Keresés

Részletes keresés

glorio Creative Commons License 2007.03.18 0 0 32
OFF
Úgy látom, sokan nem veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek a szcientológusoknak. Ezt nem lehet hasonlítani egyetlen egyházhoz sem...
Talán elég csak néhány oldalt megnézni:
http://www.control-program.com/
http://www.xenu.net/archive/leaflet/xenuhu.htm
http://www.nol.hu/cikk/374504/
Vagy egy angol nyelvű feltáró tv műsor:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=rD9bCdHqU3s" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=rD9bCdHqU3s</a>

ON

Nos ezek után mi a véleményetek azokról, akik ennek az egyháznak a tagjai? Mertek tőlűk bármit is vásárolni, főleg ha az egészségről van szó? Mert nekem rettentő rossz érzéseim vannak. Komolyan mondom, nem voltam még ilyen furcsa helyzetben semmilyen termékkel kapcsolatban.
Ki ez a Dr. Lenkey? Egy megtévesztett, de jószándékú orvos? Vagy valami sokkal rosszabb?
kuklux777 Creative Commons License 2007.03.18 0 0 31
Hát igen, ezt már hallottam.Mármint a sok C vitamintól vesekő...Viszont hallottam azt is hogy nem.Most jól a végére járok... :-)
Előzmény: verz (29)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2007.03.18 0 0 30

Nyilván nem mindenből tartalmaz többet, legalábbis nem annyival, hogy gondot okozzon...

 

Ezenkívül néd meg a reklámokat (nemcsak a gyógysezrreklámokat)... melyik nem használ hangzatos frázisokat a nagyérdemű megnyerésére? Tipikus példája a bifidus essensis by Dan*ne Act*via...

Előzmény: verz (29)
verz Creative Commons License 2007.03.18 0 0 29
Önmagában az, hogy "több benne az anyag" még nem tesz jobbá egy szert, sőt...

Pl. a rendszeres C-vitamin-túladagolástól remek vesekövet lehet kapni, ezért nem igazán jó soká szedni a retard C-vitaminkészítményeket (Cetebe). A meghüléses betegségek kezdetén tényleg jótékony hatású lehet néhány nagy adag (1000 mg-os) C-vitaminlöket, később már fölösleges pazarlás.

A vitaminok valóban szükséges adagjai még ma is sok vita tárgyát képezik, de a zsíroldékony (fölhalmozódó) vitaminok túladagolásával remek betegségeket lehet beszerezni. A vízben oldódók kiürülnek (kivéve, ha megbuherálják őket, lásd Cetebe), így nagy kárt nem okozhatnak, de túladagolásuk hasznos volta sem bizonyított.

Az ásványi anyagokkal, nyomelemekkel végképp sötétben tapogatózunk.

Összességében Lenkei multivitaminja akár jobb is lehet, mint az átlag, csak ne lenne hozzá az a misztikus kísérőszöveg...
Előzmény: kuklux777 (24)
verz Creative Commons License 2007.03.18 0 0 28
Ron Hubbard nem "valami" szcientológus fejes, hanem ő a "vallásalapító"!
Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.17 0 0 27
Hát igen, Lenkei cuccaiban jóval több az anyag...
Előzmény: kuklux777 (24)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.17 0 0 26
Hello!

Én is pont így gondolkodtam, már lassan lejár az 1 év...

Pont most vagyok megfázva, pontosabban 2 nappal ezelőtt éreztem a tüneteket, ami egy enyhe orrfolyásban ki is merül, láz és vágtagfájdalom nélkül, és már az is egyre kevésbé. Szóval, ha nem is került el teljesen a betegség, azért jóval gyorsabban túl vagyok rajta.
Annyit változtattam a kúrán, hogy 2 naponta szedem csak (közepes), plusz mellé még 1-2 g C-vitamint, de késleltetett felszívódásút. Ezt az adagot most kissé emeltem.
Még annyi, hogy sokáig ebéd után szedtem be a zacsesz tartalmát, de iszonanyatosan elálmosodtam (de ez lehet, hogy csak kaja-kóma), ami melóhelyen nem túl kellemes. Most esténként veszem be...

Előzmény: kuklux777 (21)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.17 0 0 25
Hello!

A testvére, György is a családi bizniszben segít, a honlapon meg is található, tanácsokat ad a termékekkel kapcsolatban.

A szcientológiával kapcsolatban még csak negatív dolgokat hallottam, de hogy mi is az pontosan, nem tudom...talán csak annyit, hogy Tom Cruise felesége nem nyöghetett szülés közben, nehogy a kis jövevényt trauma érje... :-))
Igyekszem utánanézni a dolognak, mert érdekel...

A szcientológiás nézeteit eddig nem hangoztatta, pl a könyveiben, a legutóbbi hírlevelében magyarázta a szót, ami nagyjából annyit jelent, hogy "tudjuk azt, hogyan tudjunk...", és ezt a náluk megvásárolható néhány könyv le is írja.
Ez a Ron Hubbard valami szcientológus fejes?


Előzmény: glorio (20)
kuklux777 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 24
Igen, persze.Centrumot is, Béres féle multit, meg Supradynt is.Mondjuk egyiket sem ennyire "lelkiismeretesen", mint a Lenkei félét, de azért azokat is több hónapig, általában télen.Minden télen függetlenül ezektől volt legalább egy jó másfél-két hetes megfázásos-influenzás lázas betegségem.Persze lehet hogy csak az enyhe télnek köszönhető, hogy eddig elkerült.Mindenesetre én elolvastam mind a két könyvét, és néhány rész kivételével nekem hihető.Ezért szavaztam bizalmat egy hosszabb tesztnek.Ja, és ha összehasonlítod a vitamintartalmukat a fenti gyártóknak a Lenkei félével, hát...
Előzmény: verz (23)
verz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 23
És "teszteltél" már valami jobbféle multivitamint is, pl. Supradynt???
Előzmény: kuklux777 (21)
kuklux777 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 22
Ja, és lehet hogy az én szellemi sekélyességem, de ha valami működik, akkor nem foglalkoztat hogy a "feltalálója" miben hisz...
kuklux777 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 21
Szerintem próba szerencse.Már aki megteheti anyagilag.És ha megtette, írja ide a véleményét.Én tavaly december óta tesztelem("közepes csomag").Azóta nem voltam beteg.Talán jobban bírom azt is ha nem kapom meg a 8 órányi szundit.Persze ezek nem feketéből-fehér eredmények, de én egy évet adtam magamnak a tesztelésre...
glorio Creative Commons License 2007.03.13 0 0 20
Nos, én még nem használtam a termékeit, de a honlapja az interjúkkal, leírásokkal nagyon meggyőző. Ráadásul régebben a testvére volt a háziorvosom, akivel nagyon meg voltam elégedve, állandóan hangsúlyozta a vitamin- és ásványianyag bevitel fontosságát, sok jó tanácsot kaptam tőle. Sajnos abbahagyta az orvososdit, hogy most mit csinál, nem tudom, talán ő is a testvérével dolgozik együtt, mert rebesgették az itt lakók, hogy a gyógyszeriparban helyezkedett el(?)

Lent is említi valaki a szientológiát, nos ez az, ami miatt eddig még ne mertem rendelni tőle. Az ajánlott könyvei között valóban szerepel L Ron Hubbard két könyve.
Hát, nem tudom. ha tényleg szientológus, akkor én nem rendelnék tőle semmit. Ez nem valami hülye előítélet. Ha bármilyen más egyház tagja lenne, legyen akár zsidó, keresztény, hindu, stb., akkor ennek nyilván semmi köze nem lehet a munkásságához, vagyis ez nem befolyásol semmit. De ha szientológus, akkor bármit el tudok képzelni. Aki nem tudja, miről van szó, ajánlom figyelmébe a szientológiáról szóló topikokat és honlapokat. Ezek egyszerűen nem normálisak. Sok országban már be is tiltották az egészet. Nálunk sajnos még nem...
Ha a szientológiától függetlenül ajánlja a könyveket, akkor persze egyszerűen csak tájékozatlan.
Szóval nem tudom. Hülye helyzet. :-(

Törölt nick Creative Commons License 2007.03.10 0 0 19
OK, megnézem majd!

Esetleg valami konkrétum? Te szedsz valami táplálékkiegészítőt? Vagy egyáltalán, mit teszel annak érdekében, hogy egészséges maradj?
Előzmény: Törölt nick (18)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2007.03.09 0 0 17

Szerintem is, épp ezt akartam sugallani előző hpzzászólásommal...

Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.08 0 0 16
Lenkei állítólag minőségi...
Előzmény: Fáradt Vándor (12)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.08 0 0 15
Hello EbiHall!

Köszi a linket, tetszett!

Nem tudom, olvastad-e Lenkei könyvét. Ott azt írja a terhességről és a vitaminok kapcsolatáról, hogy ekkor különösen fontos a megfelelő menyiségben történő bevitel, hiszen egy másik szervezetet kell felépíteni.
Ha bevált neked a nagyobb mennyiségű C vitamin a betegség alatt, és érezted, hogy könnyebben túl vagy rajta, akkor ez a módszer nálad bevált. Nehezen lehet két ember helyzetét összehasonlítani (pl a védőnő betegsége), hiszen nagyon sok összetevő lehet.
Ez mindenképpen egy hosszútávú, tapasztalati dolog kell legyen, az embernek magának kell kipróbálnia (ha érdekli, persze), hogy nála mennyire működnek ezek a vitaminok. Én már majdnem egy éve alkalmazom őket, figyelem a közérzetem, a teherbírásomat, az egészségemet, és úgy érzem, bevált.
Előzmény: EbiHall (10)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.08 0 0 14
Tudnál ajánlani egyet, ami jó minőségű is és olcsó is, esetleg ki is próbáltad?
Előzmény: Törölt nick (8)
EbiHall Creative Commons License 2007.03.08 0 0 13
Szeretném belinkelni ezt az oldalt a Wikipediából:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Alternat%C3%ADv_vitaminszeml%C3%A9let
Most találtam, de kérem, olvassátok el!
Rövid, szűkszavú, de nagyon érdekes...! Azoknak is, akik a vitamin-túladagolástól tartanak.
Fáradt Vándor Creative Commons License 2007.03.08 0 0 12
Ez szerintem nem mennyiségi, hanem minőségi kérdés...
Előzmény: Törölt nick (8)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11
Szerintem magadnak higgyél, ha neked bejött, akkor csináld... apámnak is bejött (lásd lejjebb), én ugyan még nem szedem de lehet hogy ezek után rákapok...
Előzmény: EbiHall (10)
EbiHall Creative Commons License 2007.03.08 0 0 10

Egyet mondj, kérlek!!!

 

Nekem hasonló a problémám: terhes vagyok és azt hiszem, nincs elég vitamin a szervezetemben.

 

A terheskönyvek mind azt mondják, hogy az egészséges táplálkozással eleget tudok bevinni, a Lenkei meg azt mondja, hogy nem.

 

Két hete ledöntött a lábamról az influ, hánytam, hasmenés, pocsékság.

Fogtam magam és bevágtam napi 2500-3000 mg C-vitamint, és ugyanúgy 1 hét alatt jöttem rendbe, mint máskor, antibiotikummal és/vagy Neocitránnal pl.

A végőnőmet hívtam, mikor megbetegedtem, de  ő ugyanezekkel volt épp táppénzen. És ÉN előbb gyógyultam meg, mint ő.

Ezek után mit higgyek???

 

A terheskönyv azt írja, hogy ezer vitamin beépüléséhez kell a a C-vitamin napi szinten. Lenkei szerint 1000 mg kéne naponta minimum.

Az Elevitben, ami terhesvitamin-készítmény, csak napi 125 mg van.

És én ennyi mellett beteg lettem rendesen.

 

Most akkor kinek higgyek???

 

Nincs itt valakinek tapasztalata még??

 

Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.07 0 0 9
Azt én is tudtam, hogy amcsi szekta, de mégis, mit lehet tudni róluk? Mik az elképzelései, mit hirdetnek, stb... ezekkel nem vagyok teljesen tisztában.
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 6
Nem osztom maradéktalanul a véleményed: a kapható multivitamin készítményekben közel sincs akkora mennyiség az egyes vitaminokból, mint a Lenkeiében. Éppen ezzel akar különbözni: hogy mindenből több kell, hogy a szervezet jól el legyen látva a szükséges "plusszal" :-))
Egyébként mi az a szcientológia??
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 5
Hello!

Komolynak tűnik, de mindig fenntartással kezelem az ilyen dolgokat, ezért próbálok itt is tájékozódni. Én kipróbáltam, nálam nem hozott kiugró változásokat...de tény, hogy kevésbé vagyok beteg, és ha vagyok is, hamarabb túl vagyok rajta.
Előzmény: Fáradt Vándor (1)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 3
Én is pont erre gondoltam, ezért úgy voltam vele, hogy a puding próbája az evés... kipróbáltam a készítményeket. Tényleg elég drága, de valami kell legyen benne...vagy csak placebo?
Előzmény: Törölt nick (2)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1

www.drlenkei.hu  - csak hogy kattintható legyen :))

 

Nekem egyébként komolynak tűnik, én ugyan nem használom a termékeit, de apám igen. és ő (saját elmondása szerint) jobban pörög tőle, kevésbé fáradékony, általános közérzete is jobb... de nem hiszem hogy csak azért mondaná hogy én megnyugodjak... :))

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 0
Ja, elfelejtettem, még egy linket szerettem volna írni:

www.drlenkei.hu
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Biztosan hallottatok már Dr Lenkei Gáborról és az Életerő Centrumról.
Lenkei doktor vitaminkészítményeket árul, amelyek feltétlenül szükségesek a szervezet egészséges működéséhez. Hiányukban betegségek alakulnak ki - ezek a hiánybetegségek. Ezeket a betegségeket a mai orvostudomány nem tudja megkülönböztetni az egyéb okokból kialakuló betegségektől, és gyógyszerekkel, tünetileg kezeli, nem pedig az okokat igyekszik megszüntetni. A gyógyszerek mellékhatásaitól pedig a beteg újabb szenvedésekre tesz vagy tehet szert.

Ez a hatásmechanizmus állítólag a gyógyszergyártóknak jó üzlet, és érdekük, hogy az embereket "betegen tartsák" és nem ritkán egy életre gyógyszerszedésre kötelezzék. Lenkei doktor állítja, hogy sok betegség megelőzhető lenne egészséges életmóddal (amit én is hiszek), illetve a megfelelő vitaminok szedésével.

Ismeri-e valaki a termékeit? Szedi-e valaki őket? Mik a tapasztalatok?
Lenkei doktor mindkét könyvében (Cenzúrázott egészség, cenzúrázatlan egészség) szép számmal mutat be referenciákat, elégedett emberek leveleit. Ha valakinek esetleg negatív tapasztalata van, kérem azt is írja le!

Nagyon érdemes elolvasni egyébként az említett könyveket, mert Lenkei doktor nagyon őszintén és kendőzetlenül ír megdöbbentő dolgokról... amikről elgondolkodtam, és felmerült bennem, hogy ez tényleg úgy van-e, vagy egy nagyon okos üzletember zseniális marketingfogása?
Nagyon nehéz téma, szeretnék erről beszélgetni.

Szerintetek...?


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!