Keresés

Részletes keresés

Törőlt_nick Creative Commons License 2007.02.23 0 0 41

"... konzerveken elek tobb, mint egy eve"

nem kell alábecsülni a konzervek hatásait. Van azokban azért a szervezet számára cucc és mivel kicsit túl vannak főzve könnyebb az emésztésük is. Én a házikoszttól állandóan felfújódok a konzervektől meg kutya bajom sincs.

Előzmény: trooper (23)
YCbCr Creative Commons License 2007.02.23 0 0 40
Hali!
Én még tavaly kaptam "ajándékba" 2 doboz Centrumot.
Ami pozitív hatást észleltem az főként az volt hogy jobban aludtam tőle, és reggel a felkelés se tartott fél óráig. Talán a koncentrálóképességem is nőtt, ami nálam azért nagy dolog. =)
Most majd valamikor az Activalt tervezem kipróbálni, napi 8 óra tanulás mellett nem lesz hátrány ha tudok figyelni is...
Luna83 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 39
Szia!
Köszi a tanácsot, de most már kiderült mi lehet a probléma, miért vagyok állandóan fáradt. Nem vashiányról van szó (bár régen volt, de az orvosom erre külön felírt egy vaskészítményt, amit az Actival mellé szedek, és az utolsó vérvétel is kimutatta, hogy már nem vagyok vashiányos).
Hanem azért vagyok ennyire fáradékony és gyenge, mert 2005 decembere óta szedtem egy antidepresszáns tablettát, és én ezt 2 hónappal ezelőtt önkényesen abbahagytam, mert nagyon jól éreztem magam tőle, és azt hittem, hogy már vagyok elég erős ahhoz, hogy abbahagyhassam.
Hát ezt nem kellett volna. 2 hónapja már nem szedem és a hangulatom meg a közérzetem ugyanolyan rossz megint, mint amikor elkezdtem szedni. És a pszichológusom azt mondta, hogy sajnos ez okozza nálam a gyengeséget, nem a vitamin-vashiány. Ahhoz, hogy ismét jól legyek fizikailag, újra el kell kezdenem szedni. Csak akkor fogok rendbejönni. :(
Előzmény: milanfan1899 (38)
milanfan1899 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 38

Szia!

Igy látatlanba azt mondom, hogy szerintem nem fogyókúrázz:)

Ha ezek után is fáradékony vagy akkor könnyen lehet, hogy vashiányod van, vedd szemügyre alaposan a körmeidet, ha elszórtan találsz rajtuk vékony fehér csíkokat akkor az a vashiány jele is lehet.

Előzmény: Luna83 (37)
Luna83 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 37
Szia!
Én már 1 hónapja szedem az Activalt, de nem érzek különösebb hatást. Ma is egész nap tök fáradt és kimerült voltam, és fájtak az izmaim. Vannak jobb napok, de a legtöbbször egész nap aludnék.
Többen ajánlották már azt a Supradyn pezsgőtablettát, mert abban sokkal több vitamin meg nyomelem van mint az Actival-ban. De ha azt mondod, hogy éhes lettél tőle, hát az nekem nem igazán lenne jó, mert fogyókúrázom. És egész nap kaja után sóvárogva nem lehet lefogyni. :(
Előzmény: milanfan1899 (36)
milanfan1899 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 36

Sziasztok!

Már régóta figyelem a topicot és mivel most már van összehasonlítási alapom leírom a tapasztalataimat.

Azt tudni kell rólam, hogy focizom és annak érdekében kezdtem el szedni először a Béres Aktivalt, hogy ettől majd nő a teljesítményem. Napi egy tablettát szedtem olyan 2 hétig és éreztem valami kis hatást viszont a gyomrom nem nagyon bírta, így hamar abbahagytam, volt olyan, hogy egyszer éjgyomorra vettem be egyet, na akkor majdnem rosszul lettem, a gyomromat meg a beleimet "éreztem" tőle. Akkor döntöttem úgy, hogy ennyi elég belőle egy életre.

Ezt követően pár hónapig nem szedtem semmit, de nem éreztem, hogy visszaesett volna a teljesítményem, aztán az idei alapozás kezdetekor úgy döntöttem, hogy elkezdek supradyn pezsgőtablettát inni. Az eredménye nagyon hamar jelentkezett, sokkal erősebbnek éreztem magam tőle és az állóképességem is sokat javult, azóta is gyakran használom, hetente 2-3 alkalommal szoktam most már csak fél pezsgőtablettát inni. Gyomorproblémáim sincsenek csak sokszor éhes vagyok tőle, ez a gondolom a sok B vitamintól van.

Luna83 Creative Commons License 2007.02.10 0 0 35
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget! :)
Előzmény: csekker (34)
csekker Creative Commons License 2007.01.29 0 0 34
Szia Luna83!

Hát szerintem a fenti három vitamin közül a Supradyn tartalmazza a legtöbb vitamint, de az Activalban van a legtöbb természetes anyag. A lényeg, hogy mindháromban nagyon kevés mennyiségű vitamin van és ahhoz képest drága. Érdemes körülnézni a www.delibo.hu -n és ott találsz összehasonlítási lehetőséget is. Ott találsz olyat, ami nagyrészt, vagy teljesen természetes anyagokból van össze állítva. A Dr.Lenkei féle cuccok is nagyon jók, én próbáltam. Felpörget napközben, de este már tudsz tőle aludni.
Nem hízlal!!!

Mi már lassan egy éve nagyrészt biokajákon élünk, és én az a számolós fajta vagyok, mert nem szórhatom számolatlanul a pénzt: nem drágább, sőt olcsóbb!!!

Egyrészt nem sokkal drágább ugyanaz a mennyiség, másrészt mivel a finomított és felfújt kajákhoz képest tartalmas, ezért kevesebbet eszel belőle, kevesebbel jól laksz. Harmadrészt rendbetette a szervezetemet, és három hét alatt ledobtam azt a felesleges hat kilót ami rajtam volt.

Meglepő lehet ez is:
Amitől még álmos lehetsz az (sokaknak ez hülyén hangzik) a hús. Ha el tudod hagyni a húst, vagy legalább le tudod cserélni halra esetleg csirkére, akkor meg fog változni az alvási igényed is. Könnyű kaja=kevés alvásigény.

Üdv,

CS

Előzmény: Luna83 (33)
Luna83 Creative Commons License 2007.01.20 0 0 33
Sziasztok! Sajnos én már több éve vitaminhiányban szenvedek, de eddig nem igazán foglalkoztam vele, meg nem is jelentkeztek különösebb tünetek, amik voltak, azok is csak átmeneti jelleggel. De sajnos 1 hónapja, karácsony óta már, hogy folyamatosan fáradtnak érzem magam. Éjszakánként 10-12 órákat alszom, és ennek ellenére is le vagyok eresztve egész nap, járok jógára, de ott is alig bírom megcsinálni a gyakorlatokat.
Ezért gondoltam, hogy ideje elkezdeni szedni valamilyen multivitamint. Eszem hetente gyümölcsöt is, de azok télen nagyon drágák (főleg majd most lesznek a legdrágábbak az enyhe tél miatt). Szóval a Béres Actival-ra gondoltam. Sokan dícsérik, hogy nagyon jó, és nem hízlal. DE! Sajnos, én világéletemben nagyon rossz alvó voltam, ezért attól félek, hogy ha elkezdem szedni, annyira felpörgök tőle, hogy megint nem fogok tudni éjszakánként aludni. Pedig most nem lehet egy rossz szavam se, mert az utóbbi 1 évben a sok stressz és fáradság miatt már egész jól "megtanultam" aludni, ami ugyan nagyon jó, de valahogy akkor is zavar, hogy egész nap ennyire fáradt vagyok, és ez ellen valamit tennem kéne, de úgy, hogy ne jöjjenek vissza az alvászavarok.
Valamint szintén érdemes lenne biokajákon élni, de hát azokat a magyar lakosság nagyobb hányada sajnos nem tudja megfizetni. :(
Aki szedi az Actival-t, legyen szíves írja meg a tapasztalatait.
Nagyon köszönöm!
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.05 0 0 32
Én ezt tudom ajánlani:
www.drlenkei.hu
Mucuska Creative Commons License 2001.10.30 0 0 30
Megnéztem az oldalakat.

Hát, asszem, az összetevőket illetően messze az Actival a legjobb....
Majd legközelebb azt is kipróbálom :o)

Előzmény: Figurehead (29)
Figurehead Creative Commons License 2001.10.29 0 0 29
Hát, ugye úgy van, hogy minden vitaminból van egy bizonyos mennyiség (ami egyébként úgy tudom, eléggé eltér az egyes országokban, de mindegy…), amit valakik valamikor meghatároztak, mint a napi szükséges bevitel. Általában az ilyen multivitaminok dobozán rajta van, hogy a benne szereplő dolgok a napi szükésges mennyiség hány %-át teszik ki. Asszem az activalban meg a zentrumban is mindenből pont a napi szükséglet 100%-a van, talán C vitaminból valamivel több.
Nem akarom mindet leírni, de a supradyban pl. B1 vitaminból a napi szükséglet 1500%-a, B2 vitaminból kb. 300%-a, B12-ből 500%-a, de pl. C vitaminból a 250%-a van. Gondolom volt valami oka, hogy miért ilyen össze-vissza, én jóhiszeműen feltételezem, hogy tudományosan állították össze, egyébként asszem a supradyn a legrégebbi termék a piacon, mármint nem Mo-on, hanem nyugaton.
Egyébként ne ijedj meg, a számokat nem fejből tudom, nézd meg a www.beres.hu -n az actival összetevőit, aztán a www.roche.hu -n a supradyn-ét.
Mucuska Creative Commons License 2001.10.29 0 0 28
Figurehead,

mennyi az a picivel több, amivel több vitamin van a Supradynben?
Érdekelne.

Figurehead Creative Commons License 2001.10.29 0 0 27
Heló!
Szóval szerintem sem érdemes egész nap számolni a milIigrammokat meg túl sokat rágódni a dolgon, de abból baj nem lehet, ha valaki egyszerűen beépíti a mindennapjaiba, hogy mondjuk a reggelihez bevesz 1 multivitamin tablettát. Azért legyünk őszinték, senki ne mondja, hogy a szalonnánál ártalmasabb, mert "szintetikus szar" stb.! Ne már!
Én pl. a Supradyn mellett döntöttem, mert abban valamivel több van mindenből, és emiatt - állítólag - a nap folyamán fokozatosan szívódik fel, egész napra biztosítja a vitaminokat satöbbi satöbbi… Lehet, hogy bullshit, de én pl. érzem, érezni vélem, hogy nem vagyok annyira fáradékony, jobb az étvágyam meg ilyenek, és ha ez csak azért van, mert ezt akarom érezni, akkor is tök mindegy, így van, és ez a lényeg.
Azt meg ugye nem lehet bizonyítani, hogy "nem lettem náthás az elmúlt héten, mert vitamint szedek", meg azt sem, hogy "most csak náthás lettem, vitaminok nélkül otthon feküdnék arcüreggyulladással", nyilván a nátha, influenza stb. összetett dolgok, azt senki sem mondta, még a reklámokban sem, hogy aki multivitamint szed, az soha többé nem lesz beteg, de ha egy kicsit hozzájárulhatnak a megelőzéshez, azért már megéri.
texaner Creative Commons License 2001.10.29 0 0 26
Egyiket se Mucuska, egyiket se helyettük:

Reggel 10-15 perc reggeltorna nyitott ablak mellett 3 deci gyümölcslé kávé helyett.

Délben 2 alma ebéd után

Este lefekvés elött 30-45 perc séta.

Sokkal hatásosabb és ráadásul olcsobb is, mellékhatáskén pedig csak a jóbb közérzet jelentkezhet!

Firefly Creative Commons License 2001.10.29 0 0 25
Hehe!

Nem tartalak butanak mucuska, egyebkent szerintem aki ide beir, es masok velemenyet keri, maris nem buta.

A krumpli nagysagu tablettakkal nekem is volt bajom regebben, de JP esszel frankon kettetortem/vagtam oket, es lam igy maris csak feleakkora.

Sok sikert a vitaminokkal, de a pihenest, amirol itt elobb szo volt, en is maximalisan csak javasolni tudom, foleg ha valaki mar megbetegedett. Aki betegen dolgozni jar pihenes helyett, az meg is erdemli.

Udvozlet

Firefly

Előzmény: Mucuska (19)
Herold Creative Commons License 2001.10.29 0 0 24
Én Activalt kezdtem el szedni, csak az a baj vele, hogy néha nem bírom lenyelni. Egyszerűen nem megy le a torkomon a mérete miatt. Nem tudtok valami kisebb multivitamin tablettát/drazsét ajánlani, ami nem akkora, mint egy krumpli?
trooper Creative Commons License 2001.10.27 -1 0 23
en gyakorlatilag gyorskajakon es konzerveken elek tobb, mint egy eve, es meg elek... ami viszont feltuno, hogy miutan elkezdtem szedni vitaminokat (en centrumot szedek) mar nem vagyok doglott napkozben. este ki tudom aludni magam, es napkozben nincs semmi bajom. nem azt mondom, hogy csodat tesz, vagy jobb, mint nagyapam almaja (mer' annal azert nincs jobb, talan csak a bora :-) ), de ebben a gyorsanporgos nagyvarosis eletben mindenkepp elfer. naszoval a tobbivel nem tudom osszehasonlitani, de ez nekem bejott. arban 1100 korul van 30 tablettankent, a kiszerelestol fuggoen kicsit tobb vagy kevesebb.

trooper

rayn Creative Commons License 2001.10.27 0 0 22
Vannak emberek, akiknél a multivitamin téma csaknem betegséggé fejlődött, hasonlóan a fogyókúrához, vagy a túledzéshez.

Más.

A gyógyszerreklámok végén kiírják és mondják is azt a "...olvassa el a betegtájékoztatót..." szöveget. De! van még utána apróbb betűvel egy szöveg, amit nem mondanak. Viszont elolvasni sem lehet!!! Mi lehet az?

ben de kinn is Creative Commons License 2001.10.27 0 0 21
két éve történt: 2-3 hónapig szedtem Centrumot, és mit ad Isten? ...semmit. azóta nem szedek vitamin tablettákat.
most épp dobozos tejet öntök magamba. néha víz helyett iszom. gyakran tűnődöm azon, látott ez a lötty tehenet valaha, vagy porból készül ez is?
egyébként a lustálkodás, fél egészség. a másik fele a nagykanállal mert alvás.
Kőkapu Creative Commons License 2001.10.27 0 0 20
Szia Mucuska!

Az én véleményem szerint neked nem vitaminokra van szükséged!
Ha rámhallgatsz, akkor fogod magad, kerek-perec bejelented a főnöködnek, hogy elmész szabadságra, kiveszel pár napot, és elmész valahová.
Nem kell semmi extrára gondolni, csak valahová itt Mo-on, egy kis városka panziójában, és pihensz, pihensz, pihensz!
Ha nem ébredsz fel tizenegyig, akkor nem ébredsz fel, ha nincs kedved múzeumot nézni, akkor lustizol az ágyban, vagy üldögélsz a parkban. Azt eszel, amit megkívánsz, legyen az bacon szalonna, vagy hagymás rostélyos!
Hidd el, egy hét alatt teljesen regenerálódsz, és hónapokig birod utána!

A kolléganődnek pedig azt üzenem, hogy vannak betegségek, amikből nem lehet (csak) gyógyszeresen kigyógyulni, vannak olyanok amiket igenis KI KELL FEKÜDNI!!! Vackolja be magát két hétre az ágyba, és ki se keljen belőle!
Tudom, mert nekem is volt olyan betegségem, amivel hónapokig kínlódtam, lórugásnyi gyógyszereket szedtem, de egyszerűen nem gyógyultam meg. Nem mertem táppénzre menni, hanem csak kapdostam a gyógyszereket, a gyomrom meg egyre ment tőlük tönkre, csak az állapotom nem javult. Aztán egyszer azt mondta a doki, hogy ha akarom, ha nem otthon kell feküdjek egy hétig, ha nem fekszem, akkor akár vissza se menjek hozzá.

Azóta sem voltam soha beteg, de azt hiszem már nem gondolkodnék rajta, hogy kifekszem-e a betegséget, vagy sem.

Előzmény: Mucuska (19)
Mucuska Creative Commons License 2001.10.27 0 0 19
Köszi a megjegyzéseket!

Firefly!

Remélem, azért nem tartasz engem is buta embernek.
Ahogy a topic elején írtam, egyre több körülöttem a náthás ember, és nem szeretnék megbetegedni.
Hálistennek nem járok McDonald's-ba, mert nem nagyon bírom az ilyen szemetet.
Inkább eszem a jó kis főzelékféléket, de érzem, hogy kezdenek a tartalékaim kimerülni...
Mindenesetre kipróbálom ezt a kapszulát, amit vettem, aztán majd meglátjuk...

Mike76: Neked is kösz.
Arra azért még emléxem kémiatanulmányaimból, hogy melyik vitaminnal kell vigyázni, és hogy mi mire jó.

Jó 1 napos hétvégét mindenkinek!

Mike76 Creative Commons License 2001.10.27 0 0 18
A NE nemzetközi egységet jelent.

A multivitaminokkal kapcsolatban nem árt egy kis óvatosság. A zsírban oldódó vitaminok (A,D,E,K) ugyanis hajlamosak felhalmozódni a szervezetben, és ha nagyon nagy mennyiségben viszed be őket, különböző mérgezéses tüneteket okozhatnak (száraz bőr, szájszárazság, fejfájás, gyomor-bél panaszok stb.). Persze megijedni nem kell, mert ehhez hosszú idő át és igen nagy mennyiségben kell szedned őket. Pl. az A-vitaminból kb. 2500-3500 NE az ajánlott napi adag, és csak akkor fenyeget a hipervitaminózis veszélye, ha tartósan napi 50000 NE-nél többet szedsz - legalábbis a tankönyvek szerint.

Előzmény: Mucuska (16)
Firefly Creative Commons License 2001.10.27 0 0 17
Hello!

Ohhh, hat ez a tema az egyik kedvencem. Hadd osszam meg a velemenyemet veletek.

Regebben en is szedtem vitaminokat. De mar elmult. Az egesz multivitamin mizeria az egeszseges eletmod divatbakerulesevel jott be. Es persze, persze (ja, essel nem kezdunk mondatot) mindenki hirtelen hogy aggodott az egeszsege miatt.

HAT ITT NEM ERROL VAN SZO.

Hanem arrol, hogy a buta emberek elhiszik, hogy amennyiben az o eletuk egy tragyadomb, az egeszseguk a beka segge alatt van, akkor azt a csodatevo multivitamin majd mind megoldja, es TENYLEG csak ezt az 1 pirulat kell bevenniuk!

Nem ellenzem a vitaminok szedeset. Nem ellenzem az asvanyianyag potlast. Sokfajta gyogymodot probaltam mar eletemben. Abban viszont biztos vagyok, hogy 40 eves kor alatt egy atlagember szintjen senkinek sem kellene, hogy vitamin/asvanyianyag-hianya legyen normalis taplalkozas mellett.

Kovetkezzenek a valoban bevalt dolgok az elet patikajabol:

Ha felsz hogy megfazol egyel almat/kiwit es igyal csipketeat(najo esetleg Beres C vitamin tablettat, es ne azt a sargat, ami ugyanannyi mesterseges szinezeket tartalmaz mint C vitamint).

Ha az a kenyszerkepzeted, hogy B vitamin hianyod van, igyal sort.

Ha ugy gondolod, hogy a fogorvosi mutet soran a sok kifurt amalgam a fogadbol mind a szervezetedbe vandorolt, igyal HUMET-R-t (Ezt ugyanis kifejezetten ilyen tisztitokurakra talaltak ki, mert a huminsav megkoti a szervezetedben levo higanyt, es aztan kiurul)

Ha vegkepp ugy erzed, hogy egy altalanos erositoszerre lenne szukseged, akkor pedig tenyleg a Beres termekeket ajanlom. Beres csepp bevalt, nem leszel beteg tole egesz telen. Actival is biztosan jo, bar azt meg nem probaltam, ugyanis durvan 1.5 eve egyaltalan nem eszem ilyen vitamin/asvanykeszitmenyeket.

NADE SRACOK (ES LANYOK, BAR OK ALTALABAN OKOSABBAK)

Taplalkozzatok egeszsegesen. Elmondjam, hogy ez mit jelent? Hat azt, hogy azt edd meg, amit kivansz! Nem azt, amit mama meg papa evekig probalt beledtomni, meg a barataid tanacsolnak. Nem azt amit a Bio-boltok kirakataban lehet latni(es mellesleg soxor aranyert meg gyemantert adjak), hanem azt amit megkivansz, erted! Jo kis erdelyi szalonnat, finom krumplifozeleket, mami husleveset, stb. Biztosan mindenkinek vannak ilyen elmenyei, ha mashonnan nem, akkor gyerekkorabol.

Ha evekig ugy elsz, hogy a munka miatt, csak egy tragya MEKKdonalcos ebedre, vagy egy agyonizfokozosozott Kinai bufere jut idod, akkor ne csodalkozz, hogy az egeszsegi allapotod is ezen kajak minosege fele fog konvergalni.

Na. Ennyi. Bocsi ha valakit esetleg magbantott volna a kozvetlen hangnem.

Mas:

Valaki itt irt a homeopatiarol. A legjobb de nem mindenre tehat ha perforal a vakbeletek, akkor megis inkabb fekudjetek a kes ala. Egyebkent pedig a mindennapos nyugjeinkre szuper, probaljatok ki!

Udvozlettel:

Firefly

Előzmény: Mucuska (16)
Mucuska Creative Commons License 2001.10.27 0 0 16
Na, emberek, megoldottam a nagy problémámat. Egyiket sem vettem meg a 3 multivitamin közül.

Van ugyanis 1 készítmény, ami fele annyiba kerül mint a többi (60 db kapszula 1200 Ft), és a patikusnő szerint hasonló összetevőket és hasonló arányban
tartalmazza, mint a fentiek.

Bepötyögöm, mi van benne, aztán ha valaki a másik három valamelyikét szedi, akkor összehasonlíthatja. Ha lesz valaki, aki megnézi, mennyire hasonló az összetétel,kérem ossza meg a tapasztalatot.

Ja, Multivitamin-25 a neve.
Tehát:
Vitaminok:
A: 5000 NE (bár jó lenne tudni, mi az NE)
D: 400 NE
C: 90 mg
Nikotinamid: 20 mg
B1: 2,25 mg
B2: 2,6 mg
B6: 3 mg
B12: 9 μg
folsav: 0,4 mg
biotin: 45 μg
pantoténsav: 10 mg
E: 30 NE

Ásványi anyagok:
Mg: 100 mg
K: 30 mg
klorát: 27,2 mg
Zn: 15 mg
Fe: 10 mg
Mn: 5 mg
Cu: 2 mg
I: 0,15 mg
Cr: 25 μg
Mo: 25 μg
Se: 25 μg
Ca: 162 mg
P: 125 mg

Mucuska Creative Commons License 2001.10.27 0 0 15
Kösz a nevében is, majd átadom.

De szerintem rajta már nem segít semmi.
Annyira fanatikusan sportol már szerencsétlen, hogy nem lehet vele mit tenni. Talán lekötözni pár napra, amíg meggyógyul (már amennyiben pár nap kell ehhez csak)
Ja, a mellhártya gyulladása úgy derült ki, hogy úszás közben úgy belenyillalt a szívébe, hogy alig tudott kiúszni a medencéből, majdnem megfulladt.
Rohangált egyik kardiológustól a másikig, mire kiderült, hogy nem a szívével van gond, hanem az egész körülötte lévő "karosszéria" gyulladásban van....

Előzmény: SzaLa (14)
SzaLa Creative Commons License 2001.10.27 0 0 14
Azt hiszem egyről beszélünk (egy pillanatra sajnálom is, hogy nincs kút az udvarba').
Kollégádnak jobbulást kívánok; én, ha ennyit mozognék, nyugodtan tömném magamba a körömpörköltet, meg a tokaszalonnát (bár amennyire nem érdekel az ilyesmi, most is nyugodtan zabálok), mert mint írod elégeti a szervezet azt.

Valószínüleg a bevitt és leadott energiáknak kell egyensúlyban lennie, és akkor jöhet a disznóhús is.

Előzmény: Mucuska (13)
Mucuska Creative Commons License 2001.10.27 0 0 13
Az a probléma, hogy az elődeinkhez képest eltunyultunk.
Amikor a parasztbácsikra hivatkoznak sokan, tényleg csak a szalonnát emelik ki, és ebből a szempontból lehet, hogy egészségtelen ez a régi életmód.
De nem szabad elfelejteni, hogy őseink bizony dolgoztak elég keményen, ha megették az oldal szalonnát, le is égették a zsírt szinte azonnal.

Nem volt még központi fűtés, jéghideg kútvízzel mosakodtak, stb. Sokkal de sokkal ellenállóbb volt a szervezetük, mint ma nekünk.

A kolléganőm, akit említettem, közel 1 éve az arcüreggyulladása következményei miatt beteg.
Későn fedezték fel nála a gyulladást, aztán kapott valami bivalyerős antibiotikum kúrát.
Ennek következében annyira legyengült a szervezete ellenállóképessége, hogy mindenféle nőgyógy. fertőzéseket szedett össze + kialakult nála az allergia.

Most valami homeopatához jár, de ki tudja, mi lesz annak is az eredménye.

Időközben kiderült, hogy mellhártya gyulladása is van, de a lökött nem hagyja abba a sportot legalább addig, amíg meggyógyul, hanem ugyanúgy lefutja a kilométereit, 2 órát úszik naponta, + minden nap reggel aerobikozik 1 órát.

Szerintem ő ebbe a nagy egészségmániájába fog tönkremenni.....

Előzmény: SzaLa (12)
SzaLa Creative Commons License 2001.10.27 0 0 12
Van egy kolléganőm, aki naponta órákat sportol, rengeteg zöldséget, gyümit eszik, húsként max. halat és mégis hónapok óta beteg, taknya-nyála egybefolyik, hogy finoman fejezzem ki magam.

Szerintem ez az. Lehet, hogy megérne egy próbát lemenni ahhoz a tanyavilágban élő parasztbácsihoz, aki
- szalonnát, kolbászt reggelizik,
- tojás is naponta van az asztalán,
- liter bort naponta, liter pálinkát hetente iszik,
- olaj helyett mindent zsírral készít,
- és tizenöt éve nem járt orvosnál!
Aztán megmondani neki, hogy egészségtelenül él :)

A környezetemben van olyan ember, akinek húsfogyasztása max. 2 szelet párizsi, naponta fut, gyümölcsön, zöldségen és tejtermékeken él, de ha jön egy kicsi hideg, akkor már fázik, de nagyon.
Nincsen túllihegve ez az egészség dolog egy kicsit?

Előzmény: Mucuska (9)
kzs1974 Creative Commons License 2001.10.27 0 0 11
Egy ismerősöm szerint, aki ért a gyógyszerekhez és egyéb táplálékkiegészítőkhöz, a Supradyn a legjobb, és egyben a legdrágább is.

Azután jön az Actival- ezt Béresék állították össze, és azért jó, mert fókuszáltak a Mo-on előforduló esetleges nyomelem és egyéb ásv. anyag hiányokra, és próbálják ezeket kompenzálni az Actival összetevőivel.

A Centrum-ot nem ajánlja, mert az amerikaiaknak "találták ki", az ő "egészséges" táplálkozási szokásaikhoz igazítva. Szerinte nekünk magyaroknak az túl sok.

Remélem, ez valamennyire segít megkönnyíteni a döntést ;o)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!