Keresés

Részletes keresés

POKER-77 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 4648

És persze vannak olyan emberkék akik majd ezután fognak meglepődni! :)

Megveszik a készüléket garival és csak lesnek, hogy a szervíz listában feltüntetett szervízek nem is javítják már régóta az ügyfél álltal választott márkát. Bennünket is 1-2 szélhámos cég rátett a garjegyére. Az ügyfél meg velünk veszekedett, hogy miért nem javítjuk meg a készülékét garban.

Pl. a Serelcos garjegyeket a mai napig rajta vagyunk és már tavaly augusztusban elindítottuk feléjük a felszámolást, mert több milliós tartozásukat nem tudták kiegyenlíteni felénk. Pedig a SERELCO is úgymond egy nagy cég volt, országos szervíz hálozattal! Még feltételezhetően a vezetőség vagy kitudja, hogy ki be nem húzta anyagilag a hálózatában lévő több szervízét is.

Hozzátartozott a Thomson, Hyundai, Funai, Roadstar, Odys, Magnat, Mustek, Emax és még ezken kívül a multik által behozott többi kb 10 gagyi márka.

És milyen f@sza a magyar állam, az ilyen cégeknek hagyja, hogy új néven újra megalakuljanak és lelépjenek a több millióval. Tavaly óta egy telefont sem eresztettek meg felénk, hogy egyáltalán akarnak e fizetni vagy sem. Szóval higyjétek el a szervízeknek sem egyszerű! Hamarosan amúgy kihall ez a szakma! Minden egyre olcsóbb és nem éri meg megjavítani. Így nem sokáig kell már a szervízekkel gondban lennetek. Max 3 év és ez bekövetkezik!

POKER-77 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 4647

A TV esetében amikor megtalálhatatlan a hiba akkor a Panánál is ugyanez a helyzet.

De Én plasma TV-ről beszéltem! A plasmákban meg nem csak 1 panel van, hanem minimum vagy 6 dugig szerelve alkatrésszel, valamelyikben jóval több is! Egy panel vagy egység 40-200000Ft a vételártól függetlenül. És találd ki, hogy melyik okozza az időszakos hibát. :) Így már ok? És ha valamit rosszul talált ki a műszerész akkor a szervízen fog maradni a panel. Mivel több panelt nem lehet leszámlázni.

Egyébként JVC márkaszervíz is vagyunk és jelenleg a JVC-nél a leggyorsabb az anyagellátás, viszont nagyon sz@rul fizetnek a garos gépekre!!! Pedig régen a legjobban fizető cég volt. Csak felül bírálták a nagy okosok és úgy gondolták, hogy álltalányban elég lesz filléreket fizetni a szervízeknek. Minden 3 éve fenntartott díjjat megfeleztek. A Sony is hasonló cég lett. A km díjai kb 5 évvel ezelőtti benzin árakhoz vannak beállítva. Mindenhol megszorítások vannak! Jelenleg a Panasonic fizet a legjobban.

Előzmény: K09 (4646)
K09 Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4646

 Ezek nem olyan egyszerű dolgok, mint sok ember gondolja.

 

De igen, lehet baromi egyszerű is!

 

Nekem van egy JVC 70 cm-es TV-m, és az első pillanattól kezve azt játszotta, hogy a bekapcsolás után egy pillanatra kikapcsolt, majd vissza. Ezt követően már rendben működött. Na ezt a hibát találd meg! De ez nem az én dolgom, én megvettem a gépet és használni akarom. Mit csinált a JVC szervíz? Kijött a szerelő, és kicserélte a gép teljes belsejét (persze gariban). Nem vártam napokat, heteket, hónapokat, kb. fél órát tartott az egész. Talán ők jobban ügyelnek a márkanévre?

 

Szóval így is lehet!!!

Előzmény: POKER-77 (4645)
POKER-77 Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4645

Mint írtam az előbb, a Panasonic indokolt esetben 1 hónapon túli javítás esetében kiadja a csereszámot. Igényeld a szervízben a cserét! Az indokolt eset alatt azt értem, amikor a szervíz időben megállapítja a hibát, megrendeli az alkatrészt és az nem érkezik meg. Ha viszont a szervíz hibázott és őmiatta nem lett kész a készülék "időben" akkor rosszabb a helyzet. Jelenleg az uniós törvény  nem írja elő, hogy mennyi időn belül kötelező kijavítani a garos hibát. Csak arra utal, hogy az adott körülmények között a lehető leggyorsabban kell kijavítani a hibát. Nincs már kötelező 15 vagy 30 nap. Emiatt mondhatja a szervíz azt is, hogy nem cseréli le! Mert akkor az az ő sara lenne. Na most a hosszú javítási idő a szervíz hibájából érthető abban az esetben, ha időszakos hibája van készüléknek. Nálunk is volt olyan plasma TV, aminek 1 héten max 1 vagy kétszer jött elő a hibája és akkor is pl. csak bekapcsolás pillanatában. Na ezek a sz@ar hibák! Egy plasmánál nagyon sok hiba lehetőség lehet és megtalálni a hibáját az napokig is tarthat. Sokszor még aki tervezte az sem tudná megjavítani. A monitoron előtted egy kb. 300 oldalas kapcsolási rajz és igazodj el rajta. Kb vagy 40-50db 200-300 lábú IC és stb...... Ezek nem olyan egyszerű dolgok, mint sok ember gondolja.

 

 

 

 

Előzmény: scnad (4643)
POKER-77 Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4644

Amennyiben futómű hiba van jelenleg az összes Magyarországon (sőt egész Europában) lévő márkaszervíznek kötelező kiépíteni a digital boarddal együtt és felküldeni a Pana központba. Azok meg továbbítják Németországba feljavításra vagy cserére. Ezért lesz a végén 1 hónapos átfutási idő. És erről nem a szervízek tehetnek! Ott kezdődik a gond, hogy egy alap kb 45000 forintos íróba nincs külön lézerfej, csak komplett futómű, mivel fej csere után komoly beállításokat igényel az ezköz. A komplett futőmű ára meg kb 60-70000Ft ! A feljavítása általány díjas és kb 100euro. Emiatt lett központosítva a javítás.

 

Egyébként mi az ésszerű határokon belül márkavédelmi okokból elég elnézőek vagyunk. Ha csak szétszedte az ügyfél, de nem tett benne kárt, akkor megjavítjuk garanciában. De valljuk be azért amikor már olajozgatja valaki a HDD-t, amivel végérvényesen tönkreteszi, vagy esetleg belebarmol a gépbe, akkor azt nem kell, hogy garanciálisként kezeljék. Vagy tévedek? A szervízeknek a kicserélt alkatrészt le kell adniuk felíratozva, dátumozva. Ha jogtalanul cserél egy alkatrészt, akkor a szervíre verik a árát. Most kérdezem, hogy egy szervíz miért fizetne ki egy drága alkatrészt az ügyfél helyett? Főleg, ha azt az ügyfél tette tönkre.

Ne vedd személyeskedésnek, amit írtam. Én általánosságban beszéltem. (azaz írtam)

 

A elszúrt lemezek és a hosszú várakozási idő miatt neked is igazad van! De erről sem a szervíz tehet, sőt te sem tehetsz róla. Lehet akár készülék és lemez hiba is.

A Pana írók pl rendszeres elszúrták a 8* FUJI DVD-R lemezeket. De egy ingyenes FIRMWARE frissítés után megjavultak.

 

Nálunk pedig amelyik javítás meghalladja az 1 hónapot automatikusan kérjük a csereszámot a Panától. És elég korrekt az itthoni Pana képviselet, mivel gyorsan kiadja a csereszámot. Vigyáznak a márka jó hírnevére.

 

Próbáld ezt ki egy Dimarson vagy hasonló névtelen olcsó márka esetében. Az alkatrészre hónapokat várhatsz, csereigazolásra meg ne is számíts még 3-4 hónap után sem! Na ez már tényleg kibaszásnak számít!

Előzmény: fityka vagyim (4636)
scnad Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4643
Bocsesz, valamiért elmászott a 4635 :-) . Szóval ... Panasonic szervizekben mit szokás csinálni, ha egy ( egyéb okokból ) nem garanciális eszköz ( jelen esetben TV ) javítása lehetetlen ( szerviz szerint javítható, de már egy hónapja alkatrészre vár ) ? Nem kell minden áron megjavítani, egy igazolás is elég lenne, miszerint javíthatatlan. Általában mennyi ideig szokás alkatrészre várni ?
Előzmény: POKER-77 (4631)
em_laci Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4642
OFF

7. Szilikon termékek

A mesterségesen előállított kenőanyagok csoportjában egy nagyobb
jelentőségű a szilikon olajok és szilikon zsírok használata.
A szilikonolajnak számos előnye van: nagyon jó a hőállósága,
nagyon jó a víztaszító tulajdonsága, széles viszkozitási tartományban
gyártható, nagyon kicsi a tenziója (párolgása).
Ez utóbbi tulajdonságot szokás úgy is fogalmazni, hogy nem száradó olaj.
Ennek nagyon nagy jelentősége van olyan kenési helyeken, ahol a kenőanyag
nem cserélhető, nem pótolható.


Pl egy számítógép winchester tárolóját nem szedhetjük szét azért,
hogy a tengely csapágyazását újra olajozzuk.
Pedig ásványolajjal kenve,
az egy idő után “besűrűsödne”, cserére szorulna.
Inkább szilikonolajat használnak.


u.i.: a winchester olajozásáról nem találtam leírást... :DDD

ON
em_laci Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4641
Valaki legyen kedves leírni, mire kell figyelni VHS archiváláskor a legjobb minőség érdekében!

Van vmi trükk, vagy elég ha a júzerkönyvben leírtakat beállítom?

Egy pár kazit már felmásoltam HDD-re, az egyiknél az előnézeti képre rátett 2 db négyzetet. Miért?
K09 Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4640

...Ezután meglátod a tárcsákat, azokat kell jó vastagon bekenni...
Sírtam a röhögéstől!

 

Ennek örülök, hogy azért olyanok is vannak, akiknek van humorérzékük. :)))))))))

Előzmény: em_laci (4639)
em_laci Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4639
Nem-nem! Az adatlapján találtam...

(1 napos játékost nem szedek szét! :D )

Csatlakozom "fegaf"-hoz, tényleg semmi hangja nincs a gépnek!


...Ezután meglátod a tárcsákat, azokat kell jó vastagon bekenni...

Sírtam a röhögéstől!
Előzmény: fityka vagyim (4625)
K09 Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4638
Egyébként aki nem érti a viccet, attól azt kérem, NE szedje szét a HDD-t, ha zajos dobja egyből a kukába. Gondolom ez egyértelmű, és nem lehet (még viccből sem) félreérteni.
Előzmény: K09 (4637)
K09 Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4637

Nemhogy még olajozni is, ekkora baromságot még viccből sem írnék,
mert még valaki komolyan veszi...

 

Szándékosan írtam akkora baromságot, hogy senki se vehesse komolyan. Nálam ez az elmebaj már ott kezdődik, hogy egyáltalán bárki is megkérdezi, hogyan lehet megjavítani egy zajos HDD-t. Ez sokkal nagyobb baromság, mint amit én írtam. :))

Előzmény: Törölt nick (4629)
fityka vagyim Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4636
Hát igen, a márkaszervizek nagyjából ezt tudják. Nagyon okosak,szemfülesek, amikor észre kell venni, hogy a kedves ügyfél leszedte a burkolatot (bár ezzel még nem tett kárt a készülékben, nem ettöl lett zajos, stb)
Csak akkor áll meg a tudomány, amikor a hibát ki kéne javítani. Az én készülékemet kivitték Németországba, egy hónapig volt kinn, és nem tudtak vele mit csinálni. Állítólag nem tudták reprodukálni a hibát. Nekem elkúrt kb. 30 lemezt. De ha karcos lett volna a csavar feje....
Előzmény: POKER-77 (4631)
scnad Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4635
Ragyogó ! Akkor kérdezném, mikor minősítetek egy eszközt javíthatatlannak ?
pharsan Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4634
Korábban szóba került dv kameráról való átvétel, töben is hozzászóltak, igy nem is tudom kihez kapcsolódjak.

Szóval a számítógépes és asztali felvevős megoldás nem ugyan az a kategória, sem kényelemben, sem az elérhető eredményben.
Az asztali felvevő kényelmes, képminősége is az alkalmazott felvételi mód szerinti. Viszont közvetlenül mpeg, veszteségesen tömörített anyagot készít. Ez persze nem baj, csak tény. Ebből eredően a vágás általában gop határon (1 gop általában fél másogperc) lehetséges. Illetve bizonyos bererendezésések esetén, gop-on belül a kockák érvénytelenítésével, amit a nem elég felkészült lejátszók az érvénytelenített kockák helyén a semmi lejátszásával honorálnak. A ráfordított idő a beolvasás + szerkesztés + gyors írás egyórás kazetta esetén két-két és fél óra, men kell végig ülni.
Számítógépen, az általam használt panasonic dv kamera és a hozzá adott software esetén, az átvétel eredménye veszteségmentesen tömörített avi formátumú file. Ami remekül szerkeszthető (vágható), átmenetezhető, utóhangosítható, felíratozható, stb. Viszont az 1 órás kazetta avi-ban hozzávetőlegesen 10 GByte a biztonsági másolata ráfér 3 db 4.7 Gigás dvd-re. Az "késztermék film" valamivel kevesebb lett 50 percnél, dvd-video formátumban kevesebb mint fél egyoldalas dvd. A csak a szerkesztésre, utóhangosításra fordított idő úgy két-három óra volt (nem egy menetben, és közben tanultuk a dolgot) + beolvasás + DVD-videora konvertálás + irás. Nagyjából egy műszak. A képminőség kifogástalan.

Na akkor el lehet dönteni, ki mennyit hajlandó ráfordítani és mi az elvárt eredmény.
pharsan Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4633
Köszönöm az információkat és közvetlen válaszokat, melyek hatására tulajdonosa lettem egy Panasonic dmr-eh57-nek. Hála a megszerzett tudásnak jelenleg úgy érzem azt kaptam amit vártam, beleértve az ékezetes karakterek hiányát is.

Az eltelt néhány nap alatt nem hallottam említésre érdemes üzemi zajt.
fegaf Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4632
Akkor nekem kivételesen csendes, mert semmilyen zajt nem kelt, még éjszakai fevételkor sem hallani.(kopp-kopp) Annyira, hogy az első ilyen felvételkor arra riadtam fel, hogy nem hallom a videónál már megszokott kis zajokat. Csak rátapasztott füllel lehet hallani valami kis szöszögést belülről.
Előzmény: POKER-77 (4631)
POKER-77 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 4631

Könnyen behatárolható a zaj forrása. Ha már szétszedted a garos gépet, amit elvileg TILOS!!! akkor húzd le a ventillátor stekkerét, így a ventillátor ki van zárva. Ha még mindig hallod a zajt, akkor nincs mit tenni, vidd be a legközelebbi márkaszervízbe a készüléket. A komolyabb HDD zajjal nem lehet mit csinálni, csak cserével orvosolható a probléma. Semmiképpen se tegyél bele olajat meg hasonló baromságokat! Mert ha ezt észreveszik a szervízben tutira elbúcsuzhatsz a garanciádtól. A Pana horror áron küld egy eredeti vinyót, ha te akarod pótolni, akkor rákészülhetsz hogy ideges leszel amikor már az 5. vinyót próbálod bele és a gép még mindig nem ismeri fel. Egyébként minden HDD-s készüléknek van 1 alapzaja. Aludni nem feltétlen lehet mellette felvétel közben. Nekem egy régebbi DMR-EH85H van, az pl. kifejezetten zajos tipus.

Hivatalos Panasonic márkaszervízben dolgozom, ezért is nem javaslom a készülék szétszedését. Sokszor az ilyen készülékek már az átvételkor megbuknak! Karcos vagy szétbarmolt csavarok, WD40-től bűzlő készülék...stb...

blueye Creative Commons License 2007.07.03 0 0 4630

Nem láttad a :o))-ket???

 

Van aki a macskát is mikróba teszi, ez van.

Előzmény: Törölt nick (4629)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.03 0 0 4629

Nos a hdd-t szabad levegő sem érheti , a por ugyanis tönkre teszi a fejet és a lemezt is . Nem véletlen hogy ahol adatmentéssel foglalkoznak ott is "tisztaszobában" szedik szét !
Nemhogy még olajozni is, ekkora baromságot még viccből sem írnék,
mert még valaki komolyan veszi...

Előzmény: K09 (4627)
marci3_ Creative Commons License 2007.07.03 0 0 4628
mert lehet nem annyira nagyon akarok venni...
Előzmény: fityka vagyim (4620)
K09 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 4627

A HDD-nek levehető a burkolata, csak pár csavar tartja.

Ezután meglátod a tárcsákat, azokat kell jó vastagon bekenni, a legjobb motorolajjal, pl. SAE 10/40 félszitetikus. :))

Előzmény: fityka vagyim (4626)
fityka vagyim Creative Commons License 2007.07.03 0 0 4626
egyébkény vinyóhang., nem ventillátor. Azt hol kell bekenni? -:)))
Előzmény: em_laci (4623)
fityka vagyim Creative Commons License 2007.07.03 0 0 4625
Monnyuk én a szobán belül értettem, hogy nem találom a zajforrást, odáig nem vetemedtem, hogy a zsír új készülékemet szíjjelbombázzam. Pedig én is szeretek bütykölni, de... -:)))
Nade bátraké a szerencse!! sõt: Mindenki a maga szerencséjének a pogácsa!!
De ez a kép nem a tiedröl készült!?
Előzmény: em_laci (4623)
mAlter Creative Commons License 2007.07.03 0 0 4624
Te, ezt jól szétszedted... :)
Előzmény: em_laci (4623)
em_laci Creative Commons License 2007.07.03 0 0 4623
Azt nem néztem, h van-e plomba rajta, de ha nincs, akkor egy kis WD40 a venti tengelyére...
...persze kinyitva jobban be lehet azonosítani a hang forrását!

Olyan sok helyről nem jöhet:

Előzmény: fityka vagyim (4622)
fityka vagyim Creative Commons License 2007.07.03 0 0 4622
Nyugi, majd meghallod, csak idö kérédése. Olyan kis alattomos zaj. Elöször észre sem veszed, aztán azt hiszed, hogy a szomszéd porszívózik. Másfél óra múlva rájössz, hogy ennyi ideig nem csinálhatja, és elkezded keresni a zaj forrását. Nehéz megtalálni, mert valahogy úgy mindenhonnan jön. Ha belerúgsz, abbahagyja, de aztán újrakezdi. Nekem mostanában nem csinálja. Nem tudom, hogy ez rosszat jelent, vagy jót. -:)))
Előzmény: em_laci (4621)
em_laci Creative Commons License 2007.07.03 0 0 4621
Tegnaptól én is csatlakoztam a Panasonic DMR-EH55-öt birtoklók táborába!

Még csak ismerkedés van, de egyre jobban tetszik!

Valaki írt venti (vagy vinyó?) zajt:
A PC ház kb. 2 méterre van a Panától és "hangosabb" nála, pedig ~új ventik vannak benne... :D
fityka vagyim Creative Commons License 2007.07.03 0 0 4620
Akkor mé nem veszed meg azt?
Előzmény: marci3_ (4619)
marci3_ Creative Commons License 2007.07.02 0 0 4619
55-öst tudok bontatlant 50-ért...
Előzmény: SG01 (4618)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!