Keresés

Részletes keresés

breien Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33391
Kedves BoRó.

Magyarországon / itthon / 2006. okt. 23 . óta már nem az a kérdés, hogy ki mennyit lopott, ki mit mondott/hazudott a kampányban / sokan vagyunk olyanok, akik a kampányidőszakban sem hittük el, amit a politikusok mondtak - ezért szüneteltettem a hsz-eimet a Fórumban /

Nagyon jól összeszedted azokat a tényezőket, amit a hazai politikusok körbeszaladgálnak már tizenhat éven keresztel a honi közéletben.
Nézzük ennek a mostani gárdának a ténykedéseit. / a teljesség igénye nélkül /

- már a hatalomra kerülése is megkérdőjelezhető / morálisan /

- "törvényesen"? megsemmisítettek folyamatban levő büntetőügyben perdöntő bizonyítékokat / "brókerbotrány " /. - azon a morális szinten? "megszoktuk"? nem eleősször tették-

- az év elején, amikor politikai nyomásgyakorlásra használtak stratégiai energiahordozót, / amikor lezárták az orosz gázt / ez a koalíció, ahelyett, hogy felgyorsította volna az alternatív energiahordozók hazai szerepvállalásának jogi szabályozását, kalandor módjára több száz mrd-s "gázügyletbe" kezdett. /
Időközben, mivel a tulajdonosnak megéri a "kabai cukorgyárban" leállítani 2007-ben a termelést cc. 33 millió € üti a markát, a hazai jogalkotás nem készült fel a "biodízel" alkalmazására, így a gyártása is megkérdőjelezhető / elsősorban nem az a legnagyobb probléma, hogy a tulajdonos leállítja a cukorgyártást, mert joga van hozzá. A probléma ott kezdődik, hogy ez a gárda, annak elleéne, hogy tudatában volt ennek a döntésnek - legalábbis valószínűsíthető volt- nem lépett időben a "szerkezetváltásra-

- a "választási kampány"-nak nevezett "igéretlicit" / ebből kiakartam már akkor is maradni.

- a" B.őszödi beismerés" / többen vagyunk a fórumon, akik mindezt már előtte is tudtuk, nem ért váratlanul. Ami még minket is meglepett, az a "bunkóság", ahogyan ezt a képünkbe vágta! / erre szok mondani, "kinyílt a bicska a zsebünkben" mivel bicskát soha nem hortam, s ezután sem akarom hordani, nos, ezért járok ki esténként munka után Debrecenbe a Kossuth térre tüntetni, hogy az ilyen "faragatlan bunkók" örökre tűnjenek el a magyar közéletből.

Innen már felgyorsultak az események.

- ugyi, Szocsiból hazatérve, ahelyett a KE-val egyeztetett volna, / aki akkor már bocsánatkérésre kérte fel GyF-et, a bunkósága miatt / "frakcióülést " hívott össze, s máig tisztázatlan körülmények között! megrohamozták a Tv-székházat. Nem szokásom összeesküvés elmélet gyártása, de aki ebben az országban leélte az elmúlt ötven évet, annak nem kell túlnagy képzelőerő, hogy lefordítsa, hogyan is értékelhette, ez a hatalommániás az ott hallottakat / nem azt állítom, hogy mit mondtak neki, hanem, hogy Ő mit hallott ki abból. erre példa Merkell kancellár asszony szóvivőjének a nyilatkozata, mely kénytelen volt megszólalni GyF-el történt megbeszélés után.- a diplomáciában szokatlan módon- / Ekkor, még csak "gyanú ébredt" fel bennem, s amint azóta látom több itthon élő honfitársamban /

- a csúcs! 2006. okt 23-a. Debrecenben, az alkalomhoz illően, méltón, méltóságteljesen ünnepeltük az 1956. forradalom "áldozatait" - tudatosan használom az áldozatot, mivel megéltük itthon azt a gyalázatot, ahogyan leverték, s elhazudták azt az elmúlt ötven évben itthon. Ezért féltettem már akkor azokat a társaimat, akik aznap Bp-re utaztak fel, s délben próbáltam lebeszélni őket arról, hogy felutazzanak. Az "előkészületekből" rosszat sejtettem, de ami este, séjszaka történt Bp-en, az még számomra is megdöbbentő volt! - ismerem a módszereiket, volt alkalmam az elmúlt harminc évben megismerni, adtak rá okot eleget, azonban amit akkor míveltek, az még számomra is hihetettlennek tűnt, miszerint ilyen nyíltan és brutálisan támadják meg az ünneplő tömeget, s a vendékeket !??már csak ezért is a Hágai nemzetközi bíróságon kell-ene felelniük, hisz európában ettől sokkal kevesebb is elég volt arra, hogy a múlt században kitörjön két világháború /

A jövőt illetően, ez azért nagyon veszélyes, mert ez a gárda egyértelműen, és nyílt brutalitással adta ország-vilkág tudtára, hogy akár embert is ölnek, csakhogy a hatalmukat megtarthassák!??? Ha az EU. 2006-ban ezt eltűri egy tagálamában? annak az EU-nak a napjai megvannak számlálva.

kedves BoRó. nem azokkal kell nekünk vitatkozni, akik még ezekután is védik ezt a gárdát, őket így nevelték sajnos. Ők csupán annyiban jelentenek veszélyt, hogy a gyermekeik ilyen közegben felnőve, ? megvan az esélye annak, hogy még brutálisabbak lesznek / erre példa, hogy az "apák, még az Andrási út 60-ban, az épületben kínozták az embereket, a "fiuk", már a nyílt utcán végzi ugyanazt, sőt brutálisabban- /. Ugyanakkor, annak is megvan a lehetősége, hogy a gyermek, elszökik időben az ilyen környezetből -erre szok mondani, ebből a szempontból "kétesélyes " a dolog.

Tehát, egyedüli megoldás, hogy mindent elkövessünk azért, hogy nemzetközi vizsgáló bizottság derítse fel ennek a kormánynak eddigi ténykedését, s független / nemzetközi bíróságon / bíróságon vonják őket felelőssé.
Mi vezetett oda, hogy egy kormány? a nemzet egyik , újkori történelmének jegjelentősebb ünnepén / amit ötven éven kersztűl elhazudtak itthon / , arra vetemedjen, hogy a legbrutálisabb eszközökkel menjen az ünneplő tömegnek . A szándékosság bizonyítható azáltal, hogy a hatályos "Rendvédelmi" Tvr. előírása ellenére a bevetésben résztvevők nem használták az azonosító számot!
A tudatosság, a szándékosság, a kormány részéről máris bizonyított.

Látod, kedves BoRó. ez az igazi probléma ma itthon.
Előzmény: BoRó (33376)
lcoder Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33390
Ez nem így műxik. Ha a FIDESZ elmondja hogy mit akar akkor kijelentik hogy a dolog úgy ökörség ahogy van, majd egy év múlva amikor már legalábbis a saját hívei elfelejtik hogy kitől jött az ötlet akkor más néven, kis módosításokkal bevezetik... Ha pedig az egy év alatt megváltozott helyzet, illetve a módosítások miatt nem műxik a dolog akkor felteszik a kezüket: a helyzet az hogy ez a FIDESZ ötlete volt, őket hibáztassátok, és ők sem csinálták volna máshogy, ha meg bejön akkor ők voltak a nagyon okosak...

De igazából szvsz a kormánynak túl sok mozgástere nincs. Az ő kezében durván leegyszerűsítve egy joystick van aminek az egyik oldalára a versenyszféra, a másik oldalára az eltartottak felirat van festve. Míg Ha a versenyszféra felé húzza a kart akkor növekszik a gazdaság, ezzel persze hosszabb távon az elosztogatható pénz is, ugyanakkor a szavazók nagy többsége az eltartottak táborát tartalmazza, ha erre húzzák a kart akkor a növekedés lassul, viszont a kormány népszerűsége növekszik (az eltartottak számával együtt).

Ugyanakkor ha előre tolják a kart akkor növekszik az AHT hiánya de nagy a jólét, míg ha hátrahúzzák akkor a dolog megfordul.
Most a szocik 4 évig előretolták a kart, majdnem le is zuhantunk, most már akárki jön hátra kell húzni a kart. Csak az a kérdés hogy jobbra vagy balra húzza közben a kormányt, azaz a dolog terheit a versenyszféra további szívatásával érik-e el vagy az eltartottak fogják elvinni a balhét. Ha az utóbbi akkor nagyot eshet a kormány népszerűsége a fő szavazóbázisuk körében, míg az előbbi esetben soha nem fog a gép felemelkedni a talaj közeléből. Úgy néz ki hogy ennek ellenére a szocik ez utóbbi utat választják, miközben a FIDESZ nem hajlandó megmondani hogy ő mit csinálna másképp - de ez nem is csoda: egy gépet egyszerre csak egyvalaki irányíthat...
Előzmény: Törölt nick (33386)
pikdáma Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33389
"...úgy nem lehet leváltani bárkit is, hogy csak azt mondom, hogy ők eltolták, csőd, nemzethalál, s majd én jobban csinálom, dobjátok ki őket a hatalomból, én vagyok a tökéletes...."

Node erről szó sincs.
Igaz, a 14. havi nyugdíjat már mintha feladta volna, de Orbán szerint az adócsökkentés a megoldás, reformokra pedig semmi szükség, minden úgy van jól ahogy van...

Ez a Fidesz víziója.....

Előzmény: Törölt nick (33386)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33388

A ciki az,oy ha 50 éves korod körül nem halsz meg akkor jó esélyed van hogy 75 évig eléljél.

Mire én elérek a nyugdíjba vonulás közelébe, addigra amúgy is 75 lesz a korhatár .......

De nem is érdekel, annyit majd tartalékolok, addig van még huszonpár év, a büdös kölök is már befejezte a főiskolát, munkát is találtunk neki, most én jövök, élek nagylábon + ilyesmik. Már ha Gyurcsány hagyja, mert éppen száz rongy, amivel többet adózok havonta, s ez érzékenyen érinti a jövö évi karakószörcsögi nyaralásomat :))).

Előzmény: Törölt nick (33387)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33387
A ciki az,oy ha 50 éves korod körül nem halsz meg akkor jó esélyed van hogy 75 évig eléljél.
Előzmény: Törölt nick (33383)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33386

Egyelőre nincs különösebb jelentősége annak, milyen gazdaságpolitikai elképzelései vannak, hiszen nem ő kormányoz. Ennél fogva a kérdéseid finoman szólva nem időszerűek.

Azért abban advocatusdiabolinak van igaza, hogy úgy nem lehet leváltani bárkit is, hogy csak azt mondom, hogy ők eltolták, csőd, nemzethalál, s majd én jobban csinálom, dobjátok ki őket a hatalomból, én vagyok a tökéletes.

Talán meg kellene mutatni, mi lenne az az altarnatív gazdaságpolitika, ami jobb, hamarabb kiviszi a csődből az országot.

Hogy majd a szocik lenyúlják az "értékes" gondolatokat? Nem tehetik, hiszen akkor Orbánnak volt igaza, ergo beismerik a saját töketlenségüket /ami máris bizonyított/.

Az a helyzet, hogy ha nálam egy kóműves éppen dolgozik, urambocsá' töketlenkedik, azért nem rúgom ki, mert az utcáról bekiabál valaki, hogy ő jobban csinálná. Főleg miután tudom, hogy már az ő felhúzott faláról is potyogott a vakolat.....

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33385

Mindjárt kideríted, hogy az SZDSZ által támogatott taxisblokád meg sem történt...

Kideríteni nem derítem ki, csak kimaradt a nagy dühöngésemben :))).

Sajnos nálam is működik a szelektív emlékezet c. műsor, de igyexem korrigálni.

Felőlem őket is becsukhatod, nem fogok egy könnycseppet sem szétmorzsolni értük. Mellesleg a taxisok ellen a tüntetés végeztével indult némi letámadás az állam részéről, azóta meg sem mertek nyikkanni.

Ilyenre nem emléxem a traktorosokkal szemben.

Senki nem mondta, hogy a Fideszesek nem lopnak. Én viszont - a saját területemen legalábbis - többszörös szorzót tapasztalok szoci oldalon.

Neked a szocik milliárdjai fájnak, nekem a Fidesz milliárdjai. Van problémánk az életben, azt már látom.

Sajnos egyik sem lesz legális attól, hogy mekkora a mértéke.

Indián Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33384
Az lehet, de ottan csak a készpénfizetők tunnának vásárónni, bótti hitelre nem műxene a dolog... vagy ha mégis, annak már nyoma van... meghát benne vanegy jelentős értékre elkövetett adócsalás is, ha nem vallja bé... aztán ugyanezt csinyánná, az ótókkal is, 1500 cm3 benzines, 2000 cm3 diesel fölött a környezetterhelési adó, motorkerékpár esetében 250 cm3 fölött dettó... aztán ugyanide sorónnám a vízi-, légijárműveket, miegymásokat...

És ezeket nem is igazán az adóbevételek míján, hanem a luxusfogyasztásról elterelni a népeket... de amúccse ez lenne a főcsapásirány...

Aztán a felsőoktatás... nem a tandíjjal bíbelőnnék, hanem aszondanám, hogy aki nem az államilag finanszírozott oktatásban vesz részt, az fizessen csaxépen tébéjárulékot saját maga után, mongyuk legalább a mindenkori minimálbért alapulvéve, mer' teheccsége nem sok van, ha kikerűtt a zállamilag finanszírozott követelményrencerből...

Szóval iccse magához a rencerhez nyúnnék, hanem egy kapcsolódó kőccségvetési ághoz... dehát, ingyér' dóggozon a faszom... inkább maradok a kiskapuk összegyűjtésénél...
Előzmény: Logofet (33381)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33383

A plazmatévét is eltehetnéd nyugdíjra is

Nekem ugyan nincs, sőt hülyeségnek tartom, de a "ma akarok élni" szindróma viszonylag reális életérzés annak tudatában, hogy a fiúk várható életkora ma Magyarországon 62 év.

Elég kevés esélye van a magyar legényeknek a nyugdíjra, bár ez ellen tehetnek is valamit, de az már qrvára fárasztó vagy nem ízletes :)).

"Kétféle étel van : ami egészséges és ami finom" :)))

Előzmény: 1x1 (33377)
Logofet Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33382

Én baromira nem vagyok ennek a kormánynak a rajongója, és mégis várnám azt az ellenzéki javaslatot, amit összevethetnék a jelenlegi kormány javaslataival és  intézkedéseivel. Egyelőre csak süket szövegeket hallok, nem hagyjuk, nem tűrjük, nem engedjük jeligére, de ez rosszabb annál, mintha hallgatnának. Ebben az országban azért szaladt el a gázár kompenzáció, mert 4 éven keresztül ment a Fidesztől a nem lesz gázár-emelés szöveg, és ez a nevetségesen tehetségtelen Mszp-Szdsz kormány ennyit bírt rá kitalálni. A felső Áfa kulcsot azért vitték le, helytelenül és megalapozatlanul, mert jött a 300 Ft-os benzinár szöveg. Igaz, senki nem kötelezte rá őket, azonban látni kell, hogy a parlamentáris demokráciában bizony egy erős ellenzék is felelős az ügyekért.

És kizárólag azért nyert ismét a koala, mert ennyire botrányosan gyenge volt az ellenzék is. Ők mintha már kezdenének észbe kapni -miközben azért elképesztően tehetségtelenek-, a Fidesznél viszont még mindig azt hiszik, jó irányba haladnak. Pedig nem. A Fidesz ma ismert programja a választási program, abból meg alant BabaLaci idézett, kissé nehezen védhető az elképzelés.

Előzmény: 1x1 (33374)
Logofet Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33381
   Az jó lenne, és akkor megint járnánk Bécsbe, csak most már DVD, plazmatövö és Playstation beszerzés lenne a cél.
Előzmény: Indián (33379)
Logofet Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33380

Ez a 140 oldal egy meglehetősen középszerű anyag, az egyetlen jó benne az, hogy összeszedtek egy csomó adatot, az egyetlen érdekes része a romákról szóló elemzés, engem erősen elgondolkodtatott a kis iskolák bezárásáról, amit eddig  helyeseltem, és ha jóindulatú vagyok akkor még esetleg a nyugdíjrendszerről leyírtakat is ide számíthatom.  A többit nagyjából bármely olvtárs meg tudta volna írni, ilyen hosszan persze csak azok, akik már írtak elemzéseket jó pénzért. Az adatoknál is van azért némi probléma, pl. az aktív-inaktív összevetésnél, a 100 forintra jutó terheknél, de sebaj. Az egészségügyről szóló rész pl. elképesztően gyenge színvonalú, a javaslatok még a kormány elképzeléseinek szintjét sem érik el, ami magáért beszél. A feketegazdaság kifehéredéséről remények szintjén beszélnek, ez baromi kevés. Az önkormányzati rendszerről gyakorlatilag szót sem ejt, a kialkudott adókedvezmények eltörlésének módjáról semmit -ha már javasolja- és még hosszan sorolhatnám. Szóval nem egy nagy durranás, és a legkevésbé sem egy egységes és korszerű pályát rajzol fel. 

Előzmény: Törölt nick (33307)
Indián Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33379
Persze, hogy tunnék, de a'sszem bárki szakember képes lenne rá... csakhogy ki szavazná meg, ha kibaszottul megnehezíteném a második cég alapítását? Az anya-leánycégek gazdasági kapcsolatát a végtelenségig megszigorítanám? Hozzányúlnék a márkanevek, a szabadalmak, a szerzői jogok, az főddrajzi eredetre utaló elnevezések használatának rengyéhez, a technlogóiatranszfert gyakorlatilag a tiltásig menően szabályoznám. Beszüntetném a származékos tőzsdei ügyleteket, és egyéb diktatórikus nüancokkal állnék elő.

Amivel egyúttal elérném, hogy kis hazánk végképp csődbe mennyen, mer'a többiek ugyanúgy alkalmaznák tovább...

Aztán itten ne beszéjjünk, kérlek, nyugdíjrencerről, mer' Mária Terézia óta itten néccer lett kifosztva a zösszes létező nyugdíjkassza... Ugye ottan vótt a két világháború, a komenyizmus, majd a rencerváltás - mind lenullázta az addig meglévő megtakarításokat, tehát mindig is az aktívak tartották el az öregeket, mer' más nem vótt... arról meg nem is beszélve, hogy bármilyen egyéni előtakarékosság végsősoron egy gigantikus piramisjáték - csak növekvő aktív populácijó mellett tartható fenn... Gondójj bele: egy átlagos ájrópai pógár mamár az élettartam a felében gazdasági szempontból inaktív: 25 éves koráig felsőoktatásban részesül, majd 65 évesen elmén nyugdíjba, és él úgy 80 éves koráig...

Nem mellesleg a szórakoztatóelektronikai eszközökre úgy kivetnék 50-60% jövedéki adót, mint semmit... A korszerű fűtéstekknyikára, a hőszigetelőkre, az energiatakarékos elektromos eszközökre, a kisfogyasztású autókra meg semennyit... ez csak beszorolás kérdése, nem isköll naon az adótörvényhez piszkánnyi...
Előzmény: 1x1 (33377)
1x1 Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33378

"Az én szemléletem szerint az is svarcban dóggozik, aki csak a minimálbérre van bejelentve, és a többi zsebbe... így már közel egyenlő a léccámuk..."

Nem, akkor az inaktívak kb. háromszor annyian vannak, mint az aktívok:-)

"A nyugdíjhoz nem nyúnnék... illen kevésből nincs mit elvenni... "

Mint az egyszeri bőgős a cigánybandában: járni jár, de nem jut. Eljutottunk oda, hogy bizonyos szegmensekben az aktívak tmajdnem annyi pénzt csengetnek nyugdíjakra, mint amennyi nekik nettóban megmarad. Ez azért igen szomorú

"(A járulékokat inkább a trükkös korai-, rokkant-, meg előnyugdíjazást szüntetném be... ízibe..."

Természetesen azt is

"És mér'csak a Strabag Demokratákat köllene lenyomni? A többi párttal is ugyanígy el lehetne bánni, csak elhatározás kérdése..."

Természetesen, de ebben szerintem régi konszenzus van közöttünk:-)

Előzmény: Indián (33375)
1x1 Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33377

Ergo tudnál mit kezdeni a szolidaritási adó bevezetésén túl is, csak ippeg ahhoz más szakmai hozzáállás kőne, mint a jelenleg regnáló brancsé...

"Ami meg a forrásokat illeti: egy plazmatévé, ésegy kisebb kocsi törlesztőrészletéből bőven kifér egy alaposabb lakásfelújítás, tehát állami apanázs se köllene hozzá... "

Ez olyan forma irányítás, mint a nyögdíjtakarékosság adókedvezménye: az állam orientálja valamire a lakosságot, mert az magától hülye. A plazmatévét is eltehetnéd nyugdíjra is, de mióta leépítették ennek az ösztönzését, illetve felülról azt az ösztönzést kapja a pógár, hogy legyen meg a mindennapi viszkije és vegyen meg nyugodtan mindent karácsonyra (kitől is idézgetek? :-)) azóta nem előtakarékoskodnak hanem plazmát vesznek.

Ugyan ez a szigeteléssel.

"De ki is kampányótt azzal, hogy meg kell védeni az embereket a zenergiahordozók árának emelkedésétől?"

Politikus akkor hazudik, ha mozog a szája. Gyurcsibohóc meg előadta, hogy ha Ovi megállítja a gázárat a határon, akkor átadja a helyét. Csak azért mondta ezt, mivel ezzel lehetett éppen Ovin ütni (mellesleg utána nekiesett Ovi ötletei alapján az áram és gázszektornak, csak hülyén. Máig röpködnek az európai unikumnak számító marhaságok) Ezalatt stikában elnyomott a regnálása alatt kb. 400 mrd-ot a gázárak megfékezésére, jövőre lehet számolni még kétszázat (ne jöjjön senki azzal, hogy a kőcségvetésben csak 120 van, az ideiben sem volt benne a 200, sőt...). Ergo kb. háromnegyed évi adóterhelésem három évben arra ment el, hogy Gyurcsibohóc hagyta a piaci folyamatokat érvényesülni - szóban...

Előzmény: Indián (33372)
BoRó Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33376
Kedves Babalaci!

"Mindig csak a hülye jobboldal óbégat, hídlezár, félig lezárja az utakat traktorral, pólóban szaladgál a Parlamentben, tojástdobál, hazaárulózik."

Mindjárt kideríted, hogy az SZDSZ által támogatott taxisblokád meg sem történt...

"S ha ezt felszámolják neki, akkor provokátorok voltak, nemvóttaggyűlés, Josip becsületes adófizető csak éppen 12 éve nincs az országban, az Mszp tölti le a mienkről az adatokat + bármelyik hülye faxolhat egy pártszékházból + Mszp-s provokátorok zabáltak a tv-székházban + , + , + , +."

Senki nem mondta, hogy a Fideszesek nem lopnak. Én viszont - a saját területemen legalábbis - többszörös szorzót tapasztalok szoci oldalon.

"Elemes szerint qrva jól csinálták, már-már ő is elhiszi, szépen belemagyarázza saját magát."

Fletóék nyomán nem csodálom, ha erősen felértékelődik Orbánék 4 éve.Teljesen érthető.

Kedves advocatusdiaboli!

"A kérdéseimre soha nem válaszoltok. Jön a "már egyszer bizonyított" és a többi történet."

Már ne haragudj, de nem vagyunk gyerekek, hogy abbol induljunk ki, mit _mond_ a politikus. Márpedig te arra akarsz minket rávenni, hogy ezt tartsuk szem előtt, ne a cselekedeteiket.

"- Mi lenne a gazdasággal akkor, ha azt hajtaná végre, amit most ígér, sugall, lebegtet?"

Miért, mit ígér, sugall, lebegtet most? Teljesen komolyan kérdezem, nemigen olvasom mostanában a magyar sajtót, főleg Orbánt nem. Egyelőre nincs különösebb jelentősége annak, milyen gazdaságpolitikai elképzelései vannak, hiszen nem ő kormányoz. Ennél fogva a kérdéseid finoman szólva nem időszerűek.

"- Ha meg nem azt hajtja végre, akkor tudatosan hazudott az embereknek. Akkor mivégre követeli Fletó távozását azért, mert ő is hazudott?"

Mert Orbán is egy pofátlan politikus. Ellenben továbbra sem ő van a pályán.

"Ha meg azt valójában Ti is elismeritek, hogy amit OVI mond és sugall, az nem járható, amit meg megtenne, az majdnem ugyanaz lenne, amit Fletó tesz"

Miért lenne majdnem ugyanaz? Viktor nem egy zseni, de azt azért - Gyurcsánnyal ellentétben - felismerte, hogy a teherhordókat nem szabad agyonsarcolni.

"Nem jó ez a program, és nem kevés kárt fog nekem is okozni, de elnézve az olvtársak véleményét és az utcán randalírozókat egyre komolyabb a kételyem, hogy a kiadási oldalhoz tényleges polgárháború nélkül hozzá lehet-e nyúlni gyorsabban és erőteljesebben, mint ahogy most történik."

Könyörgöm, hol látsz te olyanokat, hogy Gyurcsányék megvágták a költségvetés kiadási oldalát? Teljesen másról beszélsz, mint amiről a jövő évi költségvetés szól!

"Semmilyen látszólagos magasztos cél és eszme sem ér meg lövöldözést és államcsődöt."

Lövöldözésről szó sincs, az államcsőd felé pedig éppen a jelenlegi csapatr vezetgeti az országot...

"Amúgy meg tudod, igen, én itt élek, és van három kicsi gyerekem, meg egy sikeres vállalkozásom, és igen, hisztérikus kezdek lenni, ha azt látom, hogy két hataloméhes faxfej mindent rombadöntene Önnön hatalmáért. Amikor az egyikük már külföldön turnézik saját hazáját mószerolni, amikor abszolút nyilvánvaló, hogy semmilyen ár nem lenne elég drága azért a kétségbeesetten, beszarásig akar bársonyszékért."

A kormány nem a hazája, óriási különbség. Mellesleg nem kellene senkinek az EU-ig szaladnia, ha a jelenlegi hatalom képes volna házon belül felvállalni pl. azt, hogy igenis történtek rendőri túlkapások és Gyurcsány, meg az országos rendőrfőkapitány nem játszana cinikusan hülyét és vakot, a nyilvánvaló jogsértésekről szóló képsorok láttán. Ilyesmi csak egy diktatúrában szokás.

Boró
Indián Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33375
Az én szemléletem szerint az is svarcban dóggozik, aki csak a minimálbérre van bejelentve, és a többi zsebbe... így már közel egyenlő a léccámuk...

A nyugdíjhoz nem nyúnnék... illen kevésből nincs mit elvenni... inkább a trükkös korai-, rokkant-, meg előnyugdíjazást szüntetném be... ízibe...

És mér'csak a Strabag Demokratákat köllene lenyomni? A többi párttal is ugyanígy el lehetne bánni, csak elhatározás kérdése...
Előzmény: 1x1 (33371)
1x1 Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33374

"Már megint mellébeszélsz. "

Ezeket hagyjuk.  Most elmondom én is, hogy te mellébeszélsz, előrébb vagyunk?

"Gyurcsány egy hazug sumák fráter, de ezen már túlvagyunk."

Nem is én cincálom elő a hazugságokat, kurvára nem érdekel éppen. Csak te Orbántól azt várod el, hogy minden szar lépését szalagcímeken hirdesse ki, miközben Gyurcsánytól az normális, hogy nem tette - sőt, hogy az ellenkezőjét mondta. Ezt az ellentmondást nem fogjuk tudni feloldani.

"A két kérdésre szíveskedj koncentrálni!"

Faxom a kérdéseidbe, ezerszer lerágott csontok. Ezerszer elmondtam itt is, hogy itt egy speciális fekete-fehér igen-nem játék folyik: a kormány és rajongói azt akarják, hogy az ellenzék mondja ki, hogy milyen megszorításokra van szükség, aztán ezzel tovább lehet őket démonizálni (emlékezzünk: Orbán Viktor nem szavazta meg ezt/azt vs. Megyó majd megemeli a gáz árát típusú trükkök). Miközben a kormány beszél bizonyos dolgokról, de csak egy dolgot szorít meg, a bérből és fizetésből élőket, azon felül gyakorlatilag semmit. Nyugdíjak és szociális kiadások emelkednek.

Orbán ha csökkentené az adókat, biztosan meg kéne tennie a szükséges lépéseket a kiadási oldalon, és ezeket most nem teszi ki az ablakba. Természetesen pedig ha nem csökkentené az adókat, akkor ő is hazudna, mint Gyurcsány és akkor utólag felesleges lenne a csere.

" Azt az interjút akár be is idézhetnéd"

Előbb idézgesd légyszi te, amire hivatkoztál, én kértem előbb.

De mostmár te is válaszolhatnál: milyen kiadáscsökkentéshez is csápolsz éppen ezerrel?

"Ami van, az viccnek is rossz, de nagyon. És ez ténykérdés."

Amit mondanak az ceterum censeo sokkal közelebb van a szakértők javaslataihoz és a hosszútávú fenntartható gazdpolhoz, mint a konvergencia program. És ez ténykérdés.

Előzmény: advocatusdiaboli (33369)
póráz Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33373

Indiánnak a hozzá állása pont olyan , mint a szoci barátaimé.

Mikor mondtam nekik , hogy az egésségügyben mennyibe is fog kerülni egy választott orvos akkor csak röhögtek , hogy ezt ugyis ki lehet majd játszani.

Mondom oké .. lehet , hogy ki lehet , meg ugye ki is akarjátok játszani , de akkor mi a fenéért örültök  a rendeletnek ?

Azért , hogy másnak / aki nem tudja kijátszani / annak rossz legyen ? 

Előzmény: 1x1 (33371)
Indián Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33372
Hááát... jlrlek,itten nemtunnék kiskapuka bécsukni, mer'nem a zadótörvényekhez nyúlnék elsősorban, hanem a PTK-hoz, GT-hez, Versenytörvényhez, sőt, helyenként az Alkotmányhoz is... és naggyából azzal a lendülettel buknék bele...

De tudod mi lenne a legelső feladat, amibe belefonnék? A pártok gazdálkodásáról szóló törvényt, a kampánykőccségek elszámolását tenném ollan szigorúvá, hogy attól kéregetnének... mit gondóssz, mér' van ennyi kiskapu a joxabályainkban? Szinte mindegyikben jól kitapintható, hogy egyik - ha nem elsődleges - célja, a pártkasszák feltőttése a svarcból... abban a zországban, ahol az ÁSZ csak aszemöldökét vonhattya össze, ha azt lássa, hogy a pártok naggyából a tízszeresét költik atörvény szerinti kampányösszegnek, ottan semmi nem lesz... persze, ebbe is belebuknék...

Azzal nem számolnak csaka mi nagyeszű jogalkotóink, hogy a maguxámára fenntartott kiskapukat szorgos népünk ugyanollan hatásfokkal képes kiaknázni, mint ők...

Ami meg a forrásokat illeti: egy plazmatévé, ésegy kisebb kocsi törlesztőrészletéből bőven kifér egy alaposabb lakásfelújítás, tehát állami apanázs se köllene hozzá... De ki is kampányótt azzal, hogy meg kell védeni az embereket a zenergiahordozók árának emelkedésétől?
Előzmény: 1x1 (33370)
1x1 Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33371

"Szerinted télleg ennyi inaktív van a zországban? Lófaszot, kérem alássan... csak svarcban dóggoznak..."

Hát, azért nem hiszem ,hogy a svarcban dolgozók száma annyi mint a bejelentetteké, mert most kb. ezt írtad. Mellesleg azok az inaktívok szívnák meg, akik ténylegesen azok. Svarcosok csak mérsékelten.

"Mecsodasírás-rívás megy most a zellenzéki óddalon, hogy a nyudíjasokat is lehúzzák, ha dóggoznak, vagy vállalkozásuk van... "

Ilyet tőlem nem hallottál. Mindent támogatok teljes mellszélességgel, ami helyrerakja a nyugdíjasokat. Mondjuk spec. én sem kapcsiból azokkal kezdeném, akik azért még tesznek is valamit a magukról való gondoskodás érdekében, de kompromisszumkész vagyok. Csak töröljék már el végre a 13. havit...

"És soróhhatnám napestig... ebből nincs az a kormány, amék ki tunna lábalni..."

Intézz el nekem a strabag demokratáknál két évet. Emigrálok utána, de nem is lesznek csontvázak a szekrényben... Igaz, strabag demokraták is mind a hűvösön lesznek...

Előzmény: Indián (33368)
1x1 Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33370

"Hááát... májdír kartácsam, hogyan lehetne itten adót csökkenteni úgy 8 ezer milliárdos feketegazdaság mellett? És emellett mindenki kedvezményeket, lehetőleg ingyenes közszolgáltatásokat akar... támogatott gáz köll nekünk, mer' akinek akadszabad hitelkerete plazmatévét vesz, meg kocsit, nem ám szigetel, és még véletlenül se korszerüsít a fűtésen... meg ellopunk bármit, ami a kezünk ügyébe akad..."

Kedves sztrovacsek, pont Te kérdezed ezt? Nem tudnál sec perc alatt kiskapukat bezárni és a 8000 mrd egy részét kifehéríteni? Ha csak a 10%-át legalizálod és benyomsz rá egy kb. 25-30%-os elvonást, kb. negyedelheted az SZJA-t. Olyan hüleségekről, mint pl. adójóváírás eltörlése nem is beszélve...

A gázártámogatást meg Megyó hozta be, Gyurcsibohóc pörgette fel kb. 200 mrd-ra - gyakorlatilag megszüntetve az általad reklamált szigetelésre jutó forrásokat, amit viszont Vikiék nyomattak. Ezeket annyira ne firtassuk, ehhez kb. annyira értek, mit Te az adókhoz - szerénytelenség nélkül mondhatom.

Előzmény: Indián (33367)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33369

Már megint mellébeszélsz. Gyurcsány egy hazug sumák fráter, de ezen már túlvagyunk.

A két kérdésre szíveskedj koncentrálni! Azt az interjút akár be is idézhetnéd, OVI minden szövege arról szól, hogy ne hárítsák az emberekre a terheket, ne emeljék az árakat, ne rúgjanak ki senkit, a semmiből varázsoljuk inkább tele a reformalapot, és csökkentsük az adókat. Értelmezd a látható ígéreteit, a népszavazási 7 pont tükrében is, és a két kérdésre válaszolj.

Vagy mondd ki azt, amit a többiek nem mondanak ki, helyette inkább azzal ismerik el az igazságát, hogy nem válaszolnak: OVI sikerrel belelavírozta magát egy teljesen kilátástalan helyzetbe. Akkora önellentmondás feszül a szavai és a szükséges teendők között, hogy meg sem próbálhatná a teljes személyes bukás nélkül, hogy most akár csak a hatalom közelébe is menjen. Egy lendületből folytatja a választási ígérgetést - amit a másik fél már abbahagyott, és kvázi bocsánatot is kért érte - miközben hazugsággal vádolja a másikat - és hazudik tovább, mint a vízfolyás.

Ez a dolog lényege - ebben a kérdésben. Tőlem íziben válthatunk, holnap reggel elzavarhatják Fletót, de látni akarok egy koherens, működőképes, összehasonlítható programot. A gazdasági szereplők, a befektetők is ilyet akarnak látni.

Az meg nincs. A hívőknek természetesen ez nem kell, elég a tudat, hogy idoluk felső zsebében biztos ott a Bölcsek Köve. Ám nincs ott. Hinni inkább a templomban kellene.

Nagyon szeretnék látni egy jobb programot a konvergenciaprogramunknál, sőt ennél jobbat szerintem még én is ki tudnék találni, de momentán az a szomorú realitás, hogy a másik potenciálisan kormányképes fél oldaláról nincs látható alternatíva. Ami van, az viccnek is rossz, de nagyon. És ez ténykérdés.

Előzmény: 1x1 (33365)
Indián Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33368
Szerinted télleg ennyi inaktív van a zországban? Lófaszot, kérem alássan... csak svarcban dóggoznak...

Mecsodasírás-rívás megy most a zellenzéki óddalon, hogy a nyudíjasokat is lehúzzák, ha dóggoznak, vagy vállalkozásuk van... tudod hány kisebb vállalkozás fut a nagyi nevén mer' utána nem köllött járulékot fizetni, a melót meg díjazás nélküli segítő csaláttagként fégzi a 40 éves fija?

Azt is elhiszem, hogy szénné lopják magukat az ótópályaépítéseken, de arról mér'nem esixó, hogy szinte az összes önkormányzat, amék érintett, mindenféle feltételekhez köti a zengedélyezést, mer' az pénzt hoz a falunak?

És soróhhatnám napestig... ebből nincs az a kormány, amék ki tunna lábalni...
Előzmény: 1x1 (33366)
Indián Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33367
Hááát... májdír kartácsam, hogyan lehetne itten adót csökkenteni úgy 8 ezer milliárdos feketegazdaság mellett? És emellett mindenki kedvezményeket, lehetőleg ingyenes közszolgáltatásokat akar... támogatott gáz köll nekünk, mer' akinek akadszabad hitelkerete plazmatévét vesz, meg kocsit, nem ám szigetel, és még véletlenül se korszerüsít a fűtésen... meg ellopunk bármit, ami a kezünk ügyébe akad...
Előzmény: 1x1 (33363)
1x1 Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33366

Vazze, ha azt tenné amit mond, akkor egy fenntarthatóbb pályára állna a gazdaság, az inaktívok meg beszopnák. Hosszútávon mindkettő igen üdvös lenne.

De akkor már te is válaszolj valamire: hol a faxban látod te itt a kiadáscsökkentést, aminek csápolsz? (ceterum censeo, nő az állami újraelosztás és a kiadási oldal)

Előzmény: advocatusdiaboli (33364)
1x1 Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33365

"Nos: abból kell kiindulni, amit mond, abból, és csak abból, kizárólag abból. "

Miér, Gyurcsány bejelentette, hogy lesz szolidaritási adó? Ugye nem, hanem hozott ötéves adócsökkentési törvényt...

Kezdesz igen furcsa lenni.

"Márpedig azt mondja: nem lesz súlyos kiadáscsökkentés"

Erről lemaradtam, nyomnál egy forrást? Én az egyik interjújában pont azt hallottam, hogy a kiadáscsökkentés lenne az egyik fedezete a lépéseiknek.

Előzmény: advocatusdiaboli (33362)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33364

Mellébeszélés, magyarázkodás, szerecsenmosdatás.

Két teljesen egyenes és nyilvánvaló kérdést tettem fel, arra várok választ. Nem arra, mi történt az Austerlizi csatában, meg mi lenne, ha. Meg hogy bezzeg 98-ban stb..

Itt és most, és két kérdés. Mi történne, ha azt tenné, amit mond, és ha nem azt tenné, akkor meg milyen erkölcsi alapon adja át a helyét neki a másik, azért mert az szintén nem azt teszi, amit mondott. Szerintem ez qrvára világos kérdés, és eléggé nyilvánvaló, miért nem kapok rájuk a Jóistennek sem rájuk egy egyenes választ.

Előzmény: 1x1 (33363)
1x1 Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33363

" Ha meg azt valójában Ti is elismeritek, hogy amit OVI mond és sugall, az nem járható, "

Ezzel majdnem minden gazdasági szakértő vitatkozik., ugyanis hosszú távon értelmes szakember csak azt az irányt tartja elfogadhatónak (adócsökkentés, állami szerepvállalás visszaszorítása stb). Alapvetően konszenzus van abban, hogy kizárólag rövid távon fogadhatók el a jelenlegi konvergencia program alapjául szolgáló elvek.

"amit meg megtenne, az majdnem ugyanaz lenne, amit Fletó tesz, akkor végül mi értelme van ennek az egész grimbusznak."

Hát, alapvetően utóljára itt érdemi kiadáscsökkentést Orbán csinált 98-99-ben. A szocuk csak beszélnek róla minden évben.

"a kiadási oldalhoz tényleges polgárháború nélkül hozzá lehet-e nyúlni gyorsabban és erőteljesebben, mint ahogy most történik. "

Vazze, milyen hozzányúlás történik? Vagy te a kiadási oldal még erőteljesebb növelését szeretnéd, mint hozzányúlás? eszem megáll, hogy értelmes emberek a Gyurcsány bemondására elhiszik, hogy itten költségcsökkentés van, miközben NŐ A KIADÁSI OLDAL.

"Pusztán üzletileg OVI távozása a legkisebb kár, és a legproblémamentesebben kivitelezhető. Ezért én ezt pártolom. "

Persze. Gyengén muzsikál a kormány, akkor ne kényszerítsük rá, hogy jobban dolgozzon, hanem kergessük el az ellenzéket, hogy jobbnak tűnjön... Felejtsétek már el az ellenzéket és kezdjen végre melózni a kormány a szájtépés helyett.

Előzmény: advocatusdiaboli (33292)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.11.04 0 0 33362

Nem érdekelnek a "valszegek". Megint jön a szemellenzős kognitív disszonanciátok: biztos ott a sok remek intézkedés, csak nem mondja el.

Nos: abból kell kiindulni, amit mond, abból, és csak abból, kizárólag abból. Amit nem mond, az csak vélelem, márpedig gazdpol szinten ilyesmi nincs is, a vélelmekkel nem számolunk. Márpedig azt mondja: nem lesz súlyos kiadáscsökkentés, ellenben lesz adócsökkentés.

Ha ez lesz csőd lesz, ha nem ez lesz, hazudott mint a vízfolyás, még nagyobbat, mint a Fletó.

De mégegyszer ezen nem megyek végig - ebből tessék gazdálkodni. Nem álltam  be sehová, de nem látom az ellenajánlatot. Amit látok az rettenetes demagóg és működésképtelen valami, ha meg nem ez lesz... Akkor meg ki is hazudott?

Szóval?

Előzmény: 1x1 (33359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!