Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Törölt nick 2006. nov. 29. © 24

Nemrég vér- és vizeletvizsgálatok voltam, mivel hüvelyi viszektésem van, és ezért kérte a nőgyógyász ezeket a vizsgálatokat.

A háziorvos minden rendben talált az eredménnyel kapcsolatban, egyedül ezt emelte ki:
üledék 4-5 zsugorodott vvt. 2-3 fvs. néhány laphámsejt.

Sajnos nem nagyon fogtam, hogy mit mond, valaki el tudná magyarázni, hogy ezek mit jelentenek, és mennyire számítanak normálisnak?

Köszönöm!

TamásD 2006. okt. 28. © 23
az lhs a laphámsejt, a bakt ugye a baktérium, a Ca-ox a calcium oxalát kristály. Ha ezekből mind sok van, az megér egy orvosi látogatást, mert húgyúti fertőzést jelenthet, esetleg van valahol egy kis veseköved, ami szór, morzsolódik.

TamásD
Előzmény: dezidera (22)
dezidera 2006. okt. 27. © 22

Szeretnék tanácsot kérni, igaz nem vér, hanem vizelet laborlelettel kapcsolatban.

41 éves nő vagyok, a vérképem teljesen rendben van, viszont a vizelet eredményen a következő szerepel:

Viz. üledék: 5-6 fvs. sok lhs.bakt. ca-ox.

A többi vizelet eredmény rendben van.

Várom a választ, hogy mit jelentenek a fentiek.

Köszi előre is

Kati 

Törölt nick 2006. ápr. 24. © 21

Monocytánál helyesbítek :

 

túl kevés ????? mi köv.ebből ?????

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick 2006. ápr. 24. © 20

Idegesít.

Szeretném tudni :

 

Mit jelent:

 

kreatinin           82       umol/L     <97

 

Átl. vvs hgb koncentr. MCHC     363   !    ref.tart.  g/L  330-360

 

363 TÚL SOK ??? MI KÖVETKEZHET EBBŐL ???

 

 

mONOCYTA SZÁM                      0.23  !    REF.TART. G/L   0.4-0.8

 

 

0.23  iszonyúan sok ???? mi következhet ebből ?????

 

 

vizelet reggeli kreatinin        7782  ! umol/L          8000-27000

 

 

7782  túl kevés ?????   mi következhet ebből ???????

 

 

 

nemtudom.....nemtudom....nemtudom.....

 

 

húgysav        402 !          umol/L         178-345

 

 

 

Miluritot írtak fel és Colchicumot. Drinfo-ban elolvasva róluk halálra váltam !!!!!

 

Hypothiazidot lehetőség szerint el kéne hagynom, de a vérnyomásomra napi 1/2 tbl-át kell szednem, egyéb....... calciumantagonistaféléket nem tolerálok !!!!!

Hypothiazid pedig köszvényt provokál nálam !

Ördögi körbe kerültem.

 

 

 

 

Mi az a kreatinin ?????????

 

állandóan body-billdinges szövegeket dob ki a gép .......:(((

 

előre is köszönöm az esetleges választ.

Zoli_fiú 2005. aug. 19. © 19
http://www.hazipatika.com/services/lab?HPID=319D624A-C51C3426-059E6473-DA30D77C
A magyar zsivany 2005. aug. 11. © 18

total bilirubin es direkt bilirubin a maj mukodesre utal

magas ertekek jelezhetnek

 

maj gyulladast, hepatitiszt virusos A B C ... stb,

 

lehetseges epeko, vagy valamilyen mas eldugulasa az epevezeteknek.

 

lehetseges mergezes, peldaul kronikus alkoholizmus,

vagy, egyszeri nagy adag acetamidazofen, vagy ilyesmi

 

Nem vagyok orvos.

 

Tisztelettel:

 

zsivany

Előzmény: krampuli (9)
Törölt nick 2005. aug. 7. © 17

RBC = vörösvértestszám

WBC = fehérvérsejtszám

 

Törölt nick 2005. ápr. 24. © 16

Más nincs.

Kössz !!!

:)

Előzmény: bes (13)
bes 2005. ápr. 21. © 15
a crp a C reaktiv protein rövidítése, gyulladást jelez, ugyanúgy mint a vérsüllyedés
dobózs 2005. ápr. 21. © 14
szisztok meg tudjátok nekem mondani hogy a CRP mit jelent ugyan is 4 keresztes pozitív
bes 2005. ápr. 18. © 13
Az összes veseműködésből a bal vese 47 %-kal, a jobb vese 53 %-al veszi ki a részét.
Normális lelet, ha más nincs.
Törölt nick 2005. ápr. 18. © 12

ugyan ez nem laborlelet, de szeretném tudni, hogy mit jelent :

 

vesecintigraphia: b.o. 47 % j.o. 53 %

 

Ha valaki  tudja, köszönöm.

 

:)

afintha 2004. júl. 13. © 11
MIt jelent, hogy magas ertek? MIlyen mas vizsgaltokat vegeztek meg? Azoknak mennyi az erteke?
Előzmény: krampuli (9)
Kis Attila 2004. jún. 8. © 10
Jó kis topic ez.
krampuli 2004. jún. 7. © 9
Ha van itt doki mondja meg legyen szíves:
a totál biblirubin és a direkt bilirubin magas értéke mire enged következtetni???

Ilusta 2004. márc. 8. © 8
Nagyon köszönöm az utánajárásodat.
Igen, közben mi is megkérdeztük a házirovost, de ő csak annyit mondott, hogy ezeknek az adatoknak a megemelkedése azt jelenti, hogy a rákos sejtek nagyon elszaporodtak a szervezetben.
Most újra műtötték szegényt, de úgy néz ki most jobban van, lesz. Majd kiváncsi leszek, ha mégegyszer csinálnak ilyen vérvizsgálatot csökkennek-e ezek az értékek..
A papírra laktát-hidrogenáz volt nyomtatva..
Előzmény: csupaszabo (7)
csupaszabo 2004. márc. 7. © 7
Nem véletlenül laktát-dehidrogenáz? Mert olan van, ez egy valamennyi szövetünkben megtalálható enzoim, magas LDH érték szívinfarktust, tüdőinfarktust jelezhet, de sokféle megbetegedésnél emelkedik az érték.
Előzmény: Ilusta (5)
csupaszabo 2004. márc. 7. © 6
Hát én nem vagyok orvos, csak a neten néztem utána:
AFP= Alfa-fetoprotein, tulképp a magzati méáj termeli normális körülmények között, de máj illetve hererák esetében emelkedik ez az érték. A daganat eltávolításával vagy elpusztításával az érték csökken, kiújuláskor ismét emelkedik.
A CA 19-9 pedig egy gasztroenterális tumor antigén neve. Nem tudok többet róla, angol nyelvű anyagot sokat találsz a neten.
Az elsőt még keresem.
Előzmény: Ilusta (5)
Ilusta 2004. jan. 21. © 5
Üdvözlöm az itt lévő Orvosokat!
Apósom nagyon beteg és segítségüket szeretném kérni, kölönböző értékekkel kapcsolatban amivel nem vagyunk tisztában. Sajnos a kezelőorvos nem adott felvilágosítást (szinte sosem ad semmiről, hiába kérdezzük!!). Bár erre azt mondta, nem mondhat semmit arról, amihez nem ért...
Van egypár vérérték ami nem olyan magas, de most csak azokat írnám le, ami sajnos igen magas és nem tudjuk ez mit jelent.
Laktát-hidrogenáz 240-490 (516)
CA 19-9 (GIM) 2,5-19 (347)
AFP (férfinél mit jelent??) 0,5-5,5 (149)

Ezek a kiugróan magas értékek...
Persze van nagyobb vérsűllyedése, vörösvértest kevés, limfocyta kevés..
Tudni kell, hogy bélrákkal műtötték tavaly ősszel, aztán mégegyszer azt "kijavítandó"
Az MRI újabb daganatokat fedezett fel..de már nem nyúlnak hozzá...(sajnos az első orvos csúnyán elbánt vele...nincs hasfala...)
Meddig élhet szegény ezekkel az értékekkel?
Egyáltalán mit jelentenek ezek?
Fájdalmai vannak, morfintapaszt kap, nem a leggyengébbet, hanem az azutánit..
Köszönöm válaszukat...

ona 2003. jan. 27. © 4
Szia,

szerintem semmi vészjósló nincsen a leleteidben. Azért a háziorvos biztos mond valami megnyugtatót!

Előzmény: Pályakezdő (3)
Pályakezdő 2003. jan. 27. © 3

Nekem ezek az értékek lettek rosszak:

Fehérvérsejt: 3.87 4.50-12.00
Neutrofil granulocita: 1.680 2.000-6.900
Antistreptolizin titer: 864 0-200
Kalcium:2.68 2.02-2.50
Magnezium:1.06 0.70-1.05

Mit jelenthet?

Pályakezdő

afintha 2002. dec. 5. © 2
szia,

mindig a teljes laborleletet erdemes beirni ide, mert 1-2 ertekkel nem sokra megyunk....

Előzmény: htb (-)
htb 2002. nov. 22. © 1
Köszönöm, Alice! Pár nap múlva már okosabb leszek, további vizsgálati eredményeket is kapok.
Előzmény: AliceCsodaországban (0)
AliceCsodaországban 2002. nov. 21. © 0
Sajnos nem vagyok orvos, így nem segíthetek, de túl nagy baj nem lehet, mivel a normális tartománytól csak kicsit tér el a két lelet, a vizeletbeli üledék pedig szvsz. nem lehet túl nagy baj - talán egy kis hólyaghurut, ilyesmi. Akkor van baj, ha a vizeletben sok a fehérvérsejt, mert az azt jelenti gennyes, és valahol gyulladás van (vese, hólyag, hugycső).

Talán megnyugtat, hogy nincs az a laborlelet, amiben ne lenne 3-4 csillaggal megjelölt adat, ami kissé eltér a normális tartománytól.

Előzmény: htb (-)
htb 2002. nov. 21. © topiknyitó
Tudom, ez nem az orvosi rendelő, de hátha tud valaki segíteni. Ma kaptam kézhez a laborleletemet, a dokimat viszont csak a jövő héten érem el. Van egy-két adat, amelynek megfejtésében szeretnék segítséget kérni:

Vizeletnél:
- üledék laphámsejt: zsúfolva

Vérvizsgálat:
- Eosinophyl: 4,9 % (1-4-ig normális)
- Lymphocyta: 22,6 % (25-45-ig normális).

Előre is köszönöma hozzáértők fáradozását!