Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Jaja, Keresztúry van rajta... A HK-féle AG36-tal sztem sokkal kényelmesebb volt lőni, tölteni is gyorsabb, egyszerűbb, és a revolverező elsütőszerkezete is megbízhatóbb.
Az APSz (,,Sztyecskin")felcsatolt tokkal itt lathato: ttp://images.google.ru/imgres?imgurl=http://world.guns.ru/handguns/aps-1.jpg&imgrefurl=http://world.guns.ru/handguns/hg22-e.htm&h=395&w=550&sz=24&hl=ru&start=43&tbnid=GlqLD3VDKTfOIM:&tbnh=96&tbnw=133&prev=/images%3Fq%3DAPS%26start%3D36%26ndsp%3D18%26svnum%3D10%26hl%3Dru%26lr%3D%26newwindow%3D1%26sa%3DN
Az RPG alatt RPG-7 értek, mint csecsen trojka ágyúja. LAW az egyszer használatos. Az általam említett puskaránátnak van még egy oriási előnye a rakétagránátokkal szemben Nincs indítási tűz, tehát nem kell védőtávolság illetve egy jól álcázott lövész gyakorlatilag felderíthetlen, mondjuk egy APC oszlopból. Azaz akár egy pinceablakból, v. sufni ablakból is indítható. Lövész figyel, mondjuk egy lövészperiszkópon keresztül (találd meg igy!) amikor kell elereszti gránátot aztán lehuzodik megint, neked meg ott sérült járműved, ha mondjuk egy szakasz katona között robban a repeszgránát akkor meg rakás sebesült és halott, kb. úgy mint egy aknavetős támadás után.
Ez fegyver már bizonyított méghozzá a legjobbak ellen. Ment a Merkava oszlop, egyszer csak robban a toronytetőpáncélon a gránát..... Oké benne van pakliban, de honnan p...-ból lőttek?
Nem véletlenül, hogy Galilhoz van ilyen hatékonyságú puskagránát kifejlesztve. A minőségről annyit talán MO-n is képes valaki két csővet egymáshoz hegeszteni, és egy rugós ütőszeget belerakni. Sokkal kevésbé bonyolult, mint egy 40-es azaz kisebb hibalehetőség is.
A multkor volt szó váltámaszos pisztolyról azt hiszem Gavriel említette, nem lehetett ez az orosz Stecskin APS ami az orosz speciális erőknek lett gyártva, ez egy 1900-as model. A markolat alsó feléhez kell képzelni a váltámasz vékonyabb végét:)
Tetszik nekem ez a puskagránátlövő segédpuskacső konstrukció. De. Megvan a gyártásához szükséges stabil ipari háttér is, vagy csak a nagyon jól teljesítő prototípus készült kézimunkával? Merthogy nem mindegy.
Ez a 2000-es változata és a Beretta Pm12 ből van ötvözve jó, fegyver a speciális egységek számára lett gyártva, de az elődjét a tankosok is használták kb. 1,6 kg. A hangtompítója jobb mint a Skorpióé és úgy általában is jobban tetszett. A 90-es években valódi bummm volt a horvát seregben, de mára több jobb fegyver is van kategóriájában. Meglepően elterjedt a koszovói felszabadító erőknél.
Ket ellenvetest mar tudok mondani (RPG tema): 1. Az egyszer hasznalhato RPG-k nem rosszak, de nem mindig van beloluk tobb, es viszonylag konnyu a granatjuk (a Genfi konvencio 400 g toltetben korlatozza a panceltoro granatok robbanotoltetenek sulyat), az RPG-7-nek meg van. 2. A kis RPG-nek mechanikus (lec) iranyzekuk van, es nem optikai.
Meg lehetne oldani, hogy optikai iranyzekot lehessen felszerelni az egyszer hasznalhato RPG-re - nem lenne rossz.
Ja, es egy-egy katonanak nem egy-egy kene belole, hanem minimum 2.
Egyes speciális egységek a Vihar (utolsó fölszabaditó hadművelet) alatt a saját fegyverük mellett ezt is cipelték rengeteg minicióval együt és igen hatékonyak voltak.
István érdekes vitát folytattál Erikkel az RPGről és a 40-es gránátvetőről, mint szakasztámogatófegyverről. Egyébként láttam valahol hogy az ami hadsereg is 10 ezres nagyságrendben rendelt M72 LAW és az újabb specifikációit. Az M72 előnyei egyértelműek. Kicsi a súlya akár mindenki vihet egyet iszonyúan megnöveli a az alegység tűzerejét. Ha az ellenbe bemenekül mondjuk egy fészerbe arra már esetleg a 40-es nem elég, a Javelin kategória meg túl sokés túl drága, pont elég az M72 a probléma megoldásához. Aki olvasta Cris Ryan Aki megmenekült cimű könyvét (mindenkinek melegen ajánlom, mert jobb szerintem a Brávo kettő nullánál) ott két teherautónyi őt üldöző katonát kapott el egy darab M72 és a 203-sa segítségével.
Szerintem ésszerű átmenet lenne a kétféle fegyver típus között ez a magyar fejlesztés. Reconnal már beszéltünk erről érdekes alternatívája lenne ez fegyver a 40 mm gránátvetőnek.
LTI gránátvető A gránátot a fegyver csövével párhuzamos tromblonról lehet ellõni a gránátokat. Ez a magyar 7,62 mm-es AMD-65 gépkarabélyra erõsített, önálló elsütõ szerkezettel ellátott Lt jelû, 670 g össztömegû eszközrõl, amelyhez egy, a gránátlövéshez alkalmazott Lti jelû optikai irányzék is tartozik. Ennél az eszköznél a gránátba van –gyárilag – beszerelve az indításhoz szükséges vaktöltény. A tromblonra felhúzott éles fegyvergránát fölött a normál tölténnyel veszélytelenül lehet tüzelni. A lelövõ toldat elsütõszerkezete megfeszített, biztosított helyzetében a normál töltény lövése után a gránát indításához csak ki kell biztosítani, célozni és lehet lõni. Gyakorlatilag maga a fegyver "csak"egy tartószerkezetnek tekinthetõ a gránát lövésénél. Mivel a lelövõ toldat tengelye azonos magasságban van a válltámasz megtámasztási pontjával ezért jelentõs felfele mozgása nincs a fegyvernek gránát lövéskor sem. Az AMP fegyvergránátjai mind célban kifejtett hatás (PGK-69 kb. 200 mm), mind pedig célzott lõtávolság (PGR-69 450 méter, PGK-69 100÷150 méter) szempontjából megfelelnek az elkövetkezõ idõszak a követelményeinek. Az LTi gránátja az elsõ olyan modern, csapódó gyújtóval szerelt gránát konstrukció, amelynek repesz gránátja helyben (harchelyzetben is) védõ kézigránáttá szerelhetõ. A tromblon súlya pedig messze van egy komplett 40-es gránátvetőjétől tehát nem lenne az egész fegyver orrnehéz. Fejleszteni kellene, hogy pl. adaptálva legyen a piccantilly rendszerhez (nem lenne rossz exportcikk) így bármilyen nyugati fegyverre rá lehetne rakni az esetleges típus váltásnál. Ha páncéltörő gránátot palástgyújtásúvá teszik akkor nem védenének ellene pl. a Strykerekre szerelt grillrácsok se. Ha kibírta lyukasztani a Merkava I. tetőpáncélját akkor elrendezné ezt is.
A magyar 7,62 mm-es AMD-65 gépkarabélyra szerelt Lt gránátvetõ, Lti irányzék és felhúzott gránáttal 43 M töltény lövése közben
Ja, ez az a cucc Keresztúry papa kezében. Ott van rajta az Aimpoint Comp M2 és az oldalán a gránátvető Meprolight irányzéka. Ebben a változatban olyan szinten orrnehéz, hogy low-ready-ből pontos kapás lövések végrehajtása szinte lehetetlen.
Nagyobb a nyomása, de főleg a gyújtóhatása a pusztító: bunkerok, megerősített és parancsnoki állások ellen kiválló. 300m távolságig kitűnő eredménnyel használható.
A gránátokból nincs ellátás, innentől kezdve hadi használatra gyakorlatilag az AMP-t el lehet felejteni. Múzeumokban és gyűjtőknél lenne a helye. Ott az AK és ott az RPG. Elterjedt ismert cuccok, százféleképpen megoldható az ellátás ha baj van.
A horvátok ezt 40mm-es saját gyártmányú gránátvetőt rendszeresítetták könnyű, kicsi, és több tipusú gránátot használnak hozzá. Többek között glicerinest is. Biztos nem montam újat vele kapcsolatban, de használtam, ronda pusztítást visz végbe, utcai harcokban is eredményesen használható, másik fegyver mellett.
Hali! Az AMP gránátjainál a jobb kumulatív hatás, illetve a jellemzően ideálisabb becsapódási szög volt a mérvadó. Több mm páncélátütés... Könnyű páncélozású célok ellen ideális (most mondjam hogy egy Humvee ellen? mégha az valamelyest páncélozott is...). De ne részletezzem, kettőnk közül nem én vagyok a katona. Mindazonáltal 2005 tavaszán OTDK-n összefutottam két korombeli sráccal, akik a 40 mm-es gránátvető gránátját turbózták fel, megnövelve annak a hatótávát. De az AMD-hez már pár éve láttam a svájciak egyszerűen felpattintható (?) B&G gyártmányú gránátvetőjét. Fenn is volt a honylapukon.