orsialaplage: rosszul fogalmaztam, bocsi :) Igen, kiderült számomra, hogy már diagnosztizált PCOd van, csak azt akartam írni, hogy a sok hipo(glikémia) nem lehet inzulinrezisztencia jele, mert az fordítva működik. Ha IR-ed lenne, akkor magasak lennének a cukraid, nem pedig alacsonyak (IR: ellenáll a szervezet az inzulinnak, ami így nem tudja megfelelően lebontani a vérben a cukrot, ezért megmarad a cukor a vérben, nem hasznosul fel energiaként a szervezetben és ezért lesz magas a vér cukor értéke - ha leesik a vércukra valakinek, akkor túl sok az inzulin adott pillanatban a vérben, tehát elvileg ez az ellenkezője az inzulin rezisztenciának). Ezért is vagyok biztos benne, hogy ha több CHt eszel, az csak jót tehet. Nem kell sokat enni, csak annyival többet, amennyivel ezek a rosszullétek valóban elkerülhetőek. A napi 100gr CH nagyon kevés egy felnőtt nőnek, főleg, ha szeretne babát, függetlenül a PCOtól. Szóval nem tudom elképzelni, hogy IR-ed lenne, elvileg lehet, de akkor nagyon valószínűtlen lenne, hogy hipoid lennének kevés CH bevitel esetén - én ezt kizártnak tartom, de nem vagyok orvos, csak tapasztalt cukros.
A különbség abból adódik, h. Petrányi Cipruson él, Tűű pedig itt és a hazai törvények vonatkoznak rá.
A hazai szabályok szerint viszont nem ajánlott terhesség és szopi alatt. (Legfőképpen azért, mert a terhességi diab kordában tartására az inzulin a javasolt szer, nem a met!)
Ha vkinek véletlenül beteg babája születik és bepereli Tűű-t, még le is csukják a dokit!
Viszont ott az Ergam cseppek, ami a szülést követően a méhösszehúzódás elősegítésére adnak, ugyanakkor a gyógyszerkönyv szerint kontraindikált szopi alatt!!!!!}:(
A candida kezelésére alkalmazott Diflucan itthon kontraindikált szopi alatt, miközben külföldön a szopi alatti emlőbimbó candidiasisra adják többszörös dózisban, külön kiemelve, h. a gyerek egyidejű szájpenészét külön kezelni kell, mert annyira kevés jut át az anyatejjel a babába!!!!
Szóval az itthoni szabályozás jól el van maradva.
Amiket írtál, azzal mélyen egyetértek, én is ugyanezen indokból szedtem végig.
Nagyon sok a terhességi diabos újabban a PCOS-s topikokon (mert hálistennek egyre több a babás!!!! :) ).
Egyszerűen borzasztó nézni, amit szenvednek a diétával. Ha magamból indulok ki, én egy fél disznót meg tudtam volna enni a 3. trimeszterben!!!
A pro és kontra ügyben, ha tudsz angolul, elég bepötyögni a gugliba a "metformin" "pregnancy" "breastfeeding" szavakat és ömlik az infó!
nem, nem kaptam se előtte se közben antibiotikumot... amikor viszont már mindenem gyulladásban volt akkor több kúrának is le kellett mennie - és az új nőgyógyász teljesen ki volt rám akadva, mert azt hitte, hogy én már csak akkor mentem orvoshoz amikor bazi nagy volt a baj -már járni se tudtam úgy görcsölt a hólyagom környéke- és magyarázkodhattam, hogy én már hónapok óta az Istvánba járok csak most betelt a pohár ... (mondjuk annyi előnye volt a dolognak, hogy miután a gynevacos Istvános nő mindenféle kenetvétel nélkül kijelentette, hogy ez Trichamonas, én úgy ledöbbentem - ld. honnan a fenéből szedtem volna össze- hogy elmentem, és az összes létező xarra megcsináltattam a mintavételt... és mondanom se kell, hogy várakozásomnak megfelelően az összes kutyafüle negatív lett)
Ha az a sarlatán lelkiismeretesen tette volna a dolgát akkor először kikezelte volna a dolgot és csak utána kezdett volna a h.flórával foglalkozni.
Az a nő egy sarlatán én ezért nem hiszek abban amit reklámoz.
+ A gombák természetes velejárói az emberi létnek..a gond csak az amikor túl sok lesz belőlük... így nem a kiírtásuk a cél :)
Ja... egyébként mai fejjel már tudom, hogy mi volt ez a gombás támadás... A PCO következménye volt -a 2. nődoki kiírt egy terheléses cukorra mert neki is gyanús lett a dolog- és az hozta elő, hogy a ragyáim miatt elkezdtem szedni a Yadine-t ami szemmel láthatóan totálisan hazavágta a hüvelyflórám... (úgyhogy a gomba elmúlása valszeg amiatt lehet, hogy nálam a terhességgel elkezdett rendeződni a hormonháztartásom is, a diéták miatt pedig a cukrom is másképp működött... vagymi)
A protexinről viszont már nagyon sok jót hallottam, azt lehet, hogy én is kipróbálom egyszer...
Egy kérdésem lenne hozzátok, mert ez most nekem aktuális lesz. A véleményetek és a tapasztalatotok nagyon érdekelne!
Van ugye két szaktekintély, tőlük személyesen is megkérdezném, csak ez nem olyan egyszerű-ráadásul a kérdezz-felelek most szünetel a pcos. honlapon.
Mindketten elkötelezett hívei a PCOS és az IR gyógyításának, a mihamarabbi diagnózisnak és a szövődmények megelőzésének. Én szívem szerint mindkettő véleményére adok (és örülök, hoyg vannak MO-on ma ilyen orvosok)-nagyjából meg is egyezik-kivéve szerintem a legkritikusabb kérdést: terhesség-meforal (metformin)
-A terhesség és szoptatás alatt a meforal végig szedhető (Dr. Petrányi), szoptatásnál is
-A terhesség 12. hetéig szedhető a meforal (Dr. Tűű)(szoptatásnál sem ajánlja)
Itt állok, nem tudom, mit csináljak.
Egészségügyis révén előszedtem a régi élettan és gyógyszertan könyveimet, az emlékeimet és egy rahedli lexikont. Arra jutottam több nap rágódás után, ha árt a gyógyszer, akkor a legveszélyesebb első trimeszter alatt kifejti kártékony hatását, hiszen az osztódó sejtek akkor a legfogékonyabbak a gyógyszerekre is. Utána már biztosan nem árt jobban, mint addig. A gyerekből később meg nem jön felém semmi olyan, ami a pcos-emet "meggyógyítaná", sőt még terhességi cukorbetegségem is lehet, az amúgy is kontaklencsére szoruló szemem meg tovább romolhat, sőt lehet hogy tejem se lesz. Arra jutottam, hogy az ingadozó vércukorszint (ő se kap elegendő tápanyagot), a diabétesz és a többi sokkal többet árthat a babának, mert nekem is árt, mintha szedem a gyógyszert.
Ha magzatkárosító lenne a gysz, akkor még ha csak a terhesség előtt abbahagytam volna-mivel nem olyan gyors a lebomlási ideje-már károsítaná a gyereket. Plusz az bizonyított, hogy a vetélés kockázatát lecsökkenti.
De én nem vagyok orvos, sajnos. Saját felelősségre szedem. Nagyon várom a szeptembert, hogy mi a kutatás eredménye.
Nem lehet, hogy kaptál előtte vagy utána antibiotikumot (akár 5-5 hónap !)?-bármi miatt-, mert a gombák imádják. A mikro laborokban a gomba táptalaj egyik alkotóeleme az antibiotikum. Ez az injekció (gynevac) passzívan immunizál, olyan mint a szájon át szedhető probiotikum (pl. Protexin), a normál flórádat erősíti. Az étrend miatt is lehetett (szénhidrát stb.), a terhesség amúgy segít, mert a gyerek elvonja még a gombáktól is a táplálékot, 9 hónap alatt meg csak kinyúvvadnak.
Én nem reklámozom, csak mi úgy voltunk vele, mindent kipróbálunk, ami nem brutális és segíthet. De nem tudom, a végén mi segített, de ártani nem ártott semmi.
Azt hiszem Neurosam-nak hívják azt a szert (poralakú, olyan mint a mész, még az íze is, nagyon rossz, de használ), patikákban és bioboltokban kapható, ami 4-5 hónap alkalmazás alatt kíméletesen elpusztítja a szervezetben lévő-nem odavaló- gombákat és helyreállítja a normál flórát.Nagyon rossz, de ha kibírja az ember, akkor jó lesz.
Azért kiváncsi lennék, próbálta még köztetek valaki a gynevacot, mi volt a tapasztalatotok?
Köszi, nagyon jól esik. Én is jobban örültem volna, ha nem kell semmi plusz bogyó, de az a lényeg, hogy ok legyen minden.
A www.gynevac.hu oldalon van egy csomó infó. 1 főre (de a férjet is lehet kezelni, ha gyulladása van, vagy ha minden ok, de mégse jön össze) 1 doboz inj. kell beadni 7-14 naponta (10 nap a legopt.) 9000 Ft. Bármilyen orvos felírhatja, a háziorvos is. Beadni orvos vagy áploó adhatja be, mi a háziorvoshoz jártunk és az asszisztens adta be. Sajnos nyaraltunk és más háziorvoshoz kellett menni a 2. és
. inj-nál, le is gomboltak rólunk 2* 600-600 Ft. vizitdíjat, mire hazajöttünk és az itteni doki közölte, hogy aki injekciókúrán vesz részt, az vizitdíjmentes, bárkihez megy. Marha jó. Szóval erre is figyelj, mi feleslegesen kidobtuk a pénzt az ablakon.
Nekem nem volt észrevehető gyulladásom, csak a ph nem volt a legjobb, de azt is helyretette. A férjemnél minden ok volt, de árteni nem árt, meg egy kicsit szenvedjen ő is (szegény be is lázasodott tőle, de hősiesen tűrte). Ez az inj. megelőzi (bizonyítottan) a rejtett gyulladások miatti méhlepényproblémákat.
Gratulálok a babátokhoz, már én is úgy babáznék...
Nézelődj körbe előtte, hogy lehet-e egyáltalán kapni, majd ha rászánjátok magatokat. És keress rá, sok fórumos és egyéb beírásból tájékozódhatsz érvek és ellenérvek kapcsán, hogy hiszel e benne. Pl. a Lombikos topicokban sokszor felmerül támaként. Elvileg felderítetlen mindenféle nőgyógyászati gyulladásokra van. Hogy kinek használ, kinek nem azt döntsd el te, és hogy hiszel-e benne, hogy használ. Ha igen, olyan 10 000 Ft-os nagyságrendű az ára(kettőtöknek). És a párodnak is érdemes akkor már beadni, hogy ne legyen ping-pong fertőzés miatt haszontalan. Állítólag fél-egy évre hatásos, utána ismételni kell(nekünk pl. most jár le, de a terhesség miatt ezzel most nem foglalkozunk). 5 db. szuri van benne fejenként, amit izomba kell beadni(tehát orvos kell hozzá) kb. 10-14 naponta, amíg el nem fogy. Bárki felírhatja, háziorvos, nőgyógyász.
Konkrétan a dokival semmi bajom, csak pl. a leírásodból is az derül ki, hogy hosszútávon megfontolt, és hosszú időre szóló kezelés, mint olyan, nem látszik a tetteiből, de ajaj, hogy én itt leszóljak egy dokit is, aki legalább foglalkozik a PCOS-okkal. De azért én óvatosan kezelem ezt az ő a szakértő, ő tudja. Sokszor és sokaknál bebizonyosodott már, hogy egy orvos nem orvos, és több szem többet lát, többet tapasztalt mint egy. Szóval azért én senkit nem Istenítek az egekig. De lehet, hogy ezt csak én ítélem meg rosszul a leírásodból. Ez a csapongás, hogy most szedje, majd hagyja el, majd mit tudom én, szedjen "találomra" egy másikat, szóval nekem ez nem tiszta. Merthogy ugye ez az IR és a PCOS nem fog csak úgy magától elmúlni, és idő kell ahhoz, hogy megfelelően karban legyen tartva valaki. És ez a próbálkozunk a betegen, hátha valamelyik bogyó majd beválik nála, hát ez a halálom. Nem érzem magam kisérleti nyúlnak, hogy így kéne valakin próbálgatni.
Dehát most babáztok, egyenlőre ez a lényeg, aztán ha megvan a baba, és visszarendeződik a párod szervezete, majd akkor gondolkodjatok el a dolgon mégegyszer.
Addig meg jobban odafigyelni a cukorértékekre, és nem lesz gond.
Ez minden anyukánál előjön úgy a gyerek 4. hónapos kora táján.
Végtelen kimerültség, levertség. Eddigre elfogynak a tartalékok.
Pláne, ha ennyiszer kelsz éjjel!
Ha egyszer megtanult hasra fordulni, akkor hasra is fog fordulni, akárhányszor fordítod vissza!
Az egyetlen megoldás, ha nappal gyakoroltatod a visszafordulást. Kb. két hét alatt meg fogja tanulni, onnantól ő dönti el, h. hason, v. háton alszik!
Ne félj a hason alvástól, nem fog megfulladni!
Nálunk pont fordított volt a probléma. A Gergő hason aludt a kezdetektől, majd megtanult hanyatfordulni, viszont nem tudott hanyatt elaludni, visszafordulni viszont nem tudott. Én is forgattam egy darabig, de aztán elfáradtam, kiborultam.
Egy estét hagytuk sírni, másnapra megtanult az oldalán fekve elaludni!
Nappal alszik? Mert akkor próbálj meg te is ledőlni vele. Vagy kérd meg a párodat, h. vigye el este sétálni, te meg ülj be egy kád forró vízbe legalább! Éveket jelenthet! :)
nekem nem jött be a Gynevac, viszont a kezelés alatt a kezdődő gombámból (ami valszeg baktériummal kevert volt) bazi nagy gyulladás lett és azóta is rendszeresen hólyaghuruttól szenvedek ami azelőtt soha nem volt!!!... Aztán parázhattam egészen a teherbeesésemig, hogy a gyulladás miatt lett-e valami maradandó károsodás...
(az a hülye sarlatán dokinő kezelt vele aki a gyógyszert mindenhol reklámozza... anno ott dolgozott az István gomba-ambulanciáján ahová pechemre abban a hitben bekeveredtem, hogy ha valahol akkor ott biztosan kikezelik az akkor még csak épp megjelent gombámat...)
(hehe :) nekem egyébként a terhesség volt valszeg a gyógymód mert amióta teherbe estem (kopp-kopp) soha semmi bajom...)
én is spontán estem teherbe, és nem volt semmi gond a terhesség alatt, sőt még túl is hordtam.
mondjuk a terhességem elején még nem tudtam sokat a pcos-ról, és dokik nekem nem adtam semmiféle hormont (progi)... mégis sikerült!!!
Viszont a Gynevac érdekelne (talán ha második gyereket akarunk, és nem jönne össze, bár nem igazán szoktam nőgyogyilag beteg lenni, gyulladásról sem tudok), szóval mennyibe kerül, mennyit kell beadatni, ki adja be, fel kell-e íratni stb stb. Köszönöm! és drukkolok!!!
3,5 hós a lányom, éjszakát végigalussza, igaz, többször fel kell kelnem hozzá, mert éjjel hasrafordult, maga alá szorítja a kezét, és nyöszörög...visszafordítom, 10 perc múlva újra hasra fordul, nyargalok visszafordítani ----és ez így megy reggelig. szerencsére ez a forgolódás hajnal 4 körül indul be, addig nyugisan alszik :)
Jól eltűntem, olvasgatva: nálatok zajlott azóta az élet, pedig csak kb. 10 nap telt el.
Aki nem emlékszik rám (mert épp csak bekerültem hozzátok): 28 éves vagyok, kb 1 éve akarunk babát, "öndiagnózisom" helyes volt, pcos-em van (fél év alatt jöttek elő a tünetek, addig nem igazán volt bajom). Már 2 hónapja szedem a meforált, szigorúan betartom a diétát, Avivázok és szobabiciklizek. Mára felszedett 7-9 kg-ból lemet 7 kg! De ez már nem érdekel annyira...
Mert képzeljétek, elutaztunk nyaralni és mire hazajöttünk: 8 hetes terhes vagyok!Nagyon csodálatos érzés, de majd akkor élem bele magam, ha elmúlik a 12. hét.
Köszönöm a drukkolást és a bíztatást!
Szerintem minden segített a fent leírtak, plusz kaptam Gynevac injekciót (ami a "rejtett és tüneteket okozó gyulladásokat felszámolja és beállítja a normál hüvelyflórát), persze clostyt (ez szerintem felelsleges volt, de a lényeg, hogy sikerült), most meg Duphastont (elővigyázatosságból, mert állítólag pcos-nél kell a progeszteron támogatás, főleg ha kapott clostyt) és vitaminokat szedetnek velem. Nődokinál már voltunk egy hete, jövő héten megyünk UH-re.
Remélem minden rendben lesz, még nem merek örülni. De odafigyelnek rám és én is magamra, meg mi ezt már úgy kiböjtöltük...Néha azért elöntenek sötét gondolatok, de megint beljebb vagyunk, most már több a remény.
1).A merckformint nem saját elhatározásból hagytuk el, hanem orvosi javaslatra. (Tűű) Gondolom hogy Ő a szakértő, aki eltudja dönteni, hogy szükséges-e ezen gyógyszer, vagy sem.
2). Ezek szerint a tüszőrepesztő felesleges lett volna. gondolkoztam rajta, hogy lefordíttatom a szuri leírását, és beadatjuk kint. Azt mondta erre a nőgyógyász, hogy nyugodtan elhalaszthatjuk egy hónappal. Én nem szúrtam még meg senkit. Nem a szeretett feleségemen szerettem volna kísérletezni.
3). Az elsunnyogázhoz azt is tudni kell, hogy az eü szervektől sokszor nagyon nem könnyű időpontot kicsikarni. Az egyetlen időpont, amit tudni adtak volna, az azalatt az idő alatt lett volna, amikor görögországban voltunk. Ez miatt nem akakrtam lemondani egy már félig befizetett nyaralást! Gondoltam majd elmegyek később. Más dolog, hogy közben jelentkeztek a terhesség jelei.
4). Nekünk a Tűű doktor azt mondta, hogy ha beigazolódik a terhesség, akkor hagyjuk abba a meforal szedését, és soron kívül jelentkezzünk nála. Ha nem szedette tovább a gyógyszert, annak gondolom Ő tudja a magyarázatát. Mégegyszer mondom: azt mondta ne szedjünk semmit!!!
5). Neked esetleg van /volt valami bajod ezzel a dokival?
Nos a válaszaidból az derült ki, hogy megindult valami folyamat, aminek még nem értetek a végére, és türelmetlenek voltatok. Egy év egy életen át zajló testi folyamat rendezése végett, elenyésző, ezt te is beláthatod. Több 10 évnyi "hibát" kezelgetni nem elég egy év, aztán ha nem megy, sutba dobjuk.. De ez az én véleményem. Először rendbe kellett volna tenni a dolgokat odabenn és utána próbálkozni a babával, de tudom, senkinek sem könnyű várni erre, ha nagyon akarja. Van aki 5-10 éveket vár!!! Azt nem írtad, hogy az endokrines doki közben nézte-e kontrollon a hormonokat, cukrot, inzulint, egyebeket (illetve a nőgyógyász), és mit állapított meg? Mert ez a követés fontos lett volna, ha csak folyamatosan javult volna picit-ahogy írtad is, folytatni kellett volna még sokáig. Nekem pl. 6 hónap múlva lett először peteérésem, később nem tudom, mert közben lombikból lettem babás, amit elvetéltem, majd rá 3 hónapra újra lombikból szintén, ami most is tart-nálunk a férjem miatt is szükség volt a lombikra. Így nektek belenyúlt a nőgyógyász, ahogy rendesen szoktak, egy jó kis clostyval megspékelve. De ez most már mindegy. És attól, hogy Görögo-ban voltatok, még mehett volna a tüszőrepesztő, ezt se értem, de ti tudjátok. Én pl. voltam Olaszországban nyaralni, mikor naponta szúrtam az injekciókat, amiből lett is egy szép terhesség később:-)
Az, hogy elsunnyogtad a spermiogrammot, azt most itt inkább nem is minősíteném, ez minősít téged nélkülem is. Végigggondoltad, hogy a párod mit meg nem tesz(tett) a babáért, te meg még ennyire sem voltál képes? Na jó, dorgálás vége. A lényeget érted. Semmi harag, csak a puszta véleményem.
És akkor a mostani helyzet. PCOS-nál sokszor van szükség progeszteron pótlásra, mert az első 12 hétben a PCOS még bezavarhat a terhességbe, és emiatt gyakoribb a vetélés hormonhiány miatt, mint a nem PCOS-nál. Erre felhívta a nődoki a figyelmet? És egy kis felesleges progeszteronpótlás még mindig kevesebbet árt, mint az esélye, hogy elveszíti valaki a babá(ka)t.
Én a merckformint a babásodás 12. hetéig szedtem, majd fokozatosan csökkentettem az adagot, végül elhagytam teljesen. Konkrét tényekről nem tudok nyilatkozni, de sok helyen azt olvastam, hogy van is olyan, aki már végig szedi a terhesség alatt, illetve a szoptatáskor is. De én még óvatosabb voltam, és ezt nem teszem. Az én megfontolásom az az, amit itt már régebben kifejtettek, hogy mire én leálltam a gyógyszerrel, addigra a babának megindult a saját szervezetének működése(emésztés stb.), és abba bekavarhat a gyógyszer, míg az első 12 hétben szinte csak kifejlődik a baba, de nem "működik". Hát, ez elég csúnyán hagzik így leírva. De, szülés és szoptatás után, ha helyre jön a hormonháztartás, az biztos, hogy tovább kell szedni a metformint, persze előtte egy alapos kivizsgálás szükséges. Ezt a jövőre nézve mondom tanácsként. Fontoljátok meg. És a terhesség alatt is, a PCOS-ra nézve fokozottabban kell ügyelni a cukorterhelésekre és eredményeikre. Gyakoribb egy picit a terhességi diabétesz is, akinek inzulin problémái vannak. Bár nem tudom, párodnak van-e IR-je vagy nincs, ez asszem nem derült ki nekem a leírásaidból.
Szóval akkor az SZTK-ba jártok. Értem. Dokiról nem nyilatkoznék, ti tudjátok. De ha ikerterhesség lesz belőle tényleg, megfontolandó, hogy olyanhoz járjatok, akinek sok ikres kismama van/volt a praxisában(nem tudom, neki van/volt-e), ennek jó ha utána néztek, illetve, hogy milyen kórházat választotok. Tasi a Szt. Imrében van jelen. Ott pl. nincs koraszülött, vagy spéci osztály, ha valami gond adódna, de persze ne legyen gond, és olyasmire ne legyen szükség. De ez már nem ide tartozik. Ha gondolod, ilyesmiről inkább más topicban, vagy e-mailben. Mert ez már itt nagyon OFF.
A merckformint Én úgy emlékszem, hogy több, mint 1 évig szedte. Valamennyi javulás volt tapasztalható, de nem sok. A javulás alatt értem azt, hogy pici fogyás volt, valamint a nőgyógyászati ultrahangon már szebben festett a fetefészek. Viszont, mi babát szerettünk volna, és az több, mint egy év elteltével sem jött össze. No peteérés.
Hogy minden szervezet máshogy reagál bizonyos hatóanyagra, az tényleg igaz. Valaki írta itt a fórumon (még régen), hogy elkezdte szedni a merckformint, és az első hónap után rendeződött a menszesze, a második hónapban meg teherbe esett. nálunk ehez több mint egy év is kevés volt.
no akkor jött egy nőgyógyász váltás. Elmentünk a Tasihoz, és mondtuk neki, hogy babát szeretnénk, de valamiért nem tudunk teherbe esni. Megkérdezte a feleségemtől, hogy tud-e valamilyen betegségről. Ő erre mondta, hogy PCO-ja van. Erre a Tasi, hogy akkor majdnem bizti, hogy nincs peteérése.
Azt mondta, hogy elindítunk egy fél éves vizsgálatsorozatot, és ha ezalatt sincs eredmény, akkor irány a lombik. Még engem is elküldött hímivarsejtvizsgálatra (amit szépen el is sunnyogtam:(( )
Kezdetnek felírt Clostit 5.-10.- napig, és proverát 14.-24.- napig. ez 3 hónapon keresztül. Előtte mondta is, hogy a clostinak 3 hónap kell, míg hatni kezd. A A 3 hónap után closti szedése tovább, a proverát viszont már nem írhatta fel. Helyette írt egy choragon nevű (tüszőrepesdést elősegítő) injekciót a 14. napra. Csakhogy mi közben görögo.-ban voltunk, és az injekcióból nem lett semmi. A 14. napon ettől függetlenül volt peteérés. Rápróbálkoztunk, és ennek lett eredménye a kettő magzat.
A nőgyógyász, azt mondta, hogy 2 hetente ultrahang. Az endo doki azt mondta (még előtte), hogyha sikerül teherbe esni, akkor hagyjuk el a meforalt, és keressük meg soronkívül. Ekkor azt mondta, hogy ne szedjen semmit, de a 12. héten menjünk egy cukorterheléses vérvételre. Enyhe diétát azért javasolt,. a többit meglátjuk majd a leletek alapján.
A Tasihoz a duna utcába járunk. Sajna nagyon nehéz bejutni hozzá. Oda kell menni 1,5-2 órával rendelés előtt, hogy legyen sorszámod! Őt egy kedves ismerősőm ajánlotta, és nagyon kedves doki. Megvagyunk vele elégedve. Remélem nála fogunk szülni is!!
Nagyjából most ennyi. hétvégén utazom össze-vissza, valszínűleg majd csak hétfőn fogok reagálni, de azért ha van még kérdés, kivele bátran!
Nálunk a párom jó sokáig szedte a merckformint. aztán azt mondta a Tűű, hogy ha eddig nem használt a gyógyszer, akkor ezután sem fog. Utána meforalt írt neki.
Mennyi az a jó sok idő, amíg szedte, és mire alapozza, hogy nem használt? Valakinek évekre van szüksége, hogy az állapota rendeződjön...illetve nem mindenki egyformán reagál a gyógyszerekre.
Nem lett mensi/ nem rendeződött a ciklus hossza, nem fogyott, egyéb bőrpanaszok nem javultak stb., vagy mire alapozta?
Más: a merckformin és a meforal az ugyanaz összetevőiben, maximum a segédanyagok mások benne, mind a kettő metformin, mint alapösszetevő csak más cég gyártja őket, ezért más a tabletták neve, nagyon leegyszerűsítve. Szóval ha felírta neki ezt mégis, akkor most ugyanazt szedi...csak más néven. Szóval akkor most ettől várja, hogy használjon, ha eddig nem használt, vagy hogy is van ez? Nekem ez így kicsit zavaros.
Mennyit szedett/szed a metből?
És babás ügyben mit mondott az endokrinológus, illetve a nőgyógyász?
Meddig kell szedje a metet, illetve szedi-e vagy leállította a dokija a babák miatt? És lenne még egy magánkérdésem is.
Tasihoz sima sztk-s rendelésre, vagy fizetős magánrendelésre jártok?
A helyzet az hogy nálam sajnos már diagnosztizálták a pcos-t, mert hogy a.) mindkét petefészkem tele van cisztával b.) össze-vissza menstruálok az elmúlt években. A szőrösödés, hajhullás nem jelentkezett még ugyan, de viszont ha mégis normális mértékkel eszem, kevés CH-t akkor miért híztam 12 kg-ot fél év alatt, úgy hogy még rendszeresen tornázom is ? Ezért gondoltam, hogy inzulin rezisztens lehetek, és ezek a hipoglikémiás tünetek pedig meg fennállnak nálam már szintén évek óta. Lehet hogy ez tényleg az alacsony ch beviteltől van, de akkor meg ha IR-es vagyok, akkor nem is ehetek többet, mert csak zsírként fog raktározódni addig amíg be nem állítják az inzulin szintemet. Legalábbis én erre gondolok, az IR-t még nem diagnosztizálta senki, remélem hamarosan elküld a doki inzulin terheléses vizsgálatra is.
Küldtem emailt remélem megkapod:) Ezer hála és köszönet. Nagyon örülök hogy megtalálták a bajomat és lesz hozzá gyógyszerem. Majd folyamatosan megírom, hogy alakult az életem és milyen javulások következnek be:)
Bocsi, hogy csak így berontok ide... Véletlenül olvastam bele a topikba, de megragadt a szemem a CH számolásnál. Én inzulinos cukros vagyok nagyon régóta, szóval ebben otthon vagyok. Igazából Orsialaplage-nak akartam írni, hogy a sok hipoglikémiája simán lehet a kevés CHtól, az a napi 100gr, amit írtál, az rettenetesen kevés, főleg, ha stresszes, sok munkád van. Ha rendszeresen több CH-t fogyasztasz (az a 200gr, amit mondtak neked, az nagyon jó), akkor biztosan meg fognak szűnni ezek a rosszullétek. Tehát nálad nem inzulinrezisztencia (azaz a cukorbetegség jele) áll fenn, éppen ellenkezőleg, mivel nagyon keveset eszel, sokszor esik le a cukrod. Éppen hogy több "nem egészséges" kaját kellene enned, kenyeret, cukros dolgokat, rizst, krumplit bőségesen a húshoz. Ez nem betegség, ez olyan, mint az alacsony vérnyomás, lehet, hogy rosszul van tőle az ember, de a statisztika szerint tovább él (mert kevesebb érrendszeri betegsége lesz), mint a normál vérnyomású ember :) Szóval emiatt ne aggódj, hanem egyél mindenfélét :))) Ennek nincs köze a PCOhoz sem, max annyi, ha kevesebb tápanyagot kap a szervezet, akkor nehezen esik teherbe.
megjártam ma az endokrines orvost, örült hogy tudok keríteni meckformint, mert ő továbbra sem írhat fel nekem. Azt mondta hogy először 2*1/2 kell szednem majd 10 nap után 2*1 et de ha hasmenésem lesz akkor álljak vissza 2*1/2-re. Azt mondta hogy 3-6 hónapig kell szednem, hgoy valamelyest rendeződjenek a tűneteim.
Valóban pcos-em van rá is írta a papíromra, valamint továbbküldött egy újfajta vizsgálatra aminek az a lényege, hogy a pcos betegnek hogy néz ki az érhálózata a betegség hatására tapasztalható e hogy romlás az erekben az egészséges emberekhez képest. Sajnos a vérnyomásom mostanába folyamatosan magas most is 140/92 volt, pedig mindig 90/60 as vérnyomással cikáztam.
Ez a vizsgálat 28- án lesz vissza is kell mennem vele, na majd ha túl estem rajta elmesélem milyen volt.