Keresés

Részletes keresés

xhwamt Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1159

a rizsát hagy másra. pl. ma reggel, én a környezetvédő álltam ki egy regionális hulladéklerakó mellett...

Oszt minek? Én meg holnap reggel kiállok a mellett, hogy keljen fel a nap. :)

a fröcsögésed nem fedi el az érvtelenséged, és azt sem, hogy az ide elhelyezett valódi információkat negligálod, és csak fújod a passzátszelet....építed a saját elméleteidet...kizárva minden észszerű megfontolást

Megint nem tudsz válaszolni mi? Nem baj, ne is törődj vele, menj vissza inkább építgetni a szittya-párthus rögeszméidet. :)))

Tehát hogy is állunk a biotechnológiával, az atom és vízerőművekkel? He?

Előzmény: waxxablaze (1157)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1158
Volt. De ez már a múlt. Ma már tiszta világban élünk."

vagyis mégiscsak van haszon.

de jelzem EZ nem a pl. PILLEPALACK gyártóknak köszönhető.

vagy mégis?
Előzmény: xhwamt (1156)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1157
1. tisztázzuk már KIK a környezetvédők?
elsőként.

a rizsát hagy másra. pl. ma reggel, én a környezetvédő álltam ki egy regionális hulladéklerakó mellett...

itt:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9154245&la=61188216

a fröcsögésed nem fedi el az érvtelenséged, és azt sem, hogy az ide elhelyezett valódi információkat negligálod, és csak fújod a passzátszelet....építed a saját elméleteidet...kizárva minden észszerű megfontolást

ráadásul hazudsz is.

tettem fel neked 2 kérdést.

várom a válaszokat.
Előzmény: xhwamt (1155)
xhwamt Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1156

aztán leírod: mégiscsak van aszon, hisz tsiztább lett stb.

Volt. De ez már a múlt. Ma már tiszta világban élünk.

Előzmény: waxxablaze (1154)
xhwamt Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1155

Szembenállnak a korszerű géntechnológiával. Elutasítják a korszerű energiatermelést, legyen szó vízerőművekről, vagy atomerőművekről. Alapvető honvédelmi beruházásokkal szállnak szembe. Stb.

Lényegében minden idők legnagyobb kártevőit köszönthetjük bennük. Az általuk okozott károk tekintetében rosszabbak mint a második világháborús pusztítás volt. Mert azután még volt jövő, volt lehetőség az újjáépítésre, de a zöldek magát a jövőt, a biotechnológiát, az olaj utáni világ energiaellátását akarják megakadályozni.

Előzmény: waxxablaze (1142)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1154
ó igen bizonyítatlan kijelentésekkel lehet dobálózni. azt lehet.

hát csak annyit mondok akkor...

1. tisztázzuk már KIK a környezetvédők?
elsőként.

Nem látom jelét a környezetvédelem hasznának."
aztán leírod: mégiscsak van aszon, hisz tsiztább lett stb.

ez egy haszon.

de van olyan haszon is amit a hatóság az ellenőrzés során pl. bírságban beszed, az a társadalom részére haszon, hisz nem az adófizető fizeti a környezeti kárt, hanem annak okozója.
ez nem haszon?

a hatóság által szabályozott tevékenységek esetén, az elmaradó körny.szennyezés, az nem haszon?

a megtörtént szennyezés esetén felderített szennyező megszorongatása, a szennyezés felszámolására való kötelezéas az nem haszon?

minden olyan költség amit NEM? az adófizető fizet ki a környezethasználó HELYETT, haszon.

"nevezetesen tisztább lett a saját környezetünk. Ez a haszon most is megmaradt, "
és most, ha abbahagyjuk a törvényi szabályozást, levonulunk a pályáról...minden így ,marad? nem. akkor?

"Annyit érünk el ezzel, hogy versenyhátrányba hozzuk magunkat. "
a mo-i kvótamennyiség BŐVEN elegendő, csak győzzék eladni.
ld. hvg-s cikkek.
Előzmény: Törölt nick (1151)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1153
A kérdés ezerszer bonyolultabb annál, hogy valaki nem tart be egy egyszerű ítéletet.
Előzmény: waxxablaze (1149)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1152
Tudom, a szlovákok bontottak le egy 100% üzemkész erőművet, és egész Magyarország úgy tudja, hogy a nemzetközi bíróság a mi javunkra döntött. Ha mégse így lenne, hát annál rosszabb a tényeknek!
Előzmény: waxxablaze (1149)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1151
Valaminek a hiányát nem lehet bizonyítani. Nem látom jelét a környezetvédelem hasznának. Az volt a haszna, amit xwhamt írt, nevezetesen tisztább lett a saját környezetünk. Ez a haszon most is megmaradt, én örülnék neki ha tovább szigorítanánk a gépkocsik korom- és hasonló emissziós normáit! Sőt lehetne drágítani a dízel adóját, szerintem a gázolaj kamionokba való technológia. Az azonban ostobaság, hogy a széndioxid-kibocsátást akarjuk korlátozni úgy, hogy világszinten esély nincs a kibocsátás csökkentésére. Annyit érünk el ezzel, hogy versenyhátrányba hozzuk magunkat.

A közlegelők tragédiájának az a helyes olvasat, hogy az a gazda járt a legjobban, aki a leghamarabb odaküldte a második tehenet, és még jobban jár, ha egyből három tehénnel indít! A tragédiát nem tudja megakadályozni sehogy se, tehát előbb-utóbb úgyis más legelő után kell néznie, de addig is a legnagyobb idiotizmus részéről levágni a második tehenet, amikor már mindenki más is a második tehenet tervezgeti...
Előzmény: waxxablaze (1148)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1150
Korábban is voltak évszázadok alatt lejátszódó radikális változások!"

forrás?
Előzmény: xhwamt (1109)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1149
:) linket. (jelzem a kár a szlovák fél miatt keletkezik, akik a nemzetközi bíróság ítéletével nem törődve, nem adnak vizet.)

Előzmény: Törölt nick (1146)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1148
csak tessék. lehet érvekkel alátámasztani urál ostoba kijelentéseit
tessék-tessék.

nem visszakérdezni. indokolni.
Előzmény: Törölt nick (1147)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1147
Milyen hasznot termelnek?
Előzmény: waxxablaze (1145)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1146
Az egy konkrét sokszázmilliárdos kár.
Előzmény: waxxablaze (1145)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1145
nem termelnek hasznot...

erre kéne példa.

viszont kárt egyre többet okoznak."
erre, a nagymarosi példát tudod hozni? ez a jelenlegi környezethasználat MÉRTÉKÉHEZ képest nudli.

Előzmény: Törölt nick (1144)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1144
Nagymarosi erőmű megakadályozása pl.
Előzmény: waxxablaze (1142)
Mr Spock Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1143
Kedves xhwamt,

Latom van valaki aki megerti ezeket a dolgokat.

A legnagyobb lepes kornyezetvedelmi ugyben: az antibiotikumok, oltasok, modern medicina kifejlesztese volt, ami alig 2 milliardrol egy evszazad alatt 6 milliard fele emelte a faj letszamat. Az emberiseg hirtelen szaporodasa nem azert volt mert emberek egyik pillanatrol a masikra elkezdtek tobbet dugni, hanem azert mert sokkal tobb elte tul magat a megszuletest es kesobb mas betegsegeket.

Ez nyilvanvalo, megsem merul fel ebben a temaban. Ebbol lehet tudni a "termeszetvedok" celja egyaltalan nem a termeszet vedelme.

Gabor

Előzmény: xhwamt (1109)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1142
nem termelnek már hasznot, viszont kárt egyre többet okoznak."
ezt bizonyísd akkor.

lássuk.
Előzmény: xhwamt (1130)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1141
a törvény mit mond?

A törvény célja

1. § E törvény célja:

a) a természeti értékek és területek, tájak, valamint azok természeti rendszereinek, biológiai sokféleségének általános védelme, megismerésének és fenntartható használatának elősegítése, továbbá a társadalom egészséges, esztétikus természet iránti igényének kielégítése;

b) a természetvédelem hagyományainak megóvása, eredményeinek továbbfejlesztése, a természeti értékek és területek kiemelt oltalma, megőrzése, fenntartása és fejlesztése.

1996. ÉVI LIII. TÖRVÉNY

A TERMÉSZET VÉDELMÉRŐL
Előzmény: jakka (1128)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1140
Holnap indulok is Pakshoz lancolni magamat! :-)
Előzmény: xhwamt (1136)
xhwamt Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1139

Ne vergődj!

Tér a lényegre, ahhoz van valami hozzászólni valód, vagy sem?

Előzmény: aruvedjegy (1138)
aruvedjegy Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1138
Sajnos általában beszéltél az inkvizícióról. A spanyol inkvizíció lényegét tekintve mellékszál. Tisztára, mint a magyar foci. Olyan, mintha, de nem egészen az.
Az inkvizíció egyházi bíróság volt.
A súlyosabb ítéletek végrehajtása a világi hatóságokhoz tartozott, de ez a fenntartás szempontjából lényegtelen.
Előzmény: xhwamt (1132)
Derek Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1137

"Allitolag (valahol olvastam, de mar nem emlekszem hogy Blikk vagy FAS szintu forras volt-e vajon) Kalasnyikovot es loszeret helyben termelik kezmuves munkaval Pakisztan hegyeiben. "

Ez igy igaz,de hat ott a fegykovacs szakmanak es ugy altalaban keleten ennek kezmuves muvelesenek evszazados hagyomanyai vannak es nem veszett ki,mint nalunk.Aztan majdnem mindegy,hogy kovas puskat kell fabrikalni,vagy automata rohamfegyvert ,ha a szerszamok rendelkezesre allnak es az alapanyag hozza. Valljuk be az az AK 47 egy igencsak egyszeru szerkezet eppen ezert zsenialis.

Előzmény: Törölt nick (1133)
xhwamt Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1136

És tényleg! Ezek szerint a fenntartható fejlődésbe bőven belefér a garázsban kalapált AK és lőszer is. Biztató kilátások! :)

Előzmény: Törölt nick (1135)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.14 0 0 1135

Biztos hogy nem itt a forumon olvastam, szoval nem igen7-tol, csak nem tudom hol. Ennyit talaltam.

Pakistan also has a thriving unlicensed, unregulated arms production industry. While these factories operate outside of the law, there is no legislation prohibiting the purchase of weapons from illegal manufacturers. As a result, even Pakistanis who are licensed to own firearms may choose to buy weapons from illegal factories because the prices are much lower. The quality of such firearms varies considerably, but the weapons tend to be crude. (11)

The Darra Adam Khel region, which has a population of about 300,000, is the centre of illegal arms production in Pakistan. It houses over 3,000 “father-and-son” operations which are involved in the illicit manufacturing and selling of weapons. (11) According to recent estimates, the region employs more than 400,000 people. (6) Prior to the Soviet invasion of Afghanistan in 1979, these shops produced mainly repeating rifles. The steady influx of weapons from various sources during the war enhanced the local manufacturer’s knowledge, skills and production capacities. The Darra region produces approximately 20,000 units of all kinds of weapons each year. (11) They have the capacity to produce over 100 AK-47s per day at less than $153 (US). (7)

A forrasokat, amikre hivatkozik, megadja, tehat elvben nem teljesen komolytalan, de persze korabban semmit se hallottam errol a ryerson.ca-rol.

Előzmény: xhwamt (1134)
xhwamt Creative Commons License 2006.11.14 0 0 1134

Ilyet én is hallottam igen7-től. Vagy ő, vagy az ő egyik haverja, vagy haverja tudott valakit aki ismerte azt a fickót aki látott egy dokumentumfilmet, amiben ilyen paki, vagy kaukázusi törzsi embereket mutattak amint egy satuval és egy kézi esztergával kalasnyikovot gyártottak.

Azóta se találtam semmit ezzel kapcsolatban. :)

Előzmény: Törölt nick (1133)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.14 0 0 1133
Allitolag (valahol olvastam, de mar nem emlekszem hogy Blikk vagy FAS szintu forras volt-e vajon) Kalasnyikovot es loszeret helyben termelik kezmuves munkaval Pakisztan hegyeiben.
Előzmény: xhwamt (1085)
xhwamt Creative Commons License 2006.11.14 0 0 1132

Hát de.

Olyannyira, hogy például a spanyol inkvizíciót egyenesen az uralkodó alapította és teljesen független volt az egyháztól! Az ítélethozatal és a végrehajtás meg szerte európában a helyi kormányzat hatáskörében lett eszközölve az inkvizíciós eljárást követően. A pápai államot kivéve mindenhol a helyi kormányzat akaratából, annak támogatása révén működött az inkvizíció.

Nem az a gond, hogy ezt nem tudtad, hanem az, hogy tudatlanságodat nagy hangon hirdetted! :)

Na térj ki a többire, ha van valami mondanivalód!

Előzmény: aruvedjegy (1131)
aruvedjegy Creative Commons License 2006.11.14 0 0 1131
az inkvizíciót nem kormányok tartották fent

a többi még ennél is nagyobb hülyeség
Előzmény: xhwamt (1130)
xhwamt Creative Commons License 2006.11.14 0 0 1130

Inkvizíciót is fenntartottak a kormányok, amikor olyan "ellenség" fenyegette őket, amivel az Inkvizíció eszközeivel lehetett sikerrel felvenni a küzdelmet.

Mondom, a környezetvédelem előnyös volt addig, amíg hozzájárult a posztindusztriális átalakulás folyamatához. Ez egy komoly okot jelentett arra, hogy mind az állam, mind a gazdaság támogassa a környezetvédőket, akik katalizáltak egy előnyös folyamatot (a régi iparnak a harmadik világba telepedését). Ennek a korszaknak lassan, de biztosan vége. Jelenleg a környezetvédelem, amelynek kiépült az infrastruktúrája annak fenntartása érdekében (ma már sokan élnek az állam pénzéből hivatásos környezetvédőként) új és új ellenséget keres. Ezzel egyre inkább a fejlődés gátjává válik. Gondoljunk csak a környezetvédők szembenállására az atomenergiával, a biotechnológiával, stb. Ez nem csak rájuk igaz, hanem a XX. század végén a nyugati civilizációban rettentően felduzzasztott állami bürokrácia más ágazataira is.

E miatt korántsem biztos, hogy van jövője a környezetvédelemnek. Különösen, hogy haszna a nyugaton már nem igen van! Magyarán lassan megszűnik a létjogosultságuk, nem termelnek már hasznot, viszont kárt egyre többet okoznak.

Előzmény: jakka (1128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!