Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Mike-11 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 118

Kifizetek neki X százalékot, aztán az okmányirodában átíratjuk a nevemre az autót. A részletfizetést meg gondolom úgy oldjuk meg, h míg nincs kifizetve a teljes vételár a törzskönyv nála marad. Írunk róla egy papírt, h a teljes vételár megfizetése után az eladó a törzskönyvet átadja nekem. (Mivel elég idős a vevő, és a kocsi is nála van ha jól emlékszem immár 7 éve, ezért nem gondolom azt, h anno lopta volna...)

Előzmény: no_holy_shit (117)
no_holy_shit Creative Commons License 2007.05.21 0 0 117

a kerdes az hogy amig nincs teljesen kifizetve addig kinek a neven van?

 

ha kp.-ben fizetned akkor azt mondanam hogy csinlatassa o az erdetvizsgat, elvegre is neked mindegy hogy lopott vagy sem a lenyeg hogy az ocsmanyiroda atirja

Előzmény: Mike-11 (116)
Mike-11 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 116

Sziasztok!

 

A változatosság kedvéért én is most állok használt autó vásárlása előtt. Ez lesz az első használt autóm. Ma megvolt az első szemle. Nem nagyon értek a kocsikhoz, de a hangja nagyon szép volt, a motortérben nem volt semmi oda nem illő (olajfolt, stb...). A karosszéria is rendben volt, megmondta, h az előző tulajnál volt az oldala meghúzva, de ez szépen ki lett javítva. Rozsdának sem volt nyoma. Az autó amúgy '96-os Chrysler Neon. Az eladó egy idősebb úr, az autót állítólag a felesége használta, és belülről is szép volt. Azt mondta, h az eredtvizsgálatot megcsinálja. Ezt hagyjom, h elvégezze vagy inkább ne bízzak benne? Másik kérdésem, h az autót részletre venném, nem banki úton. Tehát a vételár felét kifizetem, majd havonta törlesztenék neki. Ezt a részét az adás-vételibe írjuk be részletesen? Vagy erre külön megállapodást kéne írni?

 

Mike

csonkasanyi Creative Commons License 2007.02.21 0 0 115
Up!

Valakinek véleménye az ügyben?

Sanyi
Előzmény: csonkasanyi (114)
csonkasanyi Creative Commons License 2007.02.21 0 0 114
Üdv mindenkinek!

Nem biztos, hogy ez a legjobb hely, ahova írhatok, de az illetékesek majd átrakják a megfelelő helyre! :-)

Szóval:
Szüleim autó vásárlás előtt állnak. Amit szeretnének venni:
Citroen Berlingo, vagy Peugeot Partner, vagy VW T4
Eddig ahol néztük: www.hasznaltauto.hu, www.expressz.hu
Úgy tűnt, a hasznaltauto.hu a legjobb, legnagyobb adatbázissal rendelkező.
Elsősorban a pestieket, illtve a Makó - Budapest vonal olvasóit kérdezném: Érdemes Pestre felmenni kereskedéseket látogatni, vagy azok mind fent vannak valahol a neten. Esetleg a kereskedések töredéke hirdet interneten? Kb. mi kereskedések/"interneten is hírdető kereskedések" aránya
Aminek meg kellene, hogy feleljenek:
A 2 francia: legyen diesel, 5 üléses, legalább 4 ajtós (értsd: tolóajtó legyen rajta), körablakos és férjen bele a 800 e - 1300 eFt intervallumba. Esetleg vonóhorog jó lenne.
A VW: szintén diesel, 8-9 személyes, 94-esél ne legyen öregebb, körablakos, szintén 800 000 és 1 300 000 között legyen árban, és a vonóhorog itt sem hátrány...

Akinek van a feltételeknek megfelelő eladó autója, tud kereskedést, stb, kérem jelezze!!
Elsősorban a Makó - Pest vonal érdekel

Ui.: törött, üzemképtelen, stb hibával rendelkező kizárva!!!

Sanyi
Nőgyógyász Creative Commons License 2007.02.19 0 0 113
Nem értek hozzá, de kb. annyit tesz, hogy alkatrészdonornak használhatod, minden más megoldás sok pénzbe kerül. A külföldi papír mellé kéne ugyanabban az országban kötött kötelező biztosítás, ami magyar pénztárcával mérve rettentő sok. Vagy pedig elintézed a magyar papírokat, de akkor regisztrációs adó meg ilyen-olyan eljárási díj meg illeték, keresd meg a TotalCar ehavi cikkét erről, mert épp most változott a rendszer.
Előzmény: oble (110)
norbika Creative Commons License 2007.02.19 0 0 112
én nagytétényre vittem ki egy szakihoz aki kb. fél órát vizsgálgatta a járgányt, gyakorlatilag mindent elmondott róla amit a vásárlónak tudnia kell (természetesen diszkréten, tehát nekem négyszemközt)
a nevét nem tudom, de majd utánanézek (vagy ebbe a totyikba, vagy a seat ibizásba be is írtam kb. két éve)
ezért kért talán 2 vagy 3 ezer forintot, ennek sokszorosát bukhatod ha nem derül ki valami svindli.
Előzmény: Ben_Synthetic (111)
Ben_Synthetic Creative Commons License 2007.02.17 0 0 111
Sziasztok, használt autóvásárláshoz kéne pár tanács...

Mivel nem vagyok vmi nagy autós spíler mindenképp szeretnék állapotfelmérést csináltatni a kiszemelt autón. A kérdésem az lenne, hogy ha arra kerül a sor hogy lehet ezt kivitelezni? A fő gondom h mivel első autó lesz, nem ismerek szervízeket. Elmegyek a kereskedőhöz és megkérem h vigyük már el megnézetni a járgányt. Na igen de hova? Ő biztos tudna ajánlani de a spanjához csak nem kéne vinni. Szal arra kérnélek Titeket h ajánljatok független Bp-i szervízeket ami szóba jöhet. Utána megbeszélem a kereskedővel h x nap x órára bejelentkeztem a szervízbe, menjünk el a kocsival? V h megy ez? Gondolom ha nem akar belemenni akkor eleve felejtős...

thx
oble Creative Commons License 2007.02.14 0 0 110

Sziasztok!

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy mit jelent az, hogy "külföldi papírokkal", és mi vele a teendő, hogyan lehet (ill. nem lehet) használni az autót, csak magyar papírral lehet itthon használni, mennyibe kerül annak a megcsinálása...?

dj.silas Creative Commons License 2006.12.05 0 0 109

Úgy látom nem mostanában írtál ide, de szeretném megkérdezni, hogy sikerült valami megfelelő autót találni?

Nagyjából hasonló elképzelésem lenne nekem is, csak én a hengerűrtartalmat inkább megemelném 2literre. Én ugyanis nem hiszek a csodákban :) Nem száguldozni akarok,  de gyakran előfordul, hogy a 4-esen családal, és sok cumóval kell a kamionokat meg a buszokat előzgetni.

Előzmény: PeterGee (105)
Roland80 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 108
sziasztok

a Váci út Vác felé vezető vége környékén van e eredetiség vizsgálat vhol?
Ahol a Zepter, és a Tesco is van?? Aki ismerős arra adjon infót. köszi
dokeee Creative Commons License 2006.08.15 0 0 107
Természetesen ez egy elfogult vélemény:), 800e-1millió között találsz 97-98-as Nissan Almerakat, akár klímával is, ha valós 100-150e kilométerrel jól megnézed és nincs semmi gondja, elmegy gond nélkül még 150e km-t. Egyébként ezt a Suzuki is tudja, csak ha beleülsz, más érzés.
Előzmény: PeterGee (105)
RCTiv Creative Commons License 2006.08.15 0 0 106
sziasztok!

ha van egy adásvételim, tehát megvettem az autót, a kötelezőhöz biztosítás megkötéséhez kell még valamilyen papír? eredetvizsga stb....

Most úgy gondolom, hogy adásvételi - kötelező megkötése- eredetiségvizsgálat - okmányiroda átírás 15 napon belül a helyes sorrend. Jól gondolom? :)
PeterGee Creative Commons License 2006.08.15 0 0 105
Hy

Kis segítséget szertnék kérni tőletek. Autó vásárlást forgatok a fejemben és egyre bizonytalanabb vagyok, hogy mit is vegyek.

1 milla a keret, de ha nagyon kell eltudok menni 1,3-ig.

A szempontok:
A moci max. 1.5 lehet.
A kocsi legyen min. 4 ajtós.
Viszonylag olcsón fentartható, megbízható.
5 emberrel is megmerjem próbálni egy busz előzését 80-ról az 5-ösön.

Amire kell:
Munkába járás ez napi 32km, egyedül járok.
Szabadidőmben néha megyek csak a vezetés kedvéért kikapcsolódásként.
De a kocsi max. 15-16e. km-et fut évente.
Ált rossz minőségű aszfalton és elég gyakran földúton használom.
Reményeim szerint garázsban lesz tartva.
Vezetési stílusom, hát kezdő vezető vagyok alig mentem még 20e. km-et.
Szeretem a sebességet, de nem nagyon száguldozom, viszont a kocsi nem árt, ha kényelmesen tartja a 120-140-es utazót.
Az út minőség és a saját kényelmem miatt a kényelmesre hangolt futóművet jobban kedvelem mint a sportost.
Nem vagyok autószerelő nem is értek hozzá, ezért nem nagyon foglalkozom a karbantartással, ha elromlik elviszem a szerelőhöz.

Jelenleg 3 kocsi körül forognak a gondolataim.
Az egyik munkatársam a Corsát ajánlja. Neki is az van és teljesen meg van vele elégedve.
Egy másik kollégám a Suzukit ajánlja, mert, hogy az igénytelen és takarékos.
Egy harmadik kollégám pedig a Samarát ajánlja, mert ahhoz olcsó az alkatrész és akármelyik szerelő csukott szemmel megcsinálja.
Ettől függetlenül nyitott vagyok minden javaslatra, bár persze a saját benyomások fognak dönteni amikor ott állok a kereskedőnél, vagy az elódánál a kocsival szemben és kipróbálom, viszont szeretnék minél több infót gyűjteni és nem csak fejest ugrani a vásárlásba mint a jelenlegi kocsimnál. Ez egy Tavria. Nem bántam meg, mert végülis egy olyan kocsit kerestem amivel szerzek egy kis rutint és nem kell félteni, de kicsit sokat igényli a szerelő jelen létét.

Előre is köszönöm a segítségeteket.
realc Creative Commons License 2006.08.14 0 0 104

peter83!

 

Sötétebben látod a helyzetet mint kéne! Forgalmit legfeljebb hamisítani tud mert az okmányiroda törzskönyv és/vagy banki hozzájárulás nélkül nem állít ki másikat. Másolt kulccsal valóban vissza tudja lopni de számára is nyilvánvaló, hogy ő lesz az elsőszámú gyanúsított. Az adásvételi meg két fél megállapodása. Ne a trafikost használjátok hanem írjátok bele az átadás és fizetés körülményeit. Csak a szerződő feleken múlik, hogy mikor semmis a megállapodás (eltekintve persze attól ha eleve törvénybe ütközik - de ez itt nem áll fenn).

Nem igazán értelek! Az elején berezelsz, hogy átejt, utána meg feladod neki a magas labdát az előlegeddel...

Tudod mit? Csináld ahogy akarod de majd számolj be a fejleményekről!

 

realc

Előzmény: peter83 (103)
peter83 Creative Commons License 2006.08.14 0 0 103
Köszi a gyors választ.
A gond csak az, h ha át akar vágni, akk így is át tud. Kifizeti a pénzemből, feláll és megköszöni a közreműködést. Forgalmit + kulcsot csináltat, az adásvételi meg semmis, mert azt csak akk írhatta volna alá, ha a törzskönyvet is átadja. Azt hiszem fizetek neki előleget a verdára, ebből kiváltja a kocsit, majd elintézzük az adásvételt. De ezt csak most találtuk ki.
Köszi
realc Creative Commons License 2006.08.14 0 0 102

Szia peter83!

 

Kézenfogva bementek a hitelező pénzintézethez és kéritek a szerződés zárását.

A kocsi forgalmijával, összes kulcsával és az aláírt adásvételi szerződéssel a zsebedben a fennálló tartozását fizesd ki, vedd át a törzskönyvet és a bank nyilatkozatát, hogy lemond az elidegenítési korlátozásról valamint opciós jogáról.

Add oda neki a különbözetet (kialkudott vételár mínusz a befizetett összeg) és tiéd az autó.

A fennálló tartozás összegét célszerű előre egyeztetni a bankban mert érhetnek meglepetések - ügyfél másképp kalkulált, árfolyamkülönbözet, szerződés lezárási díj, stb...

 

realc

 

Előzmény: peter83 (101)
peter83 Creative Commons License 2006.08.14 0 0 101
Sziasztok!

Végigolvastam a fórumot, de egy kérdésemre nem találtam választ...
Venni szeretnék egy használt, egy éves autót, amin az eladónak hitele vann, tehát nem rendelkezik a törzskönyvvel, de nincs is annyi pénze, hogy ezt kiváltsa a banktól. Az autó akkor is a tulajdonomba kerül, ha megírjuk az adásvételit? Ha jól tudom, pont ennek az elkerülésére vonta be a törzskönyvet a bank? Hogyan biztosítsam, h az eladó ne lépjen le a pénzzel? Nem akarom csak a kezébe adni, hogy ezzel váltsa ki a törzskönyvet. Írjunk kölcsönszerződést? Hogyan müxik ez a gyakorlatban?

Köszi
no_holy_shit Creative Commons License 2006.08.11 0 0 100

trixxi:

 

a nick egy mail cimre emlekeztet. Megkerdezhetem, hogy a DSB akronima vmit mond-e neked?

 

kosz es ha nem bocs a zavarasert

Előzmény: trixxxi (99)
trixxxi Creative Commons License 2006.08.11 0 0 99

Kedves Öcsi bácsi!

 

Lenne egy két kérdésem,de nem akarok kiröhögtetni magam,ezért kérem valahogy oldjuk meg privátba.Autókkal kapcsolatosan,mert láttam,h elég okosakat ír.

 

Köszönöm

Bea

Előzmény: Öcsibácsi (35)
avap Creative Commons License 2006.04.02 0 0 98

Sziasztok!

 

Most akarok venni egy BMW 320-ast és azt szeretném megkérdezni mennyire nagy ennek az autónak a fenntartási költsége?

RedRiot Creative Commons License 2006.02.26 0 0 97

Sziasztok! A múlt héten eladtam az autómat, aminek az eladás előtt 4-5 nappal járt le a műszakija. A vételárból tisztességes engedményt adtam, amennyiből biztosan le lehet vizsgáztatni a vasat. Eredetvizsgát én álltam, adásvételi, törzskönyv minden rendben. Szóval azt hittem teljesen fair volt az üzlet, erre meg most látom ebben a topicban hogy műszaki nélkül nem lehet átíratni.


Ilyenkor mi a pálya? Át tudja így íratni a vevő? Vagy nekem kéne még levizsgáztatnom, amíg az eredetv. érvényessége le nem jár? Nem lenne elég vmi meghatalmazás, amivel a vevő elvihetné? Gondolom érthető, hogy semmi kedvem akár egy kanyi vasat is költenem egy autóra, ami már nem is az enyém...

hajduatilla Creative Commons License 2006.02.25 0 0 96
Sziasztok! Tudja valaki, hogy van-e valami jogszabály a használt autók vásárlását követő garanciavállalásra? Tehát hogy a kereskedő törvényileg kötelezve van a hibás autó megjavítására? (amennyiben nem az újdonsült tulajdonos hibájából fakad a probléma)
norbika Creative Commons License 2006.02.10 0 0 95
én is így csináltam.
amúgy nem kell feltétlenül a csekk, ha online megkötöd a biztosítást, a szerződést e-mailben vagy faxon leküldik, ez már igazolja hogy van biztosításod
Előzmény: GergőBMW (94)
GergőBMW Creative Commons License 2006.02.09 0 0 94

Hali...

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha veszek autót és biztosítást akarok rá kötni online, bele fog az férni nekem az előírt 15 napba, hogy kiküldjék a csekket, ha vásárláskor már el is indítom a folyamatot??? Azért online, mert a MÁV-ot csak így lehet kötni.

 

Válaszotok előre is köszi....

Gergő

Magnat Creative Commons License 2005.12.04 0 0 93
Jobb topikot nem találtam, hátha itt tudja valaki ... szal van érvényben valami joxabi, h használt autót kereskedés csak számlával vehet be? Az van ugyanis, h vennék egy kocsit cégre, a mostanit viszont magászemélyként adnám el, tehát a sima beszámítás nem műxik, mindenképpen mozogni kell a pénznek, mivel nem ugyanaz az új autó vevője (cég), mint a régit eladó (én). Árban meg is 1eztünk, viszont a kereskedő számlával venné be a kocsimat, amit persze én nem tudok adni ... esetleg vkinek ilyen tapasztalat?
kekszy Creative Commons License 2005.11.30 0 0 92
Érdeklődni szeretnék ki tudna abban segíteni hogy lenne egy 1974-s audim ami 1900-s motorral, hol lehetne utánnaérdeklődni annak mennyibe kerül erre az autóra a kötelező biztosítás és hogyan lehet veteránná minősiteni milyen folyamatokon kell keresztülmenni stb... köszi a segítséget.
doktor_ur Creative Commons License 2005.11.28 0 0 91
Sziasztok!
Használt autót szeretnék Németországban vásárolni és behozni. Egy ismerősöm most ott dolgozik még egy ideig (bejelentve, német lakcímmel). Ő mondta, hogy megvehetném a nevére az autót, így nem kellene regadót fizetni. Arról viszont fogalmam sincs, hogy milyen költségei vannak egy ottani átírásnak és ottani üzembentartásnak. Van valakinek tapasztalata? Azon kívül itthonvajon mennyire piszkálnak a külföldi rendszámú autó miatt?
s.istván Creative Commons License 2005.11.08 0 0 90

Tényleg igaz a marketing szöveg, miszerint: "egy COROLLA sosem hagy cserben"?

 

 

Persze ! Ha null kilóméteres :))

Előzmény: Tibufiu (80)
Roy_Batty Creative Commons License 2005.10.19 0 0 89
hát akkor max. annyit tehetek hogy hétvégén nagyon óvatos leszek és nem okozok balesetet....
Előzmény: no_holy_shit (88)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!