Sziasztok, a közeljövőben szeretnék vásárolni egy vízszűrős porszívót. Ha valaki tudna ajánlani valamilyen márkájút, azt megköszönném. (elérhető áron) Mindenképpen vízszűrőset szeretnék az allergiám miatt. Még egyszer köszönöm, ha valaki válaszol!
hát így olvasgatva a hozzászólásokat,még mindig nem tudom milyen porszívót vegyek...a pana 8033 és a nemrégiben emlegetett lg között morfondírozok jelenleg.bár az lg már eléggé borsos.
Már régóta olvasgatom ezt a fórumot, gondoltam itt az ideje, hogy írjak is valamit. A legtöbb hozzászólás a Lux illetve a Miele porszívókról szól. Nekünk van otthon mindkettő, Lux-ból ráadásul kettő is, egy D790-es szüleimnél és egy D795 nekem. A Miele egy 4 éves S536-os (1600W, Hepa-filter, porolófej, porzsákos). Összeségében csak jót tudok mondani mindkét márkáról. A LUX ha vigyáznak rá egy örök darab, hihetetlen strapabíró, nagyon megbízható és jól megtervezett konstrukció. Amikor az ügynök két lábbal rááll akkor azt próbálja demonstrálni, hogy mi mindent kibír ez a porszívó és nem azt, hogy akár sámliként is tudjuk haszálni ha nem érünk el valamit a polc tetején. A D790-es jelenleg 12 éves, tényleg nem kíméltük ez idő alatt, használtam a lakásfelújításkor, kocsimosáskor, gurult már le a lépcsőn, számtalanszor hozzávágtam valamihez, de még csak egy apró darab sem tört le belőle. Karcosnak karcos, azt nem tagadom, de egyben van és működik, ráadásul nem is akárhogy. Egy hétköznapi porszívó már nem biztos, hogy kibírná ezt a strapát. Nagy porzsákja, hatalmas szívóereje és rendkívűl csendes motorja van. Egyetlen hátránya van csak, az ára. Tényleg nem olcsó. Mi 100e ft körüli áron vettük 12 éve, nem kis pénz volt akkor. Viszont a mostani 400-500e forintos árat már nem biztos, hogy megadnám érte. Azért ez már túlzás.
A Miele-t olyan 80e ft körül vettem porolófejjel. Tudásban ugyanazt tudja mint a LUX, ha nem többet. Nagyon szeretem, precíz kis szerkezet, minden funkciója jól átgondolt és megtervezett. Zeropor porzsákkal (gyapjú alapanyag) használom, nagyon csendes, könnyű vele lavírozni a lakásban. Viszont ez már nem biztos, hogy kibírná azokat az igénybevételeket mint a LUX. Mindkettőnek megvan a maga előnye, hátránya.
Volt porzsák nélküli porszívóm is, Electrolux Progress, na ilyet soha többet nem vennék. 2-3 porszívózás után jelentősen csökken a szívási teljesítmény, a mosható Hepa-filtert egyszerüen eltömítik az apró porszemcsék, a motor szenved de nem nem szív. Igaz ki lehet mosni, de kinek van kedve hetente Hepa-filtert mosogatni? Szerintem egy porszívó legyen porzsákos és az sem árt ha van benne Hepa-filter is mellette.
Összegezve ha választanom kellene a Lux és Miele között, nehezen tudnék dönteni. Mindkét porszívó nagyon jó, kár hogy ilyen drága a Lux. Ez az egy oka van, hogy talán a Miele-t választanám. Mondjuk a Miele sem olcsó, de azért jóval barátságosabb az ára.
Dehogynem.
Beszélt-beszélt a Lux ügynök, aztán hopp felugrott a porszívó tetejére, és onnan folytatta.
Gondoltam, ez ám az érdekes produkció.
Feleségem meg is kérdezte, hogy milyen értéket képvisel ez számunkra, ill. miért kell ezt egy porszívóban megfizetni? Nem kaptunk értelmes választ rá.
Egyébként még az elején bekóstolt vízszűrő, és légtisztító ügyben is, gondolom puhatolózott.
Vízszűrőnél elmondtam neki a fordított ozmózis rendszerű gépet, mint ami már jó, meg azt is, hogy egyelőre sok a 60 – 80ezer Ft érte. Ezen a spóroláson nagyon csodálkozott.
A Lux cég ellenzi a téli párásítást! Ezt is mondta a Luxos koma. A párbeszéd kb.:
- Szóval párásítotok?
-Igen.
-És miért?
-Hát hogy ne legyen száraz a levegő.
-És akkor nyáron miért nem párásítunk? Biztos hogy a száraz levegővel van a gond ? Szerintem NEM. Hanem a porral amit a radiátor keringet. Ez a baj. Cégünk a párásítást nem ajánlja, mert az atkák párásabb környezetben jobban szaporodnak. És az ember tudja hogy mennyi a páratartalom?
-Az ember nem tudja de a páratartalom mérő ami a relatív páratartalmat méri az tudja, és akkor már mi is.
Emberünk látta hogy nincs esélye, és mentünk porszívózni.
Ha előző penészedő régi házunk, és az új építkezésünk során nem tanultam volna ki a páradiffúzió csínját-bínját akkor simán megvezetett volna az ügynök, és minden telemet egy száraz levegőjű házban tölthettem volna méregdrága Luxos levegőtisztítóval.
A fűtött helyiségek páratartalma egy bonyolult téma, ideális terep ügynököknek a laikusok megvezetésére. Elmagyarázom, bár nagyon száraz lesz:
Relatív páratartalom (aki tudja elnézést):
Minden hőmérséklethez tartozik egy maximálisan felvehető vízmolekula mennyiség, ha ezt a levegő felveszi, akkor 100-os relatív páratartalma lesz. A hőmérséklet növekedésével a levegőben egyre több vízmolekula tud „lebegni”. Ez azt jelenti hogy ha most a szobát amiben vagyunk, és a relatív páratartalom mondjuk 50 %, szóval elkezdenénk gyorsan lehűteni, akkor a levegőben lévő víz mennyisége állandó marad, és a hőmérséklet csökkenésével arányosan nőni fog a relatív páratartalom. Egészen a harmatpontig, ahol 100 %-os lesz és ha tovább hűtjük akkor kicsapódik: lásd reggeli harmat. Az emberi szervezet a 40 – 60 %-os relatív páratartalmat szereti. Vagyis a 15 fokos levegőben kevesebb vizet szeretünk , mint a 25 fokosban. Ami még fontos hogy a 0 fok alatti levegőben nincsen páratartalom hiszen a víz megfagy benne.
Páradiffúzió:
Azt tudjuk, hogy az eltérő nyomású gázok ki akarnak egyenlítődni. Méghozzá a nagyobb nyomás felől a kisebb nyomás felé: a szódásszifon-patron 2 lépcsőben csinálja: patronból a szódásszifonba, majd szifonból a légköri nyomás felé a poharunkba. Képzeljétek el hogy a levegő által felvett vízmolekuláknak is van nyomása, és ők is ki akarnak egyenlítődni. Pl:
-bent a szobában 25 fok 50 % rel.páratart., hasra ütök : 2 gramm víz egy m3 levegőben;
-kint a kertben 5 fok 50 % rel.páratart.; hasra ütök, de logikusan kevesebb pl.: 0,5 gramm víz 1 m3 levegőben
A benti 2 gramm vízgőznek nagyobb lesz a nyomása mint a kinti 0,5 gamm vízgőznek és ki akar egyenlítődni! Ez a páradiffúzió.
És a szobából a vízmolekuláink egy kiszámolható nyomással elkezdenek átmenni a falon, a dryviton, a faablakon, a téglán, a betonon a kert felé. Nem tudnak átmenni a pl. a fémeken, az üvegen. Nekem nagyon érdekes volt megtudni, hogy a pára átmegy olyan anyagokon amin a víz nem! Méghozzá a vízgőz-nyomáskülönbség miatt, ami az anyag 2 oldalán van, na meg hogy molekulákról van szó, nem vízcseppekről.
Minél nagyobb a hőmérséklet különbség és ezzel együtt a vízgőz- nyomáskülönbség annál intenzívebb lesz a páraáramlás, és télen annál szárazabb lesz a szobánk.
És az is igaz hogy minél melegebb a lakásunk télen annál kisebb lesz a relatív páratartalom bent. Úgyhogy ezért kell télen párásítani, és nem fűteni 28 fokosra a lakást. És a Lux cég ha nem ajánlja a párásítást, akkor az egészségre káros cégről van szó.
A radiátor meg annyira sem forgatja meg a levegőt mintha v.ki végigmegy a szobában, igaz hogy ezt hosszabb ideig teszi. Úgyhogy akkor járkálni sem lehet a lakásban? Baromság.
Bocsánat, hogy ilyen tudományos voltam, és hogy nem porszívótémában.
Remélem hasznos infókat írtam.
Lux ügynök a lakásunkban mutatja a robotgépet, és a darálót, hogy micsoda szuper szabadalom, hogy az etetőcső nem középen támadja meg a csigatengelyt a hússal, hanem féloldalt, így az erősen nyeli a húst, nem kell nyomni.
Aztán elmentem a boltba, és végignéztem 20 tipust.
Csak a Philips egyik tipusa nem volt ilyen, mind az összes, ami kapható, féloldalas.(Hauser és társai is, mind!)
Jó, a nagyanyámféle nem az, de hát nem is kézidarálót hasonlítunk gépihez.
A lux cucc 430 ezer, a bolti 20-ért már igen korrekt.
Ha két évente veszek újat, akkor is 40 évig jövök ki a lux árából.
Van egy Zepter által beetetett kollégám. Most mesélte, hogy lehet ám részletre is venni a termékeiket. Aztán kiderült, hogy nem olyan módon, hogy megkapja a cuccot, aztán havonta fizet érte! Egy frászt! Befizetget, aztán amikor kicsengette az összeget, akkor hazaviheti a hőn áhított edényét. Mikor megkérdeztem tőle, hogy miért jó bolt, ha addig más használja a pénzét, akkor ő is meglepődött, és belátta, hogy hülyeség.
Egyébként kb. 10 éve magyarítottunk reklám- és oktatófilmeket a Lux Magyarországnak, és ott vált számomra egyértelművé, mekkora átverés ez az egész. Persze vannak , akik nagyon jól élnek a sok beetetett baklek pénzéből. A csócsügynök pl. vadiúj Saabbal járt, és akkor vett magának egy nagyobb házat. A többi balekvadász istenítette. Aztán kiderült, hogy mániájává vált az ügynökösködés, és csak a családja ment rá a dologgal (2 gyerekkel). Hát megérte. Gratulálok neki!
Az ügynökök nagyon jól betanult figyelemeltereléssel, veszi rá a balekokat a vásárlásra. Nagyon ki van ez találva.
A termék sem nagy szám. Egy elég erős vázú, jó minőségű porszívó. Nem az elsőszámú a piacon, csak az árát tekintve.
Porzsák nélküli (csak kiöntöd a kukába a port és kész) 2000W/410W (iszonyat erős szívóerő) HEPA13 filter (nincs porszag) multi ciklon porleválasztás (? ez a duma lehet egy kicsit beetető) Teljesítmény szabályozó és bekapcsoló a fogantyún (nem kell hajolgatni) Teleszkópos fémcső (kényelmes használat) Forgókefés turbófej (zseniális) Egyetlen hátránya, hogy havonta kb. 2 perc alatt ki kell mosni azt a szűrőt, ami a motor előtt van. A hepa szűrőt ami a motor után van fél évente kell mosni.
Kb. 55.000.-Ft
Nagyon meg vagyok vele elégedve, 1 hónapja használom, mindenkinek ajánlom. Élmény vele takarítani!
Szerintem, a háznál történő értékesítést a termék filozófiájával kezdik. Persze előtte az ügynök, illetve az értékesítő szeme jár, mint az asztalfiók. Felméri a hallgatóság fizetőképességét a helyszín és a résztvevők öltözéke alapján. Véleményem szerint a termék ára attól függ, kitől mennyit pumpolhat ki. Amikor nem fogy a termék, előjön a román rubin pohárkészlet, vagy a tálcakészlet, ne tán tál-, vagy késkészelt ajándékokkal.
Amikor valaki elkérné az árlistát, azt nem hajlandó megmutatni. (Például: Zepter). Erőszakosak általában. Némelyik sértődöttségében a hallgatóságot sértegeti. Nem találja érettnek a termékre, amit ki is nyilatkoztat.
Csak elgondolkoztatásra: A befektetéses életbiztosításnál az első két évben a befizett összeg 38 %-a megy át tőkébe, a többi meg valakié, de egy bizotos, nem a biztosítotté.
Nagyapám csak evett...
A többivel egyetértek.
És ha egyik napról a másikra kijön rajtam az allergia, akkor már tudni fogom, hogy H12, vagy jobb szűrőkkel kell körbevennem magam.
Addig viszont lehet, hogy többet ártok egy teljesen steril lakással, mint amennyit használok.
Gondolok arra, hogy sokan antibakteriális szappannal, és más beteges tisztaságmániával egyszerűen nem engedik, hogy a gyerekeik immunrendszere megismerkedjen a bacikkal, meg a kosszal. Ez szerintem, kell mint a védőoltás. A burokba zárás sosem vált még be. Aztán kint a nagyvilágban v.ki ránktüsszent, és kidőlünk.
Az egészséges tisztaságot pártolom, az egészségmániás túlzásokba esőt nem.
Köszönjük a beszámolót, nagyon tanulságos volt. Én porszivóvásárlás elött próbáltam minnél jobban utánanézni a dolgoknak. Valóban a 2 fontos paraméter a teljesítmény és a Hepa szürő(illetve szönyegeseknek az a speckó fej) . Én a 8033-as Pana-val nagyon elégedett vagyok, szív mint a vadállat: 2000W(360W)+minőségi Hepa szürő. És végre nincs porszívózás szag. A szönyegről annyit, hogy akinek tényleg fontos ez, az egész egyszerűen parkettázza le a lakását. H6-os szürővel én nem is találkoztam. Ez az ügynök vagy nem ért hozzá, vagy hülyének nézi az embert. Egyébként gyanítom, hogy nem szakemberekről van szó, hanem betanítják őket egy gyors tanfolyamon. Mondjuk én se vagyok szakember, viszont 2-3 hetet rászántam poszivo témájú netböngészésre. A manapság kapható legtöbb Hepás porszívóban minimum H11-es szürő van. Regebben irtam a Hepakrol (182. hsz). Nem rossz a H13-as, de ezek szerint a Pana-nak jobb van, persze ki tudja mit szamit ez a kulonbseg, a lenyeg szerintem, hogy minimum H12-es legyen.
Akit bovebben erdekel a Hepa/Ulpa az EN1822-es európai szabvány foglalkozik velük.
Irigykedsz? Van egy színvonal, ahol ezt már megengedhetik maguknak az emberek.
Aki 2000 Ft-ot fizet egy csésze gulyáslevesért a Gundelben annak több a pénze, mint az esze. Egy olcsóbb étteremben, vagy egy kajafutárral házhozszállított gulyásleves legalább ilyen jó lehet, de csak 8-ad annyi
"Mégsem volt senki náluk allergiás, és 90 évet élt meg"
De te nem fogsz annyit, és allergiás is lehetsz még. Nagyapád biztosan nem zabált annyi szemetet, mint mi manapság. De még ha nagyon odafigyelsz is arra, hogy ne egyél mindenféle előfeldolgozott, tartósított szart, akkor is, az alapanyagok is televannak olyan vegyszerekkel, amik hajlamossá tehetnek az allargiára. Egyik napról a másikra kijöhet rajtad. Akár a poratkára is (bár a virágpor a 'menő') lehetsz még allergiás. És akkor neked sem lesz mindegy, milyen minőségben takarítasz, mennyi port gyűjt össze, vagy köp vissza a levegőbe a porszívód.
Lux porszívóügynök = parasztvakítás a köbön.
Tanulságos történet. 2007. április
Porszívótesztelésre jelentkeztek nálam a Lux cégtől. Mivel támogatom a technika fejlődését, ezért beleegyeztem egy ilyen tesztelésbe.
Jómagam elektronikai műszerész technikus végzettséggel antennát, és klímákat szerelek, gyakorlatias, és „hitetlen” ember vagyok, de mindenkinek megadom az esélyt, hogy bizonyítsa az igazát. Előre elárulom: a porszívóügynök keményen meg lett „fingatva”
Jött az ember, magabiztosan, irányítva az eseményeket elkezdte a show-t.
Először is elkezdett minket kérdésekkel bombázni, hogy takarítunk, meg miért a port töröljük előbb, meg miért iszunk ásványvizet stb. Feltett kb. 30 kérdést biztosan. Így utólag kb az 5.-nél le kellett volna állítani, mivel az nem úgy van hogy beül egy vadidegen hozzánk, és nem mondja ki ő miért jött, mit akar, hanem csak kérdez.
Közben megvillantotta a porszívója árát egy fél mondatban: 500.000 Ft. Mivel nekünk eszünk ágában sem volt vásárolni egy ilyet, ezért túlzottan nem is érdekelt az ár.
Aztán mentünk porszívózni. Színpadias mozdulatok, és az események általa betanult forgatókönyve szerint zajlott tovább a „tesztelés”.
Jöttek a pimaszabbnál pimaszabb állítások, és a félrevezető „teszt”-eredmények
1- A porszívója Automata üzemmódban 1200 programból maga válassza ki hogy melyiket használja. …………. egy porszívó esetében ez értelmetlen szabályozás lenne, mivel hogy 1 dolga van szerencsétlen porszívónak: hogy szívjon. A porszívó működéséből pedig látszott hogy egy egyszerű teljesítményszabályozásról van szó, értéke 1-2 ezer Ft.
2- Jött a tesztelés: kiporszívóztuk a 12 éves philips kb 1500 W-os porszívónkkal 1 szőnyeget, majd emberünk a Lux géppel újra kiporszívózta. A tesztporzsákjából a tiszta szőnyegre kis kerek foltokba odarázta a port, és nagyon sok ahogy Ő mondta:szöszt. Az ő porszívófeje működésileg leginkább a rotációs kapához hasonlított, így az eredmény nem hozott lázba, sőt mivel úgy gondoltam hogy ilyen „kapálással” bármikor elég sok szöszt lehet kiszedni a szőnyegből, kértem hogy ismételjük meg harmadszor is a porszívózást, lássuk milyen tiszta lett a szőnyeg.
Emberünk itt megszívta , mivel a 3. „kapálós” porszívózás után is közel ugyanannyi port, és szöszt tudott színpadias mozdulatokkal a szőnyegre kirakni. Valószínűleg a 4. és 5. porszívózás is hasonló eredményt hozott volna, egészen addig míg a szőnyeg el nem kopik. Ügynökünk így elesett attól, hogy lefikázhassa a porszívónkat.
3- Egy ágymatracot porszívózott ki a következő jelenetben. A köztes beszédeiből pedig megtudhattuk, hogy a világ legnagyobb ellensége a házipor, és az atkák. Szerintem meg nem. Azt is „megtudhattuk” tőle hogy amikor automatán halkabban kisebb teljesítménnyel szív a gépe akkor még mélyebben kitisztítja a matracot. Ekkora baromságot rég hallottam.
A túlmisztifikált automata üzemmódban leszabályozott szívóteljesítménnyel, és egy kárpitfejjel tolta végig a matracunkat. Az összegyűjtött port pedig ismét nagyon természetellenes módon odarázogatta a matracra.
Betelt a pohár. Itt 1 ripacs porszívóügynök aki lassan megmondja, hogy a fekete az fehér, és a fizikai törvények nem is léteznek, ráadásul a kiporszívózott port nem kiviszi, hanem odarázza az ágyamra.
Egy fél órás vita-és teszt kezdődött amelyben megpróbáltam elmagyarázni a fizikai törvényszerűségeket, hogy a szívás erőssége, mélysége kizárólag a szívásteljesítménytől függ ugyanolyan porszívófej, vagy csak a cső esetén. Ez pedig jó műszaki állapotú új- vagy régi gépeknél csupán attól függ: hány W-os a porszívó.
Tehát az Ő 1200W-os félmillió! Ft-os porszívója semmivel sem szív több port vagy bármit be mint a Mi 1100W-os 12 éves alapkategóriás Philips-ünk.( jó: max a 100 W-nyi különbségnyit.)
Egyből tesztet is ajánlottam: válasszunk ki 2 egyforma porkarikát azokból amit a szőnyegre okosan kirázott, és szívjuk át őket a szőnyeg másik feléről. Akinek a karikája halványabb lesz, az a jobb.
Emberünk újra beégett: a két porkarika egyformán halványodott el, sőt az övé kicsit sötétebb maradt.
4- HEPA szűrő. Porszívóügynök szerint az övéké 13-as vagyis 1 mikron-os, a többi porszívó csak 6-os szűrőt ad . Utánanéztem Hepa szűrős porszívók 16-60e Ft-ig :
http://www.konyhabolt.hu/padloporszivo/?sort=_14
Emberünk ismét nem mondott igazat: a szűrők 12-13-asak általában.
Egyébként a 13-as az 1 mikron-nál nagyobb részecskéket mind kiszűri, ami több mint elég. Ezt találtam a neten:
Néhány részecskeméret (mikron): - poratka 125 - pollen 10-40 - poratka végtermék 10 24 - penészgomba 4 felett - azbesztszálak 3 20 - gomba spórák 2-10 - baktériumok 0,3 50 - dohányfüst 0,09 1 - vírusok 0,01 0,05.
Az ügynök elmondott még néhány riasztó történetet allergiáról, atkákról, meg hogy nehogy késő legyen már mert akkor gyógyszer is kell. Én pedig elmondtam hogy engem ugyan ne ijesztgessen, és egyébként nagyapám dunnájában annyi atka, meg atkaürülék volt hogy valószínűleg nálunk az egész házban nincs annyi. Mégsem volt senki náluk allergiás, és 90 évet élt meg.
Úgyhogy ne hagyjuk magunkat becsapni. Ha porszívóügynök-„tesztelő” keres minket, mondjuk meg neki, hogy keressen magának rendes állást.
Ha pedig porszívót kell venni, hát vegyünk a BOLTBÓL! Én speciel a műanyag tartályos, porzsák nélküli, mosható HEPA szűrősre szavazok.
Egy „tesztelő”
Rengeteget segítettek a döntésben a megosztott infók, köszönet érte mindenkinek:-)
Szóval vettem egy LG VCC 182HEUQ porszívót!
Imádom. Nagyon könnyű kezelni. A turbókefés fej is nagyon bevált. Az első alkalommal megdöbbentő mennyiségű szöszt,port varázsolt ki a szőnyegekből. , Nincsenek porszívózás utáni szagok, a párom azóta nem tüsszög. Nagyon jó a szívóereje. Ritkán használjuk a maximumot,mert akkor szinte elválaszthatatlan a szőnyeg a tisztítófejtől.
Egyetlen dolog amit negatívumként éltem meg, hogy meglehetősen hangos a carpet master turbókefe használata.
A vízszűrős Dyras-t górcső alá vették a <a href="http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?forumid=90428&id=&step=0&page=1&bw=0" target="_blank">Nők Lapja Café-ban</a>, a tapasztalatok eléggé vegyesek.
A METRO-ban ismét jó áron van a DeLonghi, de vigyázat, - ez az egyszerűbb kivitel, csak ki- bekapcsoló gombbal, nincs rajta az elektronikus teljesítmény-szabályzó, és az önműködő koszgyűjtőtartály-tisztító üzemmód. (Ráadásul mivel elég nagy darab, a sok víz miatt jó nehéz is, akárcsak a hasonló Zelmert és Hyundai-modell).
Sokkal rokonszenvesebb a jóval kisebb méretű, és sokkal átgondoltabb kivitelű (lentebb korábban már említett) Eio Targa Trio. Nem kell sok vizet cipelni benne, - sőt, - működik száraz üzemmódban is. A forgalmazó cég honlapján minden fontos tudnivaló megtalálható.
Árulja az Auchan, korábban a Fukar, és most a MM-ban is 29,900-ért láttam. Egy mozdulattal kiüríthető a por, kiönthető a lötty, és a dupla HEPA-szűrő is mosható. Vett már valaki ilyet?
Az alapgéphez nincs turbó kefe. Külön lehet vásárolni. Árjegyzékük szerint 13790 Ft, a hálózati árammal működö elektromos kefe 26690 Ft, az akkumulátoros kefe 33790 Ft. Nem olcsóak... Most egyenlőre kihagyom.
Megvetettem a hőn óhajtott Miele porszívót. S 4211 tipust 54990 Ft-ért adta a Média Markt. Vettem még hozzá porzsákcsomagot. Igaz, az 5 db-os Miele csomag valamivel drágább, mint a honlapjukon. 2690 Ft-ba került.
Kicsomagolás után megnéztem. Minden passzol rajta, jól illeszkedik.
Nagyon erős a szívóereje. Ha a legerősebb fokozattal használja valaki, odaragad a szőnyeghez a padlókeféje. Közepes teljesítménnyel lehet jól használni szőnyegre, keménypadlóra.
Hangjával is meg vagyok elégedve. Kicsi, de erős gép. Könnyen mozog a padlón, nagyon gurulékony. A hajlékony csöve sem túl merev. Megfelelő.
Sziasztok! Az Auchanban akciós egy Dyras porszívó, vízszűrős. Nagyon jó a leírása, és nem olyan drága. Szerintetek milyen? Van esetleg valaki, aki vett ilyet? Mondjatok róla véleményt. Vennék valami könnyen kezelhető, jól szívó porszívót, max. kb. 30 ezer forintig. Van valami jó ajánlatotok?
Sziasztok, van egy eladó Miele Modell A nevű kb 50 éves porszívóm. Gyári kulcsrazárható keménykoffer, kézikönyv, stb. Nagyon rövid ideig lehetett használva, mert tökéletes állapotban van. Bármelyik mai porszívó megirigyelhetné a hangját:) Ha valakit érdekel, akkor kérem a publik emilemre írjon. Köszönöm.
köszi, már nem aktuális. Anyuék váratlanul vettek, pedig nem tervezték és már csak akkor hívtak fel, mikor megvették. Nekem elég ha havonta 1x 2x kölcsönkérem :)
Viszont érdekelne a lux gőztisztítós gép kölcsönzése, ha tudsz ilyen lehetőségről.
Lux D820 szőnyegporolóval 350ezer, anélkül 276ezer, Lux D790 (tehát az előző modell, 90%-ban ugyanezt tudja, csak nincs ekkor acélburkolata + nincs benne aktiv szén) porolóval 294ezer, poroló nélkül 220ezer Ft hivatalosan, számlával, 5 év motorgaranciával, mindegyikben HEPA 13-as szűrővel.
Ha gondolod keress meg az arnee@zalaszam.hu-n, vagy a 70/774-7315 tel.számon.