Keresés

Részletes keresés

Zimizumi Creative Commons License 2007.01.23 0 0 7

csak volt olyan rész, amit nem értettem és megmagyarázták, hogy mi az. :-)

a módszereik, eszközeik, miértjeik és hogyanjaik nagyon jól fent vannak a honlapjukon, azzal kapcsolatban már nem nagyon tudtam pluszban kérdezni.

és igen, nekünk is sokat nyomott a latban a testvérkérdés. 5 éve én nem tudtam az egészről, csak a nagyobbik születése után kipattant műbotrányból értesültem róla, akkor meg ugye már késő volt.

Előzmény: gombfoci (5)
Babo30 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 6

Most már elsőre is 4 céget lehet találni, de lehet vannak még. Azt tervezem, hogy készítek egy összehasonlító táblázatot a választható cégek közül olyan szempontok alapján, mint pl előfeltételek (anya szűrővizsgálatai), szerződés korrektsége, tárolás helye, tárolás módja (szeparáció utáni v előtti), ár, fizetési feltételek... stb. Ha kész vagyok, felrakom majd ide is.

Lényeges szempont, hogy ha nem sikerül a levétel, akkor visszaadják e a pénzt. (2. csemetém 20 perc alatt kibújt, nem tudom lett volna e idő a köldökvérrel macerálni, illetve egy ügyeletes doki vállalja e a levételt, vagy csak a választott doki?!)

Nekem pl ez a 3. terhességem és most gondolkodtunk el az őssejteken. Nem utolsósorban, azért is, mert a tesóknál is jó eséllyel fel lehet használni, sőt akár nálunk a szülőknél is.

Előzmény: Coge (4)
gombfoci Creative Commons License 2007.01.23 0 0 5

Zumi,

milyen típusú hasfájásod volt a szerződéssel kapcsolatban?

Szimpatikusnak tűnnek, főleg hogy megtudtam, hogy testvéreknél is felhasználható neadjisten a  készítmény...

Előzmény: Zimizumi (1)
Coge Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4

A lányomé a Sejtbank Kft.-nél van, Svájcban tárolják.

(5 éve még nem volt túl nagy választási lehetőség)

Én pesttől 240 km-re szültem, jóelőre megkaptuk a készletet, majd futár jött érte és vitte fel Pestre (talán DHL), ez benne volt az árban. Mi egyben kifizettük 20 évre, akkor 300 ezer ft volt tokkal-vonóval.

Miért? Ugyanazért, amiért életbiztosításom is van. remélem, sosem lesz rá szükség :-))) 

Előzmény: Babo30 (-)
Zimizumi Creative Commons License 2007.01.22 0 0 3
Nem semmit. Azt mondták, hogy ha esetleg sor kerülne az őssejtek felhasználására, akkor ők úgyis bevizsgálják az anyagot.  
Előzmény: Babo30 (2)
Babo30 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 2

Zimizumi!

Köszi az infót!

A szlovák céget többen ajánlották már, ha jól számolgattam az egyik legolcsóbb is.

Kellett valamilyen vizsgálatot végez(tet)ni előtte, vagy ők megcsinálták a babavérből?

A Zelion-nal most beszéltem, nekik kell a 16. heti vérvizsgálat eredménye (abban van a Hepa B, szifilisz, meg ezek), illetve kérnek Hepa C és HIV tesztet a 33. terhességi hétig bezárólag. (ÁNTSZ-t felhívtam, 2000 és 2400 HUf-ért csinálják, ha viszed a vért, ha ők veszik le, akkor még 1600 Huf).

Körbenéztem a topikok között, de nem találtam sehol, ezért hoztam létre. Vagyis a PoliDili-k (miért pont ott?) között van egy Őssejt nevezetű, de abban nem volt érdemi infó, ráadásul nem hiszem, hogy ott sokan olvasnák... :)

Előzmény: Zimizumi (1)
Zimizumi Creative Commons License 2007.01.22 0 0 1

egészen biztos vagyok benne, hogy erre már létezik topik, de hirtelen nem találom.

mi egy szlovák céggel kötöttünk szerződést. www.ceptra.com

Tapasztalatok: eddig nagyon korrektek voltak. Kb a 36. héten hozták a hűtőtáskát a motyóval és a szerződéssel, amit magunkkal kellett vinni a kórházba. Ami hasfájásom volt a szerződéssel kapcsolatban, azt leleveleztük e-mailben, vagy telefonon megbeszéltük. Egy szlovákiai magyar házaspár a magyarországi kapcsolatuk.

Szülés után azonnal telefonáltunk nekik, és még onnan a kórházból elhozták a levett vért. Kb 3 hét alatt dolgozták fel a cuccost, és értesítettek mindet, hogy milyen mennyiségű őssejtet sikerült kinyerni tároláshoz. Miután rábólintottunk, hogy rendben, akkor küldték az első számlát.

Azóta évente fizetunk 15 euro tárolási díjat.

Előzmény: Babo30 (-)
bindera Creative Commons License 2007.01.22 0 0 0
0 tapasztalat
Babo30 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Egy-két topikban már kérdezősködtem kinek, milyen tapasztalatai, információi  vannak a köldökzsinórvér levételével kapcsolatban, de mivel egyre több embert érdekel(het) ez a téma, ezért gondoltam egy topikban gyűljön az infó.

Érdekelne ki, miért, hol vetette le a KZSV-t? Esetleg ki miért NEM veteti le, mik a tapasztalatok a kiválasztott céggel kapcsolatban, melyik céget ajánlanátok, stb...

Konkrét kérdésem is van: ZELION Kft-vel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Eddig egy gyűjtő lapot találtam:

ossejt.lap.hu

Köszönöm a hozzászólásokat!

Ildikó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!