az a méret különbség, amit még érdemes akarni?
Teszem azt 20mm-t már sokall a kalkulátor, de km órás anomáliákon kívül okozhat más meglepetést? Elhangzott, hogy teljes terhelésnél alászedve beleér valamibe, de ilyen esetben a szélesítés és az EP eltérés már valószínűbb problémának látszik.
km-óra kevesebbet mutat --> majd fejszámolok
beleér valamibe --> nem megy teljes terheléssel
magasabb a súlypont --> ja, 1cm-el. Viszont ennyivel nagyobb a hasmagasság is. Egyébként sem állatkodok az úton.
Tudjátok mi a különbség a Hidra a Vidra és a Cobra között??? - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - A Vidra és a Cobra felmegy a Hidra, de a Hidra nem megy fel sem a Vidra sem a Cobra.