Tools/Connection history. De számlázni nem ez alapján fognak! Sőőőőt... :) A 1730-ra küldj el egy "G" betűt. Gé, mint gépéeres, jó, mi? 56 forintért a válaszsmsben megkapod az előző napig elhasznált kvótát. Szerintem k.cs.gség, de ez van. Kb. egy hónap múlva jár le az egy éves hűségem, még nagyon nem tudom, hogy melyiknél folytassam a három közül. A voda is egész pofás számokat mutat, 5e/5Gb! Ráadásul 3 napra "kölcsönadják" a cuccot, ki tudom próbálni, hogy azokon a helyeken, ahol nekem fontos, ott megy-e jól...
Végül kötöttem egy TMO 3G Netet (a Globetrotter kártyásat). Most már csak az a kérdés, hogy hogyan tudom követni, hogy mennyit használtam el a csomagból? Mert ha megnyitom a csatlakozás ablakát, akkor csak csomagszámokat látok, kB-okat nem.
Ha valakinek Fujitsu Siemens v3505 notija van Vistával és T-mobile W'n'W Compact kártyája az mostmár tudja használni a kártyát netezésre is nem csak porfogónak.:)
A Notebook firmware-t fel kell frissíteni B0G verzióra majd fel kell telepíteni a hozzá kapott Globetrotter mobility manangert. Be kell állítani az indítóikon kompatibilitását XP SP2-re és már megy is a dolog.
Szükségem lenne egy - most úgy tűnik - mobil internetre és ehhez keresek eszközt. Tetszik az ötlet, hogy csak kártyát vegyek és ne kössem magam hűségnyilatkozattal sehova. De itt jön a kérdés: létezik olyan all round eszköz, ami teljesíti az alábbi feltételeket?
1. legyen mobil internetre alkalmas (ez a Merlinnel OK)
2. ha olyan helyen vagyok a városban, ahol vannak ingyenes hotspotok, azt is megtalálja
3. ha pl egy ismerősömnél vagyok, akinek chelloja van, de csak wifi routerral és nincs kábelünk, azt is megtalálja, egészen pontosan, ahol be van húzva a chello, ott a nem teljes árnyékolás miatti erőt érezve találjon sávot.
Szóval létezik ilyen eszköz vagy a 2., 3. pont teljesítéséhez kell külön egy wifi kártya? Vagy más eszköz?
A lustaság mindig bejön. Hetek óta halogattam, így csak most vettem a T-től mobilinternetet, és spóroltam 1 év hűséget. A sebességgel nincs baj, de zabálja a megákat, pedig elég szolídan adom elő a netezést.
Aki eddig nem ment át a pannonhoz, az nézzen utána az új "T"-s ajánlatoknak, megéri :) Történetesen a mai naptól ismét duplázott, vagy még jobb ajánlattall drukkolt elő. A 600megás csomag 2GB, a 2GB-os pedig 5GB-ra nőtt, az eddigi 5GB pedig 15-re nőtt. Az új előfizetéseseknek pedig fél havidíjért kínálja ezeket a csomagokat.
Valszeg itthon, a Mobilx-ben. Van jobb ötleted? Nagyon gondolkodom azon, milyen átalakítót vegyek hozzá. USB/PCMCIA. A mostani picimaci, mindig félek, h eltöröm. Az USB-s meg csak lóg a levegőben... :)
A T-mobile hálózatán a kártya le lett tesztelve, tökéletesen működött (http://mobilarena.hu/cikkek/2007-03-09/notebookok_nagysebessegen)! Arra kell figyelni, hogy a firmware a legfrisebb legyen! A 9.2-es verzióval volt olyan probléma, hogy nem működött együtt a Novatel XUA1 USB átalakítóval, energiagazdálkodási problémák voltak! De egyébként minden rendben van ezzel a kártyával
A napokban jelent meg hozzá a legújabb firmware (9.5.03), amelyet le lehet tölteni a magyarországi forgalmazó oldaláról innen, (itt szintén megtalálod a legújabb mobilinket is):
Urak, a Merlin XU870 (3G HSDPA 3.6/7.2 Mbps ExpressCard) kártyatelefonnal kapcsolatban további (rossz) tapasztalatok? Mennék venni egyet... T-mobil hálózatán megy simán? Veszek hozzá egy pannon kártyát, de lehet h használni akarom a régivel is...
Amikor a böngésződ csak bizonyos oldalakat nyit meg, ott valami nincs rendben a DNS beállításaiddal. Ellenőrízd le, hogy a hálózati kapcsolataidnál jól van e beállítva a DNS! A Pannon esetében DHCP és DNS automatikus kérése pont legyen bejelölve!
Levelezésnél ha nem Pannonos mail címet használsz és a leveleid nem mennek el, akkor használd a Pannon SMTP szerverét (smtp.pannongsm.hu), mint kimenő levelek kiszolgálója!
sziasztok, beszálltam ebbe a pannon mobilinternetbe, és rendben is lenne eddig, pedig nem mac-es vagyok es kicsit kellett agyalni meg vacakolni a telepitesnel de viszonylag gyorsan osszejott (ugye pannon segitseg nelkul, mert csak a win-re van driver) megy is ahogy kell, de egy csomo oldal nem elerheto! azt irja ki mindegyik bongeszom pl.: "can’t open the page “http://gsm-magazin.hu/” because it can’t find the server “gsm-magazin.hu”."
mire veljem ezt? nektek is volt hasonlo problémaval dolgotok? ugy tunik a nagy es forgalmas oldalak siman futnak pl.: index stb, de pl a litera nem!
ja es meg egy: levelet sem szivesen kuld a mail programbol csak net oldalrol...
ha nem: kötsz egy szerződést, kapsz egy SIM kártyát, nem egészen négy ezer forintért havonta letölthetsz 3 gigát. olyan eszközbe rakod, amibe akarod. a sebesség a nálad tapasztalható lefedettségtől függ, mindenképp csekkold le ezt a boltban.
ha igen: kapsz 0 forintért egy modemet, választhatsz USB és PCMCIA között, tudják a gprs-t, edge-et, 3g-t, és hsdpa-t is. hsdpa mindenhol van, ahol 3g. aláírsz két év hűségnyilatkozatot. a többi ugyanaz mint fent.
30-as iq-val meg lehet csinálni otthon a netet, de ha nem megy, sikíts az ügyfélszolgálaton, és segítenek.
Aha, szóval a Pannon Mobil Internet 3 előfizetésben benne foglaltatik a SIM is! Kicsit homályosan írják le a mobilszolgáltatók, hogy mit is akarnak nekem eladni. /attól is elmegy a hajam, amit mostanában a gyógyszerek és pl. a mosógéphez mellékelnek. Korrekt, tárgyszerű használati útmutató helyet dagályos stílusú mese habbal/.
Azért csillant fel a szemem a megoldásodra, mert nekem tulképpen 5-6 hónapra kéne csak a mobilinternet, utána visszatérek ADSL-re, mert a cégem azt fizeti.
A web'n'walk a T-nek a hagyományos picimacis netkártyája.
Igen, Praktikummal is lehetséges a mobil internet előfizetés, de most sokkal jobban jársz ha egy Pannon Mobil Internet 3 nevű előfizetői szerződést kötsz a Pannonnál. Ebben az esetben lesz egy mobil internet előfizetésed 3 GB havi adatforgalommal, amit bármikor felmondhatsz (ha nem veszel hozzá 0 Ft-os modemet)!
A Novatel Wireless Merlin XU870 modem amiről beszéltem alapjában véve Express Card alapú, de kapható hozzá PCMCIA sőt USB átalakító is! Azoban ezt egy PCMCIA alapú eszközzel nem tudod megcsinálni, ugyanis nem létezik PCMCIA-ról Express Cardra történő átalakító!
Express cardokat egyedül csak a mobilx-nél láttam eddig, a szolgáltatóknál még nem. A WebNWalk kártyák amiről a hírlevelet kaptad azok PCMCIA vagy Express Cardok?
Mindkét probléma előfordult és sajnos nagyon gyakran és a max. sebesség is csak 1.8 MBPs! Terméktámogatás meg Magyarországon természetesen semmi! Ezért döntöttünk a Novatel 3.6-os kártyája mellett amivel azóta sem volt semmilyen probléma, Pannonos SIM-el használjuk!
A Pannon szolgáltatása most valóban igen kedvező áron érhető el, de biztosan tudod, hogy ez a kedvezményes havidíj csak fél évig érvényes azután pedig tutira felemelik és akkor már nem biztos, hogy az! Én a helyedben nem írnék alá 2 év hűségnyilatkozatot a Huawei kártyájáért (főleg nem az ismert problémák miatt) hanem inkább vennék egy független modemet (én itt vettem: www.mobilx.hu/webaruhaz) és csak egy SIM kártyát a Pannontól! Ebben az esetben nem kell aláírnod a 2 évet, és a fél éves havidíj kedvezmény ugyanúgy jár, de a fél év végén, vagy bármikor felmondhatod a szolgáltatást és válthatsz egy másikra vagy akár egy másik szolgáltatóra is! Az új előfizető úgyis mindig értékesebb mint a meglévő!
Valóban vonzó ajánlat a 0 Ft-os modem ár, de szerintem a "szabadság" az többet ér nála, főleg ha azt nézem, hogy ez a piac és vele együtt az ajánlatok is igen gyorsan fognak változni az elkövetkezendő hetekben, hónapokban és ha van egy jó független eszközöd akkor kihasználhatod a legjobb lehetőségeket! Itt már nincs jelentősége a GSM számnak mint a mobiloknál volt, mert ugyebár azt úgysem adod meg senkinek :)
grat a 100-hoz! :p --- az angol felület nem érdekel különösebben, de a kapcsolati/kapcsolódási(?) hibák annál inkább. Eldobálta, vagy csak nehezen lépett fel? Most szeretnék a pannonhoz váltani, de nem mindenáron...
A Ciscom alatt a CISCO-t érted? Mert ha igen akkor az ismerőseid rosszul tudják, hogy a Huawei a Cisco leányvállalata, sőt a közelmúltban hirdettek ítéletet egy a Cisco által a Huawei ellen indított perben, ahol a Huaweit marasztalták el szabadalombitorlás miatt!
Egyébként én személy szerint nem a legjobb tapasztalatokkal rendelkezem a Huawei-el kapcsolatban, elég sok problémánk volt vele a cégnél, és a kollégák sem szerették, mert a felhasznlói felülete nem magyar és elég sűrűn vannak kapcsolódási problémák és lefagyások.
Kb. egy hónapja cseréltük le a gépeinket amelyekben már express card foglalat van és kizárólag egy kártya jöhetett szóba a Novatel Wireless Merlin XU870, amivel eddig semmilyen problémánk nem volt, tökéletesen működik minden és még a felhasználói szoftver is magyar nyelvű : )
Nekem ilyen pannonos Huawei E 620 kártyám van és tökéletesen megy, egyszerü a telepítése és lehet telefonálni is vele a hozzáadott fülessel, + sms, 1,8 Mbit HSDPA és külső antenna csatlakozási lehetőség (MMCX csatlakozó). Nekem csupán annyi problémám van, hogy a pannon lefedettségének a határán lakom és így lakáson belül nem tud érvényesülni a HSDPA, de folyamatban van egy antenna beszerzése.
Hozzáértők szerint a Huawei a ciscom leányvállalata és ugye a ciscom hálózatokban egy fogalom, tehát a minőség nem hagy kétséget maga után.
Emberek, kinek van huawei kártyája? Jó? Egyáltalán a most nyomott kártya milyen sebességű? Nekem eddig option volt rózsaszínben, de perpill. annyival jobb a pannon ajánlata, h átszerződnék. --- Az option eléggé nyügös tud lenni. Általában megy gond nélkül, de a hozzá adott Mobility Manager nem épp "Továbbfejlesztésre Nem Szoruló Rendkívüli Termék"... :)