Azt mondta, hogy az indulásával voltaképpen egy 'keletnémet termék' győzőtt a PR- kampánynak is felfogható választásokon. Trabant von Zwickau, Ndk-s gumibot, spreewaldi uborka... Megjött végre Angela Merkel. :-)
kiváncsi vagyok, Lovas mester írt-e már örömcikket, amit úgy fejez be, hogy "Isten hozta, Kancellár Asszony!", vagy tanult-e az előző pofára esésből? >:-DDD
Ha visszaemlékszel, közösen dolgozták ki a "válságprogramot" még a választások előtt, s már a drezdai választások előtt körvonalazódtak az erőviszonyok, s a "koalíciós tárgyalásokat" elkezdték / persze akkor még én is szkeptikus voltam, a hazai gyakorlatot látva a sikerbe, de nagyobb esélyt adtam már akkor is nekik, mint a hazaiaknak /
Miért baj az, ha felalősségteljesen politizálnak, s nem a "műbalhét" csinálják mint itthon?
Hat a csuda tudja. Nekem eleg derure ad okot, hogy azonnal jol elosztottak a miniszteri posztokat anelkul, hogy megegyeztek volna a vegrehajtando reformokban eltekintve a Mehrwertsteuer emelesetol, mert az tutti mint imaban az amen ;-)))
Tudod, szenélyesen is volt alkalmam többször meggyőződni az ottani "politikai kultúra", felelősségtudat meglétéről. Ott a politikusoknak elmi kötelessége a polgárok szolgálata.
Senki nem mondta, hogy már megoldódott volna a probléma. / olvasd el mégegyszer amit írtam /, viszont ott nem csak az akarat, de a tenniakás mellett a felelősségvállalás is fellelhető a "döntéshozókban".
/ ezzel szemben, a mi parlamentivizsgálóbizottságainkat ajánlom figyelmedbe./
A nagykoalició , vagy újabb választások. Ez a két lehetséges változatot hagyták meg a német szavazók politikusaiknak.
Az választások elött és közvetlenül utánna az összes szakértő kizárta a nagykoalició lehetőségét, de az idő múltával a politikusoknak egyre inkább megtetszett.
Nem bölcs és felelősségteljes ez a döntés, hanem csak el akarták kerülni hogy egy újabb, az első alapján igencsak bizonytalan kimenetelű választás bármelyikük javára billentse az ingát. Inkább veszekedés a társbérletben mint egy újabb döntés után egyikük az utcán másikuk meg bent.
Szerintem.
(amúgy szerintem is valóban a jobb megoldást választották, de nem a nép nyugalma, vagy választási kültségek és egyebek miatt, hanem..... lásd fenn)
Figye, have, a copypaste a legjobb megoldás arra, hogy egy 6 betűs, Magyarországon sosem hallott nevet hibátlanul begépeljünk. Rámész a névre, kijelölöd egérrel, ctrl-c, majd a topikcímbe ctrl-v. A saját nevednél is így szoktad csinálni, nem? :)
Úgy bizony kérhetné. Mikor először láttam a címet, azt hittem ez egy sporttopik kvert be és egy román tornászlánynak ( talán Anglea Popescu:) gratulál valamiért..
Nyolc tárcával pofozta meg Angela a szocikat ... (Olyan partikuláris témákat fognak vinni, mint a külügy-, a pénzügy-, az igazságügy, a munkaügy, az egészségügy, a közlekedés, a környezetvédelm és a fejlesztés segélyek ...)