Na, akkor ennek a logisztikáját csakhamar szervezzük is le, mert már nagyon rámfér egy kis ferdül-és?. Szét wah-pedálozott mollos-lebegésben akarok meg-bor-ultan világfájdalmasan önsajnálkozni és sírva vígadni.
A Radio KAOS nem a legsikerültebb lemeze, a belőle készült film meg egyszerűen szar. Nehézkesen jön át, hogy alapvetően egy usába szakadt walesi gyerek, és egy helyi amatőr rádiós barátságáról, meg a szokásos watersi háború-árnyékról, és életigenlésről szól. (Do you really think Iranian terrorists would have taken American hostage if Ronald Reagan were president?)
Volt még a KAOS előtt a When the Wind Blows (egy 20 perces filmzene - mondanom sem kell, az atomháborút átvészelő családról..), zeneileg és tartalmilag is nagyon jó, ajánlom.
Az Amused to Death viszont kihagyhatatlan. Én a The Wall-lal majdnem egyenértékű, fajsúlyos koncept albumnak tartom. Súlyosabb, mint a 84-es "Pros and cons of hitch-hiking" ami egy vérbeli, koncept Waters lemez (azaz: kurva jó és nehéz); nos az ATD rádob egy lapáttal. Bandika, félember vagy, ha kihagyod! :)
ON (két nap után..:) **********************************************
Oké, legyen mondjuk aug. második fele. Dobjunk fel 2-3 időpontot és válasszunk!
Gilmourt pótolni kemény feladat lehetett, nekem Waters munkásságának elismerése mellett azért az ő teljesítménye az etalon. A Comfortably Numb meg, hát, igen, épp a múltkor állapítottuk meg Eördögh-gel, hogy a világ legjobb rockszáma, benne a világ legjobb gitárszólójával. És a Live Aiden is szólt hangról-hangra, hajlításról hajlításra, mint anno.
A Waters szólóprojektek iránti érdeklődés ott nullázódott le részemről, amikor valakitől kaptam videón egy klipet, a "Tide is Turning" című számmal, a Radio KAOS-ról. Nyolcvanas évekbeli amcsi nyáladzás volt, a stúdióban grimaszoló hávájinges szessöngitárosokkal. Semmi más Waters-szólót nem voltam hajlandó meghallgatni azóta. Ezek szerint az Amused viszont jó, majd bepróbálom.
A képek és a szöveg alapján hatalmas show lehetett! (Mondjuk azon csodálkoznék, ha nem...) Hát megnéztem volna, na. :-( Érdekes, hogy az Amused to Death nem is volt terítéken, nekem az az album végig maga a KATARZIS!