Na most sok idő után visszacsekkoltam ide (ismét) kifejteni, hogy Manu magában... elég unalmas. Nincs humor, csak folyton ez a nagy-nagy világmegváltás... élőben annyiban más, hogy gyorsabban pengetjük és elektronyosan, esetleg többen.
"Mano negra illegal" - ja, nála magánál is illegál. A ráadás egy-két pillanatától eltekintve a koncert jobbára értékelhetetlen tinilázadó tingli-tangli volt.
milyen lemezeid vannak még ebben a progresszív laton pop rock basz érában? bármi, akármi. vagy úgy: kedvenc lemezek, amiket szívesen terjesztenél: na, ezt feltétlenül meg kell hallgatni. kb :)
Lehet hogy stilusban nem vagyok túl helyben, de mégis ajánlom figyelmetekbe a SINERGIA nevű funkmetált chiléből, nekem rohadtul bejönnek. A torrentspy -n megtaláljátok.
ha valaki átvenné nekem a mano negra lemezeket mp3-ban, különös tekintettel pacsankásra, meg king of bongósra, annak cserébe átmásolnám a mano negra dupla dvd-t! (koncertek, klipek, doku, egyebek)
Nekem a Pogues volt ilyen zenék közül az alap:) De nyitott vagyok az új és jó zenékre, szóval majd utánanézek ezeknek:) Sajnálom, hogy Brains nem tetszett, pedig jó kis táncos zene:)
ja, igen, de munkahelyről sajna nem lehet, ezért aztán megköszönném... a puta's fever előkerült a nagy kuplerájból. de a kortatuk meg a negu goriak nem.
Na, most meglepődtem.:) Viszont hallgattam Poguest, teljesen megdöbbentem. Régebben Írország mániás voltam, minden érdekelt ami az országgal kapcsolatos, szóval a költészet, irodalom, történelem, szokások és persze a zene, de a Pogues-ig mégsem jutottam el. Hallgattam a Dubliners-t meg még egy-két másik zenekart de már a nevükre sem emlékszem. Kár, hogy nem akkor ajánlották nekem.:) Ma már nem érdekel túlzottan a téma, de azért örültem egy kis ír zenének.
A Brains pedig nem az én világom, ez van.:)
Viszont amit mostanában fedeztem fel és abszolút bejön, az a Mano Negra. Megunhatatlannak tűnik.
Jesszusom, most írjam le mindazt amit eddig említettek???:)))))
Na jó, legalább néhányat megemlítek, de azért hozzáteszem, hogy fogalmam sincs (még), hogy milyen zenekarok is ezek. Szép lassan rákeresek mindegyikre, biztos találok valami kedvemre valót.
Lássuk: Sergent Garcia, Les hurléments d'Léo, Hot pants, Pagam, Pigalle, Noir desir, Radio Bemba, Zebda, Flor del fango, Dusminguet, Fermín Muguruza, Radio Tarifa, Jarabe de palo, Café Tacuba, Control machete, Orishas, 100%collegues, Los ojos de brujo, Molotov, Cheb Balowski, Macaco, Massilis Sound System, na jó elég volt.:)
Bevallom őszintén, ebből 5 zenekarról már hallottam, ami max 1-2 számot jelent mindegyiküktől. De van egy olyan érzésem, hogy te ismerősebb vagy a témában, mint én.:) Na megyek, még hátravan legalább 10 oldal.
Köszi és egyébként összeszedtem magam, azaz nekiálltam elolvasni a topicot. 37 oldal összesen ha jól emlékszem, már a 15.-nél tartok, szóval elég jó tempóban haladok. Jegyzetelgettem szorgalmasan, felírtam rengeteg zenekart (még franciát is:), a Pogues is köztük van, szóval velük fogok kezdeni!
Köszi, róluk már hallottam, még cd-m is van tőlük.:) Mondjuk megírhattam volna, hogy azért egy-két zenekart ismerek, lásd Manu Chao vagy SKA-P. Most próbálok a neten keresgélni, hátha rábukkanok valamelyik kevésbé ismert bandára.
Bocsi, nem ismer valaki a Louise attaque-hez hasonló zenéjű, leginkább spanyol nyelvű zenekart? Csak mert láttam, hogy régebben néhányan említették ebben a fórumban a L.A.-et. Az igazság az, hogy nagyon bírom a zenéjüket meg azt a hangulatot amit árasztanak a számaik, de franciául egyáltalán nem tudok és nem is kedvelem túlzottan a nyelvet. Ellenben egy spanyol, olasz, angol stb...hasonló hangzású zenekart nagyon díjaznék.
És ha már itt új latin zenéről van szó, néhány spanyol nyelvű alternatív bandát tudnátok mondani?