Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Dr. Laufer Gabor 2006. szept. 27. Creative Commons License 17483
Kedves NGC450,

Két hete szültem második gyermekemet. Minden komplikációmentesen zajlott, gátmetszés nem volt. Most észrevettem egy számomra ijesztően ható dolgot: az elülső hüvelyfal mintha le lenne csúszva és a méhszáj minden átmenet nélkül ott figyel kb. 5 cm-re a hüvelybemenettől. Ez el fog még múlni? Lehet valamit tenni ennek érdekében? Azért is aggódok, mert a családunkban több nőnél előjött cystokele, rectokele, méhsüllyedés. 30 éves vagyok, még szeretnék gyereket vállalni.

Amit leirsz az pedig nagyon ugy hangzik mintha cystokele, enterokele lenne.
Szerencsere 2 hettel a szules utan még nem szamit annyiban, hogy a mehed meg mindig nagyobb a normalisnal, es igy tobbet nyom lefele mint a normalis.
Ezen a ponton semmi mast nem lehet csinalni mint varni. Gondolom nalatok is olyan 6 hettel szules utan van ellenorzes, addigra nagyjabol be kell allnia a vegso allapotnak.
Akkor emlitsd meg az orvosodnak, aki meg fogja vizsgalni. Neha Kegel gyakorlatok segitenek, de neha muteti beavatkozas szukseges a rendbehozasara.

Amugy, ettol nyugodtan lehet még gyereked.

Gabor
Előzmény: NGC450 (17481)
Mikolt 2006. szept. 27. Creative Commons License 17482
hivd fel a dokidat es jelezd neki a problemadat.
Előzmény: NGC450 (17481)
NGC450 2006. szept. 27. Creative Commons License 17481
Kedves Gábor! Két hete szültem második gyermekemet. Minden komplikációmentesen zajlott, gátmetszés nem volt. Most észrevettem egy számomra ijesztően ható dolgot: az elülső hüvelyfal mintha le lenne csúszva és a méhszáj minden átmenet nélkül ott figyel kb. 5 cm-re a hüvelybemenettől. Ez el fog még múlni? Lehet valamit tenni ennek érdekében? Azért is aggódok, mert a családunkban több nőnél előjött cystokele, rectokele, méhsüllyedés. 30 éves vagyok, még szeretnék gyereket vállalni.
Dr. Laufer Gabor 2006. szept. 26. Creative Commons License 17480
Kedves coriella,

Az ép petevezetékem a vizsgálat szerint könnyen átjárható, csak kanyargós, hosszú.)

Okay, csak emlekezz arra, hogy akinek egyszer volt mehenkivulije, annak nagyobb az eselye
egy masodikra. Ugyhogy legyel ovatos.

Gabor
--------------------------
Kedves piszike,

Mi most szeretnénk babát vállalni,33 éves múltam.A kérdésem,hogy milyen vizsgálatot érdemes kérnem még terhesség előtt?(a toxoplasma megvan)

Menj el egy szuleszorvoshoz akinel majd szandekozol szulni, es hagyd hogy ő hatarozza el
hogy mi kell elore. Minden orvosnak mas a rutinja, es esetleg letesztelteted magad dolgokra
amit majd meg kell ismetelni.

Gabor
---------------------------
Kedves soulina,

Az elmúlt másfél évben egy komolyabb betegség miatt szteroid-kúrára fogtak. Előtte 8 évig szedtem Novynette-t, és most a gyógyulás után ismét szerettem volna fogamzásgátlót szedni. A nőgyógyászom ezt nem javasolta, ezért Nouvaring hüvelygyűrűt ajánlott. Vajon még tényleg korai lenne visszatérni a gyógyszerre, és vajon miben más egy a gyűrű, hiszen ez is csak hormonnal működik? Vagy esetleg ezt kell, hogy ajánlja, pénzt kap érte (persze ez lehet, hogy csak rosszindulat)? És egyébként mi a vélemény a megbízhatóságáról, mellékhatásairól?

Nem ertem, mert ha tablettat nem szedhetsz, a Nuvaring ugyanugy hormon alapon mukodik.

Amugy erdemes atterni, mert konnyebb hasznalni, nehezebb elfelejteni, alacsonyabb dozisu
mint akarmelyik tabletta (talan ezert ajanlotta az orvosod). Minden mas ami a Nuvaring-re
vonatkozik azonos akarmilyen alacsony dozisu fogamzasgatlo tablettara (megbizhatosag,
mellekhatas, stb.).

Gabor
---------------------------
Kedves yrb,

35 éves vagyok (1 gyerek) és már nagyon szeretnénk második babát. Az elmúlt két év éléggé sok gonddal járt, először meg kellet szakítani egy terhességet, mert kiderült, hogy van egy javítható szívproblémám. (Megplasztikázták a mitrális billenytűt.) A tavasszal elhalt egy terhességem, és most éppen a ciklus 11. napján vagyok. Ma kellett egy mellkasröntgent csinálnunk, nem volt tervezett dolog, csak két napja van egy ismeretlen eredetű, elég erős és kellemetlen mellkasi fájdalmam. Jól gondolom, hogy célszerű lenne kihagyni ezt a ciklust?

Erdemes. Nem a mellkasrontgen miatt, hanem amiatt hogy jobb otlet varni amig a mellkasi
fajdalmad oka tisztazodik (egy szivbeavatkozas utan plane).

Gabor
aggódom 2006. szept. 26. Creative Commons License 17479

Hát sajnos nem pár csepp volt, de tegnap a biopszia előtt elmentem ultrahangra. 2,5 mm-es nyálkahártyán kívül mást nem láttak, ha volt is baba, már biztos, hogy nincs ott :-(

 

Köszönöm mégegyszer a segítséget!

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (17452)
soulina 2006. szept. 26. Creative Commons License 17478

Kedves Mikolt!

 

Köszönöm szépen a gyors és megnyugtató válaszodat.

 

Üdv.

 

s.

Előzmény: Mikolt (17477)
Mikolt 2006. szept. 26. Creative Commons License 17477
mechanizmusaban nincs kulonbseg, viszont a NuvaRing sokkal jobb. lehet, hogy neki is, de neked meginkabb. nem terheli a gyomrodat, nem felejted el bevenni, sokkal kenyelmesebb minden oralis gyogyszernel. mellekhatasa ugyanaz, mint barmelyik hormonalis gyogyszernek lehet.
Előzmény: soulina (17474)
Mikolt 2006. szept. 26. Creative Commons License 17476
rosszul gondolod.
Előzmény: yrb (17475)
yrb 2006. szept. 26. Creative Commons License 17475
Sziasztok!

35 éves vagyok (1 gyerek) és már nagyon szeretnénk második babát. Az elmúlt két év éléggé sok gonddal járt, először meg kellet szakítani egy terhességet, mert kiderült, hogy van egy javítható szívproblémám. (Megplasztikázták a mitrális billenytűt.) A tavasszal elhalt egy terhességem, és most éppen a ciklus 11. napján vagyok. Ma kellett egy mellkasröntgent csinálnunk, nem volt tervezett dolog, csak két napja van egy ismeretlen eredetű, elég erős és kellemetlen mellkasi fájdalmam. Jól gondolom, hogy célszerű lenne kihagyni ezt a ciklust?

Köszönöm
Yrb
soulina 2006. szept. 26. Creative Commons License 17474

Sziasztok!

 

Az alábbiakban kérném szíves segítségeteket, véleményeteket:

 

Az elmúlt másfél évben egy komolyabb betegség miatt szteroid-kúrára fogtak. Előtte 8 évig szedtem Novynette-t, és most a gyógyulás után ismét szerettem volna fogamzásgátlót szedni. A nőgyógyászom ezt nem javasolta, ezért Nouvaring hüvelygyűrűt ajánlott. Vajon még tényleg korai lenne visszatérni a gyógyszerre, és vajon miben más egy a gyűrű, hiszen ez is csak hormonnal működik? Vagy esetleg ezt kell, hogy ajánlja, pénzt kap érte (persze ez lehet, hogy csak rosszindulat)? És egyébként mi a vélemény a megbízhatóságáról, mellékhatásairól?

 

Előre is köszönöm a válaszotokat!

 

Üdv

 

s.

Mikolt 2006. szept. 26. Creative Commons License 17473
sot, azt is erdemes megnezetni ami mar volt. mert ugye anyuka igy emlekszik, aztan nem is ugy volt.
Előzmény: Törölt nick (17472)
Törölt nick 2006. szept. 26. Creative Commons License 17472
Oltás előtt érdemes vérből megnézetni az immunitást. Én pár éve tudtam meg, hogy voltam már rubeolás... :-))
Előzmény: Mikolt (17471)
Mikolt 2006. szept. 26. Creative Commons License 17471

a terhesseg nem betegseg. boven eleg ha szedsz folsavat, nem iszod le magad minden este egy doboz cigi kisereteben es ugy elsz, ahogy eddig. semmi extra ovintezkedesre nincs szukseg.

 

baranyhimlo ellen meg oltasd be magad, valamint ha van valami alapbetegseged (veseko), akkor azt gyogyittasd meg. szinten a fogaszati dolgaidat is most rendezd le.

Előzmény: piszike (17470)
piszike 2006. szept. 26. Creative Commons License 17470

Köszi.

Csak rubeolás voltam.De ajánlatos azért valamiféle vérvizsgálatokat is kérni?(ha az orvos nem is említi)

Előzmény: Mikolt (17469)
Mikolt 2006. szept. 26. Creative Commons License 17469
hogy voltal-e rubeolas, baranyhimlos, es ha nem, oltasd be magad (ezek utan 3 honapot kell varni)
Előzmény: piszike (17468)
piszike 2006. szept. 26. Creative Commons License 17468

Sziasztok!

 

Mi most szeretnénk babát vállalni,33 éves múltam.A kérdésem,hogy milyen vizsgálatot érdemes kérnem még terhesség előtt?(a toxoplasma megvan)

 

bobka2006 2006. szept. 26. Creative Commons License 17467

Kedves Gábor,

köszönöm szépen a válaszod.

Üdvözlettel: bobka

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (17464)
coriella 2006. szept. 26. Creative Commons License 17466

Kedves Gábor, köszönöm a választ.

(Az ép petevezetékem a vizsgálat szerint könnyen átjárható, csak kanyargós, hosszú.)

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (17464)
Krisztys 2006. szept. 26. Creative Commons License 17465
Ugyan már Gábor!!!

Ne szabadkozz!!! Nagyon nehéz ebben a tudatban észnél maradni, és bízni, hogy végül minden rendben lesz.
Annyi pozitívum van, hogy van orvosunk. Nem tehetünk más... Várni kell, és kibírni az előttünk álló remélem minél hosszabb időt.
Esély van még arais hogy mégiscsak lesz két kisfiunk...

Köszi mindent, Krisztys.
Előzmény: Dr. Laufer Gabor (17464)
Dr. Laufer Gabor 2006. szept. 26. Creative Commons License 17464
Kedves bobka2006,

kérlek ne haragudj, természetesen ez a tesztoszteron érték elírás !!! 4,2 a mért érték!!! Elnézést az elírásért !!! Ebben az esetben mi a véleményed?

A velemenyem igy is hasonlo, csak termeszetesen nem annyira szelsoseges a problema.
A normalisnal magasabb tesztoszteron ertek csakran policisztas petefeszket takar.
A normalisnal alacsonyabb TSH szinten gyanus. Valami hianyzik a kepbol, hiszen normalis T3, T4 altalaban normalis TSH-val megy egyutt. Tehat igy is tovabbi kivizsgalasra van szukseg, mert
az adott ertekek nincsenek elegsegesen megindokolva.

Gabor
---------------------------
Kedves Krisztys,

Változtak a dolgok.
Nem dönthetem el Én/Mi, hogy mi legyen a babócákkal, mivel orvosi szempontokat nézve, és a 2 babán történt vizsgálatokat alapulvéve Ők egészségesek!!!
Ember nincs aki ebben a helyzetben, 'bevállalná' a terhesség megszakitást, úgymond.
( Leszámitva azt, hogy 'B'-nél szinte nincs magzatvoz... )
Tényleg!!! Igy életbenmaradhat??? Erről sem beszélt nekem senki, pedig már lassan 2 hete, orvosról orvosra járok.


Kozben gondolkoztam az eseteden. Felelotlenseg volt reszemrol beleszolni, hiszen igazan nem ismerhetem a pontos helyzetet. Vedd semmisnek mindazt amit mondtam. Ne haragudj.

Gabor
------------------------
Kedves oncogito,

Volna egy magánjellegű kérdésem. Megkérlek, hogy amennyiben időd engedi, az email címemre írj, mert levélben szereteném feltenni.

Te irj az enyemre: docobgyn@yahoo.com
Legyel turelmes a valasszal, mert azt kb egyhetenkent egyszer nezem csak meg.

Gabor
------------------------
Kedves coriella,

Előzmények: 2004. december vetélés, küret, 2005. május méhenkívüli terhesség az egyik petevezetékben, azt csonkolták. A várakozási idő lejárta óta próbálkozunk, peteérésjelző pálcikákkal is, eddig sikertelenül. Nyáron megkezdték a meddőségi kivizsgálást, augusztus végén ciklusom 12. napján voltam HSG-n, altatásban, röntgenesen. Normál 28 (-29-30) napos ciklusaim szoktak lenni. A beavatkozás utáni menstruációm pontos volt, de most pont egy héttel korábban, 21 napra jött meg a második vérzés.

Mivel soha nem volt hasonló, aggódok kicsit. Csinálhat ilyet a HSG, vagy alapban tekintsem normálisnak, hogy ez egy ilyen rövid ciklus volt, vagy lehet olyan probléma (esetleg korai vetélés?) ami miatt látnia kellene az orvosomnak? Ha menjek el az orvoshoz, mikor? (Most még menstruálok, görcs nincs, vérzés szokásos jellegű, mennyiségű.)


Igen, az HSG csinalhat ilyent.
Na de nem irod a legfontosabbat, as HSG eredmenyet. Hiszen ha volt mehenkivulid, a meddoseg valoszinusege sokkal nagyobb hogy petevezetek-elzarodas miatt van, mint valamilyen nem tudott hormonalis/peteeres problema miatt.

Ezert nem kell elmenni orvoshoz, de azert igen hogy mi volt az eredmenye az HSG-nek
(vagy telefonon megkerdezni........ha nem tudod).

Gabor
coriella 2006. szept. 25. Creative Commons License 17463

Kedves Gábor és Mikolt!

Előzmények: 2004. december vetélés, küret, 2005. május méhenkívüli terhesség az egyik petevezetékben, azt csonkolták. A várakozási idő lejárta óta próbálkozunk, peteérésjelző pálcikákkal is, eddig sikertelenül. Nyáron megkezdték a meddőségi kivizsgálást, augusztus végén ciklusom 12. napján voltam HSG-n, altatásban, röntgenesen. Normál 28 (-29-30) napos ciklusaim szoktak lenni. A beavatkozás utáni menstruációm pontos volt, de most pont egy héttel korábban, 21 napra jött meg a második vérzés.

Mivel soha nem volt hasonló, aggódok kicsit. Csinálhat ilyet a HSG, vagy alapban tekintsem normálisnak, hogy ez egy ilyen rövid ciklus volt, vagy lehet olyan probléma (esetleg korai vetélés?) ami miatt látnia kellene az orvosomnak? Ha menjek el az orvoshoz, mikor? (Most még menstruálok, görcs nincs, vérzés szokásos jellegű, mennyiségű.)

törökszegfű 2006. szept. 24. Creative Commons License 17462

Mikolt

Köszönöm szépen a válaszodat!

Előzmény: Mikolt (17461)
Mikolt 2006. szept. 24. Creative Commons License 17461

a gorcsos gyerekre vagyas gyakran kitolja a menstruaciot. amugy ha egy egeszseges no es egy egeszseges ferfi pont a peteeres idopontjaban vannak egyutt, akkor is 20% a teherbeeses eselye.

 

ha nem jon meg egy heten belul, csinalj megegy tesztet, ha az is negativ, vard meg a kovetkezo menzeszt, es ha az is kimarad, fordulj orvoshoz.

Előzmény: törökszegfű (17460)
törökszegfű 2006. szept. 24. Creative Commons License 17460

Kedves Mikolt és segítők!

Segítséget kérek tőlletek!

 

Ma tartok a ciklusom 31.napján, az elmúlt egy évben a ciklusaim mindig 28-30naposak voltak. Menstruációm még nem jelentkezet. A 29. és 31. napon azaz ma is csináltam tesztet és sajnos csak egy csíkos volt.

Csináltam hőgörbét és LH (peteérés jelző pálcika) tesztet is, ami a peteérésemet a 19.napra eset.

Van esélyem ezek után még babára.

(27éves vagyok, nem volt még babám ez leene az első. Remélem leírtam mindent ami fontos)

Előre is köszönöm!  Andi

oncogito 2006. szept. 24. Creative Commons License 17459
Kedves Gábor!

Volna egy magánjellegű kérdésem. Megkérlek, hogy amennyiben időd engedi, az email címemre írj, mert levélben szereteném feltenni.

Köszönettel: oncogito
Krisztys 2006. szept. 24. Creative Commons License 17458
Szióó.

Most van ez a lehetőség... Nem kizárt, hogy még tovább kell leresgélnem.

Persze... Nekünk csak a Bp.3 legnagyobb Szülészeti helye jöhet szóba. Nem tudom eza doki melyik Kh-zban dolgozik???
Előzmény: Mikolt (17457)
Mikolt 2006. szept. 23. Creative Commons License 17457
ja, azt hittem ahhoz mesz, akit en irtam.
Előzmény: Krisztys (17456)
Krisztys 2006. szept. 23. Creative Commons License 17456
Szia Mikolt.

A Söfiben a Ferenczi doki nem vállalt el sajnos.
Újabb lehetőségünk az 1es Nöi Klinikán Csatlós Éva Dr. Nő. Hétfőn hozzá megyek.

Ennyit tudok mondani. Csak remélni tudom, hogy végre találok, olyan ORVOST akinél szóbajöhetünk.

Szia, Krisztys.
Előzmény: Mikolt (17455)
Mikolt 2006. szept. 23. Creative Commons License 17455
ahhoz az orvoshoz mesz?
Előzmény: Krisztys (17454)
Krisztys 2006. szept. 23. Creative Commons License 17454
Szia Gábor!

Válltoztak a dolgok.
Nem dönthetem el Én/Mi, hogy mi legyen a babócákkal, mivel orvosi szempontokat nézve, és a 2 babán történt vizsgálatokat alapulvéve Ők egészségesek!!!
Ember nincs aki ebben a helyzetben, 'bevállalná' a terhesség megszakitást, úgymond.
( Leszámitva azt, hogy 'B'-nél szinte nincs magzatvoz... )
Tényleg!!! Igy életbenmaradhat??? Erről sem beszélt nekem senki, pedig már lassan 2 hete, orvosról orvosra járok.


Igaz semmi sem biztos, senki nem tud jósolni, mikor, és mi lesz ennek a terhességnek a vége, de folytanunk kell!!!

Azthiszem ennél nehezbb, és fájdalmasabb helyzetbe nem is sodorhatott volna az 'Élet'.

Hétfőn ismét megnézzük-egymást 1 orvossal.
Foggalmam sincs mi lesz... De ki kell tartanunk. Ez a lényeg.

Természetesen, ha alkalmam lesz rá írok.
( Ha nem fektetnek be pl, hétfőn... Mert ez sincs kizárva, emlitésre került...)

Köszönöm a segitséget, az érdeklődést, Üdv, Krisztys.
Előzmény: Dr. Laufer Gabor (17452)