Keresés

Részletes keresés

Híd Creative Commons License 2007.03.04 0 0 2802
Nekem a szemészek (dokik) egymástól függetlenül is 61-et mérnek, de látszerész már mért 59-et. Ez hogy lehet?
Előzmény: LátoGató (2799)
tininindzsa Creative Commons License 2007.03.03 0 0 2801

LátoGató!

Köszi, BNO kódok. :o) Az meg mi a rák? :o))) Tudod, értem én, hogy villanymotor, de mi hajcsa? :o))))

Kérdés: Tommi Hilfiger keretet forgalmazol? Kinéztem ma egyet, megvan a cikkszáma is, csak ahol voltam, ott húzósnak találtam az árát. Hátha sikerül olcsóbban is...

Nem adtam fel a Retro-t sem, csak az macerásabb. Ez a TH eléggé tetszik, bár kicsit nagyobb a mostaninál, de mivel damilos, anniyra nem feltűnő. Ha nem találok mást, abból szívesen rendelnék egyet.

Ehh, problémás vevők, mi??? :o)))))

LátoGató Creative Commons License 2007.03.02 0 0 2800

Híd!

Az Aquify az egyik legjobb, jót választottál. Kontaktlencse mellé szoktuk ugyan ajánlani, de önmagában sem rossz! :-)

Előzmény: Híd (2798)
LátoGató Creative Commons License 2007.03.02 0 0 2799

zzz85!

Okkké!

A Systane cseppet nem ismerem, de az nem jelenti azt hogy nem jó. A lényeg hogy orvosi javaslatra vegyél cseppet vagy műkönnyet, ne a TV reklám után!

Erről beszéltem amikor az SZTK-s vizsgálatról próbáltalak lebeszélni, most legalább a saját bőrödön is tapasztaltad, milyen a lóhalálában végzett szemvizsgálat. Persze tisztelet a kivételnek, de a legtöbb helyen ezt csinálják. 

1 mm a Pd-nél nem fog zavarni, de ha legközelebb szemcsit csináltatasz, méresd vissza a Pd-t a látszerésszel. A legtöbb rendelőben csak Pd léccel mérnek, annál sokkal pontosabb a pupillométer. (nem mindenhol van)

Kíváncsi vagyok milyen lesz! :-)

Üdv!

Előzmény: zzz85 (2797)
Híd Creative Commons License 2007.03.02 0 0 2798

Én egy Aquify-t vettem Ciba márkájút, de még nem próbáltam. Remélem, jó.

Előzmény: zzz85 (2797)
zzz85 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 2797

Szia LátoGató!

A szemész azt mondta, hogy Systane (nedvesítő szemcsepp szemszárazság enyhítésére).

Megkérdeztem és azt mondta, hogy jó!

Neked mi a véleményed erről?

Megvettem a szemcsit (Zeiss zöld lencse, monitorszűrűvel meg még mással, de már nem tudom mikkel :))!

Azt sztk-ban voltam! Rendesen csalódtam!!!!! Többet nem megyek oda!!!! Siettetett, hogy válasszam ki a megfelelő üveget! Pedig nem voltak sokan! Semmilyen szemészeti vizsgálatot nem végezett el (pedig korábban volt - sötétszoba, meg ilyenek)!

Sőt meg se nézte, hogy látok-e benne olvasni!

De szerencsére már korábban voltam kompjuteres szemvizsgálaton és ott is ugyanaz jött ki!

Csak annyi, hogy ott a pd-t 58-nak mérték (meg korábban is az volt), a szemész meg 57-et!

Remélem azért jó lesz a szemüveg! Mert azt mondták, hogy az a kis eltérés nem számít! Tényleg????

Köszi!

Majd írok, hogy milyen lett!

Előzmény: LátoGató (2796)
LátoGató Creative Commons License 2007.03.01 0 0 2796
Tini!
BNO kódok!
Előzmény: tininindzsa (2795)
tininindzsa Creative Commons License 2007.02.28 0 0 2795

LátoGató!

Kezembe akadt a múltkori szemészeti papírom. Meg tudod mondani, mit jelentenek a diagnózisnál ezek: ?

H 5200

H 5220

H 5050

Ez mind van nekem. :o))

nrb77 Creative Commons License 2007.02.28 0 0 2794
A réteg nem védi a monitort :)
Végülis talán a fő lényege, hogy tompítsa a monitor fényét, kellemes nem irritáló szine legyen és ugye fizikálisan felfogja az apró kilövődő porszemeket. Ha olyan dioptriájú lencse van benne, ami kell általánosan vagy a távolnézéshez, akkor hordható bárhol.
A szinezett lencséknél fontos szempont, hogy szűrje az UV-t! Minél sötétebb annál inkább, mivel a sötétben kitágul a pupilla, így több UV fény juthat be rajta. Napszemüvegek is UV szűrősek, még az 500Ft-os is, tapasztalataim szerint...
Előzmény: TERÉSZ (2793)
TERÉSZ Creative Commons License 2007.02.28 0 0 2793
Sziasztok!

A monitorvédő réteggel ellátott, átmenetes színezésű lencsékkel kapcsolatban lenne pár kérdésem.

Ezek a lencsék -optikai tulajdonságaik és esztétikai, valamint praktikussági szempontok alapján egyaránt- alkalmasak állandó viseletre is, vagy kifejezetten mesterséges fényviszonyokhoz használandók?
Helyettesíthetik bizonyos mértékig a napszemüveg jótékony hatását?

Árban nagyjából hol helyezkednek el?
Jelenlegi "kollekcióm": egy fehér, 1.67-es Hoya, minden extrával kb 18e volt, és egy hiperszuper fényre sötétedő Essilor Transitions, nagyjából 45e-be került, viszont ez utóbbit annyiszor farigcsáltattam egyik keretből a másikba, hogy arányaiban már a miniszterelnöki méretet is alulmúlja:-))

Előre is köszönöm a segítséget!
LátoGató Creative Commons License 2007.02.28 0 0 2792
Műkönny!!!! No Visine!
Előzmény: Híd (2791)
Híd Creative Commons License 2007.02.28 0 0 2791
Nekem nem piros szemre való volt, hanem száraz szemre való. Az is ilyen érösszehúzós?
Előzmény: LátoGató (2789)
Garfield007 Creative Commons License 2007.02.27 0 0 2790
Morcsi, LatoGato, koszonom!
Előzmény: LátoGató (2789)
LátoGató Creative Commons License 2007.02.27 0 0 2789

Morcsi leírta! Ne tudok többet hozzáfűzni! :-))

Szemszárazság ellen pedig műkönnyet, ne Visine-t használjatok!

Előzmény: Garfield007 (2786)
Morcsi Creative Commons License 2007.02.27 0 0 2788
Nekem a doktornőm két indokot mondott az egyik, hogy a benne levő tartósítószer ártalmas. A másik, hogy a piros szem kifehérítését úgy éri el, hogy összehúzza az ereket. Ez esetben viszont kevesebb oxigént szállítanak az erek és kevesebb könny is termelődik. Tehát, ha a pirosságot és könnyezést a száraz szem okozza, akkor a Visine csak fokozza a tüneteket. (bár pár percig látszólag jó)
Híd Creative Commons License 2007.02.27 0 0 2787
Szia! Nekem jó volt a Visine, bevált, igaz, hogy rohadt drága. Egy csepp, és minden oké, a szárazságnak annyi, a látásom is kitisztul a kontaktlencsében.
Garfield007 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2786
Nyelvtan tanarbacsi, a Visine cseppel mi a baj? Eppen gondolkodtam, hogy a huzosabb napok vegen cseppentenek, mert a szemem neha rosszul birja a 8-10 ora monitort... Akkor erre egy megoldas van, hogy pihentetem? Alapvetoen nem csak a piros szem effektussal van bajom, hanem a kiszaradassal, ritka, de neha elojon...
koszonettel... ;o)
Előzmény: LátoGató (2785)
LátoGató Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2785

Éljen Türkmenisztán! Szegény Türkménbasi ha ezt olvashatná! :-D

zzz85!

Persze, bocs hogy összezavartalak, nem volt szándékos! :-)

Szóval menj el a szemészetre és faggasd ki a dokit rendesen! Ha viszel beutalót 300.-, ha nem akkor 600.- pénz a vizitdíj.

A rétegzett lencse maradhat, de azt tudnod kell hogy a monitorszűrők nem a legsötétebbek, napszemüvegként nem az igaziak!

Melyik szemcseppek "rontsák" a szemedet? :-)  A Visine valóban, de vannak terápiás szemcseppek, orvos által felírva! Na azok azért ki vannak találva, de csak bizonyos elváltozások esetén alkalmazhatók. A TV-ben pedig hazudnak! Ha piros a szemed, ne cseppents bele semmit, inkább találd meg a módját a pihentetésének!

A Lipták Optikát hallomásból ismerem, ha elégedett vagy velük, jó a hozzáállásuk, próbáld ki Őket! A tulaj diplomás optometrista.

Ha van kérdés, írj! :-)

Előzmény: zzz85 (2783)
Garfield007 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2784
Na-na! Albania eleg jol fejlodik!
Eljen Turkmenisztan! ;o)
Előzmény: LátoGató (2781)
zzz85 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2783

Szia!

Akkor maradhat a mínuszos lencse? És ezt az olvasás utáni rövid homályos látást akkor nem is lehet megoldani? De azért mondjam a szemorvosnak, nem?

Beutalót a szemészetre a háziorvostól kell kérni? Vagy erre "csak" a vizitdíj van!

Megyek a szemészetre és felvilágosítást kérek a szememmel kapcsolatban, mert latinul nem tudok!

És hogy leírtam milyen a szemem akkor maradhat a Uv-szűrős, monitor szűrős műanyag lencse? Így együtt (Uv+monitor színezés) erős napsütésben nem fogok hunyorogni?

Ha szemcsepp kell, akkor az tényleg igaz, hogy rontsa a szemet?Mert tesóm biológia tanára mondta!

Amúgy az nagyon jó, hogy 21 vagyok és 18 éve hordok szemüveget és még soha nem mondták el mi a szemem baja, meg pl.: hogy hogy kell szemüveget rendesen törölni! Most hogy megkaptam a segítséget sokkal körültekintőbb leszek a tisztításánál, és remélhetőleg sokáig tudom élvezni a karcmentes szemüveget!

Tényleg még egyszer köszi! Nem véletlenül a Miskolci Lipták Optikára gondoltál, hogy az jó? (amúgy ott állították be a legrendesebben a fejemhez/fülemhez a szemüveget)

Előzmény: LátoGató (2781)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2782
A kontaktlencsés topikban keresd MCLacát! Ő miskolci, biztosan tud valakit ajánlani!
Előzmény: zzz85 (2778)
LátoGató Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2781
Ugye? Micsoda baromság hogy ennyi keret van!? Éljen Albánia!
Előzmény: tininindzsa (2780)
tininindzsa Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2780

LátoGató!

Sajnos nem tudom azoknak a kereteknek semmilyen adatát kideríteni. Marad a nézelődés. Pedig egyszer jó lett volna egy helyen megvenni a keretet és meg is csináltatni. De mindegy, majd körülnézek.

Megpróbálom a többiről is kideríteni, hogy ki forgalmazza. Ehh, apám idejében milyen jó volt! Létezett kétféle Sztk-keret, oszt nesze!!!! :o)))) Nem is voltak ilyen gondjai az öregnek!!!! Régi szép idők!!!!! :o)))))

LátoGató Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2779

zzz85!

Asszem tévedtem, de majdnem sikerült beletrafálni!

Szóval nem akkomodációs görcsöd van, hanem konkrétan akkomodációs problémád. Ez alatt azt értem,hogy szemed nem alkalmazkodik kellőképpen, a szemlencse alkalmazkodóképessége nem megfelelő. Magyarul nem fókuszálsz, vagy csak nagyon nehezen. Van aki egyáltalán nem akkomodál. Ez olyan mintha már most 50 éves lenne a szemlencse. NEHOGY PÁNIKBA ESS!!!!!!!!  :-D Volt egy ilyen vevőnk nemrég, neki multifokális kontaktlencsét próbáltunk. Ő egy fiatal srác.

Ahol voltál ott tudnak erről, csak valószínűleg nem mondták Neked, vagy csak latinul. Ha legközelebb mész, faggasd ki a dokit, magyarázza el neked hogy képben légy! Ja, és ettől még teljes értékű állampolgár vagy! :-))

Előzmény: zzz85 (2778)
zzz85 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2778

Szia LátoGató!

Utána kerestem a neten is, és gondoltam megnézem a leletem és ott vettem észre, hogy nekem korábban azt írták, hogy:Astenopia accommodativa

Akkor mit tegyek, ha azt mondják, hogy nincs semmi baj? Akkor ez tovább fog romlani?

Ez az előző leletem:

Eü bifoc

+0,5 cyl 90*

+0,5 cyl 90*

K +3,0+05 cyl 90*

K +3,0+05 cyl 90*

Itt: Mydrum o.u.

V: -0,75=1,0

V: -1,0-0,5 cyl 180*=1,0

Comp: -0,75  Dsph Ccyl  Pd: 58

-1,0   Dsph-0,5  Dcyl 180*

Szem békés, halvány

Kancsalgond lelete alapján:

Strab. Conv. Alt.

Astenopia accommodativa= ez az akkomodatív görcs?????? (akkor ezt nem vették észre, hogy még mindig van??)

Jelenleg beállító mozgása nincs

T dig jó mko

Szemmozgások szabadok, kettősképet nem jelez.

Pupillák kerekek, egyenlőek, reagálnak.

Amúgy a Diósgyőri kórházban mikor voltam, akkor volt pupillatágítás, vmilyen gépben is nézték a szememet (kétfélében).

Akkor azt mondjam, hogy olvasás után homályos lesz a kép mikor félnézek (sztem nekem nem lehet még erős, mert kb. 1-2 másodperc még kitisztul)? Ez a tünet?

Bocsika a sok zavarásért! Csak kár, hogy nem Pesten lakok, mert akkor személyesen megkeresnélek! A korábbi segítéseidből látom, hogy nagyon jó szakember vagy!! És ezt komolyan mondom!

Előzmény: LátoGató (2776)
Híd Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2777
Nálam úgy 1-1,5 órát tököl az orvos egy vizsgálatnál. Pupillát is tágíttatok vele a szemfenékvizsgálathoz. 8 ezret fizetek plusz 4 ezret a receptért. Lehet, hogy hülye vagyok, de az SZTK-ban szerintem nem vizsgálnának meg rendesen az időhiány miatt.
Előzmény: zzz85 (2773)
LátoGató Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2776

..........nem kell semmit sem tenned ha kiderül hogy tényleg az van amit mondok, csak a megfelelő korrekciót kell majd hordanod!

Előzmény: zzz85 (2774)
LátoGató Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2775

Szia!

Ne pánikolj már! :-))

Nekem is az volt, igaz csak enyhe fokú, de megoldottuk  a megfelelő dioptriával! Valószínű, -de már írtam hogy nem 100!- csak a  aleírtak alapján mondom.

Próbáld meg a kórházat és próbáld meg úgy megközelíteni az orvost, hogy add elő a problémádat! Nem minden orvos tököl 1,5 órát egy szemvizsgálattal, ha tele a váró, csak ezért írtam a magánrendelést.
lehet állandó közelre nézés miatt, sok fiatalnál fordul elő mostanában, akik számítógép mellett dolgoznak. A folyamatos közelre alkalmazkodás okozhatja, vagy az hogy alul vagy korrigálva! A poharat az asztal szélére, valszeg nem ettől van.

Előzmény: zzz85 (2773)
zzz85 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2774

Szia!

Ha kiderül, hogy azom van akkor mit lehet tenni?

Bocsi, a sok kérdésért, de megijedtem mikor írtad, hogy lehet, hogy akkomodációs görcs gyanús vagyok!

Elég volt nekem a 16-17 év a kancsalságom miatt, nem nagyon szeretnék hasonló helyzetbe kerülni megint!

Köszi tényleg! Remélem sikerül megoldanom!

Előzmény: LátoGató (2772)
zzz85 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2773

Helló!

Mit takar a "hosszabb szubjektív vizsgálat"? Milyen hosszú? Mit csinálnak?

A Diósgyőri kórházban levő szemészetre szoktam járni, akkor ott nem végzik ezt el?

Az a baj, hogy az ismerőseim is kórházba járnak szemvizsgálatra!

Az akkomodációs görcs az mitől alakulhat ki? Azt hogy olvasok és után pár másodpercbe telik míg felnézve éles lesz a kép azt akkor vettem észre mikor mínuszos lencsém lett! Lehet, hogy már korábban  is megvolt? Mert akkor miért nem vették észre (kancsalgondozóba jártam 18 éves koromig és ott rendesen megvizsgáltak-hosszabb vizsgálatokkal)

Az pl.: hogy a poharat az asztal szélére rakom talán az is ettől az akkomodációs görcstől lenne?

Előzmény: LátoGató (2772)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!